Konečne mu niekto nastavil zrkadlo!

Konečne mu niekto nastavil zrkadlo!

Bratislava 26. júna 2023 (HSP/Foto:screenshot Facebook)

 

Vo víkendovej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 sa tentoraz majiteľ OĽaNO Igor Matovič stretol s predsedom hnutia Republika Milanom Uhríkom. A schytal to priamo medzi oči

RTVS O 5 minút 12 Igor Matovič a Milan Uhrík
RTVS O 5 minút 12 Igor Matovič a Milan Uhrík

Matovič, nech je aký je, ale je svojím spôsobom génius. Génius machiavellizmu, ktorý posunul populizmus na Slovensku na novú, u nás doposiaľ nevídanú, o niekoľko tried vyššiu úroveň. Vniesol do politického boja veľký kus kreativity, zbúral viaceré hranice a tabu a so všetkými svojimi atómofkami, senzačnými odhaleniami, bombastickými výjazdmi, volebnými päťstovkami, transparentmi a mnohými ďalšími vynálezmi všetkých ostatných populistov postavil do roly amatérov.

Reklama

Vďaka tomu sa ako úplný amatér a avanturista dostal k takmer totálnej moci a štát sa stal jeho hračkou, s ktorou robil psie kusy hodné pozornosti psychiatrov. Poškodil tak Slovensko, Slovákov ale predovšetkým atmosféru v spoločnosti a medziľudské vzťahy tak, ako nikto pred ním.

Napriek tomu, že sa vďaka svojej patologickej osobnosti a patafyzicko-mefistotelovskej politike už pred veľkou väčšinou národa definitívne znemožnil a odpísal, stále má pomerne veľký voličský fanklub a dá sa očakávať, že by sa mohol v septembrových voľbách opäť dostať do Národnej rady. Môže za to predovšetkým jeho dokonalá schopnosť demagogickej argumentácie, ktorou v minulosti v diskusiách prevýšil už mnohých oponentov.

Reklama

V najnovšej nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 bol jeho súperom Milan Uhrík. Predsedu hnutia Republika doposiaľ mnohí ľudia vnímali ako človeka skôr nenápadného, pôsobiaceho trochu technokraticky a príliš slušne na to, aby mal rétoricky navrch v diskusiách so starými politickými krokodílmi.

Lenže to sa zmenilo. Tak ako v každej inej oblasti človek potrebuje roky na to, aby sa z neho stal dokonalý profesionál, rovnako to je aj v politike, a Milan Uhrík vo verzii 2023 už je iný človek ako Milan Uhrík spred napríklad dvoch volebných období.

Ak niekto čakal, že sa bude viacmenej len brániť, keď na neho Matovič vytiahne tie svoje grafy, podpásové argumenty a urážky „fašizmom“, tak sa veľmi pomýlil. Matovič tentoraz dostal nielen pádne odpovede, ale aj „aký požičaj, taký vráť“. Uhrík elegantne rozbil všetky obvinenia a naopak, všetko to vrátil aj s úrokmi tak, že Matovič začal byť až nezvyčajne nervózny.

Tá scénka si priam pýtala potlesk na otvorenej scéne, keď Uhrík na Matoviča vytiahol obrázky, práve tak ako to Matovič zvykne robiť druhým ľuďom. Konečne niekto dal hlavnému politickému manipulátorovi na Slovensku ochutnať jeho vlastnú medicínu…

Sledovať politické diskusie nemá veľký zmysel, ak by si snáď niekto podľa nich chcel utvoriť politický názor, pretože do značnej miery sú iba čímsi ako športovým zápolením. Zmysel to však má z viacerých iných dôvodov: okrem iného aj kvôli tomu, že človek môže vidieť, v akej politickej i osobnej mentálnej kondícii sa ktorý politik nachádza.

Reklama

Z tejto nedeľnej relácie tu máme jasné správy: Igor Matovič je stále tu. Je stále rovnaký a dnes už jeho tradičná munícia nemusí stačiť na súperov z prvej ligy slovenských politických lídrov. Na takéhoto lídra vyrástol aj Milan Uhrík. V pravý čas dozrel ako víno a dúfajme, že na jeseň dostane príležitosť to dokázať aj ako člen vládnej koalície.

Na to však bude potrebovať aj partnerov. Bolo by preto vhodné, keby sa voliči popri Smere-SSD, ktorý je v tejto chvíli jasným kandidátom, poobzerali aj po nejakej ďalšej strane, ktorá by v prípade, že by uspela vo voľbách, mohla pomôcť vytvoriť koalíciu národnej záchrany. Máte nejaký realistický tip?

 Viac sa dočítate

Matovič a Uhrík pred kamerami. Kto uvažuje nad koalíciou a s kým?

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:26

Do nepokojmi zmietaného francúzskeho zámorského územia Nová Kaledónia dorazilo tisíc policajtov s cieľom obnoviť poriadok, oznámili v pondelok francúzske úrady na tomto tichomorskom súostroví. Medzinárodné letisko pri meste Nouméa zostane podľa prevádzkovateľov uzatvorené do štvrtka.

Nepokoje
Muž stojí pred zhoreným autom po nepokojoch v meste Noumea, v Novej Kaledónii 15. mája 2024
11:00

Po piatich nezvestných z motorového člna, ktorý sa v sobotu neskoro večer zrazil so švajčiarskou výletnou loďou na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, stále intenzívne pátrajú. Pri nehode zahynuli dve osoby a jedna sa zranila.

10:52

Ceny energií sa v uplynulom týždni výraznejšie nemenili a zostávajú blízko tohoročných maxím. Zemný plyn s dodaním v júni sa na holandskej burze TTF v piatok (17. 5.) predával za 30,769 eura za megawatthodinu (MWh) a elektrina s dodaním v roku 2025 stála na pražskej burze PXE 96,99 eura/MWh.

10:39

Pakistan vyhlásil pondelok za deň smútku na pamiatku iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul pri havárii vrtuľníka v iránskej provincii Východný Azerbajdžan. Na sociálnych sieťach o tom informoval pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf.

10:20

Za víťaza nedeľňajších prezidentských volieb v Dominikánskej republike sa vyhlásila úradujúca hlava štátu Luis Abinader. Jeho protikandidáti v noci na pondelok priznali porážku.

Podľa predbežných údajov volebných úradov získal Abinader 59,09 percenta hlasov, za ním nasledovali trojnásobný exprezident Leonel Fernandéz s 26,94 percenta a bývalý predseda parlamentu Abel Martínez s približne desiatimi percentami.

09:59

Rusko bolo aj v apríli najväčším dodávateľom ropy do Číny, keď objem dodávok zvýšilo medziročne takmer o tretinu. Prvú pozíciu najväčších dodávateľov tejto suroviny do najväčšej ázijskej ekonomiky si tak udržalo už 12. mesiac po sebe.

09:24

Obyvateľa ruského mesta Novosibirsk odsúdil v pondelok tamojší súd na 25 rokov väzenia za pokus o podpálenie budovy vojenskej správy. Informovala o tom agentúra Reuters.

08:35

Ceny ropy v pondelok vzrástli, pričom cena Brentu prekročila hranicu 84 USD za barel (159 litrov). Náladu na trhoch ovplyvnila politická neistota v kľúčových producentských štátoch po tom, ako pri havárii vrtuľníka zahynul iránsky prezident Ebráhím Raísí a saudskoarabský korunný princ zrušil návštevu Japonska pre zdravotné problémy saudskoarabského kráľa.

08:21

Ukrajinská armáda zlikvidovala v noci na pondelok všetkých 29 dronov typu Šáhid, ktoré Rusko nasadilo do útokov na ciele v rôznych častiach Ukrajiny.

07:28

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v pondelok zagratuloval novému taiwanskému prezidentovi Laj Čching-teovi k jeho inaugurácii a vyhlásil, že sa teší na spoluprácu medzi Washingtonom a Taipei pri udržiavaní “mieru a stability v Taiwanskom prielive”.

07:20

Japonské úrady v sobotu vydali výstrahy pre obyvateľov prefektúr na severovýchode krajiny. Dôvodom je niekoľko útokov medveďov, ktoré sa tam v uplynulom období odohrali.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Dieťa skáče do odvodňovacej priekopy pozdĺž rieky Ozama v štvrti Gualey v Santo Domingu v Dominikánskej republike

Autor: AP/Matias Delacroix

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali