Kocúrkovo na steroidoch: Pred vojnou na Donbase to začína aj u nás pekne pulzovať

Kocúrkovo na steroidoch: Pred vojnou na Donbase to začína aj u nás pekne pulzovať

Bratislava 13. apríla 2021 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák,Martin Baumann,Dano Veselský)

 

Agenti a veriaci sekty slniečkových euroatlantistov sa začali horúčkovito aktivizovať: namiesto Fica teraz sú hlavnými objektmi ich svätého džihádu – samozrejme, popri Rusku – najmä Matovič a Sputnik

Igor Matovič
Na snímke bývalý predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO)

Zdá sa, ako keby všetci slovenskí euroatlantisti boli povolaní do zbroje, takí sú aktívni. Jednou z prvých úloh bolo postaviť sa pevne za Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) a jeho riaditeľku Zuzanu Baťovú (len aby sa nezabudlo, manželku Radoslava Baťa, bývalého hovorcu Andreja Kisku).

Reklama

Táto osoba, spolu s vedením Ministerstva zdravotníctva je zodpovedná za sabotáž vakcíny Sputnik V, ktorú úspešne používa 60 krajín sveta, viaceré krajiny EÚ ju dokonca idú vyrábať licenčne, ale ŠÚKL na čele s Baťovou pod nejakými byrokratickými zámienkami (a všelikto tvrdí, že aj vymyslenými dôvodmi) hrdinsky zabránil použitiu tejto hybridnej geopolitickej zbrane na Slovensku.

Preto sa za Baťovú postavili všetky figúrky euroatlantizmu na Slovensku. V pondelok ŠÚKL navštívila prezidentka Zuzana Čaputová. Dekan Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského (FaF UK) v Bratislave Ján Klimas navrhol, aby Baťovej bola udelená Medaila PhMr. Vladimíra J. Žuffu, najvyššie možné ocenenie Slovenskej farmaceutickej spoločnosti Slovenskej lekárenskej spoločnosti (SFS SLS).

Reklama

Toto ocenenie sa zvykne udeľovať osobnostiam po dosiahnutí významných životných míľnikov. „Som presvedčený, že doktorka Baťová si ho v plnej miere zaslúži už dnes, v neobvykle mladom veku. Za dôležité považujem aj to, že ho SFS SLS udelí v správnom čase. A ten je podľa môjho názoru práve teraz,“ uviedol Klimas. K tomu netreba nič dodávať.

Zuzana Baťová
Na snímke riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová

Podporu pracovníkom ŠÚKL vyjadril aj Slovenský spolok študentov farmácie, ktorý vo svojom vyhlásení „odsúdil bezcieľne nenávistné útoky voči odborníkom na poli farmácie ako ľudským bytostiam“. My v redakcii sa k tomuto vyhláseniu pripájame: aj my odsudzujeme bezcieľne útoky voči ľudským bytostiam. A tiež odsudzujeme trápny a nemiestny politický aktivizmus a byrokratickú sabotáž osvedčenej vakcíny, ktorá by mohla zachraňovať mnoho ľudských životov.

 

Prípad Heberprot

Niekto by mohol namietať: veď ľudia v tých inštitúciách robia len to, čo im kážu predpisy. Lenže práve to nie je celkom isté: v prípade pani Baťovej a ňou riadenej inštitúcie o tom mnohí pochybujú.

Svoju konkrétnu skúsenosť s ňou má napríklad poslanec Národnej rady Ľuboš Blaha, ktorý tvrdí, že čosi veľmi podobné, ako v prípade vakcíny Sputnik, sa v minulosti stalo aj s vynikajúcim kubánskym liekom Heberprot na tzv. diabetickú nohu.

Reklama

Liek, ktorý sa používa v desiatkach štátov sveta a zachránil už tisíce pacientov, ŠÚKL nepovolil (vraj preto, že údajne nejaký 72-ročný pacient zomrel na rakovinu prostaty a ŠÚKL nevie vylúčiť, že to nebolo z Heberprotu…). Otec Ľuboša Blahu, známy novinár Milan Blaha, trpel týmto ochorením a lekári mu Heberprot odporúčali ako jedinú šancu. Keďže sa však tento liek na Slovensku nesmie predávať, rodine sa nepodarilo ho včas zohnať. Výsledok: pacientovi museli nohu amputovať.

„Tristotisíc pacientov po celom svete takýto problém nemalo, ale tu niekto účelovo potreboval nájsť zámienku a zarezať dobrý liek. Mimochodom, takto môžete odpáliť ktorýkoľvek liek, lebo vždy sa nájde nejaký 72-ročný pacient, ktorý dostane rakovinu – keby sa takto postupovalo pri AstraZenece, už ju vyhadzujeme do Dunaja,“ uviedol Blaha a zdôraznil, že kvôli takýmto praktikám pri ochrane záujmov západných korporácií jeho otec prišiel o nohu.

„V kuloároch sa hovorilo, že išlo o obrovský tlak od západných farmafiriem, ktoré sa boja kubánskej konkurencie. Aj tej ruskej. Každej,“ povedal Blaha. „Ide o zisk západných farmafiriem, nie o zdravie. A tak je to aj pri Sputniku. Kvôli biznisu tu umierajú ľudia. A ja Baťovej neverím ani slovo. Ani pri Heberprote, ani pri Sputniku.“

 

Euroatlanťania verzus Androméďania

Iní Euroatlanťania, ako napríklad Demeš, Kukan, Vášáryová a ďalší komentovali cesty ministra financií Igora Matoviča do Moskvy a Budapešti. Spomínali veci ako bezprecedentné poníženie a zneváženie slovenskej diplomacie, nerešpektovanie kompetenčného zákona, porušovanie pravidiel a diplomatických zvyklostí v medzinárodných stykoch, poškodenie povesti a dobrého obrazu SR v zahraničí a podobné veci. Skrátka, Matovič a jeho mimozemský štýl robenia politiky je v kurze a jeho politická kariéra naberá čoraz zaujímavejšie obrátky.

Reklama

Pozoruhodne sa vyvíja spôsob, akým o Matovičovi píšu systémové médiá: prešiel iba rok od volieb a pravoverní euroatlantickí pisatelia čoraz častejšie tohto bojovníka proti korupcii a zlu dávajú do rovnakej škatule ako Mečiara a Fica, teda do takej, ktorá má na veku nakreslenú smrtku a výrazný nápis NEOTVÁRAŤ! ABSOLÚTNE ZLO! Za všetky uveďme citát z Denníka N: „V roku 2021 sledujeme veľký paradox dejín, keď už ani ľudia, čo protestovali proti Mečiarovi i Ficovi, nedokážu vystáť Igora Matoviča, ktorý sa roky tváril, že je na strane ,slušného Slovenska‘. Dnes je jasné, že svoju slušnosť a modernosť iba predstieral.“

Zaujímavý je tiež spôsob, akým sa zástupcovia mediálnej moci rozprávajú s Matovičovým bábkovým premiérom Eduardom Hegerom. Napríklad moderátor TV Markíza Michal Kovačič uzavrel nedeľnú reláciu Na telo, kde bol hosťom Heger, dialógom:

Heger: Myslím si, že bola chyba, že tam (zástupcovia veľvyslanectva počas Matovičovej ceste do Budapešti) neboli.

Kovačič: Aby sme to uzavreli. Už sa to nestane. V budúcnosti, pri ďalšej ceste.

Heger: Verím tomu.

Kovačič: Je to na vás.

Heger: Áno.

V tomto dialógu viaceré moderátorove otázky už ani nezneli ako otázky, ale skôr ako príkazy vystrašenému premiérskemu učňovi…

 

Ďalšia ruská provokácia: presúvali svoje vojská na vlastnom území!

Asi najpozoruhodnejšie vystúpenia na začiatku nového týždňa mali dvaja hlavní ministri pre euroatlantizmus Ivan Korčok a Jaroslav Naď, ktorí sa vyjadrovali k presunom ruských vojsk na ruskom území.

Reklama
Korčok a J. Naď
Na snímke sprava minister obrany SR Jaroslav Naď a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok

Korčok považuje za problém, že cieľ či motivácia ruskej vojenskej mobilizácie nie je známa (je naozaj záhadou, prečo presúvajú tie vojská, keď na druhej strane hranice sú nahromadené desaťtisíce vojakov a množstvo vojenskej techniky…): „Je úplne normálnou súčasťou výkonu suverenity každého štátu, že sa po jeho vlastnom území pohybujú vojenské jednotky. To nenamietame. Ale k takémuto pohybu vojsk musí dochádzať transparentným spôsobom a v súlade medzinárodnými štandardmi,“ uviedol.

Ešte zaujímavejšiu vec povedal Naď: „Treba mať chladnú hlavu a naozaj veriť, že to deeskaluje, a že tam Rusi možno realizujú nejaké cvičenie na svojom území, na západnej hranici, nech to skončia a nech sa vrátia naspäť domov.“

Zosumarizujme si teda, čo títo naši dvaja ministerskí velikáni ducha odkazujú zloduchovi Putinovi: Putin smie presúvať svoje vojenské jednotky po Rusku, ale iba tak, ako mu to dovolia „medzinárodné štandardy“, teda predpisy schválené vo Washingtone. A iba tak, aby všetci dopredu vedeli ktorá jednotka kam ide. A iba tak, aby to už nebolo príliš – keď sa trochu popresúvajú, tak nech to urýchlene dokončia a šup-šup domov.

Je niekedy ťažké komentovať výroky politikov tejto vládnej koalície bez použitia expresívnych výrazov…  Tak k uvedenému ešte dodajme, že podľa oficiálnych údajov zo stránky Ministerstva obrany za uplynulé štyri mesiace cez Slovensko prešlo najmenej 129 vojenských konvojov. Minister Naď však odmieta, že by sa vojská NATO presúvali k ukrajinskej hranici, takže to tak iste bude.

 

Reklama
Čo sa to varí v Kuchyni?

Do redakcie nám prišiel mail s nasledovnou informáciou: „Na Letisko Kuchyňa jazdia kamióny, ktoré nesmie nikto ,zo Slovákov‘ kontrolovať a cez vrátnicu chodia osoby s americkými, a teraz sa podržte, s kosovskými (štát, ktorý neexistuje) aj albánskymi pasmi.“

Pisateľ vyslovil tiež domnienku, že tieto veci sa dejú v súvislosti so zmluvou o odovzdaní našich vojenských letísk Američanom, o ktorej sa pred časom veľa hovorilo, ale ktorá údajne nebola nikdy podpísaná (písali sme o nej napríklad TU), ale potom, ako minister obrany Jaroslav Naď jednoznačne vyhlásil, že táto zmluva je pasé a podpisovať sa nebude, sa o nej prestalo hovoriť.

Pisateľ, ktorý sa podpísal ako „Kuchynčan“, pridal pod svoju správu ešte dodatok: „P.S. V roku 1945 som pri anglo-americkom ,presnom‘ bombardovaní letiska prišiel o starého otca a tetu, ktorí boli na poli okopávať zemiaky a nechcem, aby sme sa znova stali terčom kohokoľvek!“

 

Občania zúfalo čakajú na vyslobodenie

A čo občania? Dve tretiny obyvateľov si želajú, aby sa už tento zlý sen čím skôr skončil. Chcú predčasné voľby, podpisy na petícii za referendum o predčasných voľbách vraj pribúdajú raketovým tempom. Zdá sa teda byť isté, že referendum bude – lenže bude aj úspešné? To by muselo prísť k urnám 50 percent voličov… Prídu?

Reklama

Ivan Lehotský

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:24

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok jednomyseľne schválili sankcie proti židovským osadníkom, ktorí sa dopúšťajú násilností voči Palestínčanom na západnom brehu Jordánu.

Včera 20:23

Holandská polícia v pondelok varovala pred rapídne sa zvyšujúcim množstvom detskej pornografie, ktorú vytvára umelá inteligencia (AI). Koordinátor holandskej polície pre boj s detskou pornografiou Ben van Mierlo uviedol, že je veľmi jednoduché využívať umelú inteligenciu na vytvorenie tohto typu materiálov. Zatiaľ predstavuje len malé percento takýchto prípadov, ktoré však rapídne stúpa.

Včera 20:22

Vo veku 93 rokov zomrel v pondelok americký astronaut Thomas P. Stafford. Bol veliteľom vesmírnej misie Apollo 10, ktorá bola generálnou skúškou pred prvým pristátím americkej posádky na Mesiaci.

Včera 20:20

Z nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy s Rakúskom a v Nórsku vypadli štyria hráči. Pre zdravotné problémy nebudú trénerovi Francescovi Calzonovi k dispozícii Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz ani Ľubomír Šatka. Kouč SR donominoval obrancu Spartaka Trnava Sebastiana Kóšu a Mareka Kristiána Bartoša z Podbrezovej.

Včera 20:18

Slovenské futsalistky zaznamenali v záverečnom zápase na medzinárodnom turnaji v srbskom meste Vrnjačka Banja prvý triumf. V pondelok deklasovali domáci tím 10:1.

Včera 20:16

Slovenské futbalové reprezentantky neuspeli v úvodnom zápase 2. fázy kvalifikácie ME 2024 do 17 rokov. V pondelkovom stretnutí A1 skupiny v Hannoveri nestačili na rovesníčky z Francúzska 0:5. Češky remizovali s Nemkami 0:0.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Miami. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie zdolala v pozícii nasadenej jednotky svoju krajanku Rebeccu Šramkovú 6:3, 3:6, 6:3. Vo vzájomnej bilancii vedie 3:1.

Včera 19:58

Biden povedal Netanjahuovi, že uskutočnenie rozsiahlej vojenskej operácie v Rafahu by bolo chybou.

Informoval o tom Biely dom.

Zároveň uviedli, že Netanjahu prijal Bidenov návrh vyslať do Washingtonu delegáciu, ktorá bude rokovať o plánoch vojenskej akcie v Rafahu.

Včera 19:52

Ceny ropy vzrástli v pondelok o viac než 1,5 %, pričom cena Brentu sa priblížila k hranici 87 USD za barel (159 litrov). Náladu na na trhoch ovplyvňuje nižší export zo Saudskej Arábie, plány Iraku svoj export obmedziť, ako aj útoky Ukrajiny na ruské ropné rafinérie.

Včera 19:51

Prezident USA Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok spolu telefonovali a bol to ich prvý kontakt za vyše mesiaca, oznámil Biely dom.

Včera 19:34

Poľsko a Nemecko v rámci podpory Ukrajiny aktivujú 26. marca koalíciu zameranú na posilnenie kapacít v oblasti obrnenej techniky. Podľa Kosiniaka-Kamysza je táto tzv. tanková koalícia jednou z najdôležitejších, aké boli vytvorené na podporu Ukrajiny, pričom Poľsko a Nemecko sú spolulídrami tohto projektu zameraného predovšetkým na tzv. hlavné bojové tanky. Ako partneri sa k nemu prihlásili aj Británia, Švédsko a Taliansko.

Včera 19:30

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR odmietlo odporúčania Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) na zrušenie 13. dôchodku pre časť penzistov či dokonca zdaňovanie dôchodkov. Návrhy vyplývajúce z aktuálneho Ekonomického prehľadu OECD pre Slovensko považuje rezort za nebezpečné a absolútne neakceptovateľné. MPSVR to uviedlo v pondelok v reakcii na zverejnenú správu OECD.

Včera 19:22

Izrael v pondelok údajne zabránil vo vstupe do Pásma Gazy riaditeľovi Úradu OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) Philippovi Lazzarinimu. Ten mal podľa vlastných slov v úmysle ísť do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, avšak dostal informáciu, že mu izraelské úrady nepovolili vstup. Médiám to oznámil v Káhire na spoločnej tlačovej konferencii s egyptským ministrom zahraničia Sámihom Šukrím.

Včera 19:20

Spojené štáty v pondelok odsúdili prezidentské voľby v Rusku ako „nedemokratické“ a uviedli, že nezablahoželajú prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý bol vyhlásený za víťaza s obrovským náskokom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akcia Medzinárodný deň hvezdární a planetárií 2024 v Krajskej hvezdárni v Michalovciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali