Karma ich dobehla! Globalistické dezinformačné médiá ochutnajú vlastnú medicínu

Karma ich dobehla! Globalistické dezinformačné médiá ochutnajú vlastnú medicínu

Bratislava 12. októbra 2023 (HSP/Foto:Facebook)

 

Neslýchané, ale nanajvýš spravodlivé! To, čo doteraz robili globalistickí politici tzv. alternatívnym médiám – že ich ignorovali – sa teraz bude diať v opačnom garde: politici z vládnych strán nebudú komunikovať s najhoršími globalistickými dezinformačnými médiami

redakcia denníka SME
Na snímke redakcia denníka SME

Pred pár rokmi redaktor Hlavných správ raz oslovil vo vestibule Národnej rady redaktorku denníka SME Zuzanu Kovačič Hanzelovú (teda vlastne svoju kolegyňu, novinárku, hoci ona by s takýmto označením nikdy nesúhlasila) so žiadosťou o rozhovor. Ona odmietla, povedala, že Hlavným správam neodpovedá.

Reklama

Urobila to presne tak, ako to mohla sama veľakrát predtým na vlastné oči vidieť na tlačovkách, že to robia mnohí politici globalistických strán: že žiadosti o odpovede na otázky Hlavných správ ostentatívne odmietajú.

Teraz sa Kovačič Hanzelová, ale zďaleka nielen ona, zrejme dočká rovnakého správania zo strany politikov novej vládnej koalície. Ak dlhé roky platil na Slovensku u veľkej časti globalistických politikov zvyk, že tzv. alternatívne, v ich ponímaní dezinformačné médiá sa bojkotujú, tak teraz sa zrejme to isté stane na opačnej strane: politici vládnych strán, prinajmenšom Smeru-SSD a SNS, budú odmietať komunikáciu s najhoršími z globalistických dezinformačných médií, ako sú denníky N, SME, Aktuality či rádio Expres, prípadne možno aj TV Markíza.

Reklama

Zatiaľ sa o tom hovorí iba neformálne, ale zrejme vznikne akási dohoda na tom, že tým najhorším, politicky jednofarebným médiám so „sorosoidným“ pozadím, jednoznačne cielene manipulatívnym prístupom k informovaniu verejnosti a silne nekorektným správaním voči ľuďom s opačným politickým názorom, nebudú politici vládnych strán odpovedať na otázky, nebudú reagovať na ich pozvania do diskusných relácií, skrátka, budú ich všestranne ignorovať (písali sme o tom aj tu).

Je to nevídaný krok, ktorý globalistických manipulátorov nepochybne do krvi urazí a oni a ich kolegovia z domova aj zahraničia budú z plných pľúc vrešťať, čo si to nová slovenská vládna moc dovoľuje. Lenže odplata chutí sladko a oni dostanú iba to, čo si za svoje bezočivé a nekorektné správanie už veľmi dávno mnohonásobne zaslúžili.

Márne teraz budú kričať, že aká hrôza, že vláda sa teraz otvorene hlási k dezinformačným médiám – veď aj túto nálepku dali tzv. alternatívnym (v skutočnosti len reálne opozičným) médiám, svojim nemilovaným kolegom s iným politickým názorom iba oni, najväčší dezinformátori. A veľkú časť verejnosti ich krik už vôbec nezaujíma… Až tam to dopracovali.

Niekoľkým poslancom budúceho parlamentu sme v tejto súvislosti položili otázku, čo si o vzniknutej situácii myslia a ako by okomentovali všeobecnú chuť na strane novej koalície bojkotovať globalistických dezinformátorov.

Ľuboš Blaha (poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SSD): „Ja som presvedčený, že veľká časť slovenskej spoločnosti už zlomila palicu nad tzv. mainstreamovými médiami, vrátane Markízy, Jojky a všetkých tých komerčných televízií, ktoré vlastnia finančné skupiny, oligarchovia a pod.

Reklama

Vieme, že veľmi významnými hráčmi na mediálnom trhu sú Sorosova nadácia, J&T, Eset, atď., a je úplne zjavné, že tieto médiá presadzujú záujmy týchto finančných skupín, a preto majú veľmi často výrazne neoliberálne, proamerické, protiľavicové a protismerácke názory. Svojou nešikovnosťou vytvorili situáciu, že im ľudia prestali dôverovať, lebo sú tak okato jednostranní a neobjektívni.

Teraz je tu podľa mňa výborná šanca ukázať, že je tu aj alternatíva, že sa dá žurnalistika robiť aj objektívne a slobodne, bez toho, aby ste mali za sebou oligarchov. Toto tu niekoľko rokov robili alternatívne médiá a ja som presvedčený, že si zaslúžia pomôcť spôsobom, ktorý som už naznačoval: ak je teda možné dávať exkluzívne informácie zo strany vlády vybraným médiám, tak prečo by sme to nerobili? Poďme teda dávať informácie najprv médiám, ktoré sú korektné. Prečo by sa nemohlo stať, že povedzme Markíza bude citovať napríklad Hlavné správy, Infovojnu či Slobodný vysielač, keď bude hovoriť o nejakej dôležitej informácii zo strany vlády? Viem si to veľmi dobre predstaviť.

Samozrejme, nezávisí to iba odo mňa, ale za seba viem sľúbiť, že budem takýmto spôsobom pracovať. Naozaj nevidím dôvod, prečo by sme mali my ako vládni politici vytvárať napríklad Markíze sledovanosť, čiže de facto zisk, aby nás oni pritom naháňali a neférovo na nás útočili. Prečo neísť radšej napríklad do Tu a teraz, eReportu či iného média, ktorá pracuje profesionálne a slušne?

S kolegami zo strany Smer, ale aj SNS o tom intenzívne diskutujeme. O to viac, že dnes cítime, že aj bez mainstreamových médií je možné fungovať. Ak ja som napríklad vo voľbách dostal od voličov 220 tisíc krúžkov bez toho, aby som sa vôbec objavil v mainstreame, pretože ma blokovali, bojkotovali, ostrakizovali, dokonca ešte aj z Facebooku ma vyhodili a skončil som na Telegrame, kde je dramaticky menej sledovateľov, tak sa ukazuje, že dnes je možné mať veľmi silný politický výtlak aj bez podpory mainstreamových oligarchických médií.“

Roman Michelko (poslanec Národnej rady za Slovenskú národnú stranu): „Nie je to nič oficiálne organizované, ale spontánne vzniká nepísaná dohoda, že najviac nepriateľským, protislovenským médiám sa neodpovedá a nespolupracuje sa s nimi: sú to médiá ako Denník N, SME, Aktuality či rádio Expres. Niektoré médiá, vrátane veľkých televízií zatiaľ dostali šancu na sebareflexiu, ale tie najväčšie ,žurnalistické žumpy‘ si zaslúžia bojkot.

Reklama

V týchto prípadoch naozaj nemá zmysel byť voči nim ústretový, oni len škandalizujú, útočia a neprejavujú žiadnu snahu o objektívny pohľad, sú to totálne aktivistické médiá.“

Tibor Gašpar (poslanec Národnej rady za stranu Smer-SSD): „Ja za seba hovorím, že určite budem ignorovať určité vybrané médiá, akokoľvek by sa snažili ma kontaktovať. Aj po tej skúsenosti, ktorú mám teraz z prvého dňa v Národnej rade, keď nám dávali osvedčenia. Konfrontoval ma tam jeden novinár so zavádzajúcimi a manipulatívnymi otázkami bez snahy čo len trochu objektívne sa zaujímať o stav veci. Preto za seba hovorím, ja určite neposkytnem vyjadrenia Denníku N, denníku SME, Aktualitám a možno aj rádiu Expres a vybraným televíziám, najmä Markíze. Tieto médiá sú v manipulovaní naozaj špička. Nemá význam im dávať nejaké stanovisko, lebo oni ho potom aj tak vsadia do iného kontextu či inak sa postarajú, aby vyznelo úplne inak, než bolo myslené.

Rozhodol som sa, že pri komunikácii s médiami sa budem vždy pýtať, kto mi kladie otázku a podľa toho sa rozhodnem, či budem odpovedať. Naďalej chcem komunikovať s alternatívnymi médiami, cez ktoré budem, popri sociálnych sieťach, prednostne ponúkať verejnosti moje názory.

A ďalšia vec: čím skôr budem v Smere iniciovať otvorenie debaty o zákonoch týkajúcich sa práve mediálnej politiky, najmä spravodajstva v RTVS. A tiež sa budem zaujímať o možnosti upraviť legislatívu upravujúcu spravodajské informovanie v súkromných médiách, pretože si nemyslím, že by toto malo zostať bez primeraných pravidiel. Nehovorím o programoch typu Farma či kuchárskych súťažiach, mám na mysli výlučne spravodajstvo, kde zo zákona musí byť aj u súkromných médií zabezpečená vyváženosť.“

Martina Šimkovičová (poslankyňa Národnej rady za Slovenskú národnú stranu): „Treba sa pozrieť na začiatok, ako celý ten problém vznikol. Vy v Hlavných správach to veľmi dobre viete, veď vás minulý rok na tri mesiace bez akéhokoľvek upozornenia a reálneho dôvodu, z pozície moci jednoducho vypli, len preto, že názor, ktorý šírite, sa im nepáči.

A naopak, ten ,správny‘ názor, ktorý oni presadzujú, ten je všetkými možnými spôsobmi uprednostňovaný. Ja som pracovala aj v mainstreame, takže viem ako tam funguje spravodajstvo – je jednostranné a tendenčné. Podobné to však je aj v RTVS, a to už je naozaj na pováženie, lebo na rozdiel od súkromných médií, RTVS je verejnoprávna. Reportáže vo verejnoprávnom médiu zo zákona musia byť vyvážené, objektívne, nestranné a najmä musia plniť základnú informačnú službu pre širokú verejnosť.

To sa však nedialo a stále sa nedeje. Vrcholom potom bolo obdobie kovidu, keď naozaj veľa ľudí pochopilo, že do nás hustia iba jednu verziu, pričom pravda asi bude niekde inde. Tam ten rozkol medzi globalistickým mainstreamom a alternatívou dosiahol vrchol a výsledkom bolo, že nám v TV Slovan sa zvyšovala sledovanosť, vám v Hlavných správach čítanosť a dôvera v globalistické médiá klesla k bodu mrazu.

A oni, namiesto toho, aby sa nad sebou zamysleli, tak to riešili tak, že na nás ešte viac nadávali a označovali nás prívlastkami ako dezolát, xenofób či fašista. A teraz, keď sme vyhrali voľby, od nás čakajú, že máme byť voči nim ústretoví? Jasné, že politik má odpovedať na všetky otázky a novinári majú byť ,strážnymi psami demokracie‘, ale to neznamená, že to nemá mať žiadne limity ani pravidlá hry.

Pri preberaní poslaneckých dekrétov ma kontaktoval človek z denníka SME, nepredstavil sa. Spýtala som sa ho, z ktorého je média a on odpovedal protiotázkou: ,Je to podstatné?‘ Tak som mu povedala, že áno, je to podstatné. Vedľa neho bola osoba, ktorá priznala, že je z Denníka N a tretieho som sa rovno spýtala: .A vy ste nebodaj z Aktualít?‘ Odpovedal: ,Áno, ako ste to vedeli?‘ Tak som im povedala: ,Ste tu ako takí traja králi. Ale my sme povedali, že konkrétne s vami nebudeme komunikovať.‘ Začali protestovať, že teraz z pozície političky by som im mala odpovedať na ich otázky. Tak som im to pekne na rovinu vysvetlila: že nás zvolili práve tí občania, ktorí majú práve takých médií, ako sú tie ich, vrchovato plné zuby a už nechcú počúvať tie ich lži a nadávky. A preto som im zopakovala, že s nimi komunikovať nebudem.

Oni to samozrejme nemienia chápať, majú svoju vytrvalosť. Ja som potom niekomu inému odpovedala a oni to uverejnili, vyznelo to, ako že som odpovedala im. To, že ich ignorujeme, je pre nich najväčšia urážka, lenže ja sa nemám prečo baviť s niekým, kto mi nadáva a uráža ma. Ja teraz potrebujem hlavne pracovať, nemám dôvod ani čas sa obhajovať pred takýmito ľuďmi, keď je to aj tak úplne zbytočné.“

Reklama

 

Prečítajte si tiež:

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:24

Naprieč austrálskymi metropolami sa v sobotu konali protesty za účasti stoviek ľudí, ktorí požadujú prísnejšie zákony s cieľom skoncovať s násilím páchanom na ženách. Informovala agentúra AFP.

12:00

Ukrajinské drony zasiahli dve ruské ropné rafinérie a vojenské letisko v rámci rozsiahleho útoku, ktorý Kyjev podnikol v noci na sobotu, uviedol zdroj z prostredia tamojšieho rezortu obrany.

10:18

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde. Na záznamoch z kamery vidno, že sám odišiel z rodinného domu a rozbehol sa smerom k neďalekému lesu. Odvtedy po ňom prebieha rozsiahle pátranie.

10:05

Vysoké ceny energií zvýšili záujem domácností o inštaláciu fotovoltických elektrární, ten však v prvom štvrťroku 2024 mierne klesol. Záujemcovia o fotovoltiku sa často stretávali s bariérami pri povoľovaní a v administratívnych procesoch.

09:57

Filipíny v sobotu popreli tvrdenia Číny, že medzi nimi bola dosiahnutá bilaterálna dohoda o spornej plytčine v Juhočínskom mori. Manila to považuje za súčasť čínskej propagandy.

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

08:26

Loď britského Kráľovského vojenského námorníctva zostrelila raketu, ktorú húsíovia odpálili na obchodné plavidlo v Adenskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP.

08:15

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu nadránom vyhlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohľadne možného prímeria v Pásme Gaza a prepustenia rukojemníkov. Informovali agentúry AFP a DPA.

08:04

Severná Kórea sa v sobotu ohradila voči výročnej správe Spojených štátov o ľudských právach, ktorá negatívne hodnotí ľudskoprávnu situáciu v KĽDR, a nazvala ju “zasahovaním do vnútorných záležitostí” Pchjongjangu.

07:56

Grécko v piatok slávnostne odovzdalo olympijskú pochodeň organizátorom tohtoročných hier, ktoré sa budú konať v Paríži.

Stalo sa tak na štadióne Panathinaiko, teda na mieste, ktoré hostilo v roku 1896 prvé moderné OH.

07:36

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak neďaleko mestečka Plochingen v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť. Informovala agentúra DPA.

07:27

Bývalý americký zdravotník, ktorý v roku 2019 predávkoval 23-ročného Afroameričana ketamínom, dostal v piatok podmienečný trest.

Smrť Elijaha McClaina prispela k protestom proti policajnej brutalite, ktoré v USA neskôr vypukli po smrti ďalšieho Afroameričana, Georgea Floyda v roku 2020.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali