JUDr. Radačovský: “Zrejme neexistuje hodnoverný dôkaz o ruskej stope vo Vrběticích, preto ani neodtajnili správu českých tajných služieb tak, ako to sľuboval premiér Babiš”

JUDr. Radačovský: “Zrejme neexistuje hodnoverný dôkaz o ruskej stope vo Vrběticích, preto ani neodtajnili správu českých tajných služieb tak, ako to sľuboval premiér Babiš”

Bratislava 20. apríla 2021 (HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)

 

Europoslanec a bývalý sudca JUDr. Miroslav Radačovský uviedol, že ak by sa predsa len hodnoverne preukázalo, že verzia o účasti ruských agentov na výbuchu muničného skladu v Českej republike je pravdivá, bolo by to “memento pre všetky štáty, vrátane Slovenska, aby neumiestňovali na svojich územiach zbrane a muníciu proti Rusku”.

Miroslav Radačovský
Na snímke Miroslav Radačovský

Radačovský si všimol včerajšie vyjadrenie predsedu vlády Českej republiky Andreja Babiša, podľa ktorého pri incidente v muničnom sklade v obci Vrbětice “nešlo o akt štátneho terorizmu”. “Rusko neútočilo na Českú republiku, ale na tovar bulharského obchodníka so zbraňami a mal explodovať mimo územia Česka. Obchodník muníciu zrejme dodával krajinám, bojujúcim proti Rusku,“ uviedol český premiér.

Reklama

Poslanec Európskeho parlamentu Miroslav Radačovský si myslí, že toto vyjadrenie Babiša určite sklamalo naše Ministerstvo zahraničných vecí SR pod vedením Ivana Korčoka (nom. SaS), sklamalo inštitút IVO pod vedením na Slovensku pôsobiacim Grigorijom Mojsejevičom Mesežnikovom a sklamalo “ním do výšin chválených” prozápadne orientovaných europoslancov.

“Vo vrbětických muničných skladoch zrejme ani neexistuje hodnoverný dôkaz o ruskej stope a preto ani neodtajnili správu českých tajných služieb tak, ako to Babiš sľuboval. Odhliadnuc od vyššie citovaného je predsa len na zamyslenie, v akom „katastrofálnom“ stave sa nachádzajú niekedy tak vysoko profesionálne tajné služby Ruska. Už majú asi len dvoch chlapcov, ktorí sa pohybujú pomaly po celom svete bez toho, aby sa obávali záznamov z televíznych kamier, s batôžkami na chrbte, pomaly ako bezdomovci a vykonávajú najzložitejšie operácie, ako je použitie Novičoku pri operácii Škripal vo Veľkej Británii a pri výbuchoch v Českej republike,” poznamenal sarkasticky Radačovský.

Reklama

Dodal, že mu to pripomína jeden žart, keď po lese idú dvaja trpaslíci, stretne ich lesník a pýta sa ich: Vy ste kto? My sme sedem trpaslíkov a snehulienka. A ako to, že ste len dvaja? No niet ľudí, odpovie trpaslík.

“A teraz vážne. Nevieme, ako to v skutočnosti bolo, ale pokiaľ to bolo tak, ako tvrdí český premiér, tak potom je to mementom pre všetky štáty, vrátane Slovenska, aby neumiestňovali na svojich územiach zbrane a muníciu proti Rusku.”

JUDr. Radačovský položil otázku, ktorý štát by neurobil príslušné kroky proti inému štátu, ktorý na svojom území toleruje to, aby tam boli umiestnené zbrane namierené proti nemu? “Spojeným štátom americkým stačilo len presvedčenie bez dôkazov, že v Iraku sa nachádzajú zbrane hromadného ničenia, ktoré by ich mohli ohrozovať a zaútočili, popravili prezidenta Saddáma  Husajna a bolo zabitých viac ako 200 000 civilistov. A to nehovorím o Afganistane.”

Musíme podľa neho urobiť všetko preto, aby na území Slovenska cudzie štáty nerozmiestňovali zbrane, muníciu, namierenú proti Ruskej federácii, pretože to môže mať pre Slovensko fatálne následky.

“Musíme urobiť všetko preto, aby do budúcnosti neboli zvolení do slovenského parlamentu typy súčasných politikov, majúcich krvavé očičká, nenávisť voči Rusku a snahu jednať s našimi slovanskými bratmi z pozície sily. Musíme urobiť všetko preto, aby sa v budúcich voľbách do europarlamentu dostali ľudia mieru, nie ľudia nenávisti a rozdeľovania Európy na východ a západ a to hlavne kvôli našim deťom a vnukom.”

Reklama

Na záver sa Miroslav Radačovský pýta, “čo s tým nešťastníkom p. Mesežnikovom”? “Nech mu dá pán Boh veľa zdravia a dlhý život. Grigorij Mojsejevič, ešte je čas vrátiť sa z nesprávnej cesty. Je čas vrátiť sa k rodnej hrude, k zemi svojich predkov, otcov a dedov. Slovanská ruská duša je široká, nie pomstychtivá a určite Vám odpustí.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:57

Arménsko a Azerbajdžan oznámili, že v rámci snáh o normalizáciu vzťahov začali s úpravou spoločnej štátnej hranice. 

12:57

Stovky nemeckých policajtov v rámci vyšetrovania činnosti nigérijskej mafie prehľadali početné nehnuteľnosti v spolkových krajinách Bavorsko, Hesensko, Bádensko-Württembersko a Hamburg. Na základe zatykačov bolo do väzby vzatých niekoľko mužov, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na krajinský kriminálny úrad (LKA) v Bavorsku, políciu a prokuratúru Mníchov I.

12:37

Po iránskom leteckom útoku na Izrael z 13. na 14. apríla 2024 sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré údajne zobrazovalo izraelský systém protivzdušnej obrany Iron Dome (Železná kupola), ako zneškodňuje prilietajúce iránske drony a rakety. Nie je to pravda, zdieľané video sa totiž prvýkrát na sociálnych sieťach objavilo už v októbri 2023 počas jedného z raketových útokov na izraelské územie z Pásma Gazy. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s agentúrou AFP.

12:04

Peking odmietol a odsúdil tvrdenia Spojených štátov, že Čína podporuje vojnu rozpútanú Ruskom na Ukrajine tým, že Moskve poskytuje veľké množstvo strojov, mikroelektroniky či technológií do dronov a riadených striel, vďaka čomu Rusko môže navyšovať svoju zbrojnú výrobu.

12:00

Ukrajinský Národný protikorupčný úrad podozrieva ministra poľnohospodárstva Mykolu Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy v rokoch 2017 až 2021. 

11:58

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič po zasadnutí predsedníctva a národného výboru svojej strany Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) vyjadril spokojnosť s výsledkami parlamentných volieb zo 17. apríla. Uviedol, že jeho strana zostaví vládnu koalíciu.

11:57

Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zahynulo v Lamanšskom prielive najmenej päť ilegálnych migrantov. Medzi obeťami je aj štvorročné dieťa.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali