Facebook a Twitter zaviedli tvrdú cenzúru: Trump chce preto založiť vlastnú sociálnu sieť, kde nebude žiadna cenzúra. Bude konečne zastavený liberálny monopol na pravdu?

Facebook a Twitter zaviedli tvrdú cenzúru: Trump chce preto založiť vlastnú sociálnu sieť, kde nebude žiadna cenzúra. Bude konečne zastavený liberálny monopol na pravdu?

Bratislava 12. januára 2021 (HSP/Foto:TASR/AP-Richard Drew,Evan Vucci,Matt Rourke)

 

Najväčšie sociálne siete Facebook a Twitter to už svojou bezprecedentnou cenzúrou skutočne prehnali. Po tom, čo Facebook pozastavil Donaldovi Trumpovi možnosť pridávania príspevkov až do inaugrácie a Twitter dokonca natrvalo Trumpov účet zrušil, dosluhujúci americký prezident avizuje, že pracuje na založení novej sociálnej siete, kde nebude žiadna cenzúra

logo Facebooku
Na snímke logo Facebooku

 

Reklama
Cenzúra na Slovensku

Poznáme to aj v slovenskom internetovom priestore. Stačí ak človek napíše na Facebooku názor, ktorý je v rozpore s liberálnym videním sveta. Po udaní našimi liberálnymi „priateľmi“ sa s tým Facebook nemazná a v mnohých prípadoch príspevok zmaže a užívateľovi sociálnej siete na určitý čas zablokuje možnosť pridávania príspevkov, prípadne to vedie až k úplnému zrušeniu účtu.

Okrem bežných ľudí sa s tým stretli aj politici najmä zo strany ĽSNS a taktiež nepohodlné alternatívne médiá ako Badateľ, alebo Zem a Vek, ktorým Facebook zrušil účty, kvôli inému pohľadu na veci , ktoré sa dejú okolo nás.

Reklama

Skúškou správnosti, že sa skutočne jedná o cenzúru pronárodných názorov je fakt, že sociálna sieť Facebook necháva úplne bez povšimnutia najviac nenávistnú stránku na Slovensku s príznačným názvom “Zomri”, ktorá šíri voči svojim oponentom hejt nevídaných rozmerov a nezastaví sa ani pred zosmiešňovaním ľudí kvôli ich výzoru.

Donald Trump
Na snímke americký prezident Donald Trump
Zablokovali aj amerického prezidenta

Podobná situácia je na celom svete vrátane Spojených štátov amerických. Cenzúra pronárodne a konzervatívne orientovaných názorov, ktoré sú liberálmi mylne uvádzané ako nenávistné, vyvrcholila zablokovaním účtu dosluhujúceho amerického prezident Donalda Trumpa, v prípade Facebooku na dobu do inaugurácie nového prezidenta a v prípade sociálne siete Twitter, bol dokonca účet Trumpa natrvalo zrušený.

Ako zámienka na zablokovanie účtu dosluhujúceho amerického prezidenta Donalda Trumpa im poslúžil incident, kedy protestujúci dav ľudí vtrhol do amerického kapitolu vo Washingotne. Vraj za to môže Donald Trump a aby sa to neopakovalo, preto mu bolo nutné zrušiť účet.

Takýto argument však stojí na vode. Americký prezident v žiadnom prípade nevyzýval demonštrujúcich, aby vtrhli do kapitolu a demonštrantov za tento incident tvrdo skritizoval. Nevyzýval ani na žiadne násilnosti.

Veľmi zaujímavé je však to, že mainstreamové médiá a sociálne siete takto neargumentovali pri nedávnych protestoch “Black lives matter”, kde demonštranti robili dennodenne v uliciach výtržnosti, ničili sochy a rabovali obchody. Vtedy sociálne siete Facebook a Twitter nezablokovali účet kandidátovi na prezidenta Joeovi Bidenovi, ktorý tieto protesty podporoval a neblokovali účty ani samotným protestujúcim.

Reklama
Twitter
Logo Twitter
Liberáli sú na koni – cenzúra bude gradovať

V súčasnosti sociálna sieť Twitter okrem zrušenia účtu Donalda Trumpa, urobila čistky aj medzi jeho priaznivcami. Podľa informácií z amerických médií boli zmazané tisíce až desiatky tisíc priaznivcov Donalda Trumpa, najmä z hnutia “QAnon.”

Zdá sa, že svet už nebude taký ako predtým. Liberáli sa totiž po víťazstve Bidena v amerických prezidentských voľbách cítia ako na koni a najväčšie sociálne siete budú pravdepodobne skákať tak ako im bude liberálna elita v bielom dome pískať.

To znamená, že s najväčšou pravdepodobnosťou zavládne na sociálnych sieťach ešte väčšia cenzúra než doposiaľ, čo sa už prejavilo aj škandalóznou cenzúrou dosluhujúceho amerického prezidenta Donalda Trumpa. Po vymenovaní Bidena do úradu prezidenta to bude zrejme ešte horšie.

 

Trump plánuje vytvoriť novú sociálnu sieť – bez cenzúry

Dosluhujúci americký prezident , ktorému Twitter natrvalo zrušil účet sa tvrdo obul do sociálnej siete: “Už dlho hovorím, že Twitter ide čím ďalej tým viac v potlačovaní slobody prejavu a dnes večer sa zamestnanci Twitteru spojili s demokratmi a radikálnou ľavicou pri odstraňovaní môjho účtu z ich platformy, aby umlčali mňa – a vás, 75 miliónov veľkých vlastencov, ktorí za mňa hlasovali.”

Reklama

Donald Trump sa však nevzdáva. Po tom, čo ho odstavili od komunikácie s ľuďmi najväčšie sociálne siete, naznačil, že plánuje vybudovať vlastnú sociálnu sieť, na ktorej by nebola žiadna cenzúra:

“Rokujeme s rôznymi ďalšími stranami a čoskoro budeme mať veľké oznámenie. Pozeráme sa tiež na možnosti vybudovania našej vlastnej platformy v blízkej budúcnosti. Nedáme sa umlčať! uviedol Trump.

 

Nádej pre konzervatizmus

Možno je teda všetko zlé na niečo dobré. Tým, že najväčšie sociálne siete, čoraz viac preukazujú, že sú podržtaškami pri zavádzaní liberálnej totality, sa jasne vykryštalizovala potreba novej sociálnej siete, ktorá bude absolútne bez cenzúry.

Donald Trump je významná svetová osobnosť, a ak by skutočne založil sociálnu sieť bez cenzúry s veľkou určitosťou by na ňu dokázal prilákať obrovský počet ľudí z celého sveta, čím by konečne zrušil monopol liberálnych sociálnych sietí na pravdu.

Nova sociálna sieť Donalda Trumpa je tak svetlom nádeje aj pre slovenských pronárodne a konzervatívne cítiacich Slovákov, ktorí sú v súčasnosti na sociálnych sieťach diskriminovaní a cenzúrovaní kvôli svojim názorom.

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

07:06

Kyjev a Washington začali rozhovory o bilaterálnej bezpečnostnej dohode, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obe krajiny podľa neho tiež doriešili plány na zaslanie ďalších rakiet dlhého doletu ukrajinským ozbrojeným silám.

Summit Iniciatívy troch morí
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:05

Rusko vyhlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny zo strany USA, Británie a Francúzska posunula svet na pokraj priameho konfliktu medzi najväčšími jadrovými veľmocami sveta, ktorý by sa mohol skončiť katastrofou.

07:04

Okres Chua-lien na východe Taiwanu zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3, oznámila miestna meteorologická služba. Bezprostredne neboli hlásené nijaké škody.

07:02

Čínske veľvyslanectvo v Berlíne “dôrazne” odmietlo obvinenia zo špionáže v Nemecku, uviedli čínske štátne médiá.

07:01

Z masového hrobu neďaleko Násirovej nemocnice v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy exhumovali ďalších 73 tiel, čím sa ich celkový počet zvýšil na 283, informoval Hamasom kontrolovaný úrad civilnej ochrany v Pásme Gazy.

07:00

Americké jednotky v Iraku a Sýrii boli za menej ako 24 hodín vystavené dvom samostatným útokom, uviedli iracké bezpečnostné zdroje a predstavitelia USA. Išlo o prvé takéto incidenty po takmer troch mesiacoch.

06:59

Severná Kórea bude vystavená koncu svojho režimu, ak sa pokúsi použiť jadrové zbrane, vyhlásilo juhokórejské ministerstvo obrany. Išlo o reakciu na raketové cvičenia KĽDR simulujúce jadrový protiútok.

06:51

Britský premiér Rishi Sunak oznámi na návšteve Poľska zvýšenie vojenskej podpory pre Ukrajinu o 500 miliónov libier (579 miliónov eur). Informoval o tom vo vyhlásení.

Rishi Sunak
Na snímke britský premiér Rishi Sunak
06:49

Britský minister zahraničných vecí David Cameron upozornil, že Rusko využíva Strednú Áziu na obchádzanie sankcií. Londýn chce podľa jeho slov spolupracovať s krajinami tohto regiónu, aby s tým skoncoval. Informovali o tom agentúry DPA a PA Media.

Cameron v Kir
Na snímke britský minister zahraničných vecí David Cameron
06:47

Ruské dronové útoky zranili v čiernomorskom prístave Odesa najmenej sedem ľudí vrátane dvoch detí, informovali ukrajinskí predstavitelia. Útoky zasiahli aj hlavné mesto Kyjev a ďalšie oblasti.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali