Davis Cup: Gombos jednotkou v baráži proti Poliakom: “Je to trochu iné”

Davis Cup: Gombos jednotkou v baráži proti Poliakom: “Je to trochu iné”

Bratislava 6. septembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Kvarteto slovenských tenistov Norbert Gombos, Lukáš Lacko, Jozef Kovalík, Andrej Martin figuruje v nominácii na stretnutie 2. kola play off o účasť v I. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Poľsku (15. – 17. septembra na antuke v bratislavskom NTC). V tíme chýba Martin Kližan, ktorý v uplynulých týždňoch absentoval v turnajovom kolotoči pre zranenie lýtkového svalu.

Na snímke zľava Norbert Gombos, nehrajúci kapitán daviscupového tímu Slovenska Miloš Mečíř, Lukáš Lacko a Alex Molčan

“Tesne pred žrebom sa môžu ešte dvaja hráči vymeniť, v prípade potreby sú nachystaní Igor Zelenay a Alex Molčan. Chalani sú fit, Alexa trochu trápilo zápästie, ale mal by sa už čoskoro zapojiť do prípravy. Martin Kližan má dlhodobejšie problémy s nohou, na päť setov nie je dostatočne fit. Tréningy sú zatiaľ jednofázové. Príprava bude spoločná, až keď sa hráči vrátia z turnajov,” povedal kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř.

Reklama

Vzhľadom na absenciu Kližana by slovenskou jednotkou mal byť Norbert Gombos. “Je to trochu iné, lebo ste líder tímu. Ja však príliš nesledujem, či som jednotka alebo dvojka. Keď nastúpim na dvorec, tak hrám o to, aby som získal bod a pomohol tímu. Je to totiž tímová súťaž. Sústredím sa len na seba, aby som hral čo najlepší tenis a dokázal zo seba vydať na dvorci maximum. Najdôležitejšie je vyhrať. To, že som slovenská jednotka, je formalita. Cítim sa super, pretože roky driny sa preukázali, dokázal som sa dostať do svetovej stovky,” uviedol Gombos.

V nominácii figuruje aj Lacko, pre ktorého nie je antuka najobľúbenejší povrch. “Milošovi som ešte pred US Open prisľúbil, že ak ma bude potrebovať do Davisovho pohára, tak tomu prispôsobím program a pokúsim sa čo najlepšie pripraviť. Je to nepríjemná zmena, z hardu na antuku a hneď potom späť na hard, nie je to nič príjemné. Čo sa týka antuky, tak tento rok som predvádzal na nej dobrý tenis v Madride, kde bola rýchlejšia ako zvyčajne. V Ríme bola pomalšia, tam sa mi až tak nedarilo. Veľmi záleží od toho, ako sa pripraví dvorec. Hrá sa v hale, v nej býva antuka rýchlejšia. Sám som zvedavý, ako to bude vyzerať,” zdôvodnil Lacko svoje rozhodnutie.

Reklama

Poliaci by mali v Aegon aréne vyrukovať so štvoricou Kamil Majchrzak, Hubert Hurkacz, Lukasz Kubot, Marcin Matkowski. V nominácii nie je bývalý wimbledonský semifinalista Jerzy Janowicz. Podľa informácií generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igora Mošku sa Janowicz sťažoval na bolesti kolena na challengeri v Janove, k tímu sa však ešte môže pripojiť na základe pravidiel. “Je to pre nás dobré znamenie, ale ešte to nie je definitívne. Neviem aké sú príčiny. Myslím si, že s Janowiczom je poľský tím o dosť silnejší. Je tam teoretická možnosť ešte ho nominovať. Majú výbornú štvorhru, tam sú dosť nepríjemní. Vo dvojhrách máme šancu preraziť,” uviedol Mečíř.

Úvodné piatkové dvojhry, sobotňajšia štvorhra i záverečné nedeľňajšie single odštartujú o 15.00 h. Hlavným rozhodcom bude Izraelčan Dima Leifman, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Chorvátka Tamara Vrhovecová a Francúz Manuel Absolu. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort.

Slováci musia bojovať o záchranu v druhej lige, keďže vo februári v NTC nečakane prehrali s Maďarskom 1:3. Poľskému tímu majú čo odplácať. V septembri 2015 s ním prehrali v baráži o účasť vo svetovej skupine v Gdyni 2:3. O oba body Slovákov sa zaslúžil Kližan. Z poľského tímu boli pri víťazstve debloví špecialisti Kubot s Matkowskim. “Zápasy sú nepredvídateľné, hrá sa na tri víťazné sety. Je to výhoda, že naši hráči sú vyššie v rebríčku dvojhry, ale súpera nemožno podceniť. Na papieri sme favoritom, ale to pred zápasom negarantuje výhru. Každá lopta, každý bod je dôležitý,” dodal kapitán slovenského tímu.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali