Budú si naše deti meniť pohlavie v štrnástich tak, ako v Nemecku?

❚❚

Bratislava 11. júna 2024 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Na jar prešla nemeckou legislatívou úprava, ktorá povoľuje zmeniť si úradnou cestou krstné meno a pohlavie aj neplnoletým osobám. Ak by s tým rodičia nesúhlasili, má štrnásťročné dieťa možnosť obrátiť sa na súd…

gender
Ilustračné foto

Škandálne informácie z prvej ruky priniesla stránka duhovymagazin.sk. Podržte sa: po novom si dokonca môžete meniť meno s pohlavím raz ročne! Takže ak sa po roku prestanete cítiť „nebinárne“, dáte si do papierov muža alebo ženu. Alebo traktor, hoci neviem, či je aj taká možnosť.

.

Snáď jedného dňa bude, veď kto sme my, aby sme diskriminovali traktory!

Podobné právne úkony už majú severské krajiny (Dánsko, Nórsko, Fínsko), tak vraj, dáme to na severanov. Pretože panuje akýsi podivný, nevysvetliteľný úzus, že to sú TOP krajiny Európy. Videl som akýsi prieskum, že tam sa žije najlepšie. Že majú najlepšiu verejnú sféru, a vôbec, všetko. No tak keď prídu s tým, že vaše malé dieťa chce iné pohlavie v dokladoch, vy potichu šúchajte nohami. Lebo keď nie, bude sa s vami súdiť!

.

Zdá sa to postavené na hlavu iba mne?

Volá sa to „Zákon o sebaurčení“, a po novom stačí prísť na matriku a vyžiadať si zmenu dokladov. Žiadne „prekážky“ zo strany štátu sa nekonajú. Žiaden posudok od odborníka. Odborníci sú prežitok starého sveta…

Cíti sa tvoj syn ako dievča? Tak ním prosto je. Kto si ty, rodič, aby si do toho niečo hovoril? Kto je štát, aby do toho niečo hovoril? A o Bohu radšej ani muk!

Veď sme slobodný svet, la liberté! Tak sa oslobodzujeme od všetkého, vrátane základných mantinelov zdravého rozumu.

A toto nie je osamelý, izolovaný trend: Zoberte si všetky tie reči o znižovaní veku prvovoličov. Niektorí politici by radi videli voliť už šestnásťročných. Na akom logickom či právnom základe? Keď sa raz človek stáva plnoletým a trestnoprávne zodpovedným zo zákona v osemnástich?

.

Zaujímavé, že manželstvá sa smú uzatvárať až od toho momentu. Alebo že alkohol ani cigarety mladším nepredáte. A tak ďalej. Ale umožniť voliť deťom, to by sa niektorým stranám páčilo…

Táto selektívnosť jasne prezrádza ich pokrytectvo – v skutočnosti im nejde o práva detí, ale ďalšie hlasy do urny. Taký malý výmenný obchod: my vám dáme možnosť tranzície, vy nám – z čírej radosti a nekonečnej vďaky, že rešpektujeme vašu „inakosť“, hodíte hlas.

Ako bude tento trend pokračovať? A ako sa týka nás?

Je to legitímna otázka, pretože vidíme, ako k nám zo zahraničia prichádza ďalšie a ďalšie uvoľňovanie mravov a rozkladanie pevnej zákonnej štruktúry. Státisíce na dúhové pochody sa nájdu kedykoľvek, ale hospodársky rozvoj regiónov je na druhej koľaji?

Všimnite si tiež, ako legitimizujú západné médiá manželstvo prezidenta Macrona. Ten muž mal 15, keď sa zoznámil so svojou súčasnou manželkou. Ona mala vtedy 40 a bola jeho učiteľkou. Predstavte si, že by sa takto s učiteľom štyridsiatnikom dala dokopy vaša pätnásťročná dcéra.

.

Mali by ste radosť? Lebo „láska je láska“?

Viem, vraciam sa k tomu falošnému heslu znovu a znovu, ale domnievam sa, že je to nevyhnutné. Niekto musí ukázať, že cisár je nahý. Pretože „láska je láska“ nie je žiadne romantické vyhlásenie pre citlivé duše…

V skutočnosti ide otvorený dáždnik bez okrajov – zmestí sa pod neho všetko. Aj nevhodný vekový rozdiel. Ako dlho možno otvárať nožnice? Len pokým sa zlomia. Aký bude ďalší „hviezdny“ manželský pár? On 13, ona 50? Teraz to ešte môže znieť ako nepredstaviteľný extrém, ale tak mohlo znieť aj Macronove manželstvo pred niekoľkými rokmi. Veď aj herec Leonardo di Caprio má 49, ale randí s devätnásťročnými modelkami…

Hranica možného sa posúva, norma sa ruší, extrém sa normalizuje. Ba čo viac, je vyzdvihovaný ako „nová správnosť“. Stane sa vítaným oživením PRIDE pochodov propagácia sadomaso? Prvé lastovičky už vidieť na fotografiách z posledných pochodov, kde prišli niektorí účastníci prezlečení za zvieratá…

Dokonca aj brechali.

Chápete, akým smerom sa vyvíjame? Pomaly, nenápadne, ale isto…„Plíživo“, povedal by Michal Kovačič.

Toto je ten „progres“?

Veľmi exaktný, faktografický článok s množstvom podrobných dát k tejto téme priniesol náš kolega René Števánka. Predstavte si, aké musí byť kolektívne vedomie v europarlamente, keď vyše tisíc (!) kandidátov podpísalo záväzok propagovať LGBTi agendu! Mimovládna lobistická organizácia, ktorá stojí za týmito propagačnými aktivitami, získala vlani na svoju činnosť vyše tri milióny eur.

Tri milióny – viete si to predstaviť?

A na aký účel? Presviedčať systematickou prácou, za pomoci právnikov a špecialistov na marketing, že nás všetkých čaká dúhová budúcnosť? Veď EÚ začala svoje aktivity na „ochranu“ LGBTi ľudí zhruba pred dvadsiatimi rokmi – a pozrite, kam sme sa postupne dopracovali…

.

K vynucovanému prijatiu „stredného rodu“ žiaka na škole, pokiaľ to žiak tak „cíti“. A učiteľ ho musí oslovovať trebárs „Ono“. Ak nechce problémy. Stačilo 20 rokov intenzívnej masáže a máme tu novú, – prepáčte za subjektívny výraz – šialenú normu.

Čo je toto za agendu? Odkiaľ pramení? A čo nás čaká o ďalších dvadsať rokov? Legitimizácia akých neštandardných sexuálnych vzťahov?

Mimochodom….

Zhodou okolností je medzi finančnými darcami a podporovateľmi vyššie spomínanej lobby aj Nadácia otvorenej spoločnosti…

Verím, že body si dokážete pospájať aj samy.

.

Ako sa kolega Števánka správne pýta: koho záujmy bude slovenský poslanec, ktorý sa upísal LGBTi lobby, uprednostňovať? Záujmy svojej vlasti, alebo sexuálnych menšín? To už je na jeho vedomí a svedomí…

Akurát máme smolu v tom, že to môže byť na úkor Slovenskej republiky.

 

Prečítajte si tiež:

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:30

Hranicu jedného milióna sledovateľov prekonala americká viceprezidentka Kamala Harrisová krátko po svojom debute na sociálnej sieti TikTok. V priebehu niekoľkých hodín nazbierala potenciálna prezidentská kandidátka Demokratickej strany aj vyše dva milióny lajkov.

17:25

Približne 100 bojovníkov palestínskeho militantného hnutia Hamas zahynulo od začiatku najnovšej izraelskej operácie v meste Chán Júnis, uviedla v piatok izraelská armáda. Ofenzíva v meste na juhu Pásma Gazy začala v pondelok po tom, ako izraelské jednotky oznámili, že identifikovali teroristov Hamasu, ktorí sa tam preskupili.

17:25

Fínsko má podozrenie, že ruská loď v piatok neoprávnene vplávala do jeho vôd. Oznámilo to fínske ministerstvo obrany.

17:24

Opozičné KDH na septembrovú schôdzu Národnej rady (NR) SR navrhne, aby sa nekrátil príspevok na opatrovanie, pokiaľ príjem opatrovanej osoby presiahne dvojnásobok životného minima. Informovala o tom poslankyňa NR SR za KDH Martina Holečková s tým, že sa na ňu obrátilo viacero ľudí, ktorí nevedia ako ďalej, lebo im z úradu práce prišlo rozhodnutie o krátení príspevku na opatrovanie, keďže opatrovaná osoba má príjem vyšší ako dvojnásobok životného minima.

16:59

Oblasť Campi Flegrei neďaleko Neapola, známu aj ako Flegrejské polia, zasiahlo v piatok popoludní zemetrasenie s magnitúdou 4,0. Pokračuje tak vlna seizmickej aktivity v tejto sopečnej kaldere.

16:59

Na 33 vzrástol na Filipínach počet obetí záplav a zosuvov pôd v dôsledku tajfúnu Gaemi, uviedla miestna polícia. Na Taiwane si tajfún podľa úradov vyžiadal osem mŕtvych.

16:57

Viac než štvrtina Čechov je otvorená autoritatívnemu spôsobu vlády a takmer 20 percentám je jedno, či je v krajine demokracia alebo nie. Návrat komunizmu by uvítalo 14 percent Čechov. Demokraciu za najlepší spôsob vlády však stále považuje nadpolovičná väčšina ľudí. Vyplýva to z prieskumu Centra pre výskum verejnej mienky (CVVM), ktoré je súčasťou Sociologického ústavu Akadémie vied (AV) ČR, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

16:57

Španielsky súd v piatok odsúdil rušňovodiča a bývalého bezpečnostného riaditeľa železničnej spoločnosti na 2,5 roka väzenia za nehodu z roku 2013, ktorá bola najhorším železničným nešťastím v Španielsku za takmer sedem desaťročí.

16:42

Banky v eurozóne musia zlepšiť svoju pripravenosť na zvládanie kybernetických útokov. Oznámila to v piatok Európska centrálna banka (ECB) na základe výsledkov najnovšieho kola záťažových testov.

16:42

Nedávne ukrajinské rozhodnutie pozastaviť tranzit ruskej ropy do Maďarska a na Slovensko nemá nič spoločné s vydieraním, vyhlásil v piatok poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Maďarsko a Slovensko nekonali na podporu mieru na Ukrajine a trvali len na ústupkoch voči Rusku, dodal Podoljak v rozhovore pre agentúru Reuters.

16:42

Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám Európskej únie (EÚ) vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke návštevníci pláže si užívajú letné popoludnie pri oceľovej soche Moon Dream od umelca Benika Motevosiana na brehu amerického jazera Michigan

Autor: TASR/AP-Don Campbell/The Herald-Palladium via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali