Boxer a politik OĽaNO Viliam Tankó so zarážajúcim škandálom

❚❚

Bratislava 22. apríla 2024 (HSP/Foto:Facebook)

 

Igor Matovič pred jesennými parlamentnými voľbami obsadil kandidátku OĽaNO novými známymi tvárami, ktoré mu pomohli ku volebnému výsledku 8,89 %. Po niekdajších spolupracovníkoch Karolovi Kučerovi či Romane Tabák siahol znovu aj po osobnostiach z radov športovcov. Tento raz sa zameral na oblasť bojových športov. Na Matovičovej kandidátke sa do NR SR prekrúžkoval napríklad talentovaný boxer Viliam Tankó

Viliam Tankó
Na snímke uprostred Viliam Tankó

Za OĽaNO mal kandidovať aj kickboxer Tomáš Holkovič, ktorý však po škandále na jednom z predvolebných mítingov kandidatúru narýchlo stiahol. Počas mítingu udrel občana, ktorý prišiel na verejný míting kritizovať kandidátov okolo Igora Matoviča. Holkovič po incidente argumentoval tým, že osoba ho predtým údajne opľula (viac v článku).

.

Viac ako pol roka po voľbách sa objavil ďalší škandál z radov Matovičových “bojovníkov”. Boxer a dnes už aj opozičný poslanec Národnej rady SR Viliam Tankó sa ako tréner zúčastnil na víkendovom turnaji bojových športov Fight Night Challenge (FNC) v Bratislave a podľa medializovaných informácii mal po zápase na zemi kopnúť jedného zo športovcov.

Išlo o zápas boxerov Pavla Vaška a Jána Murcina. Po ich stretnutí sa priamo v ringu strhla mela, do ktorej sa mal zapojiť aj poslanec Tankó ako člen tímu Jána Murcina. Informoval o tom portál Sport24 s tým, že Tankó mal ležiaceho športovca “nepochopiteľne kopať na zemi”.

.

Celú neprehľadnú situáciu ukončil až zásah organizátorov. Jeden z organizátorov mal Tankóa odviesť tak, že ho držal pod krkom.

Portál dodáva, že organizácia Fight Night Challenge priznala, že takýto incident nemá obdobu a voči aktérom nešportového správania majú byť vyvodené dôsledky.

 

Prečítajte si tiež:

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

18:29

Zisk francúzskeho energetického koncernu Électricité de France (EDF) v 1. polroku 2024 stúpol o pätinu. Dôvodom bolo zvýšenie výroby elektriny. Štátna firma však varovala, že pokles trhových cien bude mať negatívny vplyv na zisk v druhom polroku.

18:29

Popredný svetový výrobca batérií pre elektromobily, čínska spoločnosť CATL, dosiahla v druhom štvrťroku výrazný nárast zisku, a to aj napriek intenzívnej cenovej vojne.

18:27

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v piatok vyhlásil, že Rusko intenzívne pracuje na zvrátení klesajúcej pôrodnosti v krajine, a varoval, že katastrofálne demografické trendy ohrozujú budúcnosť Ruska.

18:27

Juhoafrická polícia odhalila v provincii Mpumalanga tajný vojenský výcvikový tábor, v ktorom sa nachádzalo 95 líbyjských občanov. Úrady sa domnievajú, že tábor je súčasťou väčšej siete a vyšetrujú možné prepojenie s trestnou činnosťou.

17:55

Ruská fregata triedy Admirál Gorškov vyzbrojená hypersonickými raketami zakotvila v piatok v alžírskom prístave Oran v rámci plnenia služobných úkonov.

17:54

V Rusku v piatok uložili dlhé väzenské tresty až do výšky 22 rokov odňatia slobody viacerým ľuďom odsúdeným za vlastizradu a terorizmus, ktorých sa vraj dopustili v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu.

17:54

Európska únia v piatok označila pôvodne americkú neonacistickú skupinu The Base (“Základňa”) pôsobiacu aj v zahraničí za teroristickú organizáciu a s okamžitou platnosťou na ňu uvalila sankcie. Rozhodnutie prijala Rada EÚ na základe dôkazov o zapojení skupiny do teroristických aktivít.

17:53

Slovenská národná strana (SNS) sa v stredu (24. 7.) verejne obrátila na ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča (Smer-SD) s výzvou, aby predložil zákon na zdanenie obchodných reťazcov. Slovenská aliancia moderného obchodu (SAMO) predložené argumenty odmieta a považuje ich za nepravdivé a zavádzajúce. Uviedol to predseda SAMO Martin Krajčovič.

17:30

Hranicu jedného milióna sledovateľov prekonala americká viceprezidentka Kamala Harrisová krátko po svojom debute na sociálnej sieti TikTok. V priebehu niekoľkých hodín nazbierala potenciálna prezidentská kandidátka Demokratickej strany aj vyše dva milióny lajkov.

17:25

Približne 100 bojovníkov palestínskeho militantného hnutia Hamas zahynulo od začiatku najnovšej izraelskej operácie v meste Chán Júnis, uviedla v piatok izraelská armáda. Ofenzíva v meste na juhu Pásma Gazy začala v pondelok po tom, ako izraelské jednotky oznámili, že identifikovali teroristov Hamasu, ktorí sa tam preskupili.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke návštevníci pláže si užívajú letné popoludnie pri oceľovej soche Moon Dream od umelca Benika Motevosiana na brehu amerického jazera Michigan

Autor: TASR/AP-Don Campbell/The Herald-Palladium via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali