Bokroš pred štvrťfinále s ČR: "Šance na postup vidím na rovnako"

Bokroš pred štvrťfinále s ČR: "Šance na postup vidím na rovnako"

Montreal 1. januára 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Slovenských hokejistov do 20 rokov čaká v piatok (23.00 SEČ) na juniorských MS štvrťfinálový derby zápas proti rovesníkom z Česka. Tí sa do play off prebojovali po heroickom víťazstve 4:1 nad Rusmi a s rovnakým nasadením nastúpia aj na stretnutie proti Slovákom. Bude to ôsmy vzájomný duel oboch rivalov na veľkom fóre tejto vekovej kategórie za uplynulých jedenásť rokov, tie doterajšie sa niesli v jasnej réžii českých juniorov.

Ich účasť vo vyraďovacích bojoch bola pritom po troch dueloch B-skupiny výrazne ohrozená. Proti Rusom museli bezpodmienečne vyhrať, aby mali účasť vo štvrťfinále istú. Po heroickom výkone sa im to napokon podarilo, na čom mal leví podiel David Pastrňák, ktorý vypracoval tri zo štyroch gólov svojho mužstva. “Jednoducho sme si povedali, že to tak má byť. Na Rusov sme si verili. Poriadne sme sa pripravili. Chceli sme na nich vyletieť, dať prvý gól, a to sa nám podarilo. Myslím, že sme to mali pod kontrolou počas celého zápasu,” uviedol pre hokej.cz ešte len 18-ročný útočník Boston Bruins v NHL.

Reklama

Po triumfe 4:1 nad juniormi zbornej obsadili v tabuľke B-skupiny 2. priečku, ktorá im podľa krížového pravidla priradila vo štvrťfinále práve zverencov trénera Ernesta Bokroša. Nálada v českom tíme po úspešnom dueli s Rusmi pred dôležitým súbojom výrazne stúpla. “Na Slovákov sa musíme pripraviť rovnako ako na Rusov. Potrebujeme hrať ako jeden človek. Skúsili sme si to, ide to a môžeme vyhrať. Toho sa musíme držať. Nemôžu to vybojovať len jednotlivci, ale všetci spoločne,” zdôraznil Pastrňák.

Česi sa na derby zápas museli presunúť z Toronta do Montrealu, príchod nového roka si tak nestihli užiť. “Domáci si turnaj organizujú tak, aby to bolo výhodné pre Kanadu. Nemyslím si, že to bude rozhodujúce. Záleží hlavne na tom, ako sa na Slovákov pripravíme. Pred zápasom s Ruskom sme boli pod obrovským tlakom a zvládli sme to. Na tom musíme postaviť svoj výkon aj teraz,” dodal tréner českého výberu Miroslav Přerost.

Reklama

Eufória graduje aj v tábore slovenských hokejistov. Tí postupom do štvrťfinále zároveň splnili základný cieľ, ktorým bola záchrana v elitnej kategórii. Po víťazstvách nad obhajcom trofeje Fínskom (2:1) a Nemeckom (5:2) si juniori s dvojkrížom na hrudi veria aj na svojich “bratov – rovesníkov”. “Dva dni voľna nám padli vhod a teraz sa plní síl tešíme na Česko, ktoré chceme zdolať,” vyslovil sa pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Christián Jaroš.

Obranca švédskeho tímu Lulea Hockey však dodal, že záverečný duel A-skupiny proti Nemcom bol veľmi náročný: “Nie až tak fyzicky ako psychicky. Povedali sme si ale, že ten zápas musíme vyhrať a od prvej sekundy sa vyvíjal tak, ako sme si priali. Hrali sme dobre, ale na druhej strane sme aj spravili chyby, ktoré musíme v dôležitom zápase v boji o postup do semifinále odstrániť.”

Silu súpera rozanalyzoval aj tréner slovenského výberu do 20 rokov Ernest Bokroš. “Česi majú veľmi dobre poskladaný tím s hviezdami Pastrňákom, Vránom a dobrí sú aj Zdráhal či Kaše. Majú dosť individualít do útoku. V ňom sú veľmi silní. My hráme dobre, oni sa zlepšili. Možno budú mať psychickú výhodu, keďže zdolali jasne Rusov, ale šance na postup vidím na rovnako. Máme svoju silu a kvalitu,” povedal pre SZĽH.

Začiatok štvrťfinálového duelu SR “20” vs. ČR “20” je v montrealskom Bell Centre naplánovaný na piatok o 23.00 SEČ.

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali