Arcibiskup Orosch sa vyjadril k streľbe na Zámockej. Polícia sa iniciatívne ohradila. Kollár im odporúča, aby si tie kecy strčili do zadku

Arcibiskup Orosch sa vyjadril k streľbe na Zámockej. Polícia sa iniciatívne ohradila. Kollár im odporúča, aby si tie kecy strčili do zadku

Bratislava 5. novembra 2022 AKTUALIZOVANÉ (HSP/Foto:Facebook,TASR-Lukáš Grinaj,Screenshot Facebook)

 

Polícia na svojom facebookovom profile sa ohradila voči obežníku arcibiskupa Oroscha, ktorý rozposlal kňazom svojej diecézy a v ktorom sa zamýšľa na spôsobom života ľudí navštevujúcich homosexuálmi obľúbený podnik Teplareň pred, ktorým došlo k dvojnásobnej vražde

teplaren
Ilustračné foto

Polícia v svojom statuse píše, že sa dôrazne ohradzuje voči obežníku, ktorý poslal jeho autor trnavský arcibiskup Ján Orosch kňazom vo svojej arcidiecéze. V liste, sa podľa nej nachádzajú časti, ktoré hrubo manipulujú teroristický útok na Zámockej ulici a stigmatizujú dve nevinné obete. Polícia zároveň tvrdí, že Orosch svojim obežníkom popiera samotnú kresťanskú vieru, ktorej je arcibiskup oficiálnym predstaviteľom.

Reklama

Podľa polície arcibiskup Ján Orosch sa v obežníku zamýšľa, či dve obete boli “nevinné”, či nekonzumovali drogy alebo či miesto činu nebolo predmetom razií v súvislosti s drogami. Polícia tvrdí, že arcibiskup, pretože uvedené state uvádza ako opytovacie vety, čo je podľa polície štandardná kreatívna technika manipulátorov, ktorí takto svoje skutočné myšlienky schovávajú za otázniky, manipuluje svojich kňazov.

arcibiskup Orosch
Na snímke trnavský arcibiskup Ján Orosch

Tieto slová podľa polície nielen hrubo urážajú pamiatku dvoch mladých ľudí a prácu vyšetrovateľov Policajného zboru, ale stávajú sa súčasťou nenávisti v našej spoločnosti. Pre dôkazy o stúpajúcej agresii nemusíme chodiť ďaleko, tvrdí polícia. Stačí sa pozrieť na posledné prípady zo slovenských škôl, myslia si policajti. Autorita, akou by mal byť arcibiskup pre veriacich, na miesto spájania a upokojovania, rozdeľuje spoločnosť na základe manipulatívnych otázok založených na klamstve, tvrdí polícia.

Reklama

 

Boris Kollár odporúča polícii, aby si tie keci strčila do zadku

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár angažovaným správcom policajného facebooku dal veľmi jasnú radu:  “Myslím, že tieto úvahy tiež manipulujú a tieto vaše keci nemajú nič spoločne s pracou polície ak arcibiskup naplnil nejaký trestný skutok tak ho obviňte (a potom môžete o tom tu informovať ale vecne) ale tieto adminove keci si láskavo milá stránka polície strčte do z….u”

Reakcia Borisa Kollára a Martina Borguľu pod statusom polície
Reakcia Borisa Kollára a Martina Borguľu pod statusom polície

Borguľa zas vyčistil žalúdok policajnému prezidentovi, ktorý je za tieto statusy v podstate zodpovedný. Policajnému prezidentovi najmä vyčíta, že nerobí policajnú prácu ale politiku. “Hamran, keď nechce riadiť políciu ale robiť politiku tak nech ide z hrušky dole. A to hneď!” vyzýva Hamrana Borguľa

Cigániková pojala tému tradične svojsky a na svojom facebooku napísala: “Vykonala polícia protipedofilnu akciu v trnavskej arcidiecéze?” a ďalej pokračovala “CIRKEV BY SA MALA DIŠTANCOVAŤ od vyjadrení a hanebných “akože otázok” arcibiskupa Oroscha. Inak sa im môže stať, že sa bude verejnosť pýtať cirkvi napríklad toto.”

ciganikova
Status Jany Bittó Cigánikovej

 

Reklama
Čo arcibiskup Orosch vlastne k prípadu na Zámocej povedal

Žiaľ, aj dnešná Trnava a celé naše Slovensko ohrozujú epidémie. Nie je to však iba covid-19 a vojna na Ukrajine, ale naše rodiny ohrozuje morová rana ateistického liberalizmu, neomarxizmu, a čo je najsmutnejšie, aj kresťanského liberalizmu. Hedonizmus – nemravnosť ohrozujúca morálne životy najmä detí, mládeže a celých rodín – je tragédiou nás všetkých. Do toho vstupuje ideológia rodovej rovnosti a mnohí v tom vo svojej naivnej nevedomosti nevidia či nechcú vidieť žiadnu hrozbu.

Zaiste nás všetkých zasiahla správa o vražde dvoch mladých ľudí z komunity LGBTIQ+. Vrah bol pravdepodobne plný nenávisti a odporu voči veciam, ktoré sa okolo neho diali a s ktorými nesúhlasil. Radikálne a odsúdeniahodné riešenie osobného problému je tragické.

Už mnohí sa vyjadrili k tejto udalosti. Politici, najvyšší predstavitelia nášho štátu, bežní občania aj zástupcovia cirkví. Priznám sa Vám, že v ich vyjadrení mi vadí jedno slovo, s ktorým nemôžem súhlasiť. To slovo je „nevinné“ obete. Ľudia, počnúc majiteľom klubu „Tepláreň“, návštevníci klubu, o ktorých sme sa nedozvedeli nič o ich veku, o ich možnej drogovej závislosti, pohoršlivom – a zo strany veriacich právom videnom – nemravnom konaní, až po poľutovaniahodné obete, sú naozaj všetci nevinní?

Áno, Ježiš odpúšťal hriešnikom, ale ich upozornil na hriech a potrebu nápravy. Dokonca sa vyjadril, že ten, kto pohorší jedného z najmenších… Zaujímalo by ma, koľkokrát bola v Teplárni protidrogová razia, ako často sa tam objavila kontrola osôb mladších ako osemnásť rokov, kto je vlastne majiteľom tohto „zariadenia“? Viem si totiž predstaviť, že ani raz sa tam žiadna kontrola nekonala. Prečo? Lebo by sa to mohlo považovať za homofóbne konanie.

Zatiaľ sme sa vlastne nedozvedeli nič podstatné o celej tragédii. Podobne, ako sa nič nedozvedáme o obetiach prenasledovaných kresťanov vo svete, z ktorých je denne zavraždených 11 – 20 obetí.

Reklama

 

KBS: Oroscha nám neprináleží komentovať, každý biskup zodpovedá za svoje názory

Každý biskup vo svojej diecéze je kompetentný za svoje konanie i vyhlásenia a zodpovedá za svoje názory. V reakcii na medializovaný obsah obežníka trnavského arcibiskupa Jána Oroscha to pre TASR uviedla Konferencia biskupov Slovenska (KBS).

Bližšie komentovať obsah dokumentu nechce. Odvoláva sa pritom na to, že ide o dokument pre vnútornú potrebu Trnavskej arcidiecézy a slovo arcibiskupa sa viaže na tento dokument. “Neprináleží nám to komentovať,” tlmočil stanovisko KBS Radovan Pavlík z tlačového oddelenia.

 

Premiér označil vyjadrenia Oroscha v obežníku za nešťastné

Premiér Eduard Heger (OĽANO) označil vyjadrenia trnavského arcibiskupa Jána Oroscha na adresu obetí bratislavského teroristického útoku za nešťastné. Uviedol to v relácii RTVS Sobotné dialógy.

“Toto je čas, keď potrebujeme viesť diskusiu, ktorá je konštruktívna a nepolarizuje. Prinášať pochybnosti a ďalšiu polarizáciu je veľmi nešťastné,” skonštatoval.

Premiér tiež pripomenul, že obežník bol interným dokumentom. “I napriek tomu si myslím, že každý by mal vážiť slová, aké používa a čo zasieva do mysle ľudí,” doplnil.

Avizoval, že návrh legislatívy na posilnenie majetkových práv osôb žijúcich v spoločnej domácnosti by minister spravodlivosti mohol predstaviť v priebehu týždňov. “Ministra spravodlivosti som požiadal, aby začal bezodkladne konať. On začal bezodkladne konať. Je to však istý legislatívny proces, chce to pripraviť kvalitne,” dodal.

 

Milanová: Oroschove vyjadrenia sú prejavom krutosti a konšpiračnej manipulácie

Akékoľvek prejavy neznášanlivosti je potrebné vytesniť z našich životov, ako aj z kazateľníc. Zdôraznila to ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO) v reakcii na obežník trnavského arcibiskupa Jána Oroscha, ktorý v dokumente určenom pre kňazov v trnavskej arcidiecéze spochybnil nevinnosť obetí teroristického útoku na Zámockej ulici v Bratislave.

Reklama

“Text trnavského arcibiskupa považujem za prejav absolútneho nepochopenia, krutosti, konšpiračnej manipulácie a šírenia dezinformácií,” uviedla ministerka. “Relativizovanie teroristického útoku na Zámockej sa nedá vnímať inak ako znevažovanie dvoch nevinných obetí a ich pozostalých,” upozornila.

Dodala, že podobné prejavy nemožno prejsť mlčaním, preto sa obrátila na Konferenciu biskupov Slovenska (KBS), aby sa k prípadu jasne vyjadrila.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:32

Ak chce daňovník poukázať podiel zo svojej zaplatenej dane za rok 2023 vybranej neziskovej organizácii, nadácii či občianskemu združeniu, má čas do konca mesiaca. Darovať 2 % alebo 3 % tretiemu sektoru je možné len na predpísanom tlačive v lehote do 30. apríla. Upozornila na to Drahomíra Adamčíková, hovorkyňa finančnej správy.

13:21

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba potvrdil medializované správy, že jeho rezort pripravil nový postup pri poskytovaní konzulárnych služieb v zahraničí pre mužov z Ukrajiny v mobilizačnom veku.

13:12

Národná diaľničná spoločnosť slávnostne začala raziace práce na 1,8 kilometra dlhom tuneli Okruhliak. Je súčasťou rýchlostnej cesty R4 Prešov – severný obchvat, II. etapa.

13:11

Už len stiahnutie aplikácie čínskeho online trhoviska Temu do mobilného telefónu môže predstavovať bezpečnostné riziko. Upozornila na to spotrebiteľská organizácia dTest, podľa ktorej si aplikáciu stiahlo viac ako 100 miliónov ľudí po celom svete. Populárnou sa stala aj na Slovensku, kde si tiež ľudia objednávajú tovar za výhodné ceny.

13:10

Aktivita v súkromnom sektore eurozóny zaznamenala tento mesiac najvýraznejší rast za takmer rok, k čomu prispel najmä vývoj v kľúčovom sektore služieb. Zotavenie v tejto oblasti umožnilo vykompenzovať prehĺbenie poklesu aktivity vo výrobnom sektore.

13:09

Investičné podvody sa zameriavajú na nízku finančnú gramotnosť ľudí a emócie, pričom sľubujú rýchle zbohatnutie a zisk. S podozrivou ponukou na investovanie malo skúsenosť až 24 % opýtaných respondentov.

13:08

V súčasnej dobe je bežné nakupovať množstvo tovarov na splátky. Aj nákup na splátky je pritom pôžičkou, ktorú treba splácať. Preto je potrebné si takýto krok dobre premyslieť. Pred uzavretím zmluvy o akomkoľvek úvere by mal dlžník brať do úvahy všetky náklady rodiny a jej reálne možnosti.

13:07

V ruskej Belgorodskej oblasti údajne od začiatku vojny na Ukrajine zahynulo pri útokoch Kyjeva už 120 civilistov a ďalších 651 ľudí utrpelo zranenia. Tvrdí to gubernátor tejto oblasti hraničiacej s Ukrajinou Viačeslav Gladkov.

12:57

Arménsko a Azerbajdžan oznámili, že v rámci snáh o normalizáciu vzťahov začali s úpravou spoločnej štátnej hranice. 

12:57

Stovky nemeckých policajtov v rámci vyšetrovania činnosti nigérijskej mafie prehľadali početné nehnuteľnosti v spolkových krajinách Bavorsko, Hesensko, Bádensko-Württembersko a Hamburg. Na základe zatykačov bolo do väzby vzatých niekoľko mužov, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na krajinský kriminálny úrad (LKA) v Bavorsku, políciu a prokuratúru Mníchov I.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali