Mimovládne organizácie za peniaze oligarchie idú bojovať proti oligarchii

Mimovládne organizácie za peniaze oligarchie idú bojovať proti oligarchii

Bratislava 1. mája 2017 (HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Vo verejnej debate sa nám zlegalizoval  pojem oligarchia, alebo vláda finančnej elity. Ešte 10 rokov dozadu bol za konšpirátora označený každý, kto tvrdil, že nám nevládnu zvolení politici, ale oligarchovia, ktorí politické strany financujú, aby im nastavili zákony a spravovali štát tak, ako to vyhovuje ich biznisu. Okrem politických strán táto oligarchia financuje aj médiá a mimovládne organizácie, ktoré predstierajúc, že zastupujú vôľu ľudu, vyvíjajú nátlak na každého, kto stojí plánom finančnej elity v ceste.

Ilustračné foto

Mimovládky u nás tak už cez dve desaťročia bojujú za záujmy svojich sponzorov, zväčša majiteľov zahraničných korporácií, investičných bankárov, či priamo zahraničných spravodajských služieb. Spolupodieľajú sa tak na tom, že 1% svetovej oligarchie neustále bohatne a zvyšných 99% sa prepadá do čoraz väčšej chudoby. Na Slovensku je 12% ľudí ohrozených chudobou a 60% zarába menej ako priemernú mzdu. Sú tu 3 milióny exekúcií a 200 tisíc ľudí sa muselo vysťahovať za prácou do zahraničia.

Reklama

Za tento stav nie je zodpovedná korupcia, ako sa nám snažia podsunúť, ale cielené rozhodnutia politikov financovaných oligarchiou, ktorí zlikvidovali poľnohospodárstvo, aby sme dovážali potraviny zo zahraničia; ktorí sprivatizovali všetky ziskové podniky; ktorí cez investičné stimuly dotujú zahraničným korporáciám náklady na mzdy a dávajú im daňové prázdniny; ktorí odsúhlasili všetky nevýhodné zmluvy pre našu krajinu.

Spomeňte si, ako nás tieto politické mimovládne organizácie celý čas spolu s médiami presviedčali, že štát je najhorší vlastník a že všetky prosperujúce podniky treba predať zahraničným investorom, aby zisky plynuli na ich účty a štátna pokladňa nech si potom u finančnej elity požičiava. Spomeňte si na jasajúcich analytikov z mimovládnych inštitútov rozplývajúcich sa nad tým, ako výhodne sme si požičali. Spomeňte si, ako podporovali zisky súkromných zdravotných poisťovní na úkor služieb pre pacientov, či  zavedenie poplatkov do zdravotníctva. Ako agitovali za druhý dôchodkový pilier.

Reklama

Teraz, keď je štátna kasa zadĺžená a všetky zisky plynú do súkromných vreciek, prichádzajú následky v podobe zlej sociálnej situácie obyvateľstva. Ešte donedávna tu mimovládkari vykrikovali, že žijeme najlepšie časy a že nikdy v histórii sme sa nemali tak dobre. Dnes, keď pochopili, že už to neudržia, tak sa idú postaviť do čela nespokojných a zavelili na boj s korupciou a oligarchami. Nie však s tými spoza oceánu, čo ich platia, ale s akýmsi Bašternákom, ktorý si mal neoprávnene uplatniť nadmerný odpočet DPH vo výške 2 milióny eur. Odstúpiť by kvôli tomu mali aj premiér a minister vnútra. Čo však nespomenú, je fakt, že inkriminovaná vratka bola vyplatená v čase, keď premiérkou bola ich treťosektorová kolegyňa Iveta Radičová a ministrom vnútra Daniel Lipšic.

Spomeňte si tiež, ako nás hnali do každej imperiálnej vojny, na ktorej zarobili tí, ktorí ich platia. Koľko mŕtvych a nešťastných ľudí ostalo vo vybombardovaných krajinách, zatiaľ čo si pár nadnárodných koncernov opäť naplnilo vrecká. Na všetkých týchto svinstvách sa spolu s médiami spolupodieľali. Spomeňte si, ako nás presviedčali „analytici“ z týchto mimovládok, že Saddám má zbrane hromadného ničenia, že vyhadzuje novorodencov z inkubátorov a že musíme konať! Ako Kaddáfi terorizuje obyvateľstvo, ako Assad používa chemicke zbrane, ako Srbi vraždia kosovských Albáncov a Ukrajinci na majdane bojujú za slobodu. Niet svinstva, ktoré by mimovládne organizácie a médiá nepodporili a vždy v mene ziskov zahraničnej, dnes už nadnárodnej oligarchie.

Štylizujú sa do úlohy ochrancov planéty a trvalo udržateľného rozvoja, pritom práve ich mecenáši drancujú planétu do bezvedomia. Aby to nevyšlo na povrch, poskytnú im štedré granty, aby každé nepríjemné odhalenie označili za ruskú, alebo inú propagandu.

Keď finančná oligarchia pochopila, že ich ľudia prekukli, prišli s nápadom navoziť tu milióny pologramotných migrantov z tretieho sveta, nech môžu v budúcnosti obyvateľstvo rozdeliť proti sebe a ovládať ich. Opäť jediní, čo to vítajú a presviedčajú nás, že prichádzajú lekári a inžinieri, sú mimovládne organizácie a mainstreamové médiá.

Potrebujú zničiť národnú hrdosť, vieru, kultúru, rodinu, a opäť im ochotne asistujú mimovládne organizácie, ktoré presadzujú multikulturalizmus, materializmus, homosexuálne manželstvá, gender ideológiu a dekadentnú kultúru.

Reklama

Tieto podvratné organizácie financované zahraničnými donormi sa skrývajú za názov mimovládne organizácie. Znevažujú tak všetky ostatné neziskové organizácie, ktoré sa venujú záslužnej činnosti.

Za stav, ktorý tu je, nesú spolu s médiami a politikmi plnú zodpovednosť. Za 30 strieborných zapredali budúcnosť vlastnej krajiny a vlastných detí.

V skutočnosti sú však len paródiou na Judáša. Ten mal aspoň toľko sebareflexie, že sa po svojej zrade obesil.

Roman Ban

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali