Líder strany Veľká Ukrajina vyzval zlikvidovať vyše 90% “nepotrebných” obyvateľov krajiny

Líder strany Veľká Ukrajina vyzval zlikvidovať vyše 90% “nepotrebných” obyvateľov krajiny

Bratislava 2. októbra 2014 (HSP/Foto:TASR)

 

Vyhlásenia Igora Berkuta považuje drvivá väčšina ukrajinskej a ruskej verejnosti za otvorenú propagáciu fašizmu a cynickú genocídu

Ukrajinskú a ruskú verejnosť šokovali a rozhorčili vyhlásenia ukrajinského poslanca, lídra strany Veľká Ukrajina Igora Berkuta. Drvivá väčšina to považuje za otvorenú propagáciu fašizmu a cynickú genocídu. Viacerí prízvukovali, že Berkut otvorene vyjadril ciele a plány ukrajinských oligarchov –tzv. vlastníkov krajiny.

Reklama
Ilustračné foto

Šéf Veľkej Ukrajiny fakticky vyzval zlikvidovať vyše 90 percent „nepotrebných“ obyvateľov krajiny a tvrdí, že bežní smrteľníci sa hodia iba na jedno – aby prisluhovali oligarchom a iným zbohatlíkom. Jeho vyhlásenia vyprovokovali skutočný výbuch ľudového hnevu ako na Ukrajine, tak aj v Rusku.

V úvode tlačovky vyhlásil, že drvivá väčšina obyvateľov Ukrajiny nesúhlasí s reformami novej vlády, pretože porovnáva dnešnú krajinu s bývalým socialistickým štátom. Ide hlavné o sociálne záväzky vlády. Prízvukoval: „Treba pochopiť, že dnešná Ukrajina a sovietska Ukrajina to sú rôzne štáty. A prenášať tie skúsenosti, keď štát výmenou za prácu šudí vedel sa o nich postarať v sociálnej oblasti, nemôžeme. Celá vec je v tom, že dnes našu krajinu vlastní úzka skupina osôb – miliardárov a multimilionárov. Pričom všetci sú priamo pri moci, alebo tú moc kontrolujú a sú jej neoddeliteľnou časťou. A nemajú žiadny vzťah k ľudu tejto krajiny. Spomeňme si na ústavu Ukrajinskej SSR z r. 1978, kde bolo uvedené, že Ukrajina je ľudový štát. V súčasnej, našej ústave podobná zmienka nie je. Z akého dôvodu by vlastníci tejto krajiny vzali na seba záväzky starať sa o milióny ľudí tohto štátu, ktorí pre nich neprodukujú zisk, alebo nie sú ich strážnou službou, alebo nie sú pre nich zdrojom potešenia a zábavy?“

Reklama

Igor Berkut poukázal na to, aké životné podmienky majú bežní obyvatelia Ukrajiny: „Pozrite sa na to – kto dnes má zlé životné podmienky? Zle sa majú tí, ktorí sa nedokázali stať obsluhou vlastníkov súčasného štátu. Všetci, ktorí sa stali sluhami majiteľov tohto štátu, sú spokojní a žijú dobre. Navyše dokonca všetkými spôsobmi obhajujú súčasný režim. Začínajúc od všelijakých hnusných politológov s rybacími priezviskami, ktoré stále prechádzajú z jedného tábora do druhého, a končiac hviezdami filmu, divadla a estrády, nikto sa nesťažuje. Ale všetci, ktorí sa nestali sluhami vlastníkov tohto štátu, sťažujú sa na svoj nešťastný život. Ale z akého dôvodu vlastníci nášho štátu budú sa starať o 14 miliónov dôchodcov, o nejaké detí, o nejaké mnohodetné rodiny? Invalidov vôbec nechcem spomínať!“

Vysvetlil súčasnú hospodársku situáciu na Ukrajine: „Keď naša krajina vo forme závodov, fabrík, infraštruktúrnych objektov, banských spracovateľských podnikov, ropných rafinérií, štrkovísk, baní sa stala vlastníctvom niekoľkých stoviek rodín v tomto štáte, spolu s tým všetkým, ako hra osudu, dostali do vienku aj miestne obyvateľstvo. Ale nikdy ani jeden majiteľ tejto krajiny nechcel vlastniť jej obyvateľstvo. Nikto ich o tom nepožiadal. A dnes je hlavnou úlohou, aby sme sa rýchlo, efektívne a čo najlacnejšie zbavili všetkého, čo sa nachádza v zóne umierania. Prečo hovoríme – rýchlo a efektívne? Pretože všetci ľudia, ktorí žiadajú sociálny vzťah zo strany štátu, prejedajú zásoby a rezervy. Dennodenne prejedajú zásoby. Viac razy sme prízvukovali, že všelijakí ti žobráci, učitelia, lekári chcú jesť takmer každý deň. Navyše v budúcnosti to budú žobráci – dôchodcovia. Čo treba urobiť, aby sme sa ich zbavili? Treba ich vytlačiť za hranice sociálneho minima, dosiahnuť, aby nedostali sľúbené sociálne zabezpečenie a jednoducho sa toho nedožili. Ale treba to urobiť odvolávajúc sa na skúsenosti krajín, kde je úroveň života oveľa vyššia, ako u nás a dĺžka života tiež – o 10 – 15 – 20 rokov. A posledné – treba ich vytlačiť z krajiny. Pretože, podľa hodnotenia Berlínskeho politického inštitútu, aby existujúci systém na Ukrajiny dosiahol rovnováhu, je úplne dostatočné, aby obyvateľstvo na Ukrajine tvorilo 4 – 5 miliónov ľudí. Všetko zbytočné treba ulilizovať, zlikvidovať. Z akého dôvodu milióny Ukrajincov si myslia, že vlastníci krajiny sa musia o nich postarať?! Je to presne naopak: ľudia dnes musia platiť za to, že budú mať právo žiť na ich území. Toto je správne! Vidíme, že majitelia krajiny postupne zvyšujú cenu za právo žiť na ich území. Z akého dôvodu by znižovali komunálne platby, keď všetky energetické podniky, vodné a plynové linky majú vo svojich rukách? Prečo by strácali zisk, ak niekto nedokáže platiť? Nemôžeš platiť – nevyužívaj tieto služby. Taký je zákon. Z tohto pohľadu všetky reformy, ktoré sa uskutočňujú a budú sa uskutočňovať na Ukrajine, sú efektívne a správne, pretože sú orientované na to, aby majitelia štátu – podčiarkujem, je to ich štát! – mohli dostávať viac a súťažiť množstvom svojho bohatstva s inými, ale nie s nejakým nezrozumiteľným Maďarskom alebo Rumunskom, ale s Ruskom, Veľkou Britániou, Nemeckom a USA. To jesť naši majitelia štátu vyzývajú na súťaž najbohatších ľudí tejto planéty. A preto – načo by im boli dedinské školy, dedinské polikliniky – načo, prečo? Načo potrebujú chorých, ktorí nedokážu zaplatiť za svoje liečenie?..“

eu

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali