Cíger sľubuje, že v Martine bude horieť ľad, Surový: “Žiadna exhibícia”

Cíger sľubuje, že v Martine bude horieť ľad, Surový: “Žiadna exhibícia”

Bratislava 14. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Oba tímy sľubujú, že pôjdu do zápasu naplno a ponúknu fanúšikom v Martine nezabudnuteľné hokejové divadlo

Štyri zmeny nastali v kádroch tímov pred stredajším zápasom medzi výberom Tipsport Ligy a slovenskou hokejovou reprezentáciou (o 18.00 h na zimnom štadióne v Martine). Zranenia vyradili útočníkov Mareka Bartánusa (HC Košice) a Dávida Skokana (Piráti Chomutov), ktorých v národnom mužstve nahradila dvojica Michal Hlinka (Slovan Bratislava) a Dalibor Bortňák (HC ’05 iClinic Banská Bystrica). Rovnako zdravotné problémy sa podpísali pod neúčasť brankára Jasona Bacashihuu (HC ’05 iClinic Banská Bystrica) a obrancu Richarda Stehlíka (MHk 32 Liptovský Mikuláš), namiesto nich sa v tipsportligovom výbere predstavia Samuel Baroš (HKM Zvolen) a Lukáš Kozák (Dukla Trenčín).

Reklama
Na snímke zľava kapitán tímu Tipsport Ligy Tomáš Surový, riaditeľ Tipsport Ligy Richard Lintner, generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Róbert Švehla a kapitán slovenskej reprezentácie Vladimír Dravecký
Na snímke zľava kapitán tímu Tipsport Ligy Tomáš Surový, riaditeľ Tipsport Ligy Richard Lintner, generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Róbert Švehla a kapitán slovenskej reprezentácie Vladimír Dravecký

Oba tímy sľubujú, že pôjdu do zápasu naplno a ponúknu fanúšikom v Martine nezabudnuteľné hokejové divadlo. “Nejde o žiadnu hokejovú exhibíciu,” zdôraznil na utorňajšej tlačovej konferencii v Bratislave Richard Lintner, riaditeľ Tipsport Ligy. “Bude to tvrdý zápas, ktorý chceme vyhrať. Verím, že sme poskladali mužstvo, ktoré obstojí v tejto náročnej skúške. Som presvedčený, že za uplynulé mesiace urobila Tipsport Liga veľký pokrok. Je to fantastická príležitosť otestovať jej kvalitu zápasom s ‘výkladnou skriňou’ nášho hokeja – slovenskou reprezentáciou. Vnímam to aj ako barometer úspešnosti našej domácej ligy a verím, že toto hokejové derby bude korunované kvalitným výkonom.”

Trénermi výberu najvyššej slovenskej súťaže sú Jerguš Bača a Andrej Nedorost. S kapitánskym céčkom povedie tipsportligový výber Tomáš Surový, jeho asistentmi sú Ladislav Nagy a Jameson Milam. Najpočetnejšie zastúpenie v mužstve má banskobystrický klub, ktorý bude reprezentovať pätica hráčov. “Verím, že diváci nielen na štadióne ale aj pri televíznych obrazovkách a všetci hokejoví fanúšikovia si tento zápas užijú. Keďže nejde o exhibíciu ale o riadne derby, budeme sa snažiť podať čo najlepší výkon a ukázať kvalitu Tipsport Ligy. Veľmi sa teším na túto konfrontáciu,” povedal Surový.

Reklama

Pre národný tím bude stredajší duel prípravou na nadchádzajúci Turnaj štyroch krajín vo švajčiarskom Bieli, kde odohrajú zverenci trénera Zdena Cígera dva zápasy. “Ak si niekto myslí, že pôjde o predvianočný zápas plný exhibičných prvkov, je na omyle. Berieme tento duel s maximálnou vážnosťou. Nikomu nedáme nič zadarmo a hráči z našej najvyššej súťaže si môžu byť istí, že v Martine bude ‘horieť’ ľad. Nič iné ako víťazstvo neberieme,” vyhlásil Cíger. “Radi sme prijali ponuku odohrať toto stretnutie, keďže vo Švajčiarsku nás čakajú iba dva súboje. Fanúšikovia v Martine sa majú na čo tešiť. Bude to dobrý zápas,” tvrdí generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla.

Cígerov tím bude hrať v stredu na tri pätorky, ako kapitán povedie spoluhráčov do boja skúsený Vladimír Dravecký. “Chceme zápas vyhrať. Z môjho pohľadu to nebude jednoduchý duel, sledujem našu ligu a poznám kvalitu hráčov, proti ktorým sa postavíme. Bude to pre nás aj dobrá forma prípravy pred Švajčiarskym pohárom. Dáme do toho všetko. Teším sa na toto stretnutie, rád by som pozval hokejových fanúšikov, aby sa prišli do Martina pozrieť,” povedal pre TASR krídelník Třinca.

 

Káder slovenskej reprezentácie na zápas proti výberu Tipsport Ligy:

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín., 2 zápasy/0 gólov), Ján Laco (Piráti Chomutov, ČR, 46/0)

Reklama

Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Plzeň, ČR, 37/2), Marek Ďaloga (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 52/3), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR, 4/1), Adam Jánošík (HC Bílí Tygři Liberec, ČR, 30/2), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR, 41/3), Eduard Šedivý (HC Košice, 10/1), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava, SR/KHL, 104/3), Peter Trška (HC Kometa Brno, ČR, 6/1)

Útočníci: Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR, 9/1), Matej Češík (HC’05 Banská Bystrica, 6/0), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR, 52/13), Tomáš Hrnka (HC Plzeň, ČR, 19/3), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR, 12/4), Radoslav Macík (HK Nitra, 7/1), Tomáš Matoušek (HC’05 Banská Bystrica, 3/0), Juraj Mikúš (HC Olomouc, ČR, 85/17), Bruno Mráz (HKM Zvolen, 3/0), Jakub Suja (HC Košice, 3/0), Michal Hlinka (Slovan Bratislava, 9/1), Dalibor Bortňák (HC ’05 iClinic Banská Bystrica, 7/0)

 

Káder výberu Tipsport Ligy na zápas proti národnému tímu SR:

Brankári: Michal Valent (HK Nitra), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

Reklama

Obrancovia: Mathew Maione, Ty Wishart (obaja HC ’05 iClinic Banská Bystrica), Jameson Milam (HK Nitra), Martin Dudáš (HC Košice), Daniel Brejčák (MsHK Žilina), Michal Ivan (HKM Zvolen), Lukáš Kozák (Dukla Trenčín)

Útočníci: Tomáš Surový, Jordan Hickmott, Dávid Buc (všetci HC ’05 iClinic B. Bystrica), Marek Slovák, Judd Blackwater (obaja HK Nitra), Marek Zagrapan, Adam Lapšanský (obaja HK Poprad), Ladislav Nagy (HC Košice), Marcel Hossa (HK Dukla Trenčín), Patrik Koyš (MHC Martin)

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:26

Bábätko zachránené z maternice svojej umierajúcej matky v Pásme Gazy zomrelo, informoval v piatok jeho strýko.

17:06

Novinári talianskej verejnoprávnej spoločnosti RAI plánujú 6. mája vstúpiť do 24-hodinového štrajku na protest proti snahám vlády zasahovať im do práce a nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Oznámilo to v piatok odborové hnutie USIGrai.

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

16:21

Turecký súd v piatok odsúdil na niekoľko doživotných trestov ženu za účasť na bombovom útoku z roku 2022, ktorý usmrtil šesť ľudí v centre Istanbulu.

16:19

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev v piatok prebieha evakuácia dvoch nemocníc pre obavy z ruských útokov. Oznámili to tamojšie úrady.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali