Van der Bellen má záujem o dobré vzťahy s Ruskom

Van der Bellen má záujem o dobré vzťahy s Ruskom

Viedeň/Moskva 19. januára 2017 (HSP/Foto: TASR/AP-Ronald Zak)

 

Nový rakúsky prezident Alexander Van der Bellen podľa agentúry TASS povedal, že je pripravený rozvíjať dobré vzťahy s Ruskom

Na snímke víťaz rakúskych prezidentských volieb Alexander Van der Bellen
Na snímke víťaz rakúskych prezidentských volieb Alexander Van der Bellen

“Rakúsky novozvolený prezident Alexander Van der Bellen má záujem na pokračovaní dobrých vzťahov medzi Rakúskom a Ruskom,” píše sa na Twitteri Van der Bellena, ktorý sa ujme funkcie 26. januára 2017.

Reklama

Aj ruský minister zahraničia Sergej Lavrov povedal už pred začatím rokovaní s rakúskym ministrom zahraničných vecí Sebastianom Kurzom, ktorý je momentálne aj súčasný predseda OBSE, že Moskva je pripravená na spoluprácu s novým rakúskym prezidentom.

“Vážime si našich vzťahov s Rakúskom, ktoré sú založené na vzájomnom rešpekte a sú priateľské a konštruktívne,” vyhlásil Lavrov. “Bolo to potvrdené počas návštevy rakúskeho prezidenta Heinza Fischera v Rusku vlani. Máme záujem na zachovaní kontinuity v našich vzťahoch a sme pripravení k rozvoju vzťahov s prezidentom Alexandrom Van der Bellenom,” dodal.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:26

Grécky súd nariadil vo štvrtok podmienečné prepustenie zakladateľa a vodcu neonacistickej strany Zlatý úsvit Nikosa Michaloliakosa, ktorý bol odsúdený pre svoju účasť na sérii zločinov vrátane vraždy antifašistického rapera.

17:18

Politický vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Ismáíl Haníja skúma návrh na prímerie v Pásme Gazy v “pozitívnom duchu”. Oznámil to vo štvrtok vo vyhlásení samotný Hamas.

17:11

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba zastáva názor, že Rusko bude možné zapojiť do mierových rokovaní, ale až po mierovom summite, ktorý sa v polovici júna uskutoční vo Švajčiarsku bez účasti delegácie z Moskvy.

17:00

Hlavnými témami konferencie Globsec Forum, ktorá sa tento rok uskutoční v Prahe, budú priority Európskej komisie po voľbách do Európskeho parlamentu, pokračujúca podpora Ukrajiny či závery júlového summitu NATO vo Washingtone. Na príprave konferencie sa bude podieľať české ministerstvo zahraničných vecí, uviedlo vo štvrtok v tlačovej správe.

16:28

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) víta rozhodnutie vlády SR, vďaka ktorému bude štát prideľovať cudzincom národné víza aj pre prácu v agropotravinárskom sektore, a ktoré im uľahčia nástup do zamestnania. Uviedla to hovorkyňa SPPK Jana Holéciová v reakcii na schválenie príslušnej novely vládneho nariadenia, ktoré vo štvrtok schválil vládny kabinet.

16:21

Vládny návrh zmeny pravidiel pre limit verejných výdavkov je rizikom pre dostatočné ozdravovanie verejných financií. Ide totiž o ich oslabenie, uviedla v reakcii na vládou schválenú novelu zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ).

16:16

V noci zo soboty na nedeľu (5. 5.) bude obmedzený predaj cestovných lístkov cez e-shop a aplikáciu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Dôvodom je plánovaná údržba predajných systémov. Lístok si bude možné kúpiť len u vlakového personálu alebo prostredníctvom SMS správy. Vo štvrtok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

16:01

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v rozhovore pre týždenník The Economist varoval pred vzostupom nacionalistov v Európe. Označil ich za skrytých prívržencov vystúpenia svojich krajín z EÚ. Dodal, že títo takzvaní brexiteri berú európsky kontinent za “rukojemníka”, pričom používajú rovnakú lživú rétoriku.

16:00

Vláda nechce brať ľuďom peniaze z ich účtov ani z druhého dôchodkového piliera. Naopak, chce im pomôcť k lepšiemu zhodnoteniu. Počas pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok v Národnej rade (NR) SR to vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD).

15:58

Nemecký kancelár Olaf Scholz telefonicky rokoval s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom o snahách zameraných na prepustenie rukojemníkov zadržiavaných palestínskym militantným hnutím Hamas a možnom dosiahnutí prímeria v Pásme Gazy. Oznámil to vo štvrtok hovorca nemeckej vlády Wolfgang Büchner,

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena kráča pod kaprovými stuhami alebo \"koinobori\", ktoré sa vznášajú na veži Tokyo Skytree v Tokiu

Autor: AP/Hiro Komae

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali