V deň začiatku Globsecu sa na Slovensku konala Konferencia proti globalizmu

❚❚

Bratislava 30. mája 2023 (HSP/Foto: Facebook MU)

 

V čase, keď sa na Slovensku koná konferencia sponzorovaná aj zbrojárskymi firmami, ktoré už zo svojej podstaty nemajú žiaden záujem na mieri, v tichosti, bez záujmu médií sa konala aj iná konferencia

Milan Uhrík a účastníci konferencie
Milan Uhrík a účastníci konferencie.

Informoval o nej Milan Uhrík na sociálnej sieti: “Zárodok obrovskej spolupráce vlastencov v Európe! Spoločne proti globalizmu!” Takéto bombastické titulky dal Uhrík svojmu textu. Avšak záujem médií sa mu vzbudiť nepodarilo. Uhrík píše: “Dnes prišli do Bratislavy poslanci z poľského Sejmu, českej Sněmovne, nemeckého Bundestagu, z belgického aj rumunského parlamentu a taktiež z Katalánska. Prišli, aby sme spoločne odmietli nezmyselnú a nebezpečnú politiku EÚ a globalizmu.”

.

Jeho nasledujúce slová znejú triezvejšie, ale pravdivo: “Nemýľme sa, EÚ nie je Európa! A Slovensko to nie je len Globsec, Naď a Čaputová. To sú milióny ľudí, ktorí chcú žiť normálne a slobodne.” Včera Uhrík zorganizoval tlačovú besedu, na ktorej informoval o stretnutí patriotov a vlastencov z rôznych kútov Európy, aby slovami Uhríka “prezentovali, že nielen ten globalistický názor je správny, a nielen globalisti majú právo prezentovať svoje názory v médiách.” Žiadne médium hlavného prúdu s Uhríkom zjavne nesúhlasí.

Stretnutie sa symbolicky konalo včera, v deň začatia Globsecu, a dali mu názov Konferencia proti globalizmu. Účastníci konferencie sa zhodli na kritike súčasného vedenia Európskej únie. “Európska únia nie je Európa a my odmietame, aby tieto dva pojmy boli zamieňané. My sme za Európu. Sme Európania, sme za európsku spoluprácu, ale sme za spoluprácu, ktorá bude ekonomicky výhodná pre všetkých zúčastnených, a nebude slúžiť diktátu nadnárodnej moci,” povedal Uhrík. “Spoločne odmietame európsku dúhovú agendu, zelenú agendu, a podobné politiky, ktoré likvidujú európske hospodárstvo. Spoločne odmietame globalistickú agendu, či už je to nadvláda veľkých nadnárodných korporácií, zavádzanie digitálnej cenzúry, obmedzovanie hotovosti alebo digitálne špehovanie občanov.” Odmietnutie sa týka i nadvlády WHO. Uhrík potom prečítal znenie spoločného vyhlásenia:

.

 

Zjednotení za Európu proti globalizmu

EÚ bola založená ako spolok suverénnych nezávislých národných a demokratických štátov, ktoré spolupracujú v snahe o mier a prosperitu občanov. EÚ sa však v posledných rokoch odklonila od týchto cieľov a mení svoju tvár na politickú silu, ktorá sa snaží potlačiť našu suverenitu, slobody a meniť našu kultúru a životné zvyky. Namiesto služby občanom začali európski lídri hájiť cudzie globálne a korporátne záujmy. Táto Európska únia nie je Európa. Naši občania nepotrebujú superštát vedený globalistami a federalistami, ktorí tvrdia, že v našich životoch potrebujeme viac Európy.

Čo v skutočnosti potrebujeme, je lepšia Európa, kde sú základné práva európskych občanov chránené a suverenita členských štátov rešpektovaná. Stojíme tu zjednotení a odhodlaní spolupracovať v súlade s tvorbou lepšej budúcnosti pre naše krajiny. Odmietame súčasné smerovanie Európskej únie a progresívno liberálnej ideológie, ktorá poškodzuje európsku civilizáciu a kultúru. Odmietame tak zvané zelené politiky, ktoré ničia náš priemysel a prosperitu. Odmietame politiku, ktorá hľadá oponentov a nepriateľov namiesto toho, aby hľadala partnerov, rast a možnosti spolupráce.

Staviame sa za mier, slobodu, stabilitu a prosperitu. Ponúkame ochranu skutočných európskych záujmov, ochranu našich občanov, priemyslu a kultúry. Voláme po vyváženej a vzájomne prospešnej hospodárskej spolupráci európskych štátov, ktorá prinesie blahobyt a bezpečnosť pre našich občanov. Chceme chrániť našu krásnu prírodu s láskou a starostlivosťou, ale bez poškodzovania nášho hospodárstva a konkurencieschopnosti. Nechceme našu originálnu európsku rozmanitosť meniť na akýsi druh globálnej uniformity. Skutočná rozmanitosť môže byť dosiahnutá len ochranou našich hodnôt, identity, suverénnych národných štátov a tradícií. Keď cestujeme do Flámska, chceme vidieť Flámsko, keď cestujeme do Poľska, chceme vidieť Poľsko, keď cestujeme do Nemecka, chceme vidieť Nemecko, atď.

Preto veríme, že hlas každého národa jednoducho musí byť rešpektovaný. Preto trváme na ochrane našich hraníc a odmietnutí masovej nelegálnej migrácie, ktorá mení charakter Európy. Ako ľudia milujúci slobodu odmietame totalitné a extrémistické ideológie, vrátane zelenej, dúhovej a globalistickej agendy, ktorá sa snaží o kontrolu našich životov, rodín a štátov, vrátane nadvlády korporácií, novej pandemickej zmluvy WHO, alebo pokusov o elimináciu hotovosti, cenzúru či digitálne sledovanie. Chceme vrátiť a chrániť Európu Európanom a chrániť naše krajiny. Veríme v spoluprácu. Sme pripravení brániť skutočné záujmy Európy, Európanov a nie sme v tom sami. V štátoch Európy sú nás milióny, ktoré volajú po zmene, zdravom rozume a obnove skutočných európskych hodnôt, konzervatívnych, kresťanských, rodinných, vlasteneckých, ktoré boli základom európskej civilizácie a prosperity po stáročia. Pretože toto je naša sila a toto ja naša misia, s ktorou musíme uspieť! A my uspejeme. Stojíme tu zjednotení za Európu, zjednotení proti globalizmu. Čas na zmenu práve nastal.

.

 

Signatári:

Milan Uhrík – europoslanec, predseda hnutia Republika

Grzegorz Braun – poslanec poľského Sejmu (Konfederacja)

Steffen Kotré – poslanec nemeckého Bundestagu (AFD)

Jiří Kobza – poslanec Sněmovne parlamentu Českej republiky (hnutí SPD)

.

Filip Dewinter – poslanec Flámskeho parlamentu (Vlaams Belang), Belgicko

Adrian Axinia – poslanec rumunského parlamentu (Aliancia za zjednotené Rumunsko)

Enrique Ravello Barber – predseda hnutia Som Catalans, Katalánsko

 

Prečítajte si tiež:

Takúto sumu povyťahoval Globsec zo štátu

Globsec ide vymyslieť ten istý fúrik ako vždy, ale tentoraz modrožltý

Premiér: Dočasné kontroly na hraniciach nesúvisia iba s konferenciou Globsec

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali