V deň začiatku Globsecu sa na Slovensku konala Konferencia proti globalizmu

V deň začiatku Globsecu sa na Slovensku konala Konferencia proti globalizmu

Bratislava 30. mája 2023 (HSP/Foto: Facebook MU)

 

V čase, keď sa na Slovensku koná konferencia sponzorovaná aj zbrojárskymi firmami, ktoré už zo svojej podstaty nemajú žiaden záujem na mieri, v tichosti, bez záujmu médií sa konala aj iná konferencia

Milan Uhrík a účastníci konferencie
Milan Uhrík a účastníci konferencie.

Informoval o nej Milan Uhrík na sociálnej sieti: “Zárodok obrovskej spolupráce vlastencov v Európe! Spoločne proti globalizmu!” Takéto bombastické titulky dal Uhrík svojmu textu. Avšak záujem médií sa mu vzbudiť nepodarilo. Uhrík píše: “Dnes prišli do Bratislavy poslanci z poľského Sejmu, českej Sněmovne, nemeckého Bundestagu, z belgického aj rumunského parlamentu a taktiež z Katalánska. Prišli, aby sme spoločne odmietli nezmyselnú a nebezpečnú politiku EÚ a globalizmu.”

Reklama

Jeho nasledujúce slová znejú triezvejšie, ale pravdivo: “Nemýľme sa, EÚ nie je Európa! A Slovensko to nie je len Globsec, Naď a Čaputová. To sú milióny ľudí, ktorí chcú žiť normálne a slobodne.” Včera Uhrík zorganizoval tlačovú besedu, na ktorej informoval o stretnutí patriotov a vlastencov z rôznych kútov Európy, aby slovami Uhríka “prezentovali, že nielen ten globalistický názor je správny, a nielen globalisti majú právo prezentovať svoje názory v médiách.” Žiadne médium hlavného prúdu s Uhríkom zjavne nesúhlasí.

Stretnutie sa symbolicky konalo včera, v deň začatia Globsecu, a dali mu názov Konferencia proti globalizmu. Účastníci konferencie sa zhodli na kritike súčasného vedenia Európskej únie. “Európska únia nie je Európa a my odmietame, aby tieto dva pojmy boli zamieňané. My sme za Európu. Sme Európania, sme za európsku spoluprácu, ale sme za spoluprácu, ktorá bude ekonomicky výhodná pre všetkých zúčastnených, a nebude slúžiť diktátu nadnárodnej moci,” povedal Uhrík. “Spoločne odmietame európsku dúhovú agendu, zelenú agendu, a podobné politiky, ktoré likvidujú európske hospodárstvo. Spoločne odmietame globalistickú agendu, či už je to nadvláda veľkých nadnárodných korporácií, zavádzanie digitálnej cenzúry, obmedzovanie hotovosti alebo digitálne špehovanie občanov.” Odmietnutie sa týka i nadvlády WHO. Uhrík potom prečítal znenie spoločného vyhlásenia:

Reklama

 

Zjednotení za Európu proti globalizmu

EÚ bola založená ako spolok suverénnych nezávislých národných a demokratických štátov, ktoré spolupracujú v snahe o mier a prosperitu občanov. EÚ sa však v posledných rokoch odklonila od týchto cieľov a mení svoju tvár na politickú silu, ktorá sa snaží potlačiť našu suverenitu, slobody a meniť našu kultúru a životné zvyky. Namiesto služby občanom začali európski lídri hájiť cudzie globálne a korporátne záujmy. Táto Európska únia nie je Európa. Naši občania nepotrebujú superštát vedený globalistami a federalistami, ktorí tvrdia, že v našich životoch potrebujeme viac Európy.

Čo v skutočnosti potrebujeme, je lepšia Európa, kde sú základné práva európskych občanov chránené a suverenita členských štátov rešpektovaná. Stojíme tu zjednotení a odhodlaní spolupracovať v súlade s tvorbou lepšej budúcnosti pre naše krajiny. Odmietame súčasné smerovanie Európskej únie a progresívno liberálnej ideológie, ktorá poškodzuje európsku civilizáciu a kultúru. Odmietame tak zvané zelené politiky, ktoré ničia náš priemysel a prosperitu. Odmietame politiku, ktorá hľadá oponentov a nepriateľov namiesto toho, aby hľadala partnerov, rast a možnosti spolupráce.

Staviame sa za mier, slobodu, stabilitu a prosperitu. Ponúkame ochranu skutočných európskych záujmov, ochranu našich občanov, priemyslu a kultúry. Voláme po vyváženej a vzájomne prospešnej hospodárskej spolupráci európskych štátov, ktorá prinesie blahobyt a bezpečnosť pre našich občanov. Chceme chrániť našu krásnu prírodu s láskou a starostlivosťou, ale bez poškodzovania nášho hospodárstva a konkurencieschopnosti. Nechceme našu originálnu európsku rozmanitosť meniť na akýsi druh globálnej uniformity. Skutočná rozmanitosť môže byť dosiahnutá len ochranou našich hodnôt, identity, suverénnych národných štátov a tradícií. Keď cestujeme do Flámska, chceme vidieť Flámsko, keď cestujeme do Poľska, chceme vidieť Poľsko, keď cestujeme do Nemecka, chceme vidieť Nemecko, atď.

Preto veríme, že hlas každého národa jednoducho musí byť rešpektovaný. Preto trváme na ochrane našich hraníc a odmietnutí masovej nelegálnej migrácie, ktorá mení charakter Európy. Ako ľudia milujúci slobodu odmietame totalitné a extrémistické ideológie, vrátane zelenej, dúhovej a globalistickej agendy, ktorá sa snaží o kontrolu našich životov, rodín a štátov, vrátane nadvlády korporácií, novej pandemickej zmluvy WHO, alebo pokusov o elimináciu hotovosti, cenzúru či digitálne sledovanie. Chceme vrátiť a chrániť Európu Európanom a chrániť naše krajiny. Veríme v spoluprácu. Sme pripravení brániť skutočné záujmy Európy, Európanov a nie sme v tom sami. V štátoch Európy sú nás milióny, ktoré volajú po zmene, zdravom rozume a obnove skutočných európskych hodnôt, konzervatívnych, kresťanských, rodinných, vlasteneckých, ktoré boli základom európskej civilizácie a prosperity po stáročia. Pretože toto je naša sila a toto ja naša misia, s ktorou musíme uspieť! A my uspejeme. Stojíme tu zjednotení za Európu, zjednotení proti globalizmu. Čas na zmenu práve nastal.

Reklama

 

Signatári:

Milan Uhrík – europoslanec, predseda hnutia Republika

Grzegorz Braun – poslanec poľského Sejmu (Konfederacja)

Steffen Kotré – poslanec nemeckého Bundestagu (AFD)

Jiří Kobza – poslanec Sněmovne parlamentu Českej republiky (hnutí SPD)

Reklama

Filip Dewinter – poslanec Flámskeho parlamentu (Vlaams Belang), Belgicko

Adrian Axinia – poslanec rumunského parlamentu (Aliancia za zjednotené Rumunsko)

Enrique Ravello Barber – predseda hnutia Som Catalans, Katalánsko

 

Prečítajte si tiež:

Takúto sumu povyťahoval Globsec zo štátu

Globsec ide vymyslieť ten istý fúrik ako vždy, ale tentoraz modrožltý

Premiér: Dočasné kontroly na hraniciach nesúvisia iba s konferenciou Globsec

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali