Už o tom hovorí aj führerka von der Leyenová: Treba očkovať nasilu. A aby členské štáty neprotestovali, o všetkom sa má rozhodovať v Bruseli!

Už o tom hovorí aj führerka von der Leyenová: Treba očkovať nasilu. A aby členské štáty neprotestovali, o všetkom sa má rozhodovať v Bruseli!

Bratislava 5. decembra 2021 (HSP/Foto:TASR/AP-Olivier Matthys)

 

Brusel sa tento týždeň pokúsil ukradnúť si potajomky moc nad členskými štátmi – tentoraz pod zámienkou „krízového stavu“. Nájde sa aj nabudúce niekto, kto bude podobné svinstvo vetovať?

Ursula von der Leyenová
Na snímke predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová

Jedna dávka vakcíny proti Covidu-19 stojí podľa ministra Lengvarského cca 20 eur. Keby na nej farmakorporácia zarobila napríklad 10 eur, pri cca pol miliarde ľudí, ktorí by sa v Európe očkovali, by to pri dvoch dávkach ročne znamenalo zisk desať miliárd eur. Čo poviete, stál by takýto koláč farmalobistom za tú námahu, presvedčiť európskych politikov, aby zaviedli povinné očkovanie?

Reklama

Vo svetle tohto faktu sa potom dá pozerať aj na tohtotýždňové vyjadrenie šéfky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej – tej istej ženy, ktorá bola hlavnou protagonistkou prípravy (dodnes škandalózne utajených) zmlúv s farmakorporáciami o nákupe vakcín proti Covidu-19, a ktorej manžel je jedným zo šéfov jednej z takýchto spoločností. Aj ona už otvorene navrhuje povinné očkovanie proti Covidu-19 (písali sme o tom tu). Hovorila o tom v súvislosti so zavedením najnovšieho variantu koronavírusu, o ktorom sa pritom ešte nevie, či naň budú jestvujúce vakcíny vôbec účinkovať.

Von der Leyenová uviedla, že tretina európskej populácie je nezaočkovaná proti Covidu, a že treba začať diskusiu o povinnom očkovaní. Čo nepovedala je skutočnosť, že ak by to povinné očkovanie malo fungovať dlhodobo, týkalo by sa nielen tých, ktorí dnes sú nezaočkovaní, ale aj tých, ktorí v tejto chvíli majú síce plný počet „včeličiek“, ale už o pár mesiacov im ich „platnosť“ vyprší a budú potrebovať ďalšiu dávku – a o rok či o pol roka ďalšiu, a potom ďalšiu a ďalšiu…

Reklama

 

Nadšení sú aj naši vládni vakcinacisti

A čo je horšie, pri zmienke o povinnom očkovaní radostne vrtia chvostom aj slovenskí vládni liberálni fašisti. Tí sa so svojimi vyjadreniami osmelili potom, ako v Rakúsku rozhodli o zavedení povinného očkovania od 1. februára 2022. Napríklad ministerka spravodlivosti Kolíková už vyjadrila svoj jednoznačný názor, že nastal čas všetkých povinne zaočkovať. A premiér Eduard Heger je na tom podobne:

„Som rád, že si čím ďalej tým viac ľudí uvedomuje, že toto je jediná cesta a nie iba na Slovensku. To je to, čomu sa teším,” povedal Heger.

Heger vo štvrtok v Národnej rade odpovedal poslancom na otázky a okrem iného tvrdil, že medzi očkovanými a neočkovanými je zásadný rozdiel: že očkovaní vraj šíria vírus v omnoho menšej miere. Dá sa veľmi dobre chápať, prečo náš pravdovravný predseda vlády toto tak úporne tvrdí: je to totiž kľúčový argument pre zástancov násilného očkovania celej populácie. Ak by totiž neplatil, a naopak, ak by platilo, že očkovaní a neočkovaní šíria infekciu porovnateľne, potom by nemalo zmysel kohokoľvek do očkovania nútiť, lebo by nebolo možné ho vydierať tvrdením, že ako neočkovaný ohrozuje druhých viac ako keby bol očkovaný.

Eduard Heger
Na snímke predseda vlády SR Eduard Heger

Ako to teda je? Je naozaj taký zásadný rozdiel medzi infekčnosťou očkovaných a neočkovaných? Pozrime sa napríklad na štúdiu o ktorej píše renomovaný časopis The Lancet (viď tu). Článok dochádza k záveru, že napriek tomu, že vakcinácia zmenšuje riziko infekcie a urýchľuje odbúravanie vírusu, „plne zaočkovaní jedinci s prielomovými infekciami majú špičkovú vírusovú záťaž podobnú neočkovaným prípadom a môžu účinne prenášať infekciu v domácnostiach, a to aj na plne zaočkovaných jedincov.“ K podobným záverom prišli aj ďalšie tímy (viď napríklad tu, tu, tu, tu alebo tu).

Reklama

Samozrejme, naši predstavitelia asi nebudú tieto vedecké štúdie brať ako bernú mincu – pre nich sú totiž seriózne iba tie autority, ktoré sa stotožňujú s oficiálnou vakcinačnou propagandou.

Pre nútené očkovanie potom majú ešte jeden argument: liečba nezodpovedných neočkovaných vraj spôsobuje zahltenie nemocníc a je vraj strašne drahá. A aby ostatní, ktorí potrebujú liečbu nemuseli na neočkovaných doplácať. Lenže ak sme už v rovine finančnej, tak sa teda bavme o peniazoch. Ak by to malo byť v tejto polohe, ak by sme chceli byť spravodliví a objektívni, potom by sme mali dôsledne aj v iných prípadoch rozlišovať tých, ktorí za svoje ochorenie nemôžu, a tých, ktorí si ho spôsobili sami svojím životným štýlom – ako sú napríklad nadmieru obézni, nezdravo sa stravujúci, či drogovo závislí. A ak sa teda máme baviť o peniazoch, môžeme spomenúť aj tie stovky miliónov, ktorými chce financpremiér Matovič korumpovať dôchodcov, ak sa dajú opichať…

 

Komu patrí vaše zdravie?

Vakcinacisti vôbec neberú do úvahy, že okrem ich pohľadu na vec tu môže byť aj iná, tiež platná a tiež logická stratégia, ktorá sa dá formulovať napríklad takto: „Budem s potenciálnym ochorením bojovať posilňovaním imunity, vitamínmi a včasným nasadením liečby, ktorá sa vo svete osvedčila. Podstúpim možno väčšie riziko horšieho priebehu choroby, než keby som dostal ,včeličku‘, ale na druhej strane eliminujem riziko, ktoré prináša aplikácia experimentálnej génovej terapie, ktorá sa nesprávne nazýva vakcínou, a ktoré možno vôbec nie je také zanedbateľné, ako hovorí oficiálna pfizerizačno-zdravotnícka mašinéria. A sústredím sa radšej na inú, možno oveľa dôležitejšiu vec: v boji proti korone je kľúčová začiatočná fáza, keď sa dá zabrániť rozvinutiu choroby a napadnutiu pľúc – a túto fázu oficiálni vakcinacisti z hľadiska liečby úplne ignorujú, keď jediné, čo dokážu, je počkať až je zle, a potom človeka zapojiť na prístroje.“

Vo svete mnoho miliónov ľudí úspešne tento prístup použilo – a áno, boli aj takí, ktorým sa nevyplatil. Je to ako v lotérii, kde zvažujeme pomer medzi možnou stratou a ziskom. Je to stávka, do ktorej každý vstupuje so svojím vlastným zdravím, ktoré je jeho vlastné, a ktoré nie je (a nikdy nebude!) majetkom žiadneho štátu, ministerstva zdravotníctva, nadnárodnej farmaceutickej spoločnosti ani žiadnej inej organizácie či skupiny ľudí.

Reklama

A ani nikdy nebude majetkom Európskej únie! Možno je to iba zhoda okolností, ale práve v týchto dňoch, keď sú politici vo viacerých členských štátoch takí nadšení myšlienkou povinného očkovania, sa Európska komisia spolu so slovinským predsedníctvom pokúsila (našťastie neúspešne) urýchlene prijať nový zákon, ktorý by Komisii v prípade krízovej situácie poskytol výnimočné právomoci v oblasti zdravotníctva. Je to návrh von der Leyenovej na zriadenie Úradu pre pripravenosť a reakciu na mimoriadne situácie v oblasti zdravia (HERA), ktorý by v prípade krízového stavu (čo je krízový stav a kto o tom rozhodne?) získal nad členskými štátmi súbor výnimočných právomocí (píšeme o tom tu).

Tento úrad by sa mal stať generálnym riaditeľstvom v rámci Komisie, vďaka čomu by úrad získal veľkú autonómiu a bol by chránený pred zasahovaním alebo dohľadom zo strany Európskeho parlamentu a Rady EÚ – inými slovami, členské štáty by stratili právo rozhodovať o tom, čo sa bude „v krízovej situácii“ v ich krajine diať. Bol by to koniec princípu demokracie a začiatok totality, kde aj vaše zdravie by bolo bezvýhradne podriadené bruselským „zdravotníckym“ opatreniam a zákrokom.

 

Keď to nejde dverami, pôjde to oknom?

Treba to otvorene zakričať: to, čo sa tento týždeň odohralo v Bruseli, nebolo ničím iným, než ďalším v rade zákerných pokusov nedemokraticky ukradnúť si moc nad členskými štátmi, obíduc tak všetky demokratické mechanizmy, prostredníctvom ktorých obyvateľstvo v demokracii má uplatňovať svoju vôľu.

Európska komisia spolu so slovinským predsedníctvom Rady EÚ sa v stredu bez predbežnej dohody pokúsila zorganizovať hlasovanie o prijatí tohto paškvilu, ale predstavitelia viacerých krajín (spomína sa Nemecko, Španielsko, Taliansko a Holandsko) požiadali o odloženie hlasovania. Tým však nie je nebezpečenstvo zažehnané: naopak, ak by sa konečné hlasovanie konalo až na budúci rok, keď sa možno zmení vláda v Maďarsku či Poľsku, mohlo by sa stať, že už nebude toho, kto by vetoval túto sabotáž, ktorú viacerí zástupcovia členských krajín označili za pokus o prevrat a prevzatie moci.

Skúsme si predstaviť, ako by napríklad mohol vyzerať scenár takej „krízovej situácie“ vyhlásenej Bruselom: európska populácia by mohla byť napríklad povinne preočkovaná novou supervakcínou, ktorú by šéfka Európskej komisie von der Leyenová, počúvnuc dobré rady svojho manžela, kúpila za naše spoločné peniaze na základe podobne utajenej a dôkladne „začiernenej“ zmluvy, ako sú tie aktuálne platné. Odporcovia vakcinácie by boli prísne potrestaní a cezhraničný pohyb osôb by bol povolený len na základe špeciálnych čipov, ktoré by sme tentoraz ešte nemuseli mať pod kožou…

Zdá sa vám takýto scenár príliš uletený? Nezabúdajte, že rozdiel medzi tým, keď je nejaká informácia konšpiračnou teóriou, a keď sa stane skutočnosťou, sa stále skracuje…

A ešte tu máme pekné video europoslankyne Christine Anderson, ktorá v Európskom parlamente vystúpila, aby z plných pľúc povedala svoj názor na povinné očkovanie. Stojí za pozretie.

Ivan Lehotský

 

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:24

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok jednomyseľne schválili sankcie proti židovským osadníkom, ktorí sa dopúšťajú násilností voči Palestínčanom na západnom brehu Jordánu.

Včera 20:23

Holandská polícia v pondelok varovala pred rapídne sa zvyšujúcim množstvom detskej pornografie, ktorú vytvára umelá inteligencia (AI). Koordinátor holandskej polície pre boj s detskou pornografiou Ben van Mierlo uviedol, že je veľmi jednoduché využívať umelú inteligenciu na vytvorenie tohto typu materiálov. Zatiaľ predstavuje len malé percento takýchto prípadov, ktoré však rapídne stúpa.

Včera 20:22

Vo veku 93 rokov zomrel v pondelok americký astronaut Thomas P. Stafford. Bol veliteľom vesmírnej misie Apollo 10, ktorá bola generálnou skúškou pred prvým pristátím americkej posádky na Mesiaci.

Včera 20:20

Z nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy s Rakúskom a v Nórsku vypadli štyria hráči. Pre zdravotné problémy nebudú trénerovi Francescovi Calzonovi k dispozícii Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz ani Ľubomír Šatka. Kouč SR donominoval obrancu Spartaka Trnava Sebastiana Kóšu a Mareka Kristiána Bartoša z Podbrezovej.

Včera 20:18

Slovenské futsalistky zaznamenali v záverečnom zápase na medzinárodnom turnaji v srbskom meste Vrnjačka Banja prvý triumf. V pondelok deklasovali domáci tím 10:1.

Včera 20:16

Slovenské futbalové reprezentantky neuspeli v úvodnom zápase 2. fázy kvalifikácie ME 2024 do 17 rokov. V pondelkovom stretnutí A1 skupiny v Hannoveri nestačili na rovesníčky z Francúzska 0:5. Češky remizovali s Nemkami 0:0.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Miami. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie zdolala v pozícii nasadenej jednotky svoju krajanku Rebeccu Šramkovú 6:3, 3:6, 6:3. Vo vzájomnej bilancii vedie 3:1.

Včera 19:58

Biden povedal Netanjahuovi, že uskutočnenie rozsiahlej vojenskej operácie v Rafahu by bolo chybou.

Informoval o tom Biely dom.

Zároveň uviedli, že Netanjahu prijal Bidenov návrh vyslať do Washingtonu delegáciu, ktorá bude rokovať o plánoch vojenskej akcie v Rafahu.

Včera 19:52

Ceny ropy vzrástli v pondelok o viac než 1,5 %, pričom cena Brentu sa priblížila k hranici 87 USD za barel (159 litrov). Náladu na na trhoch ovplyvňuje nižší export zo Saudskej Arábie, plány Iraku svoj export obmedziť, ako aj útoky Ukrajiny na ruské ropné rafinérie.

Včera 19:51

Prezident USA Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok spolu telefonovali a bol to ich prvý kontakt za vyše mesiaca, oznámil Biely dom.

Včera 19:34

Poľsko a Nemecko v rámci podpory Ukrajiny aktivujú 26. marca koalíciu zameranú na posilnenie kapacít v oblasti obrnenej techniky. Podľa Kosiniaka-Kamysza je táto tzv. tanková koalícia jednou z najdôležitejších, aké boli vytvorené na podporu Ukrajiny, pričom Poľsko a Nemecko sú spolulídrami tohto projektu zameraného predovšetkým na tzv. hlavné bojové tanky. Ako partneri sa k nemu prihlásili aj Británia, Švédsko a Taliansko.

Včera 19:30

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR odmietlo odporúčania Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) na zrušenie 13. dôchodku pre časť penzistov či dokonca zdaňovanie dôchodkov. Návrhy vyplývajúce z aktuálneho Ekonomického prehľadu OECD pre Slovensko považuje rezort za nebezpečné a absolútne neakceptovateľné. MPSVR to uviedlo v pondelok v reakcii na zverejnenú správu OECD.

Včera 19:22

Izrael v pondelok údajne zabránil vo vstupe do Pásma Gazy riaditeľovi Úradu OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) Philippovi Lazzarinimu. Ten mal podľa vlastných slov v úmysle ísť do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, avšak dostal informáciu, že mu izraelské úrady nepovolili vstup. Médiám to oznámil v Káhire na spoločnej tlačovej konferencii s egyptským ministrom zahraničia Sámihom Šukrím.

Včera 19:20

Spojené štáty v pondelok odsúdili prezidentské voľby v Rusku ako „nedemokratické“ a uviedli, že nezablahoželajú prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý bol vyhlásený za víťaza s obrovským náskokom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akcia Medzinárodný deň hvezdární a planetárií 2024 v Krajskej hvezdárni v Michalovciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali