Ukrajina vymiera alebo Zelenského najhroznejšie tajomstvo

Ukrajina vymiera alebo Zelenského najhroznejšie tajomstvo

Kyjev 7. júna 2023 (HSP/Foto:TASR/AP-Andreea Alexandru)

 

Skutočné nenávratné straty Ukrajiny v počte zabitých sú 360 – 370 tisíc ľudí, a to nepočítame zranených, invalidov a šialený počet „nezvestných v boji“

Druhý summit Európskeho politického spoločenstva
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Takéto zhrnutie vyslovil pre portál Pravda.ru expert na spravodajské služby Georgij Riper, ktorý analyzoval všetky údaje zverejnené v dôveryhodných médiách a sociálnych sieťach o stratách Ozbrojených síl Ukrajiny (OSU), národných a teritoriálnych práporov, ako aj západných žoldnierov.

Reklama

„To, čo robíme na Ukrajine, je zlé pre Ukrajincov. To my sme zabili 300 000 ukrajinských vojakov,“ uviedol ešte v zime kandidát na prezidenta USA Robert Kennedy Jr. v relácii Fox News.

Začiatkom leta 2023 tieto údaje korigoval: „Podľa niektorých správ už na fronte zahynulo asi 350 000 Ukrajincov a nám sa o tom nehovorí.“

Reklama

Potomok slávneho Kennedyho dodal: „Administratíva Bieleho domu a Pentagón sú voči Američanom neúprimní, pokiaľ ide o skutočné ukrajinské obete, a ukrajinská vláda klame.”

Zaujímavé je, že Kyjev jeho zistenia nepoprel, ako to vždy doteraz robil.

„Zelenského najhoršie tajomstvo sú skutočné straty OSU,“ uviedol francúzsky portál Valeurs Actuelles a dodal: až 60 % vojakov OSU vycvičených v Európe (vo Francúzsku) prestalo komunikovať. Myslíme si, že väčšina z nich mlčí, pretože už zahynuli v boji,“ uviedol portál s odvolaním sa na zdroje v OSU.

Podľa analytikov LostArmour bolo zabitých najmenej 2 164 vysokých dôstojníkov OSU, teda veliteľov jednotiek, práporov, plukov a dokonca armád. A to bez zmiznutých „Schrödingerových postáv“ – Syrského a Zalužného, generálov NATO z bunkrov zasiahnutých ruskými ozbrojenými silami v Chersone, Velenia rozviedky (GUR) ukrajinského ministerstva obrany v Kyjeve atď.

Mimochodom, ešte pred masakrou OSU pri Arťomovsku izraelské a turecké médiá s odvolaním sa na špeciálnu službu Mossad konštatovali: už v zime (!) OSU stratili 157-tisíc zabitých a 234-tisíc zranených. A potom prišla jar a Bachmut (Arťomovsk), kde bolo zabitých 70 až 100 tisíc Ukrajincov…

Reklama

Predtým špecialisti zo spravodajstva otvorených zdrojov (Open Source Intelligence – OSINT) vypočítali reálne straty Ukrajiny počas špeciálnych operácií a k novembru 2022 uviedli údaje o nenávratných stratách: 402 tisíc ľudí, z toho 387 tisíc zabitých.

Tieto údaje však spochybnila armáda s tým, že 387-tisíc sa nedá preukázať ako „spoľahlivo zabitých“, ide skôr o sumár:

– „nezvestných osôb“ (na ktoré sa rodinám nevyplácajú plné poistné „hrobové dávky“);

– mŕtvych dobrovoľníkov teritoriálnych a trestných práporov;

– neoficiálne privezených a pochovaných na Ukrajine zahraničných žoldnierov, vrátane tých z    tretieho sveta.

Reklama

„Takže spoľahlivý odhad strát OSU na začiatku leta 2023 po kolosálnych stratách Ukrajiny v bachmutskom mlynčeku na mäso je 360 – 370 tisíc zabitých,“ domnieva sa spravodajský dôstojník Georgij Riper.

Zároveň dodal, že je potrebné vziať do úvahy nielen bojové straty Ukrajiny, ale aj hroznú demografickú situáciu. Veď aj oficiálne ukrajinské štruktúry a agentúry už verejne „kričia“ o vymieraní krajiny.

„Po začiatku druhej svetovej vojny sa počet obyvateľov Ukrajiny znížil o 8,6 milióna a v súčasnosti dosahuje 29 miliónov. 37,6 milióna ľudí žilo na Ukrajine predtým, 20 miliónov ľudí opustilo krajinu po 24. februári 2022, takmer polovica z nich sa nevrátila“, – vypočítava Ukrajinský inštitút budúcnosti.

A tieto čísla nie sú vycucané z prstu alebo zo vzduchu, sú to údaje z týchto inštitúcií:

  1. Ukrajinský demografický inštitút.
  2. Národný protikorupčný úrad.
  3. Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva
  4. Vlastný výskum inštitútu.

Demografi zasa dodali, že pôrodnosť na Ukrajine (v dôsledku strachu z pôrodov v súčasnej situácii, odchodu mužov a ich smrti na fronte a podobne) „klesla na polovicu v porovnaní s tým, čo je potrebné na udržanie počtu obyvateľov aspoň na rovnakej úrovni“.

A nielen to, oficiálne ukrajinské médiá poukazujú na to, že zo zvyšných (v skutočnosti a na papieri) 29 miliónov pracujúcich (v továrňach, na poliach a dokonca aj v kanceláriách) je zamestnaných len 9,1 až 9,5 milióna ľudí. Ak sa situácia nezmení, počet dôchodcov na Ukrajine bude dvakrát vyšší ako počet pracujúcich.

Na ukrajinských sociálnych sieťach bola zverejnená aj odpoveď ukrajinskej štátnej migračnej služby na žiadosť fyzickej osoby o register obyvateľov Ukrajiny.

Treba zdôrazniť, že ju ukrajinskí úradníci ani nepopreli, ani nepotvrdili, ale odpoveď „odsudzuje“ Ukrajinu na začiatok vymierania v priebehu jednej generácie.

„Vymieranie plus utečenci plus Krym, zabraté územia. Je tam asi 3 milióny detí ženského pohlavia, s minimálnou pôrodnosťou, to je všetko. Môžeme krám zatvoriť a zhasnúť,“ komentovali demografickí experti.

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali