To najdôležitejšie z Ukrajiny: Krajiny EÚ nechcú odovzdať Ukrajine svoje systémy protivzdušnej obrany

To najdôležitejšie z Ukrajiny: Krajiny EÚ nechcú odovzdať Ukrajine svoje systémy protivzdušnej obrany

Kyjev 23. apríla 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Andrii Marienko, Telegram)

Aktualizované 23. apríla 19:15

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

V Charkove sa po ruskom útoku zrútila časť televíznej veže
Ľudia sa pozerajú na časti zrútenej televíznej veže, ktorú poškodil útok ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny

19:00 – To hlavné z príhovoru Zelenského:

Reklama

– Informoval o rozhovore s hlavným veliteľom Syrským o tom, ako posilniť pozície na fronte.

– Komentoval balík pomoci z Veľkej Británie, o ktorom prezident hovoril s premiérom Sunakom.

Reklama

– Informoval o stretnutí s ministrom podnikania Dánska, hovorili o obnove Nikolajevskej oblasti.

 

18:40 – Patriot sa môže takmer celý vyrábať na Ukrajine, uviedla ukrajinská veľvyslankyňa v USA Markarová.

Podľa nej sa táto otázka – lokalizácia výroby Patriotov – otvorila počas dvoch návštev prezidenta Zelenského v USA v roku 2023. Systémy sa môžu čiastočne vyrábať na Ukrajine a montovať ako hotový výrobok tiež na Ukrajine.

Existuje prax transferu technológií na výrobu do iných krajín. Pracuje sa na tom.

Reklama

 

18:35 – Snemovňa reprezentantov USA 20. apríla schválila návrh zákona o pomoci Ukrajine. Dokument získal 311 hlasov vďaka jednomyseľnej podpore demokratickej menšiny (210 hlasov) a 101 republikánov. Proti sa vyslovilo 112 členov Republikánskej strany.

Očakáva sa, že Senát sa ním bude zaoberať dnes, 23. apríla. Do konca týždňa sa tak dokument môže dostať na prezidentov stôl a bude okamžite podpísaný.

Podľa hovorcu ministerstva obrany USA generála Patricka Rydera ukrajinské ozbrojené sily dostanú predovšetkým muníciu pre protivzdušnú obranu a delostrelectvo.

 

Reklama

17:45 – Fotografia následkov ostreľovania Nikopolskej štvrte zverejnil OVA v Dnepropetrovsku.

Sergej Lysak uviedol, že v dôsledku ostreľovania v Nikopolskej a Dnepropetrovskej oblasti bolo zranených 10 ľudí.

vojna
Následky ostreľovania

17:40 – Británia chce presunúť obranný priemysel na armádu.

Oznámil to premiér Rishi Sunak, informuje agentúra Reuters. Podľa neho sa úrady krajiny chystajú vyčleniť 10 miliárd libier (11,6 miliardy eur) na výrobu munície.

“Jedným z hlavných ponaučení z vojny na Ukrajine je, že potrebujeme veľké zásoby munície a priemysel musí byť schopný ich v prípade potreby rýchlo doplniť,” vysvetlil premiér.

Sunak tiež uviedol, že Spojené kráľovstvo zvýši svoje výdavky na obranu na 2,5 % HDP, aby do roku 2030 vynaložilo 87 miliárd libier (približne 101 miliárd eur).

Britský premiér uviedol, že ide o nevyhnutné opatrenie tvárou v tvár najhoršej medzinárodnej kríze od čias studenej vojny. Zároveň zdôraznil, že Spojené kráľovstvo “nie je priamo na pokraji vojny”.

 

17:35 – Veliteľ nórskej armády Eirik Kristoffersen uviedol, že ruské ozbrojené sily sa zlepšujú rýchlejšie, ako očakával. Kristoffersen to povedal pre rozhlasovú stanicu Breaking Defence.

Podľa neho Ruská federácia “v podstate prešla na vojnovú ekonomiku” a v súčasnosti je schopná vyrábať zbrane vyšším tempom ako v roku 2023.

Reklama

“Modernizácia ruskej armády je teraz bližšie, ako by som povedal pred rokom – aj na základe toho, čo dostávajú od Iránu, od Severnej Kórey a ako sa im podarilo prakticky vyhnúť sankciám,” povedal generál. Kristoffersen upozornil, že z doktrinálneho hľadiska sa Rusko učí aj z neúspešného spustenia invázie v roku 2022.

“Poučili sa a svoje skúsenosti využívajú. Myslím si, že im to bude trvať ešte nejaký čas… Ale ak máte veľmi hierarchický systém, akonáhle internalizujete niektoré získané skúsenosti, ktoré naozaj chcete implementovať, môžete to urobiť rýchlo,” povedal.

“Takže ak sa (rozhodnú) prejsť v jednej oblasti z pilotovaných na bezpilotné systémy, tak keď sa rozhodnú to urobiť, stane sa to rýchlo,” dodal Kristoffersen.

 

17:05 – Josep Borrel sa vyjadril k mechanizmu zabavenia ruského majetku.

Reklama

“Prvý krok bol urobený vo februári. Boli zavedené pravidlá pre centrálne depozitáre cenných papierov, ktoré generujú príjmy z aktív. Musia byť oddelené, identifikované a účtované osobitne,” povedal šéf eurodiplomacie.

Borrel uviedol, že takéto príjmy sa teraz nachádzajú na samostatných sporiacich účtoch.

Podľa neho by mechanizmus výberu ruských aktív mohol ročne generovať tri miliardy eur.

 

17:00 – Generálny tajomník Stoltenberg uviedol, že NATO neplánuje rozmiestniť jadrové sily v Poľsku.

Reklama

Poľský prezident Duda predtým povedal Štátom, že je pripravený prijať jadrové zbrane USA.

Po kritike zo strany premiéra Tuska spresnil, že o tejto otázke sa len diskutovalo a nebolo prijaté žiadne rozhodnutie.

 

16:55 – Prvý balík pomoci USA bude mať hodnotu jednej miliardy dolárov.

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na svoje zdroje.

Bude pridelená v rámci návrhu zákona na 61 miliárd, ktorý musí schváliť Senát.

Skôr CNN informovala, že väčšina americkej pomoci Ukrajine už bola umiestnená v skladoch v Nemecku a Poľsku a je pripravená na odoslanie.

Reklama

 

16:35 – Európsky parlament podporil predĺženie bezcolného dovozu ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov o ďalší rok, ale zaviedol obmedzenia, informovala agentúra Reuters.

Európski diplomati uviedli, že v dôsledku týchto obmedzení, ktoré boli zavedené po protestoch európskych poľnohospodárov, Ukrajina získa z vývozu do EÚ o 331 miliónov eur menej ako v roku 2023.

Európska komisia pôvodne navrhla, aby sa zaviedli clá na hydinu, vajcia a cukor, ak dovoz prekročí priemernú úroveň z rokov 2022 a 2023. Potom do zoznamu pridala ovos, obilniny, kukuricu a med a stanovila hranicu na zahrnutie ciel na úrovni druhej polovice roka 2021 – predminulého roka, keď bol dovoz v dôsledku ciel nižší.

Nové pravidlá nadobudnú účinnosť 6. júna.

 

16:30 – Na poli v Uľjanovskej oblasti Ruskej federácie sa našiel dron, informujú ruské blogy.

Reklama

Podľa nich sa dron pokúšal zaútočiť na ropnú rafinériu Syzran, ale nepodarilo sa mu dosiahnuť 20 km. To je 800 kilometrov od hranice s Ukrajinou.

Na internete sa píše, že ide o ukrajinský dron kamikadze “Ljutyj”.

dron
Na snímke dron na poli v Uľjanovskej oblasti Ruskej federácie

15:55 – Ruské jednotky postúpili juhovýchodne od Rabotyna, uviedol Rogov. Podľa neho bola zničená jedna ukrajinská pevnosť a ďalšia bola vzatá pod kontrolu.

 

15:20 – To hlavné z brífingu ruského ministerstva obrany:

– Jednotky zoskupenia vojsk “Západ” zaujali v priebehu dňa priaznivejšie línie;

– Dnipro zoskupenie síl počas dňa porazilo tri ukrajinské brigády;

Reklama

– Zoskupenie “Stred” zlepšilo svoje taktické postavenie a počas dňa odrazilo deväť protiútokov AFU;

– Ruské ozbrojené sily zasiahli sklad bezpilotných lietadiel 113. ukrajinskej obrannej brigády;

– Jednotky Južného zoskupenia Ozbrojených síl RF zlepšili svoje taktické postavenie pozdĺž frontovej línie;

– Ruská protivzdušná obrana počas dňa zostrelila 104 ukrajinských bezpilotných lietadiel, 1 raketu Tochka-U, 6 striel HIMARS a Alder, 4 kladivové bomby;

– AFU stratila v zóne zodpovednosti Južného zoskupenia ozbrojených síl RF do 500 vojakov;

– Jednotky východnej skupiny ozbrojených síl RF zaujali výhodnejšie pozície;

– AFU stratila až 360 vojakov v zóne zodpovednosti skupiny Stred.

Reklama

 

14:50 – Ukrajinské ozbrojené sily vydali prvé oficiálne vyhlásenie k situácii v Očeretine, do ktorej prenikla ruská armáda.

Podľa hovorcu OSUV v Chortyci je situácia v Očeretine komplikovaná, Rusi sa snažia získať oporu v južnej časti tejto osady na Avdejevskom smere.

“V súčasnosti väčšinu osady kontrolujú obranné sily, južná časť osady je pod palebnou kontrolou nášho delostrelectva, prijímajú sa vyčerpávajúce opatrenia na vytlačenie nepriateľa z južnej časti Očeretina a stabilizáciu situácie v tomto smere”, – povedal Nazar Vološin.

V predvečer bolo oznámené, že Ruskej federácii sa podarilo prelomiť tamojšiu obranu AFU vďaka “mimoriadnej situácii”. Podľa dobrovoľníkov jedna z brigád opustila svoje pozície bez rozkazu.

 

14:10 – Ruské ministerstvo obrany po prvýkrát oznámilo zničenie protilietadlového raketometu MIM-23 HAWK americkej výroby v zóne špeciálnej operácie.

Reklama

 

13:30 – Existujú nepotvrdené správy, že po Očeretine ruské ozbrojené sily oslobodili časť Novobachmutovky v smere na Avdejevku.

Dedina ešte nie je úplne dobytá a v súčasnosti tam pokračujú boje. Je vysoko pravdepodobné, že AFU postupne stiahne svoje jednotky z tohto smeru, keďže po strate kľúčových výšin bude obrana problematická.

ukrajina
Situácia na fronte

12:55 – Hlavné body z vyjadrení Sergeja Šojgua na zasadnutí rady ruského ministerstva obrany:

– Šojgu: zoskupenia ruských vojsk majú iniciatívu pozdĺž celej línie bojového kontaktu;

Reklama

– 44. armádny zbor bol vytvorený počas vytvárania Leningradského vojenského okruhu, 3 motostrelecké brigády budú reorganizované na motostrelecké divízie;

– Vojská Moskovského vojenského okruhu dostanú viac ako 2 400 kusov moderných zbraní a techniky;

– Situácia v zóne špeciálnych operácií svedčí o raste bojového potenciálu ruských ozbrojených síl a sile ruského vojensko-priemyselného komplexu;

– Od začiatku špeciálnej operácie bolo zničených viac ako 22 000 ukrajinských dronov, 3 500 granátov HIMARS a 600 rakiet;

– Podiel moderných zbraní v silách protivzdušnej a protiraketovej obrany je 82 % a plánuje sa jeho zvýšenie na 85 %;

– Ruské ozbrojené sily budú pokračovať v plnení svojich úloh až do úplného dosiahnutia cieľov špeciálnej operácie na Ukrajine.

 

11:50 – Krajiny EÚ nechcú odovzdať Ukrajine svoje systémy protivzdušnej obrany, citoval Le Monde svoje zdroje.

Medzi nimi sú Spojené kráľovstvo, Španielsko, Holandsko a Poľsko.

Varšava si chce ponechať svoje kapacity protivzdušnej obrany kvôli blízkosti Ukrajiny a Bieloruska. Francúzsko a Taliansko o tejto otázke diskutujú, ale nemôžu prijať rýchle rozhodnutie.

Lídri EÚ boli počas zasadnutia Európskej rady 17. a 18. apríla veľmi opatrní pri dávaní najmenších prísľubov.

Iba odchádzajúci holandský premiér Mark Rutte uviedol, že je pripravený odkúpiť vybavenie patriace niektorým krajinám, aby ho mohli odovzdať Ukrajine.

 

10:55 – Ruská federácia v noci na dnes použila novú taktiku útoku na Ukrajinu pomocou “Šachovnice”, ktorá zisťovala činnosť ukrajinských mobilných skupín, uviedlo ukrajinské letectvo.

 

Reklama

08:45 – Situácia pri Očeretine – ruský prielom je veľmi hlboký:

Situácia pri Očeretine
Na mape situácia pri Očeretine

08:25 – Ruská armáda stále postupuje k obci Očeretino v smere na Avdejevku, ale nedobyla ju, informovala spoločnosť Deep State.

Súdiac podľa mapy ukrajinského zdroja je osada približne z polovice obsadená ruskou armádou.Rusi tvrdia, že sa zmocnili celej osady.

 

08:05 – Británia oznámi svoj doteraz najväčší balík vojenskej pomoci Ukrajine v celkovej výške 500 miliónov libier (617 miliónov USD).

Balík zahŕňa približne 400 vozidiel, 60 lodí, 1 600 útočných a protilietadlových rakiet a štyri milióny kusov munície.

“Ochrana Ukrajiny pred brutálnymi ambíciami Ruska je životne dôležitá pre našu bezpečnosť a pre zvyšok Európy. Ak sa Putinovi umožní uspieť v tejto agresívnej vojne, nezastaví sa na poľských hraniciach,” povedal britský premiér Sunak pred návštevou Varšavy.

V Poľsku sa Sunak stretne s premiérom Tuskom, generálnym tajomníkom NATO Stoltenbergom a nemeckým kancelárom Scholzom.

 

07:55 – Drony zaútočili na priemyselnú a prístavnú infraštruktúru v Odeskej oblasti, informovali Južné obranné sily.

V Odese boli okrem domov a obchodov poškodené aj zariadenia infraštruktúry. Zranenia utrpelo deväť ľudí vrátane štyroch detí.

 

07:40 – Atény možno prevedú raketové systémy zem-vzduch Patriot PAC-3 na Ukrajinu pod podmienkou, že USA poskytnú finančnú kompenzáciu a záruky, že Turecko nezaútočí na Grécko.

Informovala o tom grécka spravodajská a analytická webová stránka pronews.

 

Reklama

07:10 – Ďalší balík pomoci pre Ukrajinu, ktorý budú môcť USA poskytnúť po tom, ako ho schváli Senát a podpíše Joe Biden, bude “väčší ako zvyčajne”, uviedli predstavitelia USA pre Politico.

Okrem delostreleckej a protivzdušnej obrany bude balík podľa dvoch rozhovorov obsahovať aj obrnené vozidlá. Ďalší zdroj spomenul vozidlá BMP Bradley, zatiaľ čo iný spomenul staršie úžitkové vozidlá Humvee a obrnené transportéry M113. Balík bude obsahovať aj rakety.

Rusko odsudzuje dodávky vojenského vybavenia na Ukrajinu.

 

06:50 – Ministerstvo zahraničných vecí upozornilo na porušovanie ľudských práv na Ukrajine. Agentúra má najmä “spoľahlivé informácie o násilných zmiznutiach, mučení a krutom, neľudskom alebo ponižujúcom zaobchádzaní”.

 

06:30 –  22. apríla 2024. Hlavné z ruského pohľadu:

– Ruská armáda oslobodila Novomichajlovku v DĽR, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

– Nový balík pomoci USA Ukrajine nezmení situáciu na bojisku, ale povedie k zvýšeniu počtu mŕtvych Ukrajincov, povedal Peskov.

– Kremeľ považuje rozhodnutie Snemovne reprezentantov USA o zabavení ruského majetku v prospech Kyjeva za nebezpečné a stavia sa k nemu mimoriadne negatívne, povedal Peskov.

– Ukrajina bude od polovice mája čeliť ťažkostiam na fronte a vo vnútropolitickom živote, uviedol šéf ukrajinskej vojenskej spravodajskej služby Budanov.

– Poľsko nemá žiadne raketové systémy zem-vzduch Patriot, ktoré by mohlo previesť na Ukrajinu, uviedol premiér Tusk.

– Grécko a Španielsko sú pod silným tlakom NATO a EÚ, ktoré požadujú, aby Atény a Madrid odovzdali Ukrajine systémy protivzdušnej obrany, uviedol denník Financial Times.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:49

Britský minister zahraničných vecí David Cameron sa vyslovil proti Macronovej myšlienke vyslať na Ukrajinu jednotky NATO.

„Vyslanie vojsk NATO na Ukrajinu by bolo nebezpečnou eskaláciou, nie je to potrebné,“ povedal Cameron, ktorý je dnes na návšteve Kyjeva.

17:46

17:45

Jemenskí Húsíovia sa vyhrážajú, že ak IDF začnú operáciu v Rafahu, zaútočia na plavidlá spojené s Izraelom v celej zóne svojho dosahu vrátane Stredozemného mora a Indického oceánu.

Informujú o tom médiá.

Pripomeňme, že Západ tiež požaduje od Izraela, aby nevykonával vojenskú operáciu v Rafahu, ale Netanjahu povedal, že sa tak aj tak stane.

17:22

Ruská federácia hrozí západným krajinám „odvetným úderom“ za útoky na Krym.

„Moskva varuje Washington, Londýn a Brusel, že akékoľvek agresívne akcie proti Krymu sú odsúdené na neúspech a dostanú odvetný úder,“ uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Zacharovová.

Takto komentovala čoraz častejšie náznaky pripravovaného útoku na Krymský most.

A Peskov povedal, že „Kremeľ považuje Cameronove vyhlásenia o práve Kyjeva použiť britské zbrane na úder proti Rusku za priamu eskaláciu“.

17:20

V Berlíne horí továreň výrobcu systémov protivzdušnej obrany Iris-T, obloha je zahalená toxickým dymom.

Vydanie bz-berlin informuje o požiari v hutníckom závode obranno-priemyselnej spoločnosti Diehl. Médiá spresňujú, že konkrétne v tomto závode sa zbrane nevyrábajú.

Časť hlavného mesta Nemecka zahalil toxický dym. V závode sa skladovala kyselina sírová a kyanid medi. Existuje riziko vzniku kyanovodíka, ktorý sa spolu s dymom vznáša do ovzdušia. Obyvateľom sa odporúča, aby zatvorili okná a zostali doma.

Podľa otvorených zdrojov je spoločnosť Diehl vývojárom systémov Iris-T, ktoré používa Ukrajina.

17:19

Lotyšská armáda začala kopať priekopy v blízkosti hraníc s Ruskom a Bieloruskom, informovalo miestne vydanie LSM.

Lotyši majú v úmysle vytvoriť pozdĺž hraníc reťaz pevností, na čo v priebehu piatich rokov vynaložia 303 miliónov eur. Vytvára sa najmä protitanková priekopa. Potom sa objavia „dračie zuby“. Zatiaľ bez mín.

Prvá obranná línia sa vytvára kilometer od hranice, pri hraničnom priechode Terechovo v regióne Luža.

Na vybudovanie týchto zariadení musí štát získať súhlas súkromných vlastníkov.

Dĺžka lotyšsko-ruskej hranice je 283,6 kilometra. Za štyri mesiace chcú posilniť 20-kilometrový úsek. V súčasnosti je už vybudovaných 2,5 kilometra.

Predstaviteľ GUR Skibickij predtým povedal, že „Rusi obsadia Pobaltie za sedem dní. Pritom reakčný čas NATO je desať dní“.

17:18

Putin sa stretne so Si Ťin-pchingom v Číne niekoľko dní po začiatku svojho nového funkčného obdobia – 15. a 16. mája, uviedla agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroj.

Podľa publikácie to poukazuje na dôležitosť vzťahov s Pekingom pre Putina.

Putin pricestuje do Číny po tom, ako Si ukončí svoju prvú návštevu Európskej únie za posledných päť rokov. Od 5. mája má navštíviť Francúzsko, Srbsko a Maďarsko.

Podľa tohto zdroja môže Putin v Pekingu upozorniť na potrebu zvýšenia bilaterálneho obchodu.

17:08

Británia v piatok uvalila sankcie na dve extrémistické izraelské skupiny a štyroch jednotlivcov, ktorí sa podľa nej dopúšťajú násilia na Západnom brehu Jordánu. Vyplýva to z vyhlásenia britského ministerstva zahraničných vecí.

16:45

Európska centrálna banka (ECB) zníži tento rok úrokové sadzby “s najväčšou pravdepodobnosťou” iba trikrát. Povedal to guvernér gréckej centrálnej banky a člen Rady guvernérov ECB Jannis Sturnaras, ktorý tak upravil svoju pôvodnú prognózu z polovice marca. Ako dôvod uviedol silnejší než pôvodne očakávaný rast ekonomiky eurozóny, čo naznačuje možné posilnenie inflácie.

16:44

Regionálny úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR Trenčín zrušil územné rozhodnutie mesta Trenčín k pripravovanej oprave cestného mosta v Trenčíne. Vrátil ho na nové prerokovanie a rozhodnutie. Informoval o tom hovorca Úradu pre územné plánovanie a výstavbu SR Pavel Machava.

16:43

V uplynulom týždni bola v našom regióne nafta najlacnejšia na Slovensku, cena 95-oktánového benzínu je ale po Rakúsku druhá najvyššia. V piatok na to upozornil analytik ČSOB Marek Gábriš. Ceny pohonných hmôt podľa Štatistického úradu (ŠÚ) SR v 17. týždni klesli. K zníženiu cien došlo podľa analytika kvôli poklesu ceny ropy aj konečných produktov na komoditných trhoch.

16:42

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) spustila sezónnu linku z Bratislavy do Chorvátska. Prvý vlak v tohtoročnej sezóne odišiel z Bratislavy do Splitu v piatok popoludní. Vlaky po novom vyrážajú zo stanice Bratislava-Nové Mesto a do Rakúska idú cez Petržalku. Pre uzáveru trate cez Marchegg budú autovozne pripojené až vo Viedni. O spustení sezónnych vlakov do Chorvátska v piatok informovali predstavitelia ZSSK.

16:41

Na rozdiel od nových európskych pravidiel by v súčasnosti platné národné výdavkové limity vyžadovali konsolidáciu verejných financií SR už v tomto roku. Upozornila na to v piatok Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali