SaS kritizuje Danka, no Sulík vo svojej diplomovke použil len štyri knihy: “Je to nonsens,” píše Blaha. Podľa Chmelára by o tituloch nemal rozhodovať politický tribunál, ale akademické komisie

SaS kritizuje Danka, no Sulík vo svojej diplomovke použil len štyri knihy: “Je to nonsens,” píše Blaha. Podľa Chmelára by o tituloch nemal rozhodovať politický tribunál, ale akademické komisie

Bratislava 23. novembra 2018 (HSP/Foto:TASR-Erika Ďurčová)

 

Strana SaS spoločne s Denníkom N prišla s návrhom na odvolanie Andreja Danka z postu predsedu Národnej rady kvôli jeho rigoróznej práci. Teraz sa však ukazuje, že pochybnú úroveň má aj práca lídra liberálov Richarda Sulíka, ktorý sa sám priznal, že v diplomovej práci použil len štyri knižné zdroje a celkovo desať zdrojov vrátane internetových odkazov. Štandardom pri takomto type práce je pri tom 50 zdrojov. Teraz sa ukazuje, že kauzu Dankovej rigoróznej práce tak vlastne roztočili ľudia, ktorí majú práce ešte horšie, alebo ledva vedia preukázať maturitné vysvedčenie

Na snímke predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík

Poslanec Blaha vo svojom komentári na Facebooku napísal, že Sulíkova diplomová práca so štyrmi knižnými zdrojmi je šialenstvo.

Reklama

“To sa fakt chválil Sulík, že vo svojej diplomovke použil štyri knihy a šesť webových zdrojov? Pri všetkej úcte – to si robí zo Slovenska srandu? Tak on tu spolu so svojou maturantkou Luckou roztočí rošambo proti Dankovi za to, že má nekvalitnú prácu a on napísal diplomovku s použitím štyroch kníh?”

Blaha podotýka, že v diplomovej práce je štandardom minimálne 50 zdrojov. “Ja sa teda nijako špeciálne nepýšim svojimi diplomovkami, ale len tak pre porovnanie. Napísal som dve diplomovky, lebo som vyštudoval dve vysoké školy.”

Reklama

“V jednej diplomovej práci na Univerzite Komenského s názvom Fundamentálne otázky v súčasnom diskurze o sociálnej spravodlivosti som použil 107 kníh. V druhej diplomovke na Univerzite Mateja Bela s názvom Moderný kontraktualizmus v politickej filozofii som použil 58 kníh. Neskôr v rigoróznej práci okolo 120 kníh a v dizertácii 260 kníh. A nepovažujem to za nič nadštandardné – v diplomovke je úplný štandard mať 50 a viac kníh v použitej literatúre. To vie každý študent!”

Podľa Blahu chváliť sa štyrmi knihami použitej literatúry nemôže nikto myslieť vážne. “To je väčší trapas ako teplé rožky. Za toto by mali Sulíka zavrieť do blázninca. Toto je fakt šialené. Nemám slov. Normálne nemám slov.”

“Takže tu niekto ide odvolávať Danka za slabú rigoróznu prácu a sám napísal diplomovku, ktorá jednoducho nemohla byť pripustená na obhajobu – so štyrmi knihami je to jednoducho nonsens.”

Poslanec za stranu Smer-SD poukazuje najmä na to, že v prípade Sulíka sú médiá, a hlavne tie, ktoré sa prehnane angažovali v prípade Danka, zrazu ticho.

“Ako to, že tohto pána teraz nikto neodvoláva z postu predsedu SaS? To už odrazu Nicholsonovej ani iným maturantom nevadí, že jej stranícky šéf ukončil štúdium s prácou so štyrmi monografiami ako použitou literatúrou?”

Reklama

“V prvom ročníku pri seminárnych prácach sa od študenta očakáva, že použije aspoň päť prác – preboha! Diplomovka a štyri knihy! Haló!” Opakuje Ľuboš Blaha.

Ďalej napísal: “Autority pre médiá sú drzé a nedovzdelané babizne.” Toto je podľa Blahu šialená doba. Autoritou v oblasti akademických titulov je vraj baba s pochybnou maturitou. Autoritou v oblasti migrácie je vraj najnovšie bakalárka Hanzelová.

“Autoritou v oblasti liberalizmu je Sulík so štyrmi knihami v diplomovke. A autoritou v trestnom práve je chaloš, čo si justičnú skúšku urobil obídením pravidiel a zneužitím svojho postavenia. A títo všetci sú svätí – tých médiá ovievajú ako také primadony. Kým Danka tu valcovali niekoľko týždňov.”

Následne vyzval Sulíka, aby sa vzdal svojej funkcie. “Sulík by mal okamžite odstúpiť. Nie preto, že ja osobne si myslím, že by sme niekomu mali vyčítať študentské práce. Nie, ja si to nemyslím a považujem to za nefér. Aj v prípade Danka. Ja som konzistentný – čo tak, aby bol konzistentný aj Sulík.”

“Sulík by mal odstúpiť nie kvôli mne, ale kvôli sebe. Pretože on bol ten, čo hádzal kameňom. A nebol bez viny. On bol ten, kto sa vysmieval Dankovi za zlú záverečnú prácu, ktorá vraj nemala byť pripustená k obhajobe. A on je ten, ktorého vlastná práca nemala byť pripustená – so štyrmi knihami, prepánajána. To je úplne zjavné!”

Reklama

Sulík bol ten, kto otvoril Pandorinu skrinku. A zasiahlo ho to. Plnou silou. Štyri knihy. Chce sa mi zvracať. Pán Sulík, odstúpte a odíďte z politiky. Ak si chcete uchovať morálnu integritu, jednoducho nemáte na výber. Musíte. Dovi-dopo. A berte so sebou aj tú babizňu, čo sa nevie riadne preukázať ani originálnym maturitným vysvedčením. Vy ste v SaS banda úplných lúzrov. Ale úplných.”

 

 

K úrovni a kvalite Sulíkovej záverečnej práce sa vyjadril aj politológ Eduard Chmelár. Ten uviedol, že takáto diplomová práca by u neho neprešla ani ako bakalárska práca.

“Štyri knižné zdroje, z toho len dva sú skutočnou literatúrou, lebo zvyšok predstavujú zákony a štatistika? Uff. Záverečné práce študentov, povedzme si úprimne, u nás nepatria medzi najoriginálnejšie texty. Adept na titul (akýkoľvek) by mal v nej preukázať nielen samostatné kontextuálne myslenie, ale aj to, čo sa počas štúdia vlastne naučil. Tak, aby bola tato práca jeho vizitkou, na ktorú smie byť hrdý (však, pán Danko).”

Ku cti Richarda Sulíka podľa Chmleára slúži, že je takým úprimným človekom, že sa so svojou pracou pochválil – avšak bez toho, aby tušil, aké zlé svetlo to na neho vrhá.

“Varoval som pred týmto politickým spochybňovaním titulov, lebo sa to nemohlo skončiť inak, ako dominovým efektom. Bol by som preto rád, aby sme sa vrátili k civilizovanému zvyku, že verdikt o kvalite akademickej práce vynáša odborná komisia, nie politický tribunál,” zdôraznil Chmelár.

Jediným výsledkom tejto parlamentnej schôdze je podľa neho ďalšie prehĺbenie morálnej devastácie slovenskej spoločnosti. “A nie, neznamená to, že Andrej Danko je očistený. Ja by som chcel naozaj vidieť človeka, ktorý si ho po včerajšej katastrofálne nepresvedčivej obhajobe vyberie za advokáta. Andrej Danko si udržal politickú dôveru, ale stratil dôveru odbornú a ľudskú,” myslí si politológ.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:55

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I v piatok počas schôdzky v Pekingu vyzval svojho amerického kolegu Antonyho Blinkena na riešenie rastúcich nezhôd medzi Pekingom a Washingtonom.

Blinken vyjadril na začiatku stretnutia nádej na pokrok v otázkach, na ktorých sa dohodli americký prezident Joe Biden a čínsky líder Si Ťin-pching. Šéf americkej diplomacie však povedal, že bude veľmi priamo hovoriť o sporných záležitostiach, medzi ktoré zrejme patria Rusko, Taiwan a obchodná výmena.

07:45

Dánska vláda vo štvrtok oznámila, že vyčlenila 4,4 miliardy dánskych korún (zhruba 590 miliónov eur) na ďalšiu vojenskú podporu pre Ukrajinu. Informovala agentúra AFP.

07:29

Armáda USA začala v Pásme Gazy s výstavbou móla s cieľom navýšiť dodávky potrebnej humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy. Oznámilo to vo štvrtok americké ministerstvo obrany.

07:22

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že telefonoval s predsedom Snemovne reprezentantov USA Mikeom Johnsonom a lídrom demokratickej väčšiny v americkom Senáte Chuckom Schumerom. Poďakoval im za schválenie dôležitej pomoci pre Kyjev v hodnote takmer 61 miliárd dolárov.

07:16

Spojené štáty sa v piatok chystajú oznámiť dlhodobú vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote šesť miliárd dolárov, ktorá má zahŕňať muníciu pre systémy protivzdušnej obrany. Informovala o tom agentúra AP.

07:06

Grécko nemôže poslať Ukrajine systémy protivzdušnej obrany Patriot alebo S-300. Uviedol to vo štvrtok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis v rozhovore pre televíziu Skai povedal, že Atény už poskytli Kyjevu rôzne zbrane, no nemôžu mu dodať systémy, ktoré majú zásadný význam pre obranu krajiny.

06:55

Balíky kokaínu objavili vo štvrtok v prepravkách s banánmi v siedmich supermarketoch v Berlíne a v štyroch obchodoch v spolkovej krajine Brandenbursko.

06:44

Izrael údajne zvažuje dohodu s palestínskym hnutím Hamas, na základe ktorej by bolo prepustených najmenej 20 rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy.

Navrhovaná dohoda zahŕňa prepustenie žien, starších a vážne chorých rukojemníkov výmenou za to, že Izrael povolí vysídleným osobám v Pásme Gazy vrátiť sa na sever palestínskej enklávy.

06:35

Havária v atómovej elektrárni v Černobyle patrí medzi najväčšie tragédie v oblasti jadrovej energetiky. V piatok 26. apríla uplynie od výbuchu v Černobyľskej atómovej elektrárni 38 rokov.

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali