Ján Čarnogurský ml.:Povinné očkovanie alebo Hráči so smrťou

Ján Čarnogurský ml.:Povinné očkovanie alebo Hráči so smrťou

Bratislava 7. septembra 2020 (HSP/Foto:TASR/AP-University of Oxford via AP,Alastair Grant,Archív Ján Čarnogurský ml.)

 

Počty nakazených vírusom COVID-19 rýchlo rastú aj na Slovensku. Vraj jediným riešením bude iba očkovanie. Naozaj?

Oxfordská vakcína proti koronavírusu
Na snímke dobrovoľníčka počas prebiehajúcich klinických testov vakcíny proti koronavírusu v Oxforde

Očkovanie patrilo kedysi medzi najvýznamnejšie medicínske vynálezy, zlepšujúce a chrániace život človeka. A to až donedávna. Odkedy bola zničená pôvodná výroba detských očkovacích látok vo firme Imuna v Šarišských Michaľanoch, ktorá bola našou, slovenskou firmou vyrábajúcou očkovacie látky, používajú lekári na Slovensku výlučne očkovacie látky zo západnej Európy alebo USA. Paradoxne, od tej istej doby počet autistických detí na Slovensku narástol stonásobne. Všetci nás presviedčajú, že tieto dve skutočnosti nemajú žiadnu súvislosť. Veríme, samozrejme.

Reklama

 

Očkovacie kauzy

Nedávno organizácia Global Polio Eradication Initiative (Globálna iniciatíva pre odstránenie obrny), financovaná aj napríklad nadáciou Billa a Melindy Gatesových, rozšírila hromadne v Sudáne očkovaciu látku proti obrne. Táto očkovacia látka spôsobila podľa Svetovej zdravotníckej organizácie naopak vážne ochorenie obrnou u zaočkovaných detí a minimálne dve deti boli po očkovaní paralizované. Účinky vakcíny boli teda presne opačné ako mali byť. Nejedná sa o správu starú niekoľko rokov, stalo sa tak teraz, pred pár dňami.

Reklama

Zaujímavá očkovacia kauza vyšla na povrch taktiež nedávno. V roku 2014 tri nezávislé akreditované laboratóriá v Keni otestovali vakcínu proti tetanu, aplikovanú v Keni ako súčasť kampane Svetovej zdravotníckej organizácie. Vakcína bola vyrábaná v západných krajinách. Všetky tri laboratóriá zistili aspoň v polovičke testovaných vakcín prítomnosť hormónu HCG (human chorionic gonadotropin), ktorý musí byť prítomný v tele ženy počas tehotenstva. Podávanie hormónu HCG spolu s vakcínou proti tetanu spôsobovalo imunitnú reakciu, pri ktorej bol zničený predmetný hormón v tele ženy, následkom čoho tehotná žena potratila alebo stratila schopnosť donosiť dieťa. Pri opakovanom očkovaní proti tetanu spolu s pridaním hormónu HCG je neplodnosť ženy trvalá. Takže, pod zámienkou očkovania proti tetanu Svetová zdravotnícka organizácia spôsobovala neplodnosť žien v Keni.

Uvedené prípady vyšli na povrch iba náhodou, pravdepodobne sa jedná iba o špičku ľadovca. Je zrejmé, že očkovacie látky sú používané aj na niečo iné ako iba na ochranu pred chorobami. Výrobcovia sledujú svoje vedľajšie ciele.

AstraZeneca
Na snímke logo britsko-švédskeju farmaceutickej firmy AstraZeneca v britskom meste Cambridge

 

AstraZeneca uzatvára so všetkými štátmi, v ktorých bude používaná ich vakcína, dohodu

Slovensko údajne objednalo vakcínu proti COVID-19 od firmy AstraZeneca. Podľa verejne dostupných zdrojov, firma AstraZeneca uzatvára so všetkými štátmi, v ktorých bude používaná ich vakcína, dohodu, na základe ktorej nie je možné žiadať od firmy Astra Zeneca náhradu škody v prípade poškodenia zdravia očkovanej osoby, a ak by takéto žaloby nebodaj firma AstraZeneca prehrala, štát sa zaväzuje škodu nahradiť namiesto AstraZeneca. Takéto zmluvy akoby potvrdzovali, že firma AstraZeneca vie, že jej COVID-19 vakcíny môžu spôsobiť škodu očkovaným osobám a v prípade vzniku škody je firma AstraZeneca s tým uzrozumená. Zákon takéto konanie definuje ako nepriamy úmysel (§ 15 Tr. zák.).

To je jasný prípad úmyselného poškodzovania zdravia, s ktorým je očividne aj slovenská vláda uzrozumená. Predpokladám, že podobnú dohodu s firmou AstraZeneca, u ktorej Slovensko objednalo vakcíny, uzavrela aj naša vláda.

Reklama

Z vyššie uvedeného vyplýva, že očkovanie vakcínou od firmy AstraZeneca, s odobrením Svetovej zdravotníckej organizácie, môže byť životu nebezpečné.

 

Je dôležité, aby očkovanie (nielen) proti COVID-19 bolo výlučne dobrovoľné

Preto je dôležité, aby očkovanie (nielen) proti COVID-19 bolo výlučne dobrovoľné a aby nezaočkovaní občania nemali menej práv ako zaočkovaní.

Mnohí z nás by sa však radi nechali zaočkovať, najmä starší ľudia.

Najlepším dlhodobým riešením by bolo obnovenie slovenskej firmy na výrobu očkovacích látok, bývalej Imuny Šarišské Michaľany. Je zrejmé, že takáto firma by potrebovala štátnu investíciu a že západní výrobcovia vakcín by urobili všetko pre to, aby jej vznik znemožnili. No pre ochranu zdravia Slovákov je vytvorenie takejto národnej firmy asi jediným dlhodobým riešením a predstavuje štátny záujem.

Reklama

 

Ruská vakcína Sputnik V

Vakcína proti COVID-19 je však potrebná už dnes. Preto je namieste uviesť, že zatiaľ jediná existujúca a overená vakcína proti COVID-19 je ruská vakcína Sputnik V. Podľa výsledku nezávislej štúdie, uverejnenej v prestížnom britskom časopise The Lancet, je ruská vakcína účinná na sto percent, u všetkých testovaných osôb sa vyvinuli účinné protilátky bez žiadnych vedľajších účinkov. Upozorňujem, že tieto výsledky pochádzajú od vedcov zo západnej Európy.

Bolo by vhodné, aby naša vláda zabezpečila prístup aj k ruskej vakcíne Sputnik V. Z ideologických a iných politických dôvodov tak asi nechce urobiť. Som však presvedčený, že ruská vakcína je aj lacnejšia ako vakcína od AstraZeneca. A má oproti nej neskutočnú výhodu: už existuje.

Ak sa niekto chce dať zaočkovať, dajme šancu aj ruskej vakcíne. Vyzerá, že nie sú na ňu žiadne sťažnosti a že funguje výborne. Najmä, nie je známe, že by akákoľvek ruská vakcína spôsobovala neplodnosť alebo rozširovala chorobu, ktorej mala zabrániť. Konkurencia vakcín vytvorí tlak aj na firmy ako AstraZeneca, ktoré tým budú nútené vytvárať lepšie vakcíny a bez vedľajších účinkov.

Ján Čarnogurský ml.
Na snímke Ján Čarnogurský ml.
Povinné očkovanie detí

Ešte pár slov k povinnému očkovaniu detí. V 14-tich krajinách Európskej únie a vo Veľkej Británii nie je ŽIADNE očkovanie detí POVINNÉ (!). Očkovanie detí nie je povinné napríklad v Nemecku, Belgicku, Holandsku. Ústavný súd doteraz nebral do úvahy pri posudzovaní povinného očkovania údaje o úmyselnom poškodzovaní zdravia vedľajšími účinkami vakcín zo strany farmaceutických firiem a povinné očkovanie nezrušil. Možno prišiel čas, aby sa Ústavný súd alebo priamo poslanci zaoberali otázkou povinného očkovania nanovo. Tak, ako to navrhol pán poslanec Taraba na minulotýždennom zasadaní parlamentu.

Keďže vláda nedokáže rozptýliť obavy z vedľajších účinkov zahraničných očkovacích látok, nie je namieste, aby očkovanie bolo na Slovensku povinné. A už vôbec nie je dôvod, aby očkovanie detí bolo podmienkou prijatia dieťaťa do jasiel alebo škôlky. A to až do doby, keď bude obnovená výroba detských  očkovacích látok na Slovensku, bez globálnych záujmov bažiacich predovšetkým po profite.

JUDr. Mag. Ján Čarnogurský, ml.

(autorove deti absolvovali všetky povinné očkovania vyžadované na Slovensku)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:38

Výjazd a vjazd na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici v smere na Brezno v piatok od 19.00 h úplne uzavrú. Dôvodom je obnova asfaltového krytu vozovky. Na dopravné obmedzenie upozorňuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

13:37

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bude v máji a júni pokračovať v pravidelnej údržbe a servise tunelov po Slovensku. V nasledujúcich týždňoch čaká údržba tunely Šibenik, Svrčinovec, Poľana, Žilina, Ovčiarsko, Bôrik, Branisko, Považský Chlmec a podjazd Lučivná. V čase údržby budú tunely uzavreté a doprava bude presmerovaná na súbežné cestné komunikácie. NDS o tom informovala v piatok.

13:36

V roku 2023 ukončil Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR 35 kontrolných akcií v 135 subjektoch, ktorým adresoval 227 odporúčaní na zlepšenie stavu a riešenie nedostatkov. Výsledky kontrol sú alarmujúce a Slovensku chýba strategické smerovanie, uviedol v piatok NKÚ v zverejnenej správe o kontrolnej činnosti, ktorú predložil do Národnej rady SR.

13:35

Informácie o príjemcoch cezhraničných platieb zbiera finančná správa (FS) do konca apríla. Potrebné údaje musia zaslať poskytovatelia platobných služieb cez formulár FS. V piatok to pripomenula Drahomíra Adamčíková z Finančnej správy SR.

13:35

Sociálna posisťovňa (SP) oznámi schválenie poskytnutia úľavy z odvodov oprávneným potravinárskym firmám do konca apríla. Oznámil to hovorca SP Martin Kontúr. Po schválení štátnej pomoci tak zamestnávateľ – potravinár podľa neho zaplatí za apríl znížené poistné.

13:34

Vláda pripravuje nové, progresívnejšie sadzby zdanenia príjmov fyzických osôb. Vyššie zdanenie bude však znamenať trestanie úspešných ľudí. Uviedol to predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling za účasti poslanca Národnej rady SR Mariána Viskupiča s odvolaním sa na Program stability SR na roky 2024 až 2027, ktorý bol schválený vládou. Podľa Viskupiča by najvyššie zdanenie fyzických osôb malo v SR dosiahnuť úroveň až 32 %.

13:16

Čína označila v piatok tvrdenia, že v Nemecku pôsobia čínski špióni, za “číry výmysel”.

Nemecká veľvyslankyňa v Pekingu vo štvrtok uviedla, že si ju predvolali čínske úrady v spojitosti so zadržaním štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže pre Čínu.

13:08

Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartovacím momentom veľkých modernizačných programov na obdobie desiatich rokov. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) v piatok po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom (Hlas-SD).

Fico, Kmec
Na snímke sprava predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) gestikuluje počas vyhlásenia po spoločnom pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Petrom Kmecom (Hlas-SD)
12:47

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok oznámila, že zadržala dvoch ľudí obvinených zo sympatizovania s ukrajinskými nacionalistami a z plánovania útokov na policajné či vojenské objekty v Rusku.

K zatknutiam došlo vo Volgogradskej oblasti ležiacej na juhozápade Ruska neďaleko hraníc s Ukrajinou.

12:33

Nemecká polícia prichytila pri čine a následne zadržala dvoch mužov podozrivých z krádeže železničných elektrických káblov. Polícia informovala, že incident sa odohral v noci na piatok na hlavnej vlakovej stanici v západonemeckom meste Bochum.

12:27

Nálada francúzskych spotrebiteľov tento mesiac nečakane klesla, pod čo sa podpísali obavy z ďalšieho vývoja ekonomiky a s nimi aj finančnej situácie domácností.

12:08

Na Ukrajine zadržali dvoch mužov obvinených z toho, že sa vydávali za opravárov a pomáhali Rusku s prípravou útokov na vojenské pozície v Charkovskej oblasti na východe krajiny. Oznámila to v piatok ukrajinská tajná služba SBU.

12:01

Nezamestnanosť v Španielsku sa v 1. kvartáli zvýšila nad 12 % a dostala sa na najvyššiu úroveň za posledný rok. Prekonala aj odhady analytikov, ktorí predpokladali, že sa zvýši iba mierne, pričom zotrvá pod 12-percentnou hranicou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali