Po známych novinároch najnovšie zomrel známy právnik (44) po tom, čo propagoval očkovanie

Po známych novinároch najnovšie zomrel známy právnik (44) po tom, čo propagoval očkovanie

Bratislava 5. júna 2021 (HSP/Foto:Facebook, screenshot)

 

Ešte 18.4. 2021 JUDr. Roman Jurík, PhD na svojom facebookovom profile propagoval očkovanie, ktoré sám podstúpil, pred niekoľkými dňami však Spotrebiteľské centrum, pre ktoré pracoval, oznámilo, že 30.5. 2021 „nás navždy opustil“

spotrebiteľské centrum logo
Ilustračné foto

Veľa ľudí v rozkvete života končí svoju životnú cestu v tomto období práve po tom, čo sa niekoľko týždňov pred smrťou pochválili očkovaním. Možno v žiadnom z týchto prípadoch smrť nesúvisí s tým, že sa nechali zaočkovať, tieto možné spojenia však je nutné v každom prípade prešetriť, lebo ak majú tieto úmrtia a očkovanie súvis, môže odhalenie dôvodov zachrániť veľa životov.

Reklama

Advokát Roman Jurík sa pridal k tým, ktorí veria, že vakcína je sloboda. V statuse z 18. apríla tohto roku napísal: „Dnes som dostal prvú dávku vakcíny od AstraZeneca. Chcel by som poďakovať tým, ktorí zorganizovali očkovanie vo VKOC Nitra na Slančíkovej 6. Všetko fungovalo skvele. Neviem presne, kto všetko sa na tom podieľal, ale určite zamestnanci Nitrianskeho samosprávneho kraja, zdravotníci z Nemocnice Agel Komárno, príslušníci Ozbrojených síl SR a iste mnohí ďalší. Za skvelú prácu patrí veľké ĎAKUJEM!

Roman Jurik
Ilustračné foto

V ten istý deň tento známy právnik zverejnil poster MZ SR, že očkovanie netreba odkladať, lebo šanca ochorieť na „vzácny typ krvnej zrazeniny po očkovaní AstraZeneca vakcínou je 0,00065%“. Tento status je aj jeho posledný.

Reklama

Táto smrť prichádza po tom, čo ŠÚKL vyvracia akúkoľvek súvislosť s očkovaním pri smrti známeho moderátora Jula Viršíka, ktorý podľa pitvy zomrel na zlyhanie srdca. Čo napríklad profesor verejného zdravotníctva Štefan Hrušovský okomentoval tak, že každý srdcový infarkt je spôsobený krvnou zrazeninou. Podľa neho nie je možné vylúčiť súvis úmrtia a podania vakcíny. „Ak v srdcovej tepne vznikla zrazenina, nastal infarkt. Skoro každý srdcový infarkt je spôsobený práve krvnou zrazeninou. Nemožno vylúčiť účasť vakcíny (podanej niekoľko týždňov predtým) na trombogenéze,“ dopĺňa Hrušovský.

Každopádne, vládni odborníci možno ešte nezaregistrovali novú štúdiu z 26. mája 2021, ktorá vysvetľuje ako spike proteín v adenovírusovej DNA vakcíne (to je aj Sputnik, nielen AstraZeneca) môže spôsobiť imunologickú trombocytopéniu.Nie je známe, akými vakcínami boli zaočkovaní ďalší známi novinári, ktorí zomreli v priebehu mája po tom, čo dali o sebe vedieť, že sú očkovaní.

Krvné zrazeniny sa však vyskytujú nielen po očkovaní AstraZenecou, ale aj po vakcínach Pfizer a Moderna.

Najnovšie zverejnený výskum koncernu Pfizer ukazuje, že spike proteín sa dostáva do celého tela a niektorí odborníci poukazujú na nebezpečenstvo, že môže spôsobiť aj ďalšie poškodenie orgánov, ktoré sa môžu prejaviť s časovým odstupom. Mechanizmus toho, ako spike proteín znefunkční ACE2 receptory v orgánoch, kde sa hromadí z krvi po tom, čo ho samo telo produkuje po podaní syntetickej mRNA vo vakcíne, sa pokúsili vysvetliť dvaja experti v tomto odbornom článku v Medzinárodnom žurnále vakcinačnej teórie, praxe a výskumu.

V pondelok 24. mája nečakane zomrela dlhoročná novinárka Dáša Šebanová

V pondelok 24. mája nečakane zomrela dlhoročná novinárka Dáša Šebanová, ktorá v minulosti pracovala pre denníky Smena, Sme, Pravda, Bratislavské noviny. Spolupracovala aj s časopisom Dieťa.

Reklama

26.05.2021 vo veku 48 rokov zomrel bývalý športový komentátor a zakladateľ niekdajšej športovej Trojky. Andrej Miklánek posledné dni nebol v práci, mal voľno…

V ten istý deň sa verejnosť dozvedá, že vo veku 56 rokov náhle zomrel známy rozhlasový moderátor Julo Viršík. Paradoxne, svoju prvú dávku dostal tiež 18. apríla ako advokát Jurík. Všetci boli známi tým, že sa verejne prihlásili k tomu, že sa dali zaočkovať.

Pred každým človekom stojí teraz dilema, ako sa postaviť k hrozbe Covid. Na ochorenie zomiera percentuálne veľa ľudí, viac ako na podobné ochorenia, ktoré sme tu mali doteraz, ale zomierajú aj v dôsledku očkovania, ktoré ich má pred covidom ochrániť.

Podľa výsledkov z Južnej Kórey je to približne 2,6 ľudí, ktorí zomrú na 100 000 zaočkovaných (v závislosti od typu vakcíny sa to mierne líši v desatinách percenta). Každý teda musí zvážiť, čo je z jeho pohľadu väčšie riziko a podľa toho sa rozhodnúť. Či ochorieť na covid alebo riskovať možné nežiaduce účinky po vakcinácii.

Jana Ray Tutková

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:58

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil to šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell. Zároveň upozornil, že Európa sa nemôže spoliehať na to, že Ukrajine budú pomáhať Spojené štáty. 

Summit EÚ - západný Balkán
Na snímke šéf diplomacie EÚ Josep Borrell
10:57

Juhokórejskej podnikateľke zamietli ruské úrady vstup do krajiny a následne na ňu uvalili 30-ročný zákaz vstupu. Incident zrejme nesúvisí s bilaterálnymi vzťahmi medzi obomy krajinami, ktoré sa zhoršili v súvislosti s vojnou Moskvy na Ukrajine, uviedol predstaviteľ Soulu.

10:45

Starostu malého banského mesta v Ekvádore zastrelili len niekoľko dní pred celoštátnym referendom o sprísnení opatrení proti zločinu.

09:58

Austrálska polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý z neúspešnej distribúcie drog v krajine. V jej dôsledku sa na plážach východného pobrežia Austrálie istý čas objavovali záhadné balíky s kokaínom. 

09:58

Polícia v Bayreuthe v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko zadržala dve osoby podozrivé zo špionáže pre Rusko.

09:57

Rusko oblastiach hraničiacich s Ukrajinou zneškodnilo 20 dronov a dve balistické rakety. 

09:34

Poľský prezident Andrzej Duda vyhlásil, že jeho stretnutie s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom bolo stretnutím priateľov.

Duda a Trump sa stretli v New Yorku
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo)
09:31

Všetky politické strany v Južnom Sudáne musia uskutočniť bezodkladné kroky, aby sa dlhodobo odkladané parlamentné voľby mohli uskutočniť tento rok, uviedol v stredu generálny tajomník OSN António Guterres.

Guterres je znepokojený zásahom ekvádorskej polície na mexickej ambasáde
Na snímke generálny tajomník OSN António Guterres
09:30

Ruská armáda útočila dronmi na kritickú infraštruktúru v západoukrajinskej Ivano-Frankivskej oblasti. Ukrajinským silám sa bezpilotné lietadlá podarilo zneškodniť. Uviedla to tamojšia gubernátorka Svetlana Oniščuková.

09:28

Platforma sociálnej siete X bude spolupracovať s pakistanskou vládou, aby “pochopila jej obavy”. Reaguje tak na informácie úradov, podľa ktorých bola sieť X v krajine zakázaná na dva mesiace z bezpečnostných dôvodov. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali