Morvay aj Czaková na 2. mieste v chôdzi na 5000 m, tešia ich body

Morvay aj Czaková na 2. mieste v chôdzi na 5000 m, tešia ich body

Banská Bystrica 24. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Slovenský chodec Michal Morvay skončil na 2. mieste v chôdzi na 5000 m v piatkových pretekoch na 59. ročníku atletického mítingu P-T-S výkonom 19:35,57 min. V rovnakej disciplíne žien prišla do cieľa ako najlepšia zo Sloveniek taktiež na druhom mieste Mária Katerinka Czaková v čase 1:22,27

Michal Morvay
Na snímke slovenský reprezentant v chôdzi Michal Morvay

Morvay si zlepšil vyhliadky na účasť na európskom šampionáte v Ríme, v rebríčku mu pred “péteeskou” patrila pozícia tesne pod čiarou postupu. “Je to útok na Rím, ale ešte budem potrebovať dobrý výkon aj v sobotu na Záhoráckej dvadsiatke v Borskom Mikuláši. Preteky som si užil. Atmosféra bola skvelá, osobák som si zlepšil o dvadsať sekúnd, čo viac som si mohol priať,” tešil sa po pretekoch Morvay.

Reklama

Czaková má už pre Rím splnený limit, bojuje však predovšetkým o štart na olympiáde. “Prerušila som sústredenie v Taliansku, aby som mohla štartovať na striebornom mítingu. Získala som body a aj osobáčik, takže druhé miesto ma až tak neškrie. Posunula som sa o jedno miestečko v rebríčku, síce iba o jedno, ale aj to môže rozhodovať 30. júna, keď bude uzávierka plnenia kritérií pre štart v Paríži.”

Míting P-T-S v Banskej Bystrici (59. ročník) – výsledky:
Muži
chôdza na 5000 m: 1. Artur Brzozowski (Poľ.) 19:12,85 min, 2. Michal MORVAY (SR) 19:35,57, 3. Adam Zajíček (ČR) 19:37,80,… 7. Michal DUDA, 8. Lukáš ROSENBAUM (obaja SR) 21:40,57

Reklama

Ženy
chôdza na 5000 m: 1. Eliška Martínková (ČR) 21:15,06, 2. Mária Katerinka CZAKOVÁ 1:22,27, 3. Petra KUSÁ 24:10,85,
4. Tamara INDRIŠKOVÁ (všetky SR) 24:18,64

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:10

Nórsko poskytne Ukrajine 1,1 miliardy nórskych korún (96 miliónov eur) určených na pomoc pri oprave energetickej infraštruktúry a zabezpečení dodávok elektrickej energie do krajiny pred budúcou zimou, uviedol v nedeľu nórsky premiér Jonas Gahr Störe.

Ukrajina Rusko Vojna Invázia
Na snímke, ktorú poskytla tlačová služba 24. mechanizovanej brigády, miestni obyvatelia opúšťajú svoje rodné mesto Toreck v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny vo štvrtok 13. júna 2024
18:07

Rusko nie je pripravené diskutovať o spravodlivom a trvalom mieri, povedal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu na tlačovej konferencii vo Švajčiarsku, kde sa konal dvojdňový mierový summit o Ukrajine. Zároveň dodal, že ak by Rusko stiahlo svoje jednotky z Ukrajiny, bol by otvorený každým mierovým rokovaniam.

Volodymyr Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
18:04

Víkendový summit vo Švajčiarsku priblížil Ukrajinu k mieru, skutočný mier sa však nedosiahne jedným krokom a cesta k nemu si bude vyžadovať trpezlivosť a odhodlanie. Uviedla to v nedeľu predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová, informuje

18:01

Napätie medzi Európskou úniou a Čínou v poslednom období rastie a neistota sa po európskych automobilkách, ktoré vyrábajú elektromobily v Číne, začína zvyšovať aj medzi producentami bravčového mäsa. Po oznámení Bruselu, že začiatkom júla môže uvaliť na elektrické vozidlá z Číny vysoké dovozné clá, sa objavili informácie, že čínske podniky požiadali vládu o antidumpingové vyšetrovanie dovozu bravčového mäsa z EÚ. Ak by Čína rozhodla o obmedzení, prípadne pozastavení dovozu bravčového mäsa z Európskej únie, európskym producentom nastanú ťažké časy.

18:01

Francúzskym producentom alkoholických nápojov sa v posledných rokoch nedarí. Mnohí spotrebitelia v dôsledku vyššej inflácie totiž obmedzili nákupy alkoholu, aby ušetrili peniaze na esenciálne produkty. Ako uviedla Federácia francúzskych výrobcov liehovín (FFS), export na zahraničné trhy zaznamenal vlani výrazný pokles, navyše predaj na domácom trhu klesol tretí rok po sebe. Situácia sa ešte viac zhoršila v tomto roku a ďalší problém môžu sektoru spôsobiť hroziace obchodné spory.

16:06

Na severe Islandu havaroval v piatok autobus s českými turistami. Po nehode museli s vážnymi zraneniami hospitalizovať niekoľko ľudí, potvrdilo v nedeľu české ministerstvo zahraničných vecí. TASR o tom informuje podľa spravodajského portálu Novinky.cz.

“Môžeme potvrdiť, že na severe Islandu v oblasti Akureyri prišlo v piatok k nehode autobusu s českými občanmi. V autobuse bolo 20 českých turistov a dvaja českí vodiči,” uviedla hovorkyňa českého rezortu diplomacie Mariana Wernerová.

15:47

Desiatky krajín zúčastnených na summite o Ukrajine vo Švajčiarsku v záverečnom vyhlásení uviedli, že ruská vojna na Ukrajine spôsobuje “rozsiahle ľudské utrpenie a ničenie”, ale cesta k mieru si vyžaduje zapojenie všetkých strán. V akejkoľvek mierovej dohode o ukončení vojny by sa podľa nich mala rešpektovať územná celistvosť Ukrajiny.

mierový summit o Ukrajine
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (druhý sprava) a predseda Európskej rady Charles Michel (druhý zľava) sa rozprávajú počas ich bilaterálneho stretnutia na mierovom summite o Ukrajine, ktorý sa koná v horskom stredisku Bürgenstock pri meste Luzern vo Švajčiarsku v nedeľu 16. júna 2024
15:16

V Česku sa v roku 2023 vypilo najmenej piva za posledných 60 rokov. Odborníci pritom predpokladajú, že pokles bude naďalej pokračovať. Informoval o tom server novinky.cz.

Vlani sa v Česku vypilo na hlavu celkovo 256 pív. Bolo to síce opäť najviac na svete, v Českej republike to však podľa štatistikov bolo najmenej od roku 1963. Odborníci zároveň upozorňujú, že bude ešte horšie, keďže pokles spotreby by mal pokračovať. Na rekordnú hodnotu 163,5 litra, teda 327 pív z roku 2005, sa podľa nich spotreba už nikdy nevráti.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dievčatá z detského folklórneho súboru Čerešenka počas podujatia Kapušianske folklórne slávnosti

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Erik Majercak

Miroslav Urban

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali