Incident ministrov má dohru. Matovič zvoláva do Michaloviec: “Do kotla a bez ochranky!” Káčer vracia úder

Incident ministrov má dohru. Matovič zvoláva do Michaloviec: “Do kotla a bez ochranky!” Káčer vracia úder

Bratislava 12. marca 2023 (HSP/Foto:TASR – Martin Baumann)

 

Dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer a minister obrany Jaroslav Naď sa zúčastnili pred pár dňami na búrlivej diskusii v Michalovciach. Ich verejnú debatu v pondelok sprevádzala skupina ľudí, ktorí pokrikovaním opakovane dávali najavo svoj nesúhlas s výrokmi oboch ministrov. Na tento incident teraz nadväzuje Igor Matovič 

Káčer Matovič
Na snímke vľavo dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer a predseda OĽANO Igor Matovič

Podľa Matoviča bolo za čiarou, že dočasne poverený minister prirovnal nespokojných ľudí k dobytku či opiciam alebo ich nazval “podliakmi”, z ktorých by sa ich starí otcovia “dogrcali”. “Je to nehodné akéhokoľvek politika, nieto ešte najvyššieho diplomata v štáte. Minister Káčer exemplárne zlyhal,” píše na sociálnej sieti Matovič.

Reklama

Vyjadril sa aj k menšiemu incidentu Roberta Fica na oslavách MDŽ. “Na druhý deň Fico nechal ochrankármi vyviesť z mítingu muža, ktorý si dovolil mať iný názor. Obaja spomenutí politici zlyhali a evidentne si užívali v “diskusii” s ľuďmi pocit, že ich chránia desiatky ochrankárov a tajných v hľadisku a oni majú moc, lebo majú v ruke mikrofón.”

Zároveň Matovič pripomína staršiu udalosť. “Veľmi mi to pripomína situáciu spred posledných volieb. Aj vtedy si progresívci z PS/SPOLU mysleli, že najlepšia diskusia je agresívne narúšanie mítingov ĽSNS pod heslom “POĎME DO NICH!”. Opak bol pravdou – napätie sa stupňovalo a ničomu to reálne nepomáhalo. Bol som vtedy jediný z politikov, ktorý agresiu PS/SPOLU odsúdil a vyzval som Kotlebu na reálnu televíznu debatu, v ktorej som ho rozobral argumentami. V diskusii som zároveň odmietol Kotlebových voličov nazývať fašistami len za to, že volia fašistu.”

Reklama

Teraz sa rozhodol, že sa opäť o niečo pokúsi. “Takže … pozývam najmä Vás, ktorí ste v utorok “diskutovali” s Káčerom a boli ste ním nemilo očastovaní – poďme sa spolu pokúsiť o kultivované repete. Pozývam aj Vás ostatných, ktorí ma nemáte radi a chcete sa o Vašich výhradách či postojoch férovo baviť. Pozývam Vás do kotla, kde ma môžete svojimi argumentami dostať do úzkych. Tak, ako v upútavke, garantujem Vám úplne slobodnú diskusiu o čomkoľvek, bez ochranky v sále, bez tajných v hľadisku, bez primitívnych urážok Vás za vyslovenie názoru,” uvádza Matovič na sociálnej sieti.

Na jeho pozvanie, alebo skôr kritiku, na sociálnej sieti už stihol reagovať Rastislav Káčer. “Takže tento náš hrdina, ktorý dva roky s majákom a ochrankou brázdi bratislavské ulice, že chodci odskakujú ako kobylky v tráve, ide bez ochranky do Michaloviec. A ide na slušňáka, nie ako hulvát Káčer. Lebo ten si teda dovolil. Revúcemu stádu, zozbieraného Bratmi za brata (alias ruskou spravodajskou službou), slovenskými náckami a MUDr. Liptákom, ktoré ziapalo najhoršie nadávky a vyhrážky (verte vaša fantázia je slabá), že nepočul moderátorku vedľa seba – tak týmto si dovolil povedať že “revú ako paviány” a “správajú sa ako dobytok”. Lebo to je neuveriteľne neprimerané a hrubé. Asi utrpeli traumu z toľkej hrubosti. Toto hovorí pokrytec s papaláškym syndrómom, ktorý by mu aj Fico mohol závidieť. Človek, ktorý permanentne, verbálne, písomne a nevyberane uráža hlavu štátu a takmer každého, kto sa dostane do jeho hľadáčika. Tragédia slovenskej politiky, hrobár posledných zvyškov viery občana v štát. Hádam to raz ocení aj sám veľký Vladimír Putin nejakým rádom Sputnika. “

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:26

Havarijný stav veľkej časti mostov na slovenských cestách plánuje vláda riešiť cez projekty verejno-súkromného partnerstva (PPP). Investori by mohli dostať ponuku na opravu približne 500 mostov, na ktorých by po oprave určitý čas zabezpečovali aj ich údržbu a štát by investíciu postupne splácal, podobne ako jeden z úsekov rýchlostnej cesty R1 medzi Nitrou a Banskou Bystricou. V piatok to po stretnutí s ministrom dopravy Jozefom Rážom (nominant Smer-SD) povedal premiér Robert Fico (Smer-SD). Cez PPP projekty by sa mohla rozšíriť aj železničná trať z Bratislavy do Košíc.

Robert Fico
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD) gestikuluje na brífingu počas kontrolného dňa na rezorte dopravy
13:10

Intenzívne boje v mjanmarskom Jakchainskom štáte predstavujú vážnu hrozbu pre civilistov, varovala v piatok Organizácia Spojených národov. Zároveň žiadala vytvorenie medzinárodného tlaku s cieľom zabrániť ďalšiemu “strašnému prenasledovaniu” etnických Rohingov.

12:59

Nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz v reakcii na nočné útoky v Iráne opätovne varoval pred ďalším stupňovaním napätia na Blízkom východe.

Olaf Scholz
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz
12:49

Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky, ktorá prevážala piatich japonských zamestnancov miestnej automobilky. Japonskí zamestnanci vyviazli bez zranení, výbuch však zranil troch okoloidúcich, uviedla polícia.

12:42

Ceny pohonných látok rástli aj počas 15. týždňa tohto roka, benzíny zdraželi viac ako o dva centy a mierne stúpla aj cena nafty. Oproti minulému týždňu boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 6 %.

12:20

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v piatok vyzvala na zdržanlivosť s cieľom zabrániť ďalšiemu stupňovaniu napätia na Blízkom východe. Britský premiér Rishi Sunak žiadal, aby v regióne prevládol pokoj. Reagovali tak na útok v Iráne, ktorý americké médiá pripísali Izraelu.

12:07

Egypt vyzval Irán a Izrael, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa tomu, že Blízky východ vtiahnu do konfliktu.

11:57

Medziročný rast hrubého domáceho produktu (HDP) za rok 2023 dosiahol po revízii úroveň 1,6 % v stálych cenách. Pôvodne bol začiatkom marca zverejnený nižší rast HDP na úrovni 1,1 %. Podobne bol rast ekonomiky po aktuálnej revízii mierne vyšší aj v roku 2022, a to na úrovni 1,9 %, keď posledný zverejnený údaj bol 1,8 %. Vývoj ekonomiky za roky 2020 a 2021 zostal nezmenený. V piatok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:51

Výrobné ceny v Nemecku v marci 2024 opäť klesli, už deviaty mesiac v rade, ale najmenej od júla minulého roka. Prispeli k tomu najmä nižšie ceny energií.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali