Bývalý policajt o objednávateľoch Kuciakovej vraždy: “Ich odhalenie môže otriasť Slovenskom rovnako ako samotná vražda”

Bývalý policajt o objednávateľoch Kuciakovej vraždy: “Ich odhalenie môže otriasť Slovenskom rovnako ako samotná vražda”

Bratislava 14. decembra 2018 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Bývalý dlhoročný policajt sa v rozhovore pre portál Dobré noviny rozrozprával o zmenách, ktoré si v policajnom zbore predstavuje. Uviedol tiež, že z informácií, ktoré má, je pravdepodobné, že čoskoro príde polícia s obrovským odhalením, ktoré vraj mnohých šokuje. Sám bývalý policajný plukovník sa toho obáva

Na snímke Branislav Diďák

Branislav Diďák slúžil v slovenskej polícii 26 rokov a teraz sa zameriava na komplexnú reformu polície. “Viacerí odborníci a bývalí aj súčasní policajti sme sa zhodli na tom, že systém polície zamrzol niekedy v minulom storočí. A to nie je dehonestácia práce, a o tom, že by policajti nechceli vykonávať svoju funkciu, ale je to holý fakt. Systém riadenia je známy ešte od dôb komunistickej strany, a takisto aj systém rozdeľovania funkcií. A vôbec celé vyšetrovanie a vyhľadávanie je niekde dávno v minulosti,” uviedol svoj názor Diďák.

Reklama

Predmetom diskusie bola aj stále intenzívne vyšetrovaná vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Moderátor Marián Balázs uviedol, že polícia napriek skepse verejnosti túto vraždu už takmer úplne vyšetrila, no dodáva, že zostávajú pochybnosti, kto si vraždu objednal. Diďák povedal, že obdivuje kolegov, ktorí vyšetrujú tento “morálne zlý” prípad.

“Ľudia, ktorí na tom pracovali vo dne v noci, dosť zle znášali tento mediálny tlak,” pokračoval. Teraz je aj podľa jeho slov na rade krok, aby boli odhalení objednávatelia. “Z tých rozhovorov, ktoré vedieme, mám až obavu vysloviť to. Ja si myslím, že sa to za určitých okolností môže podariť. Je v tom veľa čestných policajtov a je to tak mediálne známa kauza, že sa to nebude dať celkom zviesť na nepravú stopu…”

Reklama

Povedal tiež, že sa obáva rozuzlenia prípadu. “Nechcem povedať viac, ale naozaj nemám z toho dobrý pocit. Možno, že to bude niečo, čo otrasie Slovenskom rovnako ako samotná vražda” vyhlásil Diďák.

Najnovšie medializované informácie z prostredia vyšetrovania vraždy hovoria o tom, že NAKA podozrieva podľa Denníka N aj nitrianskeho podnikateľa a majiteľa SBS Bonul Norberta Bödöra.

Monika Tódová zo spomínaného kontroverzného denníka uvádza, že podľa jej informácií sa Bödör podieľal na vražde buď financovaním sledovania novinárov, alebo bol do ich sledovania zaangažovaný aj on osobne.

Polícia tiež tento týždeň upozornila na zverejňovanie informácií o vražde Jána Kuciaka s tým, že ide o vynášanie informácii z vyšetrovacieho spisu (viac v článku).

“Je to nepríjemné, že do siete možnej manipulácie sa svojim komentárom zaplietla práve redakcia, pre ktorú písal zavraždený Ján Kuciak,” uviedol prezident policajného zboru Milan Lučanský.

Reklama

Okrem toho po opakovanom medializovaní informácií z vyšetrovacieho spisu Denníkom N prostredníctvom Moniky Tódovej polícia uviedla, že niekto jej tieto informácie podsúva so zjavným cieľom mariť vyšetrovanie.

 

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:44

Valné zhromaždenie OSN v piatok väčšinovo schválilo rezolúciu, ktorá zlepšuje postavenie Palestínčanov v rámci OSN a odporúča prijať ich za plných členov v tejto organizácii.

18:43

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Soľskyj v piatok oficiálne rezignoval pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále.

17:59

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vymenoval Michaila Mišustina do funkcie predsedu vlády. Predchádzalo tomu schválenie Štátnou dumou, dolnou komorou parlamentu.

Michail Mišustin
Na snímke ruský premiér Michail Mišustin
17:39

Zamestnancom skupiny spoločností Bukóza Holding v okrese Vranov nad Topľou mešká výplata za mesiac marec. Odborári sa so žiadosťou o pomoc obracajú na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a jeho vládu. Firma za zlú finančnú situáciu viní bývalého ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského. Ten reaguje, že problémy firme mohli spôsobiť iné okolnosti.

17:33

Americký prezident Joe Biden plánuje nové clá na dovoz z Číny týkajúce sa strategických odvetví, vrátane elektromobilov.

17:32

Spojené štáty v piatok oznámia nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur). Pod podmienkou anonymity to uviedol americký predstaviteľ.

17:26

Poľsko bude Ukrajine naďalej poskytovať rozsiahlu pomoc, vyhlásil v piatok poľský veľvyslanec na Ukrajine Jarosław Guzy.

17:20

Moslimovia sa v piatok prvýkrát modlili v istanbulskej mešite Kariye, o ktorej prestavbe zo starobylého byzantského chrámu rozhodol turecký prezident Recep Tayipp Erdogan.

17:19

Izraelský bezpečnostný kabinet vo štvrtok večer schválil “mierne rozšíriť” operáciu armády v meste Rafah na juhu Pásma Gazy. Zároveň nariadil svojim vyjednávačom pokračovať v snahách o uzavretie dohody o výmene rukojemníkov s militantným hnutím Hamas.

17:19

Izraelský pozemný útok v meste Rafah na juhu Pásma Gazy by spôsobil humanitárnu katastrofu. V piatok to vyhlásil generálny tajomník OSN António Guterres po tom, ako vyjednávači opustili mierové rokovania v Káhire bez uzavretia dohody.

17:18

Ruská Štátna duma, dolná komora parlamentu, v piatok odsúhlasila Michaila Mišustina za premiéra krajiny.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali