Saudská tlač: USA dali zničiť dvojičky, aby mohli vytvoriť vojnu proti terorizmu

Saudská tlač: USA dali zničiť dvojičky, aby mohli vytvoriť vojnu proti terorizmu

Londýn 24. mája 2016 (HSP/Breitbart/Foto: TASR/AP-Carmen Taylor)

 

V tlači Saudskej Arábie ešte stále doznieva hnev Saudov voči USA kvôli hlasovaniu amerického senátu, ktorý jednohlasne schválil a posunul prezidentovi zákon umožňujúci rodinám obetí teroristického útoku na dvojičky 11.septembra 2001 žalovať Saudskú Arábiu.

V saudsko-arabskom denníku Al Hayat so sídlom v Londýne vyšiel článok o tom, že USA plánovali útoky na Svetové obchodné centrum, aby mohli vytvoriť svetovú vojnu proti terorizmu. Správu o tom priniesol denník breitbart.com

Reklama
Na archívnej snímke z 11. septembra 2001 letí lietadlo smerom k jednému z dvoch mrakodrapov Svetového obchodného centra v New Yorku
Na archívnej snímke z 11. septembra 2001 letí lietadlo smerom k jednému z dvoch mrakodrapov Svetového obchodného centra v New Yorku

Článok napísal saudský právny expert Katib al-Shammari, ktorý v ňom tvrdí, že americké hrozby odhalenia dokumentov, ktoré dokazujú zaangažovanie Saudov v útokoch, sú len súčasťou dlhotrvajúcej americkej politiky. Al-Shammari tvrdí, že USA necháva niektoré karty neodkryté, aby ich mohla neskôr odhaliť. Jedným z príkladov má byť voľba nevykonať inváziu do Iraku v 90.-tych rokoch a ponechať Saddáma Hussaina nažive ako tromf proti iným štátom Perzského zálivu. “Až keď šiíti začali vyhladzovať región, Amerika konala, aby zabila Hussaina, lebo už ho nemali ako eso v rukáve”, píše Al-Shammari.

Ďalej tvrdí, že útoky z 11.septembra 2001 boli “ďalšou takou kartou, ktorá dala USA možnosť obviniť kohokoľvek, kto sa im vtedy nehodil – najprv obvinili Al-Kájdu a Taliban, potom Hussainov režim v Iraku a teraz Saudskú Arábiu”.

Reklama

“11. september je jednou z víťazných kariet v amerických archívoch, pretože všetci odborníci na svete, ktorí sú expertmi na americkú politiku a ktorí analyzujú fotografie a videá z toho dňa, sa zhodujú, že to, čo sa stalo dvojičkám bola čisto americká akcia, plánovaná a vykonaná nimi samými. Dôkazom toho má byť videosekvencia po sebe idúcich explózií, ktoré dramaticky prešli poschodiami oboch budov… Experti budovy zdemolovali prostredníctvom explózií a lietadlá, ktoré do budov vrazili, dali zelenú spusteniu detonácie a neboli prvotnou príčinou kolapsu budov. No USA napriek tomu hádžu obvinenia do všetkých smerov”.

Podľa konšpirácie Al-Shammariho bol úmysel útokov vytvoriť “obskúrneho nepriateľa-terorizmus, na ktorý hádžu vinu americkí prezidenti za všetky ich chyby” a ktorý má oprávňovať “akúkoľvek špinavú operáciu v iných krajinách”.

Saudský právnik dokonca popiera, že vinu na útokoch nesú moslimovia. “Moslimovia pomohli Američanom poraziť Sovietov a ukončiť studenú vojnu”.

Al-Shammariho komentár je len jedným z ohromného množstva článkov v saudskej tlači, ktorá napriek tomu, že je spojencom USA, je v súčasnosti plná nenávistných článkov počnúc obvinení USA zo schizofrénie až po vyhrážky, že keď prejde “satanský zákon” (zákon o možnosti rodín obetí žiadať odškodné od Saudov), “otvorí dvere pekla.”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:02

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v piatok uviedla, že pri výbuchoch hlásených z iránskej provincie Isfahán neboli poškodené jadrové zariadenia.

09:50

Koncom apríla sa začne likvidácia jednej z turistických atrakcií na Havajských ostrovoch. Schody Haiku (prezývané aj Schody do neba) na ostrove Oahu doplatili na nedisciplinovanosť návštevníkov. Mestská rada Honolulu preto rozhodla o ich demontáži.

09:42

Medzinárodné letisko Hamad (HIA) v katarskej metropole Dauha získalo najvyššie hodnotenie v rebríčku World Airport Awards.

Druhé miesto v celosvetovom hodnotení si vyslúžilo singapurské letisko Changi (najlepšie letisko za rok 2023) pred tretím letiskom Incheon v Soule, štvrtým Haneda a piatym Narita, ktoré obe obsluhujú japonské Tokio.

09:35

Izraelské útoky sa v piatok zamerali na pozície sýrskej armády na juhu krajiny, uviedol šéf Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii Rámí Abdal Rahmán.

09:20

Veľvyslanectvo USA v Izraeli v piatok nariadilo zamestnancom a ich rodinným príslušníkom, aby obmedzili svoj pohyb v rámci krajiny. Reagovalo tak na správy amerických médií, že Izrael podnikol útok proti Iránu.

09:13

Veľvyslankyňa USA v Rusku Lynn Tracyová navštívila väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého Moskva už viac než rok zadržiava pre obvinenia zo špionáže. Uviedla, že je v dobrej nálade.

Americká veľvyslankyňa navštívila vo väzbe novinára Gershkovicha
Na snímke bilbord s podobizňou väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha
09:06

Na juhozápade Ruska sa zrútil v piatok strategický bombardér Tupolev Tu-22M3.

K nehode prišlo ráno v Stavropoľskom kraji, pričom lietadlo sa podľa ruského ministerstva obrany zrútilo po dokončení bojovej misie počas návratu na domovské letisko.

08:52

Austrália v piatok svojim občanom odporučila, aby opustili Izrael pre vysokú hrozbu vojenskej odvety voči iránskemu útoku a teroristických útokov. Rovnaké varovanie vydala aj pre palestínske územia.

08:48

Spojené štáty dostali vopred oznámenie o izraelskom útoku na Irán. Operáciu však neschválili, ani sa na nej nepodieľali, citovali v piatok miestne médiá amerických predstaviteľov.

08:38

Ceny ropy v piatok ráno prudko vzrástli. Dôvodom je napätie na Blízkom východe. Iránske tlačové agentúry informovali totiž o niekoľkých výbuchoch po celej krajine po útokoch zo strany Izraela.

08:32

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za “agresiu”, ktorá tlačí Blízky východ k “priepasti”.

08:21

Škótska vláda vo štvrtok oznámila, že sa vzdala svojho cieľa znížiť emisie skleníkových plynov o 75 percent do roku 2030. Urobila tak po tom, čo ho poradný orgán britskej vlády — Výbor pre klimatickú zmenu (CCC) — nedávno označil za nedosiahnuteľný.

08:11

Fínska pravicová vláda vo štvrtok ohlásila niekoľko zmien imigračného zákona určených na jeho sprísnenie. Zmeny by priniesli nové procedúry na hraniciach a prísnejšie podmienky pre žiadateľov o azyl.

08:03

V Indii sa v piatok začali šesťtýždňové všeobecné voľby, v ktorých má hinduistický nacionalista a premiér Naréndra Módí takmer isté víťazstvo, keďže oslabená opozícia je zatlačená do úzadia. Na najväčšom hlasovaní na svete sa môže zúčastniť celkovo 968 miliónov ľudí.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali