Za rok je v Nemecku znásilnených niekoľko tisíc žien

Za rok je v Nemecku znásilnených niekoľko tisíc žien

Bratislava 10. novembra 2019 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Uvádzajú to dokonca už mainstream médiá. Konkrétne číslo sa ale prísne zamlčiava, pričom už aj údaj – niekoľko tisíc predstavuje hrôzostrašné číslo. Nemenovaný zdroj uvádza, že ide o číslo až okolo 22 000

Ilustračné foto

Počet znásilnení v Nemecku od roku 2014 dramaticky stúpol, čo súvisí s príchodom migrantov, ktorých tvoria prevažne mladí moslimskí muži, pre ktorých je žena len sexuálnym objektom.

Reklama

A je nepochopiteľné a pre justíciu hanebné, že páchatelia sú len zriedkakedy odsúdení. To je obrovský šok pre znásilnené ženy, ktoré sú po znásilnení veľmi často traumatizované a neraz utrpia aj zranenia (nehovoriac o tom, že časť z nich je po znásilnení zavraždená) a je obdivuhodné, že viaceré vôbec najdu odvahu a podajú trestné oznámenie. Po vynesení rozsudku, keď je napokon páchateľ oslobodený alebo dostane len podmienku, je to pre ne akoby boli znásilnené po druhý krát a často sa potom opäť dostaví buď trauma alebo trvalé depresie.

Potenciálni páchatelia násilností na ženách to dobre vedia a aj preto je taký dramatický počet znásilnených žien v Nemecku.

Reklama

Rozprával som sa o tom pred niekoľkými dňami s jedným známym nemeckým kriminológom a ten bol od hnevu celý bez seba, keď sa rozhovoril o tom, aká je nemecká justícia voči tým, ktorí sa dopustia znásilnenia ženy benevolentná a neraz doslova ľahostajná, ba až cynická voči obeti.

Podľa neho by justícia mala každé znásilnenie potrestať minimálne 20 rokmi väzenia. To by podľa neho malo silný odstrašujúci účinok. Potom po chvíli dodal, že je zarážajúce, že OSN vyhlasuje pakty na ochranu utečencov, ale nepríde na ideu vyhlásiť pakt na ochranu žien pred znásilneniami.

Povedal, že tak ako núti OSN národy, aby tento utečenecký pakt podpísali, tak by OSN mala prinútiť svoje členské štáty, aby podpísali pakt na ochranu žien, kde by štáty okrem iného prijali zákon, že kto na ich území znásilní ženu, tak dostane doživotie. To by extrémne pomohlo ženám a maximálne odstrašilo prevažnú časť potenciálnych násilníkov.

Kriminológ Christian Pfeiffer vo svojej publikácii, kde sa zaoberá znásilneniami žien v Nemecku od roku 2014 do roku 2016 uvádza, že zo sto žien, ktoré boli znásilnené, tak len jedna jediná sa dočká toho, že páchateľ je odsúdený.

Je to nehorázny škandál, hanba a doslova zločin voči znásilneným ženám  – lebo takto sú de facto nedôstojne ponížené, zahanbené, zneuctené, psychicky zdeptané a justíciou brutálne „znásilnené“ opäť!

Reklama

A pre stranu Zelených (kde je aj veľa žien v dôležitých funkciách), ktorá sa tak dojímavo stará o utečencov, musí teraz byť publikácia Pfeiffera výzvou, aby podporili jeho tézy a vyzvali k tomu aj OSN.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:14

Americký výrobca elektromobilov Tesla zaznamenal v minulom štvrťroku prvý pokles tržieb za takmer štyri roky. V medziročnom porovnaní sa znížili o 9 % na 21,3 miliardy dolárov (19,96 miliardy eur).

08:48

Ruské úrady tvrdia, že Ukrajina útočila dronmi na energetické zariadenia v Smolenskej oblasti ležiacej zhruba 400 kilometrov západne od Moskvy.

08:41

Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac sa v stredu poďakoval Senátu USA za odobrenie vojenskej pomoci v hodnote 13 miliárd eur, čo podľa neho nepriateľom jeho krajiny vyslalo “silný odkaz”. Informovala agentúra AFP.

08:14

Ceny ropy v stredu mierne vzrástli, keď správa o poklese zásob komodity v USA signalizovala oživenie dopytu v najväčšej svetovej ekonomike.

08:04

Kolumbijský súd rozhodol, že environmentálne katastrofy, či už náhle alebo postupné, možno právne považovať za príčinu núteného vysídlenia, čo ukladá štátu povinnosť chrániť a pomáhať postihnutým občanom. Informovala agentúra AFP.

07:55

V Severnom Macedónsku sa v stredu začalo prvé kolo prezidentských volieb, k urnám môže pristúpiť zhruba 1,8 milióna oprávnených voličov. Volebné miestnosti sa otvorili o 7.00 h SELČ, zatvoria sa o 19.00 h SELČ.

07:42

Zákonodarcovia v americkom štáte Tennessee v utorok schválili návrh zákona, ktorý umožňuje učiteľom, riaditeľom a ďalším zamestnancom škôl nosiť skryté ručné strelné zbrane. Stalo sa tak rok po tom, ako na základnej škole v tomto štáte došlo k streľbe so smrteľnými následkami.

07:34

Nemecká polícia v utorok večer zneškodnila 31-ročného muža, ktorý s mačetou v ruke vošiel do knižnice Mannheimskej univerzity (UMA) na juhozápade krajiny. Polícia ho postrelila; muž neskôr zomrel v nemocnici.

Policajti
Policajti stoja pred budovou univerzity v nemeckom Mannhausene
07:11

Severná Kórea bude pokračovať v budovaní “ohromujúcej a najsilnejšej vojenskej sily” na ochranu svojej suverenity a mieru v regióne, vyhlásila Kim Jo-džong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una.

07:02

Dvaja ľudia zahynuli po tom, ako sa na ďalekom severe Spojených štátov v utorok zrútilo vzácne nákladné lietadlo, informovala polícia v štáte Aljaška.

Štvormotorové vrtuľové lietadlo typu Douglas DC-4, z ktorého sa na svete zachovalo už len niekoľko kusov, sa zrútilo hneď po štarte z Medzinárodného letiska Fairbanks nachádzajúceho sa uprostred tohto rozľahlého štátu.

06:54

Venezuelský prezident Nicolás Maduro oznámil, že v jeho krajine začne opäť pôsobiť úrad OSN pre ľudské práva, ktorého činnosť vo februári pozastavili a jeho zamestnancom nariadili odísť.

Maduro je doma aj v zahraničí pod paľbou kritiky v súvislosti s dodržiavaním ľudských práv jeho ľavicovej vlády. Maduro potláča disent a zároveň sa snaží získať tretie funkčné obdobie.

Nicolas Maduro
Na snímke venezuelský prezident Nicolas Maduro
06:45

Americký Senát v utorok neskoro večer schválil balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 61 miliárd dolárov a prezident Joe Biden prisľúbil, že nové dodávky zbraní budú rýchlo doručené do vojnovej zóny, keďže Rusko dosahuje úspechy na bojisku. Informovala agentúra AFP.

06:35

Mračná prachu zo Sahary pokryli v utorok Atény a ďalšie grécke mestá. Ide o jednu z najhorších epizód, ktoré zasiahli krajinu od roku 2018, oznámili odborníci.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali