Slovenský doktor Vladimír Malec: Koronavírus je banálna záležitosť, v Británii umiera 6-krát viac ľudí na chrípku než na koronavírus. Na povinné očkovanie nie je dostatok dôvodov. Vážne varovanie pred RNA vakcínou, ktorú nakúpi aj Slovensko

Slovenský doktor Vladimír Malec: Koronavírus je banálna záležitosť, v Británii umiera 6-krát viac ľudí na chrípku než na koronavírus. Na povinné očkovanie nie je dostatok dôvodov. Vážne varovanie pred RNA vakcínou, ktorú nakúpi aj Slovensko

Bratislava 25. augusta 2020 (HSP/Foto:Screenshot Youtube)

 

Proti koronavírusovej hystérii, ktorú šíria najmä liberálne mainstreamové médiá a niektorí politici sa už začínajú ozývať aj slovenskí lekári. MUDr. Vladimír Malec, PhD. tvrdí, že súčasný koronavírus je banálna záležitosť

lekar, bukovsky, koronavirus
Na snímke Igor Bukovský a Vladimír Malec

Úmrtnosť naň sa podľa neho výrazne znížila. Podľa štatistík vo Veľkej Británii na koronavírus zomiera 6-krát menej ľudí než na chrípku a pneumóniu. Malec taktiež odmieta povinné očkovanie. Podľa neho na to nie je žiaden dôvod. Upozornil tiež na americkú vakcínu, ktorá môže údajne spôsobiť autoimunizačné ochorenia.

Reklama

Mainstreamové médiá a niektorí vládni politici už dlhé mesiace strašia ľudí novým koronavírusom, ktorý spôsobuje ochorenie Covid-19. Zachádza to až tak ďaleko, že mnohí z nich tlačia na povinné očkovanie a obmedzovanie slobody občanov. Z odbornej verejnosti sa však začínajú čoraz viac objavovať hlasy , ktoré túto oficiálnu propagandistickú líniu o nebezpečenstve koronavírusu spochybňujú.

Doktor Igor Bukovský urobil rozhovor s MUDr. Vladimírom Malecom, PhD., ktorý je prednostom Onkologickej kliniky Fakultnej nemocnice FD Roosvelta v Banskej Bystrici. Vo zverejnenom videu sa zaoberajú témou koronavírusu a mediálnou hystériou s ním spojenou.

Reklama

Obaja sa zhodujú v tom, že reštriktívne opatrenia proti koronavírusu sú neadekvátne. Doktor Bukovský poznamenal, že na Slovensku je smrtnosť na koronavírus 1,09 %, no ak prirátame odhadovaných nakazených ľudí (ktorých je 10-20 krát viac než oficiálne čísla), ktorí však neboli odhalení testovaním vychádza úmrtnosť len na 0,1 %, čo je už na úrovni odhadovanej úmrtnosti na chrípku.

V celkových číslach podľa Bukovského zomrie na Slovensku ročne na chrípku odhadom 900 ľudí, zatiaľčo na koronavírus zomrelo doteraz 33 ľudí.

Lekár Vladimír Malec následne uviedol, že vo Veľkej Británii nedávno vyšli štatistiky, ktorá ukazujú, že na nový koronavírus už v súčasnej dobe zomiera 6-krát menej ľudí než na chrípku a pneumóniu. Úmrtnosť na koronavírus sa podľa neho celosvetovo rapídne znižuje.

Obaja lekári sa taktiež pozastavujú nad tvrdeniami, niektorých expertov radiacim vláde, ktorí hovoria, že rúška budeme musieť nosiť do konca života, alebo dokiaľ sa nevyvinie vakcína. Pričom strašia ľudí tým, že ani prekonanie koronavírusu nezaručuje, že sa človek nenakazí znova. Vraj koronavírus definitívne zastaví až vakcína.

Doktor Malec však takéto tvrdenia rázne odmieta: “Pre vznik imunity je najsilnejším agensom priamo ten agens, alebo vírus, je to najsilnejším momentom pre vyvolanie imunity. Nič silnejšie neexistuje. Na výrobu vakcíny sa používajú buď oslabené vírusy, alebo sa používala nejaká časť bielkoviny z tohto vírusu, alebo bakteriálne toxíny, podľa toho o čo šlo… Takže tvrdiť, že imunita po prekonaní je bezvýznamná, ale vakcína nám pomôže, je úplne v rozpore s elementárnou logikou.“

Reklama

Diskutujúci lekári sa dostali aj k téme, ktorá v poslednom čase výrazne rezonuje a to je povinnosť, či dobrovoľnosť očkovania proti koronavírusu. Podľa doktora Bukovského oficiálne inštitúcie zvolili nešťastnú formu komunikácie, keď strašia povinným očkovaním, či podmieňovaným, to znamená, že nezaočkovaní ľudia by nemohli vstúpiť napríklad do obchodu, či do vlaku.

Doktor Malec považuje vakcíny vo všeobecnosti za dobrú vec, no treba rozlišovať závažnosť jednotlivých ochorení: „ No v prvom rade, vakcína proti veľmi vražedným, veľmi nebezpečným ochoreniam, to je v poriadku, ale naozaj musíme takto tlačiť na vakcináciu ľudí pri ochorení, ktoré u nás zobralo 33 životov? Veď to je zlomok toho čo iné úmrtia. Dokonca na onkologické ochorenia zomrie denne viac ľudí. A tu za pol roka nám zomrelo 33 ľudí a my preto chceme milióny ľudí zaočkovať?“, kladie si otázku.

Doktor Malec taktiež upozorňuje na americkú vakcínu, ktorá podľa neho nie je príliš bezpečná: „Almerická vakcína má byť tzv. RNA vakcína, ktorá v humánnej medicíne ešte nebola použitá. A dá sa dočítať, že to má aj svoje negatíva. Napríklad má oživovať autoimunitné ochorenia. Lebo sa vlastne nútia niektoré bunky v organizme, aby produkovali bielkovinu vírusu, proti ktorej si potom človek tvorí protilátky, čiže zopár buniek bude tvoriť zlú bielkovinu neznámu a proti nej organizmus bude tvoriť protilátky, čiže stále sa budeme imunizovať, ale upozorňujú na to, že to môže byť nebezpečné, že sa to ešte nepoužilo. Teraz nútiť ľudí, aby prijali takúto vakcínu, ktorá môže byť svojim spôsobom riziková kvôli riziku, že tuná môže zomrieť 30 ľudí, tak to je trošku neprimerané.“

Podľa Maleca nie je na povinné očkovanie proti koronavírusu dostatok dôvodov. Sú tu podľa neho oveľa závažnejšie choroby, ktoré sa neriešia: „Teraz sa vo svete hovorí, napríklad hovoria vedci, že poklesla zaočkovanosť proti poliomyelitíde, teda detskej obrne a že to bude dosť vážna vec, pretože bola už pred radikáciou, podobne ako kiahne a že teraz znova stúpajú prípady a ta poliomyelitída je závažné ochorenie, kde to očkovanie si myslím je na mieste, ale my sa sústredime na koronavírus, ktorý je v podstate banálna záležitosť.“

 

Reklama

Celý rozhovor si môžete pozrieť tu:

 

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

Včera 19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

Včera 19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

Včera 19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

Včera 17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

Včera 17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

Včera 17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

Včera 17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

Včera 17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

Včera 17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
Včera 17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

Včera 17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

Včera 16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

Včera 15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali