Slafkovský dostal od klubu zelenú, aby mohol reprezentovať Slovensko na majstrovstvách

Slafkovský dostal od klubu zelenú, aby mohol reprezentovať Slovensko na majstrovstvách

Montreal 17. apríla 2024 (TASR/HSP/Foto:X/Canadiens Montréal)

Aktualizované 18. apríla 07:33

Juraj Slafkovský bude reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave. Jeho klub Montreal Canadiens o tom informoval v stredu večer na svojej oficiálne stránke, kde uviedol, že na šampionát pôjde v drese USA aj Slafkovského spoluhráč z prvého útoku Cole Caufield. Obe krajiny proti sebe nastúpia v pondelok 13. mája o 16.20 h v zápase B-skupiny v Ostravar aréne

Juraj Slafkovský
Na snímke Juraj Slafkovský

“Juraj Slafkovský by mal reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta 2024,” uviedol Montreal ešte popoludní v príspevku na sociálnej sieti X a pridal aj vyjadrenie dvadsaťročného útočníka: “Myslím, že ak sa nič nezmení, pôjdem.” Večer už na svojom webe napísal, že obaja aj s Caufieldom na MS budú hrať.

Reklama

Canadiens ukončili sezónu v noci na stredu. V záverečnom zápase prehrali s Detroitom 4:5 po nájazdoch a obsadili predposledné 15. miesto vo Východnej konferencii. Slafkovský zaznamenal v stretnutí gól i asistenciu a vo svojej druhej sezóne v profilige pokoril méty 20 presných zásahov a 50 bodov (20+30). Počas ročníka odohral všetkých 82 zápasov základnej časti s priemerným časom na ľade 17:56 minút a do štatistík si pripísal aj 19 mínusových bodov a 55 trestných minút.

Najvyššie draftovaný hráč v roku 2022 tak môže nastúpiť za Slovensko už na treťom svetovom šampionáte. Na MS si zahral aj v rokoch 2021 a 2022 a v druhom prípade bol s deviatimi bodmi (3+6) najproduktívnejší Slovák na turnaji. Pred dvoma rokmi zažiaril aj na olympijskom turnaji, na ktorom získalo Slovensko nečakaný bronz. Slafkovský strelil v Pekingu sedem gólov v rovnakom počte zápasov, bol najproduktívnejší hráč a vyhlásili ho aj za najužitočnejšieho hráča turnaja. V Ostrave sa stretne v jednom tíme so svojím kamarátom Šimonom Nemcom, ktorý v rozhovore pre New Jersey Devils taktiež prisľúbil účasť.

Reklama

Caufield sa predstaví v americkom tíme prvýkrát na MS, doteraz reprezentoval len v juniorských kategóriách. Dvadsaťtriročný krídelník má za sebou taktiež výbornú sezónu, v ktorej odohral všetkých 82 zápasov a nazbieral 65 bodov (28+37), čo je jeho maximu. V druhej časti sezóny hral v jednom útoku so Slafkovským a kapitánom Nickom Suzukim. Dvadsaťtriročný center dostal pozvánku od kanadskej reprezentácie, ale podľa Montrealu sa ešte nerozhodol, či pocestuje do Česka. Suzuki je najproduktívnejší hráč Canadiens v tejto sezóne, v 82 dueloch strelil 33 gólov a pridal 44 asistencií.

Pozvánky do tímu “javorových listov” dostali aj brankár Samuel Montembeault a najproduktívnejší obranca Montrealu Mike Matheson (62 b), no rozhodli sa ich odmietnuť.

 

Príchod na MS potvrdil aj Nemec

Hokejový obranca Šimon Nemec príde reprezentovať Slovensko na majstrovstvá sveta do Prahy a Ostravy. Uviedol to vo videorozhovore na oficiálnej stránke svojho klubu New Jersey Devils.

“Áno pôjdem,” odpovedal Nemec na otázku reportérky, či príde pomôcť slovenskému výberu na svetový šampionát do Čiech. “Pre mňa je to ako ísť domov. Je to asi päť hodín od môjho rodného mesta. Moja rodina sa na to veľmi teší. Moji starí rodičia nemôžu prísť sem do USA, môžu ísť iba tam, takže sa na to veľmi teším,” pokračoval.

Reklama

Dvadsaťročný Nemec odštartoval prebiehajúcu sezónu na farme Utica Comets v nižšej AHL, kde odohral 13 zápasov a nazbieral osem bodov (2+6). Po zranení obrancu Dougieho Hamiltona ho 1. decembra povolali do prvého tímu a svoju šancu už z rúk nepustil. Za Devils odohral 60 duelov, v ktorých strelil tri góly a pridal 16 asistencií. Na konte má aj 33 trestných minút a sedem “mínusiek”.

“Môj cieľ bol stráviť polovicu sezóny v Utice a polovicu tu. Nakoniec som tu strávil viac a som veľmi šťastný, že som tu mohol byť. Teraz viem, čo musím zdokonaliť pred ďalším ročníkom a budem lepší,” uviedol Nemec s tým, že chce popracovať na korčuľovaní, konzistentnosti, streľbe a chce zosilnieť a nabrať svalovú hmotu.

 

Splnený sen

Pre New Jersey sa táto sezóna skončila už po základnej časti, Devils v nej nazbierali 81 bodov a obsadili 13. miesto vo Východnej konferencii. Na postup do play off im chýbalo desať bodov. Pre druhého hráča draftu z roku 2022 to však bol prelomový ročník.

“Myslím si, že moja sezóna bola celkom dobrá, i keď vždy môže byť lepšia. Zmenil sa aj môj život. Stále sa niekam presúvame, lietame, nie je to jednoduché, ako keď idete z domu na tréning a späť domov. Nie je to ľahké, ale je to život, aký chcem žiť a je to splnený sen,” komentoval náročný program v najlepšej lige sveta.

Reklama

Nemec sa v nej stretol s množstvom výborných hráčov, ale na otázku, ktorý mu najviac ukázal, že je už v NHL, odpovedal: “Connor McDavid. On je taký dobrý… Myslím si, že to bol môj štvrtý zápas, keď som proti nemu nastúpil. No je tu veľa skvelých hráčov a musím byť pripravený na každé striedanie.”

Na MS sa môže opäť stretnúť s kamarátom Jurajom Slafkovským, s ktorým si zahral už na šampionátoch v rokoch 2021 a 2022 ako aj na olympiáde v Pekingu. Dvadsaťročný útočník dostal v stredu od Montrealu povolenie reprezentovať. “Juraj Slafkovský by mal reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta 2024,” uviedol v príspevku Montreal a pridal aj vyjadrenie dvadsaťročného útočníka: “Myslím, že ak sa nič nezmení, pôjdem.”

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:22

Členstvo v EÚ a NATO je nespochybniteľným základom slobody, prosperity a bezpečnosti ČR. Jeho najväčším prínosom je, že krajina výzvam nečelí sama. Na konferencii “20 rokov Česka v EÚ” na Pražskom hrade to povedal český prezident Petr Pavel. Opäť vyzdvihol dôležitosť eura.

Petr Pavel
Na snímke český prezident Petr Pavel
11:33

Deväťdesiatosemročná Ukrajinka z obce Očeretyne v Doneckej oblasti v čase ťažkých bojov a ostreľovania prešla za pomoci drevených palíc desať kilometrov do bezpečia. Informovalo o tom ukrajinské ministerstvo vnútra.

11:31

Influenceri by si mali byť vedomí, že za propagáciu nelegálnych webových stránok týkajúcich sa nelegálnych hazardných hier im hrozí pokuta. A to aj pri reklame vo forme bonusových kódov, odkazov na nelegálne online kasína alebo živého streamovania priebehu hry. V prípade fyzickej osoby ide o pokutu do výšky 50.000 eur, pri právnickej osobe do 250.000 eur.

11:30

Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Poskytnutá bude prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky. Vyplýva to z vládneho návrhu novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve, ktorý Národná rada SR definitívne schválila. Poslanci o právnej norme rokovali v skrátenom legislatívnom konaní.

11:29

Medziročné tempo rastu inflácie v eurozóne zostalo v apríli 2024 nezmenené na marcovej úrovni 2,4 %. Stále tak prekračuje cieľ Európskej centrálnej banky na úrovni 2 %.

11:28

Zástupcovia konkurenčných palestínskych skupín Hamas a Fatah rokovali v Pekingu o podpore “vnútropalestínskeho zmierenia”. Uviedol to hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lin Ťien.

11:27

Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier označil rozšírenie Európskej únie o desať štátov pred 20 rokmi za “moment európskeho šťastia”. 

11:26

Predseda Európskej rady Charles Michel nemá obavy z nadchádzajúceho polročného predsedníctva Maďarska v Rade Európskej únie. Podľa servera index.hu to vyplýva z Michelovho rozhovoru, ktorý poskytol v Bruseli európskym médiám.

11:25

 Britský hlavný inšpektor väzníc Charlie Taylor skritizoval neprijateľné podmienky zadržiavania migrantov na letisku neďaleko Londýna.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali