Kardinál s elitnými globalistami na tajnej schôdzke “Bilderbergu”

Kardinál s elitnými globalistami na tajnej schôdzke “Bilderbergu”

Turín 7. júna 2018 (HSP/LifeSiteNews/Foto:TASR/AP-Pavel Golovkin)

 

Vatikánsky štátny sekretár kardinál Pietro Parolin sa tento týždeň stretne s elitami globalistov zo západnej Európy a Ameriky na schôdzke za zatvorenými dverami. Medzi iným prediskutujú rast populistov v Európe a voľby v USA. Kardinála Parolina, (63) pozvali na tohoročné stretnutie globalistov skupiny „Bilderberg“ 2018 do talianskeho Turína.

Na snímke Pavel Golovkin

Stretnutia skupiny Bilderberg slúžia ako fórum svetových elít od r. 1954 na rozvíjanie ich vízie sveta. Prítomní môžu voľne používať informácie z diskusií. Nikto však nesmie odhaliť, kto čo povedal. Na týchtro stretnutiach sa zúčastňujú vysoko postavení ľudia ako David Rockefeller, Bill Gates, Bill a Hillary Clintonoví, Angela Merkelová, Tony Blair, Emma Bonino, Pierre Elliott Trudeau.

Reklama

Tento týždeň bude 128 účastníkov z 23 krajín diskutovať o 12 témach:  populizmus v Európe, nerovnosť, budúcnosť práce, umelá inteligencia, USA pred voľbami, voľný obchod, vodcovstvo USA vo svete, Rusko, kvantové operácie na počítačoch, Saudská Arábia a Irán, svet ‘po pravde’ a bežné udalosti.

Minulý rok bol tzv. populizmus na 8. mieste programu, tento rok je na 1. mieste. Od minulého stretnutia boli vlády kritizované ako populistické  zvolené v Česku aj v Taliansku.

Reklama

Podľa vlastnej literatúry je účelom každoročného stretnutia Bilderbergu „pestovať dialóg medzi Európou a Severnou Amerikou“. Niektorí vatikánski pozorovatelia sú zvedaví, či Parolin prednesie špeciálne posolstvo pápeža Františka účastníkom stretnutia. Od svojho zvolenia v r. 2013, pápež František podporuje globalistické záujmy ako klimatické zmeny a ciele OSN v oblasti trvalo udržateľného rozvoja.

Parolin bude prvým hosťom z Vatikánu, ktorý sa kedy zúčastnil na stretnutí skupiny Bilderberg! Kardinál je jedným z najvplyvnejších predstaviteľov Rímskej kúrie a vatikánski pozorovatelia ho považujú za menovaného na podporu úspešného pontifikátu Františka. Parolin ubezpečil, že náuka pápeža Františka v „Amoris laetitia“ predstavuje posun paradigiem v Cirkvi. Čínsky kardinál Zen ho kritizoval za vatikánsky „samovražedný obchod“ s Čínou. A bol zapojený aj do najatia pro-homosexuálnej advokátskej kancelárie, aby presadila zatvorenie katolíckej webovej stránke kritizujúcej pápeža Františka. Kritici stretnutí nadácie Bilderbergu sú presvedčení, že jej stretnutia podkopávajú demokraciu.

„Prísne tajné každoročné stretnutia skupiny Bilderberg Group sa každým rokom dôkladnejšie sledujú,“ ako povedal Daniel McAdams pre  LifeSiteNews. McAdams je výkonným riaditeľom „Inštitútu Rona Paula pre pokoja a blahobyt“.  „Títo globalisti z Bilderbergu opovrhujú ľuďmi mimo elity a zvlášť odmietajú národnú suverenitu a ľudové hlasovanie. Ich direktívny prístup ‘my vieme čo je pre vás najlepšie’ skôr zraňuje tých najchudobnejších vo svete, ako by im pomáhal,“ hovorí Mc Adams.

Medzi tými, ktorí chcú vyjadriť svoje názory na „populizmus“ a iné témy sú: historička a žurnalistka Anne Applebaumová, jej manžel, poľský politik Radoslav Sikorski, šéf Banky Anglicka Mark Carney, diplomat Henry Kissinger, žurnalistka Peggy Noonan z Washington Post, bývalý britský kancelár štátnej pokladnice George Osbourne, šéf RyanAir Michael O’Leary, belgický premiér Charles Michel … a kardinál Parolin.

Podľa McAdamsa je kardinál Parolin nezvyčajnou voľbou hosťa:

Reklama

„Rímsko-katolícka cirkev je pravou globálnou organizáciou a vďaka za to, že  nie je globalistickou organizáciou. Pozvanie kardinála Parolina na tohoročné stretnutie by síce nemuselo nutne vyvolať našu nevôľu, no mali by sme chápať, že skupina Bilderberger a podobné skupiny sú často nevolenou elitou, ktorá je skôr proti náuke Cirkvi, ako by ju schvaľovala.“

McAdams povedal, že miliardár Bill Gates je pravidelným účastníkom stretnutí a poukázal na jeho odpor voči katolíckej náuke o živote a rodine:

„Jeho názory sú oveľa viac proti-katolícke, ako si dokážeme predstaviť! Pred niekoľkými rokmi sa Gates otvorene vyjadril, že dokáže znížiť svetovú populáciu o celú miliardu!“

Gates hlása aj svoje teórie ako zastaviť klimatické zmeny, ktoré ako verí spôsobuje človek. Čo odporúča?

„Použitím nových vakcín, zdravotnej starostlivosti a reprodukčnými zdravotnými službami by sme mohli znížiť populáciu až o 15 percent,“ citoval McAdams Gatesa. „To znamená zabíjať detičky, aby sa dosiahol jeho cieľ znížiť uvoľňovanie oxidu uhličitého.“

Reklama

McAdams by rád vedel, či Parolin navštívi stretnutie na evanjelizáciu svetových elít, alebo aby sa s nimi spájal:

„Ak by kardinál Parolin navštívil schôdzku, aby nekompromisne obhajoval katolícky postoj vo veciach života a princípov subsidiarity, boli by sme potešení, že ‘rozvinul vlajku’ na inak nepriateľskom teritóriu. Avšak ak je jeho jediným účelom potľapkať si po pleciach s elitami a tak poskytnúť garanciu legitímnosti podujatiu, ktoré podkopáva naše katolícke princípy, tak by sme hľadeli na jeho účasť veľmi negatívne,“ uzavrel McAdams.

Hovorca Bilderbergu pre LifeSiteNews povedal, že ich hostia sú volení ako súkromní jednotlivci, nie ako predstavitelia ich firiem. „Stretnutia Bilderbergu vždy predstavovali veľkú rozmanitosť sektorov, prostredí a názorov,“ napísal mediálny tím Bilderbergu. „Pre nás je kľúčovou otázkou, či účastníci prispejú zaujímavou perspektívou nezávisle od svojho postavenia.“

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali