Galko sa pustil do exkolegu Mihála: “Bol najväčším absentérom v parlamente, zneužíval štátne zdroje. To jeho Spolu ani samo ani s PS na zmenu nemá”

Galko sa pustil do exkolegu Mihála: “Bol najväčším absentérom v parlamente, zneužíval štátne zdroje. To jeho Spolu ani samo ani s PS na zmenu nemá”

Bratislava 16. septembra 2019 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel, Radoslav Maťaš)

 

V posledných dňoch v médiách rezonoval najmä vnútorný spor v opozičnej strane SaS medzi predsedom Richardom Sulíkom a novou platformou Demokratické jadro, ktorú reprezentuje najmä Ľubomír Galko a niekoľko ďalších poslancov. Galko sa však v pondelok pustil aj do bývalého ministra práce za SaS Jozefa Mihála, ktorý v súčasnosti pôsobí v parlamente ako nezaradený poslanec a patrí k hlavným tváram novej strany Spolu-OD Miroslava Beblavého.

Na snímke Ľubomír Galko a Jozef Mihál

Spor sa točí okolo odchodu Jozefa Mihála zo strany SaS, ktorý ho vtedy vo februári 2017 sám odôvodnil nezhodami so šéfom strany Richardom Sulíkom, ktorého ako uviedol, už nemohol ďalej tolerovať. “Viac ho zaujíma téma imigrantov, ako je to v Nemecku, ako je to s pádom eura, ako je to s hejtovaním,“ vysvetlil svoj postoj Mihál, ktorý chcel v SaS klásť dôraz na ekonomické témy a daňovú reformu.

Reklama

Najnovšie však Mihál v rozhovore pre časopis Týždeň prekvapil tým, že v skutočnosti vraj bola dôvodom jeho odchodu osoba Ľubomíra Galka, ktorý manipuluje a ohovára a vraj tak v strane vyvoláva napätie a “zlú krv” ako to pomenoval Mihál.

“Ak Sulík navrhne kandidátku tak, že sa to nebude páčiť ľuďom okolo Ľuba Galka, tak mu tú kandidátku neschvália. Toto rozloženie síl znamená, že Richard Sulík bude musieť dať Galka na miesto číslo 2, a tým pádom bude tá kandidátka zmesou tých, ktorí sú na Sulíkovej strane a tých, ktorí sú na Galkovej,“ povedal o údajnej situácii v SaS Mihál a dodal, že podľa neho Galko stojí aj za tým, že bývalá podpredsedníčka parlamentu Nicholsonová nedávno nebola zvolená do užšieho vedenia a rozhodla sa pre pozastavenie členstva v SaS.

Reklama

Na toto vyhlásenie v pondelok zareagoval exminister obrany Galko, ktorý si myslí, že Mihál v uvedenom rozhovore klamal. “Napríklad, že v roku 2016 odišiel z SaS kvôli mne. Lenže vtedy svoj odchod zdôvodnil tým, že nesúhlasí s postojmi predsedu Sulíka. Toto zopakoval v tom čase ešte niekoľkokrát – pre médiá, aj v súkromných správach mnohým našim členom, ktorí ho doslova prosili, aby neodchádzal. Esemesky typu „Pošlite do čerta predsedu a vrátim sa“ majú dodnes uložené.”

Jozef Mihál však podľa Galka odišiel aj preto, lebo absolútne nepracoval ako poslanec a ani ako podpredseda pre SaS. “Bol najväčším absentérom v parlamente, nezúčastňoval sa na zasadnutiach, lebo sa venoval svojmu súkromnému biznisu – prednáškam a školeniam účtovníčok po celom Slovensku. Nezúčastňoval sa ani na straníckych aktivitách do volieb NR SR, celú Agendu 2020 a s ňou spojenú kampaň sme odmakali Sulík, Kiššová, Rajtár, Jurzyca a ja. Mihál bol v tom čase na dovolenke, alebo si opäť robil svoje súkromné prednášky. Ako poslanec NR SR zneužíval takto štátne zdroje.”

“Keďže v tomto konaní pokračoval aj po voľbách, viackrát sme mu to s kolegami vyčítali. Využil preto niektoré názory Richarda Sulíka a potom ako Richard uverejnil tento blog, Jozef to využil a strane SaS zamával. A pri odchode nezabudol predsedovi SaS poriadne naložiť. Jozef Mihál v rozhovore narozprával aj viacero iných klamstiev o vnútrostraníckych záležitostiach, ktoré vytiahol z kuchyne SaS, čo by slušný človek nespravil. Niektoré tvrdenia o mne, ktoré sú čírymi výmyslami, by boli skoro až na civilnú žalobu.”

Ľubomír Galko dodal, že by bol veľmi rád, ak by Mihál prestal rozoštvávať SaS, ak sa chce čo len trochu tváriť, že mu ide o Slovensko. “To jeho Spolu ani samo ani s PS totiž na zmenu režimu nemá.”

 

Reklama

Galko vraj šíri intrigy

Na obhajobu Mihála sa na sociálnej sieti postavila poslankyňa Európskeho parlamentu Lucia Ďuriš Nicholsonová, podľa ktorej má Mihál pravdu v tom, kto šíri intrigy v SaS. Bývalá podpredsedníčka NR SR má v súčasnosti pozastavené členstvo v strane. “Viacerí ste mi ticho vyčítali pozastavenie členstva, niektorí ma obviňovali, že som využila SaS ako výťah do EP. Nebola to a nie je to pravda. Dnes to za mňa všetko nahlas povedal Jozef Mihál a tí, ktorí naďalej klamú o Mihálovom odchode a mojom pozastavení členstva by sa mali hanbiť,” tvrdí Nicholsonová.

“Dúfam, že SaS sa očistí a po očiste bude ešte silnejšia ako predtým. Som pripravená urobiť pre to maximum. Nateraz dosť politikárčenia, letím do Štrasburgu, kde ma čaká veľmi náročný týždeň. Pozdravujem na Slovensko, osobitne Jozefa Mihala,” odkázala prostredníctvom Facebooku poslankyňa EP.

O stanovisko sme požiadali aj šéfa SaS Richarda Sulíka, do redakčnej uzávierky svoje vyjadrenie neposlal.

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali