Centrum pre štúdium politického islamu varuje Lajčáka: Pakt OSN môže byť použitý na islamizáciu spoločnosti a presadzovanie šaríe

Centrum pre štúdium politického islamu varuje Lajčáka: Pakt OSN môže byť použitý na islamizáciu spoločnosti a presadzovanie šaríe

Bratislava 28. novembra 2018 (HSP/Foto:TASR/AP Photo/Bernat Armangue)

 

Globálny pakt o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii vyvoláva na slovenskej politickej scéne už niekoľko týždňov búrlivu diskusiu. Ozývajú sa hlasy, aby do Marrakéša nik necestoval a Slovensko pakt odmietlo. Minister zahraničia Miroslav Lajčák na to reagoval vyhrážkou podania demisie. A práve jemu adresovalo Centrum pre štúdium politického islamu otvorený list, v ktorom ministrovi prezentuje potenciálne riziká paktu a varuje ho pred islamizáciou našej spoločnosti

Ilustračné foto

Na naše otázky týkajúce sa politického islamu a otvoreného listu ministrovi Lajčákovi odpovedalo Centrum pre štúdium politického islamu International.

Reklama

 

Predstavte, prosím, našim čitateľom vašu organizáciu

Reklama

Centrum pre štúdium politického islamu (CSPI) je neziskové, apolitické a nenáboženské hnutie zamerané na vzdelávanie a skúmanie doktríny politického islamu. Politický islam je tá časť islamskej doktríny, ktorá sa týka nemoslimov, teda kafirov.

Štatistická analýza textov amerického profesora fyziky Billa Warnera odhalila, že kafirov sa týka 51 percent celkového textu základných kníh islamskej doktríny. Použitím vedeckých metód skúmania je možné tento politický aspekt islamu pomerne ľahko odhaliť a pochopiť.

Cieľom CSPI je vzdelávaním o podstate doktríny politického islamu chrániť hodnoty slobody, demokracie i ľudskej dôstojnosti.

 

Na blogu slovenského portálu ste zverejnili otvorený list. Čo bolo dôvodom, že ste sa rozhodli adresovať ho ministrovi zahraničia Miroslavovi Lajčákovi a týka sa Globálneho paktu o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii?

Reklama

Minister Lajčák je pravdepodobne spoluautorom daného dokumentu a jedným z jeho najväčších presadzovateľov. Dokonca pohrozil demisiou v prípade, že by sa SR postavila proti Paktu.

Analýza CSPI odhalila, že viacero ustanovení v Pakte môže byť použitých na presadzovanie islamizácie. Aj keď v Pakte sa slovo islam nenachádza, v kontexte vývoja posledných rokov a tiež 1400-ročnej histórie islamu CSPI identifikovalo možnú podporu islamskej migrácie ako najproblematickejší aspekt Paktu.

Keďže však na pochopenie tejto agendy je nutné text Paktu analyzovať z pohľadu politického islamu, pretože pri bežnom prečítaní to nemusí čitateľovi neznalému politického islamu dôjsť, rozhodli sme sa poskytnúť pánovi Lajčákovi tento pohľad na daný dokument. S tým, že veríme, že pohľad politického islamu ozrejmí pánovi ministrovi riziká Paktu a že sa na základe toho rozhodne zmeniť svoj názor.

 

V čom podľa vás spočíva najväčší problém paktu OSN?

Reklama

Analytici CSPI identifikovali niekoľko problematických bodov, ktoré môžu viesť k presadzovaniu islamských pravidiel šaría. Sú uvedené v článku na našom blogu:

Cieľ 4 opatrenie f: chýbajúca národnosť migranta nie je prekážkou, hoci vytvára problém pri identifikovaní oprávnenosti migrácie
● Cieľ 5: „Zvýšiť dostupnosť a flexibilitu ciest pre legálnu migráciu“
● Cieľ 7 opatrenie a: existujúce predmetné politiky bude možno nutné zmeniť, aby vyhovovali požiadavkám migrantov v súlade s islamským právom šaría.
● Cieľ 7 opatrenie b: keďže islam je uznaný za náboženstvo, ochrana ľudských práv migrantov bude vykonávaná v súlade s hodnotami islamu
● Cieľ 11 opatrenie f: ak budú príslušné zákony a nariadenia upravené podľa tohto opatrenia, znamená to akceptáciu nelegálnej imigrácie, pričom diskriminácia sa stáva argumentom v prospech akéhokoľvek migranta
● Cieľ 15 opatrenie e: umožňuje poskytovanie zdravotných služieb v súlade s islamským právom šaría
● Cieľ 16 opatrenie c: zabezpečuje zjednocovanie rodín, čím zvyšuje imigráciu niekoľkonásobne
● Cieľ 17 / 33: zákaz kritického myslenia v súvislosti so správaním sa migrantov, kritika je silne odsudzovaná
● Cieľ 17 opatrenie a: útok proti slobode prejavu, migranti sú automaticky považovaní za nevinných a za obete
● Cieľ 17 opatrenie c: kontrola médií, cenzúra spravodajstva, zameranie nie na fakty, ale na prezentovanie migrácie ako výlučne pozitívneho javu. Ostatné médiá ponechané bez financií či podpory.
● Cieľ 17 opatrenie g: migrácia musí byť presadzovaná v kontexte volebných kampaní
● Cieľ 20 opatrenie i: vytvára základy bankovníctva v súlade s islamským právom šaría

 

Čo podľa vás môže v Európe spôsobiť z dlhodobého hľadiska islamská migrácia?

V prvom rade je nutné pochopiť, že migrácia je v islame natoľko dôležitá, že je základom pre islamský kalendár. Ten nezačína narodením Mohameda, alebo jeho prvým zjavením, či prvým verejným vystúpením. Začiatkom islamského kalendára je hidžra, teda migrácia moslimov z Mekky do Jathribu. Z kazateľa, ktorý 13 rokov v Mekke hlásal náboženstvo islamu bez väčšieho úspechu, sa po hidžre stáva úspešný politický vodca a dobyvateľ.

Vďaka politickému islamu a džihádu sa moslimom najprv podarilo ovládnuť Jathrib, premenovať ho na Medinu a pôvodných obyvateľov, vrátane štyroch židovských kmeňov buď vyhnať, konvertovať alebo vyvraždiť. Za deväť rokov po hidžre islam ovládol celú Arábiu. V tomto trende pokračuje dodnes. Bližšie informácie ohľadom islamizácie krajín a čo sa s tým dá urobiť si môžete pozrieť na www.whaticando.today

 

Prečo podľa vás predstavitelia OSN neriešia situáciu v krajine, nepodporujú vlastenectvo ľudí, ale riešia len sprievodný jav – a tým je migrácia? Prečo podľa vás pakto OSN umožňujú odliv mozgov z krajiny?

CSPI sa venuje štúdiu politického islamu a to je aj doména, ku ktorej sa vyjadrujeme.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:56

Americký Senát hlasoval, po polnočnom konečnom termíne, opätovne za kľúčový zákon o sledovaní. Zákon pritom takmer prestal platiť. Predchádzali tomu názorové rozdiely o tom, či by Federálny vyšetrovací úrad USA (FBI) mal mať zakázané využívať tento program o údajoch o Američanoch.

09:02

Izrael v súvislosti s vyhrotenou situáciou na Blízkom východe žiada USA o viac tankovej munície a vojenských vozidiel, píše agentúra Bloomberg.

Podľa zdrojov agentúry bola žiadosť predložená nedávno a Bidenova administratíva ju ešte nezačala posudzovať.

Denník The Wall Street Journal predtým s odvolaním sa na amerických predstaviteľov napísal, že Biely dom zvažuje možnosť transferu zbraní do Izraela za viac ako 1 miliardu dolárov. Išlo by o najdrahšiu dodávku od začiatku operácie v pásme Gazy.

08:52
USA uvalili sankcie na Minsk Wheeled Tractor Plant a tri čínske podniky za údajný transfer výrobkov potrebných pre raketový program do Pakistanu, uvádza ministerstvo zahraničných vecí.
08:50

Americká armáda umiestnená na leteckej základni neďaleko čadského hlavného mesta N’Djamena nemohla predložiť dokumenty, ktoré by odôvodňovali jej prítomnosť, píše agentúra Reuters.

Hlavný veliteľ čadských vzdušných síl v tejto súvislosti požiadal o prerušenie pobytu Američanov.

08:41

Pre vojnu v palestínskom Pásme Gazy sa tradičná púť židov na tuniský ostrov Džerba uskutoční v oklieštenom formáte. Púť do synagógy Ghriba – najstaršej v Afrike – zvyčajne zahŕňa niekoľkodňové podujatia za prítomnosti tisícov pútnikov.

08:40

Najmenej 32 ľudí zahynulo v posledných týždňoch v Keni v dôsledku silných lejakov a záplav. Oznámili to viaceré humanitárne organizácie, ktoré tam pôsobia.

08:30

Spojené štáty súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto západoafrickej krajine, kde mali vybudovanú veľkú základňu bezpilotných lietadiel.

07:48

Dvaja ľudia zahynuli pri ukrajinskom útoku dronom v ruskej Belgorodskej oblasti, uviedol nadránom tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov.

07:24

Vojenská základňa v strednom Iraku, kde sídlia oddiely irackej armády a proiránske polovojenské jednotky, sa stala terčom bombardovania.

07:23

Severná Kórea uskutočnila test “superveľkej hlavice” určenej pre strategickú riadenú strelu, uviedli v sobotu tamojšie štátne médiá a dodali, že odpálila aj nový typ protilietadlovej strely. 

07:22

 Vysokí predstavitelia OSN varovali Bezpečnostnú radu pred rizikami vzniku nového frontu v Sudáne v okolí mesta al-Fašír v provincii Severný Darfúr na severozápade krajiny, ktorého obyvateľstvo je už teraz na pokraji hladomoru.

07:21

Spojené arabské emiráty začali rozsiahlu humanitárnu operáciu v zbombardovanom meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy, pričom plánujú obnoviť prevádzku tamojšej Násirovej nemocnice.

07:18

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas cesty po východoukrajinskom regióne Donbas nachádzajúcom sa na frontovej línii navštívil veliteľské stanovište v bojmi zmietanom meste Časiv Jar. Zelenskyj to uviedol na platforme Telegram s tým, že na mieste bol oboznámený so situáciou v teréne.

Zelenskyj
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:16

Ukrajina má v rámci sebaobrany právo útočiť na legitímne vojenské ciele aj mimo svojho územia, vyhlásil po zasadnutí Rady NATO-Ukrajina v Bruseli generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Generálnemu tajomníkovi NATO Stoltenbergovi predlžili mandát o jeden rok
Na snímke generálny tajomník Jens Stoltenberg
07:14

V Ekvádore zastrelili ďalšieho starostu. Ide už o druhý takýto prípad zavraždeného starostu v priebehu niekoľkých dní a piaty od začiatku roka. Túto latinskoamerickú krajinu pritom v nedeľu čaká celoštátne referendum o sprísnení opatrení proti organizovanému zločinu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali