Bezdetní európski lídri nás vedú do katastrofy

Bezdetní európski lídri nás vedú do katastrofy

Svet 9. mája 2017 (HSP/gatestone/Foto: Kombosnímka HSP/TASR/AP/Michel Euler, Julian Stratenschulte)

 

Európa nikdy nemala toľko bezdetných vedúcich európskych politikov ako dnes. Sú “moderní”, otvorení, multikultúrni a majú pocit, že všetko končí pri nich. Skrátka, byť bez dieťaťa je úľavou, pretože nebudú “žiadne výdavky”, žiadne obetovanie sa pre niekoho a žiadne výčitky v budúcnosti za neblahé dôsledky dnešného konania. Presne, ako sa píše v správe výskumu, ktorý financovala Európska únia: “Žiadne deti, žiaden problém!

Na snímke vľavo Emmanuel Macron, vpravo Angela Merkelová so svojou zmenšenou podobizňou

Najvýznamnejší európski lídri sú bezdetní. Nemecká kancelárka Angela Merkelová, holandský premiér Mark Rutte, a nový francúzsky prezident Emmanuel Macron, švédsky premiér Stefan Löfven, luxemburgský premiér Xavier Bettel a predsedníčka škótskej vlády Nicola Sturgeneová.

Reklama

Kým lídri Európy nemajú potomstvo, zdá sa, že ich ani netrápi budúcnosť ich kontinentu. Nemecký filozof Rüdiger Safranski píše:

“pre bezdetných je myslenie v termínoch budúcich generácií menej relevantné. Preto sa správajú čoraz viac tak, ako keby oni mali byť tí poslední a vidia samých seba ako to posledné ohnivko na reťazi.”

Reklama

“Európa pácha samovraždu. Alebo aspoň jej lídri sa rozhodli spáchať samovraždu”, napísal pred pár dňami Douglas Murray v denníku The Times. “Európa už nechce plodiť potomstvo, ani bojovať za seba či dokonca už ani stáť si za svojím”. Murray tieto paradoxy nazýva vo svojej knihe Čudná smrť Európy (The Strange Death of Europe) “existenčnou civilizačnou únavou”.

Angela Merkelová urobila fatálne rozhodnutie otvorením dverí miliónu a pol migrantov, aby tak zmiernila “demografickú zimu” svojej krajiny. Nie je náhodou, že Merkelovej, ktorá sama nemá deti, prischla prezývka “súcitná matka” migrantov. Merkelovej evidentne nevadí, že masívny príliv migrantov zmení nemeckú spoločnosť, pravdepodobne už navždy.

Autor Dennis Sewell v tejto súvislosti pre Catholic Herald píše:

“Práve idea o “Západnej civilizácii” sama o sebe komplikuje demografickú paniku. Bez toho by bola odpoveď jednoduchá: Európa sa nemusí trápiť pri hľadaní mladých ľudí, ktorí by podporovali starých v ich posledných rokoch života. Máme totiž už hromadu mladých migrantov, ktorí stoja za dverami a klopú na dvere, snažia sa prejsť cez ostnatý drôt, či preplaviť k nám na gumových člnoch. Musíme ich len pustiť dnu.”

V podstate má pravdu.

Reklama

Merkelovej bezdetný status odráža nemeckú spoločnosť: podľa štatistík EÚ 30% nemeckých žien nemá potomkov a toto číslo narastá až na 40%, ak k tomu prirátame dievčatá, ktoré končia univerzitné štúdiá. Nemecká ministerka obrany Ursula von der Leyenová povedala, že ak miera pôrodnosti nenarastie, budú musieť “zhasnúť svetlá”.

Podľa novej štúdie, ktorú publikoval francúzsky demografický inštitút (Institut national d’études démographiques), až štvrtina európskych žien, ktoré sa narodili v 70.tych rokoch, zostane pravdepodobne bezdetná. Kým vo Walese a Anglicku bola v roku 1940 bezdetnou každá deviata žena vo veku 45 rokov, dnes je to už každá piata žena.

Francúzsky novozvolený prezident Emmanuel Macron odmieta tvrdenie Francoisa Hollanda, že “Francúzsko má s islamom problém”. Je proti odopieraniu občianstva džihádistov, a trvá na tom, že Islamský štát vlastne nie je islamský. “To, čo je problémom dnes, nie je islam, ale isté správanie, ktoré môžeme definovať ako náboženské a potom toto správanie priraďujeme k osobám, ktoré praktizujú toto náboženstvo”.

Macron hlása akýsi multikulturálny bufet. Hovorí o kolonializme ako o “zločine proti ľudskosti”. Je za otváranie hraníc a podľa neho nejestvuje nič také ako “francúzska kultúra”.

Filozof Mathieu Bock-Coté tvrdí, že 39-ročný Macron, ktorý má za manželku svoju 64-ročnú bývalú učiteľku, je symbolom “šťastnej globalizácie, ktorá je oslobodená od pamäte francúzskej stratenej slávy”. Nie je náhodou, že hnutie Manif Pour Tous, ktoré bojovalo proti legalizovaniu homosexuálnych manželstiev a adopcii takýmito pármi, urgovalo Francúzov, aby nevolili tohto “proti-rodinného kandidáta”… Jeho heslo ako aj hnutie “Vpred!” stelesňuje globalistické elity, ktoré redukujú politiku len na akési predstavenie.”

Reklama

Aj preto turecký líder Erdogan nalieha na moslimov, aby mali aspoň po päť detí a islamskí imámovia urgujú, aby moslimovia plodili deti a tým dobyli Európu. Islamskí rasisti sú zaneprázdnení budovaním stretu civilizácii uprostred Európy a sami definujú svoje západné hostiteľské krajiny ako tie, ktoré padnú: bez populácie, bez hodnôt a opustením svojej vlastnej kultúry.

Keď sa pozrieme na Merkelovú, Rutta, Macrona a iných, môžeme vôbec povedať, že sa títo islamskí rasisti mýlia? Naši lídri nás uspia do katastrofy. Prečo by ich malo trápiť, že na konci ich života už Európa viac nebude Európou? Joshua Mitchell k tomu trefne hovorí: “Nájsť seba samých je pre nich dôležitejšie než budovať svet. Mnoho generácií to už za nás predsa urobilo, tak my sa už len hrajme…”

Giulio Meotti

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:02

Poslanci Národnej rady (NR) SR prerokujú vládny návrh novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve v skrátenom legislatívnom konaní ešte na aktuálnej schôdzi. Rozhodli o tom vo štvrtok. Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť podľa návrhu Ministerstvo financií (MF) SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Poskytnúť sa má prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky (SZRB).

11:46

Mrazy, ktoré v poslednom týždni zasiahli Česko, boli pre pestovateľov ovocia fatálne. Odhadom už bolo zničených približne 100.000 ton ovocia a škoda v tejto chvíli presahuje miliardu korún (takmer štyri milióny eur). Pamätníci podľa českého ministra poľnohospodárstva Marka Výborného hovoria o najhoršej situácii za posledných sto rokov.

11:37

Thajské úrady varovali vo štvrtok pred novou vlnou horúčav, v dôsledku ktorých v tejto krajine prišlo od začiatku roka o život už najmenej 30 ľudí.

Extrémne horúčavy sa očakávajú v metropole Bangkok, ale aj na severe a severovýchode kráľovstva. V hlavnom meste už v stredu teploty dosahovali 40,1 stupňov Celzia, pričom obdobné hodnoty sa očakávajú aj vo štvrtok.

11:23

Viac ako 90 osôb zadržali v stredu počas propalestínskych protestov v areáli University of Southern California (USC) v Los Angeles.

Zadržaní boli z dôvodu neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok, napísala tamojšia polícia na sociálnej sieti X. Dodala, že pri zásahu nedošlo k žiadnym zraneniam.

11:10

Úrad Európskej komisie pre pripravenosť a reakcie na mimoriadne situácie v oblasti zdravia (HERA) v spolupráci s belgickým predsedníctvom v Rade EÚ v stredu oznámili, že vytvorili Alianciu pre kritické lieky. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

10:57

Vo vláde Petra Fialu končí ministerka pre vedu a výskum Helena Langšádlová, dôvody zatiaľ neuviedla. Vo štvrtok to oznámila jej strana TOP 09.

10:50

Európsky parlament (EP) v stredu (24. 4.) večer schválil balík zákonov, ktoré posilňujú súbor nástrojov EÚ na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

10:32

Pochodujúci dav v americkom Los Angeles si v stredu pripomenul genocídu Arménov medzi rokmi 1915 a 1918, pri ktorej zomrelo 1,5 milióna ľudí.

Dav sa zhromaždil v dištrikte Little Armenia (Malé Arménsko), odkiaľ pochodoval smerom k ulici Hollywood Boulevard. Druhý pochod vyvrcholil protestom pred tureckým konzulátom.

10:20

Popredného vietnamského magnáta v oblasti nealkoholických nápojov Trana Quiho Thanha vo štvrtok odsúdili na osem rokov väzenia v prípade podvodu vo výške 40 miliónov dolárov (37,4 milióna eur). Ide o ďalšieho podnikateľa odsúdeného v rámci rozsiahleho boja proti korupcii v krajine.

09:48

So sporením na vysokú školu treba začať najideálnejšie už pri narodení dieťaťa, inak sa možnosti zužujú. Lepšou alternatívou oproti sporeniu na bežnom účte, ktorý je často mesačne spoplatnený, sú ETF podielové fondy. Informovala o tom spoločnosť Universal maklérsky dom.

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali