Od migračnej invázie k občianskej vojne

Od migračnej invázie k občianskej vojne

Európa 12. októbra 2016 (HSP/CR/Foto: TASR/AP-S.Yulinnas)

 

“Už aj tým najskeptickejším sa začínajú otvárať oči”, začína svoju úvahu taliansky katolícky historik Roberto de Mattei a pokračuje: “Existuje organizovaný plán na destabilizáciu Európy prostredníctvom migračnej invázie. Tento projekt jestvuje už dávno…”

Na snímke migranti, ktorých zachránili indonézski rybári
Na snímke migranti, ktorých zachránili indonézski rybári

Historik pripomína slová spisovateľa Umberta Eca a kardinála Carla M. Martiniho:

Reklama

Eco: “V dnešnej dobe v Európe už nečelíme fenoménu imigrácie. Čelíme migračnému fenoménu a ako všetky veľké migrácie aj táto vyústi do etnickej reorganizácie v cieľových destináciách, nastane neúprosná zmena zvykov, neúnosná hybridizácia, ktorá štatisticky zmutuje farbu pokožky, vlasov, očí a populácií.” Kardinál Martini zasa tvrdil, že je nevyhnutné uskutočniť “prorocké rozhodnutie”, aby sme uvideli, že “migračný proces smerom z čoraz chudobnejšieho Juhu na čoraz bohatší Sever je obrovskou etickou a občianskou príležitosťou pre zmenu a zvrat z úpadku a konzumizmu, ktorý práve prebieha v západnej Európe.”

De Mattei však k tejto “stvoriteľskej deštrukcii” podľa jeho slov už dávnejšie upozornil, že nie sú to imigranti, ktorí sa budú musieť integrovať do európskej civilizácie, ale naopak, Európa sa bude musieť dez-integrovať a regenerovať v dôsledku vplyvu etník, ktoré ju okupujú… “Je to len sen o tvoriacom neporiadku, o podobnej pohrome, ktorá dala nový život Západu v dobe barbarských invázií, aby sa časom vybudovala multikultúrna spoločnosť budúcnosti”.

Reklama

Podľa neho “plán bol a naďalej ostáva zničiť národné štáty a ich kresťanské korene, a to nie pre vytvorenie akéhosi Superštátu ale pre vytvorenie “neštátu”, hrozivého prázdna, v ktorom všetko, čo sa zdalo byť naoko pravdou, dobrom a spravodlivosťou, sa prepadne do priepasti chaosu. Postmodernosť nie je projektom “konštrukcie”, ako keď sa zrodila pseudo-občianska spoločnosť z humanizmu a osvietenstva a následne bola udusená totalizmami 20. storočia, ale je to nová, úplne iná utópia. Jedná sa o “deštrukciu” a prechod na “kmene” – tzv. tribalizáciu Európy. Na konci tohto “revolučného procesu”, ktorý už viacero storočí útočí na našu spoločnosť, je nihilizmus. Tzv. “vyzbrojené nič”, ako sa raz vyjadril mons. Jean-Joseph Gaume (1802-1879).”

Ďalej pokračuje: “Roky prešli a utópia chaosu sa pretransformovala do nočnej mory, ktorú žijeme. Projekt rozpadu Európy, ktorý popisujú autori Alberto Carosa a Guido Vignelli v dokumentárnej štúdii zvanej Tichá invázia. Imigracionizmus: zdroj alebo komplot je už epochálnym fenoménom. Keď sa niekto ozval proti tomuto projektu, bol označený za “proroka skazy”. Dnes nám už hovoria, že sa jedná o nezastaviteľný proces, ktorý je len potrebné riadiť, ale nemožno ho zastaviť.

To isté sa hovorilo v 70. a 80. rokoch o komunizme, až kým nepadol Berlínsky múr a kým sa neukázalo, že nič v dejinách nie je nezvrátiteľné. Vlastne nič okrem slepoty užitočných idiotov. Medzi nich určite možno zaradiť starostov New Yorku, Paríža a Londýna – Billa de Blasio, Anne Hildagovú a Sadiqa Khana, ktorí 20. septembra tohto roku pri príležitosti všeobecného zhromaždenia OSN vydali vyhlásenie pre noviny The New York Times pod názvom: “Naši imigranti, naša sila” (Our immigrants, our strength). Vo vyhlásení apelujú na kompetentných, aby prijali “rozhodné opatrenia pre garantovanie pomoci a bezpečného útočiska pre utečencov z konfliktných zón a pre migrantov, ktorí utekajú pred chudobou.”

Stovky tisíc imigrantov, ktorí prichádzajú na pobrežia Európy, však neutekajú pred konfliktmi, ani pred chudobou. Sú to mladíci vo výbornom zdravotnom stave, dobre stavaní, bez akýchkoľvek známok podvýživy či nebodaj zranení, ako bývajú tí, ktorí pochádzajú z vojnových či hladových zón.

Koordinátor pre anti-terorizmus Európskej únie Gilles de Kerckhove 26. septembra pre európsky parlament povedal, že medzi týmito imigrantmi sa nachádza obrovské množstvo infiltrovaných bojovníkov ISIS.

Reklama

No keby aj tých teroristov bola len menšina, všetci, ktorí prichádzajú do Európy, sú nositeľmi inej kultúry, úplne protichodnej voči našej kresťanskej a západnej.

Imigranti sa nechcú v Európe integrovať ale dominovať jej. Ak nie  zbraňami, tak prostredníctvom lona svojich a našich žien. Tam, kde sa usadia títo mladí islamskí chlapci, ostávajú európske ženy tehotné, vytvárajú sa nové, zmiešané rodiny, ktoré sú podriadené Koránu, a tieto nové rodiny neskôr žiadajú štát, aby im postavil mešity a zabezpečil sociálne dávky. Toto všetko sa deje za podpory starostov, prefektúr ale žiaľ aj katolíckych farností.

Reakcia ľudí je nevyhnutná a v krajinách s vysokou mierou imigrácie, ako je Francúzsko a Nemecko, to už vrie. “Sme na prahu občianskej vojny”, povedal Patrick Calvar, riaditeľ DGSI (Generálne riaditeľstvo pre vnútornú bezpečnosť Francúzska) pred parlamentnou komisiou, a písal o tom denník Le Figaro ešte 22: júna 2016. Nemecká vláda zasa vypracovala “plán občianskej obrany”, ktorý má 69 strán a ktorý vyzýva občanov, aby si urobili zásoby jedla a tekutín a “pripravili sa vhodným spôsobom na udalosť, ktorá by mohla ohroziť našu existenciu” (správu o tom priniesla agentúra Reuters 21. augusta 2016) a písali sme o tom aj TU.

Kto je zodpovedný za túto situáciu? Zodpovedných musíme hľadať na viacerých úrovniach. Prirodzene tu máme riadiacu postkomunistickú triedu, ktorá vzala do ruky opraty európskej politiky; potom sú tu intelektuáli, ktorí vypracovali deformované teórie na poli fyziky, biológie, sociológie, politiky; potom sú tu lobby, slobodomurári, finančné mocnosti, ktorí raz konajú v úzadí, raz za svetla. Známa je aj rola finančníka Georga Sorosa a jeho medzinárodnej nadácie Open Society.

Po tom, čo hackeri vytiahli viac než 2.500 emailov z jeho privátnej komunikácie, vyplynulo, že Soros poskytuje finančné injekcie na podvratné aktivity vo všetkých oblastiach života ľudí. Či už je to agenda LGBT, vraždenie nenarodených detí, alebo hnutia, ktoré propagujú imigráciu. Na základe týchto dokumentov novinárka Elizabeth Yoreová vo viacerých článkoch tiež dokazuje podporu Sorosa priamo či nepriamo pápežovi Františkovi a niektorým jeho úzkym spolupracovníkom, ako napríklad kardinál Oscar Andres Rodríguez Maradiaga a monsignor Marcelo Sanchez Sorondo.

Reklama

Medzi Sorosom a pápežom Františkom sa objavuje objektívna strategická konvergencia. Politika prijatia predstavovaná ako “náboženstvo mostov” naproti “náboženstvu bariér” sa stala akýmsi leit-motívom pontifikátu Františka, až sa niektorí začali pýtať, či jeho voľba nebola vhodná práve kvôli cieľu ponúknuť tvorcom migračnej invázie “morálne pozadie”, o ktoré by sa mohli oprieť. Istotou však ostáva, že dnešný zmätok v Cirkvi a v spoločnosti kráčajú ruka v ruke. Politický chaos pripravuje občiansku vojnu, náboženský chaos otvára cestu schizmám, ktoré sú zasa akousi občianskou náboženskou vojnou.

Duch Svätý, ktorého nie vždy kardináli na konkláve počúvajú, však neprestáva konať a aj dnes živí sensus fidei u tých, ktorí sa stavajú proti deštrukčným projektom v Cirkvi a spoločnosti. Božia Prozreteľnosť ich neopustí.”, uzatvára svoj článok Roberto de Mattei.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:32

Donald Trump sa nevie dočkať, kedy bude “ako 47. prezident Spojených štátov” opäť úzko spolupracovať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Vyplýva to z optimisticky ladeného videozáznamu, ktorým bývalý americký prezident a terajší prezidentský kandidát Republikánskej strany pozdravil v piatok účastníkov tretej budapeštianskej medzinárodnej konferencie Conservative Political Action Conference (CPAC).

11:23

Kolumbijská univerzita v New Yorku pokračuje vo vyjednávaní s propalestínskymi demonštrantmi, ktorých sa snaží prinútiť, aby opustili jej areál. Demonštrujúcim študentom dalo pôvodne vedenie školy do polnoci (čiže do piatka 06.00 h SELČ) čas na, aby vypratali svoj “tábor” a z areálu sa stiahli.

11:15

Francúzsko zvažuje rozšírenie sankcií voči izraelským osadníkom za násilnosti voči palestínskym civilistom na Západnom brehu Jordánu. Oznámil to úrad francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona po jeho rokovaní s jordánskym kráľom Abdalláhom II.

10:59

Úrady v Burkine Faso vo štvrtok neskoro večer oznámili, že na dva týždne pozastavili vysielanie rozhlasových staníc britskej BBC a americkej Voice of America (VoA) za reportáž o správe ľudskoprávnej organizácie, ktorá armádu v tejto krajine obviňovala z útokov na civilistov. Informovala o tom agentúra AFP.

10:45

Japonský premiér Fumio Kišida navštívi budúci týždeň Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj v čase, keď sa jeho krajina snaží posilniť vzťahy s Južnou Amerikou.

Kišidove turné potrvá šesť dní a japonský premiér sa počas neho stretne s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom i brazílskym lídrom Luizom Ináciom Lulom da Silvom, uviedla Kišidova kancelária.

10:35

Dvaja astronauti pridelení americkým Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA) na prvý pilotovaný vesmírny let spoločnosti Boeing dorazili vo štvrtok na miesto plánovaného štartu rakety, ktorý je naplánovaný 6. mája.

Testovacími pilotmi kozmickej lode Starliner od spoločnosti Boeing budú Barry “Butch” Wilmore a Sunita Williamsová. Stroj je pripravený na svoj prvý pilotovaný vesmírny let po niekoľkých rokoch odkladov. Posádka vyštartuje z kozmodrómu Kennedyho vesmírneho strediska na Floride.

Barry "Butch" Wilmore
Na snímke astronauti NASA Barry “Butch” Wilmore a Sunita Williamsová pózujú počas príchodu do Kennedyho vesmírneho strediska na Myse Canaveral na Floride
10:04

Ceny benzínov v 16. týždni po piatich týždňoch zdražovania klesli. Cena nafty kulminovala pod hodnotou 1,60 eura za liter. V porovnaní s minulým rokom boli ceny pohonných látok vyššie v priemere o 7 %.

09:53

Ukrajinský súd nariadil v piatok väzbu pre ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského v súvislosti s obvineniami z účasti na nelegálnom nadobudnutí štátnej pôdy v hodnote takmer siedmich miliónov eur.

Samotný Soľskyj obvinenia odmieta.

09:43

Ceny priemyselných výrobcov pre tuzemský trh boli v marci 2024 medziročne tretíkrát po sebe nižšie o 15 %. Prispel k tomu najmä pokles cien v energetike až o 31 %.

09:36

Zlodeji elektrických káblov v noci na piatok paralyzovali železničnú dopravu v častiach západného Nemecka. Spôsobilo to meškania vlakov, ktoré budú podľa očakávania pretrvávať až do piatkového poludnia.

09:28

V marci 2024 boli ceny poľnohospodárskych výrobkov medziročne nižšie o 12,8 %. Ceny rastlinných výrobkov boli o 20,5 % nižšie ako v rovnakom období minulého roka, ceny živočíšnych výrobkov o 7 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:15

Japonské úrady sa chystajú osadiť obrovskú čiernu bariéru, ktorá bude brániť v populárnom výhľade na ikonickú horu Fudži. Na takýto krok ich podnietili davy nevychovaných zahraničných turistov.

09:00

Severokórejský líder Kim Čong-un dohliadal na skúšku salvových raketometov, oznámili v piatok severokórejské médiá.

Testované ukazovatele testu boli vyhodnotené ako veľmi uspokojivé, uviedla severokórejská štátna agentúra KCNA.

08:52

Ceny ropy v piatok ráno vzrástli a po dvoch týždňoch v strate za sebou smerujú k celotýždňovému zisku. Trh podporila najmä americká ministerka financií Janet Yellenová, keď vyjadrila optimizmus, že hospodársky rast v USA bol v prvom štvrťroku pravdepodobne silnejší, než naznačili prvé odhady.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali