Hokejistom roka a najlepším obrancom Sekera: “Tvrdá práca sa vyplatila

Hokejistom roka a najlepším obrancom Sekera: “Tvrdá práca sa vyplatila

Bratislava 23. augusta 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Andrej Sekera triumfoval v ankete prvýkrát v kariére

Hokejistom roka 2016 sa stal Andrej Sekera. Obranca Edmontonu Oilers triumfoval v ankete prvýkrát v kariére, keď uspel pred druhým Mariánom Hossom a tretím Tomášom Tatarom. Výsledky ankety vyhlásili v utorok napoludnie na tlačovej konferencii v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave.

Reklama
Na snímke hokejista Andrej Sekera (vpravo) pózuje s cenou pre Hokejistu roka 2016 a najlepšie obrancu počas vyhlásenia výsledkov ankety v Bratislave 23. augusta 2016. Vľavo hokejista Tomáš Tatar pózuje s cenou Jozefa Golonku pre najlepšieho útočníka
Na snímke hokejista Andrej Sekera (vpravo) pózuje s cenou pre Hokejistu roka 2016 a najlepšie obrancu počas vyhlásenia výsledkov ankety v Bratislave 23. augusta 2016. Vľavo hokejista Tomáš Tatar pózuje s cenou Jozefa Golonku pre najlepšieho útočníka

“Je veľmi pekné uspieť v hlavnej kategórii ankety Hokejista roka. Predo mnou ju získalo veľa kvalitných hráčov, je to pre mňa česť a pocta. Tvrdá práca sa vyplatila. Gratulujem aj ostatným nominovaným. Ďakujem všetkým ľudom, ktorí za mňa hlasovali, takisto rodičom a všetkým mojim spoluhráčom, ktorí mi pomohli túto cenu získať,” uviedol Sekera. Kapitán reprezentačného tímu na májových MS v Petrohrade sa stal po Ľubomírovi Višňovskom a Zdenom Chárovi iba tretím obrancom, ktorý triumfoval v hlavnej kategórii.

Sekeru zároveň vyhlásili aj za najlepšieho zadáka sezóny, najlepším útočníkom sa stal Tomáš Tatar z Detroitu. “Chcel by som pogratulovať všetkým nominovaným a oceneným, zároveň sa poďakovať spoluhráčom, bez ktorých by to nešlo. Verím, že zdravíčko bude slúžiť a aj ďalšia sezóna bude dobrá,” povedal po prevzatí ocenenia Tatar.

Reklama

Cenu Pavla Demitru pre najlepšieho hráča do 20 rokov získal obranca švédskej Luley Christián Jaroš. Najlepším brankárom a zároveň držiteľom Ceny Vladimíra Dzurillu sa stal Július Hudáček (Örebro HK). Ďalším oceneným bol Vladimír Országh, kouč Banskej Bystrice získal Cenu Ladislava Horského pre najlepšieho trénera. Vladimír Baluška obdržal ocenenie pre najlepšieho rozhodcu uplynulej sezóny. Országh s Hudáčkom nemohli byť prítomní na utorkovom odovzdávaní, ceny si prevezmú dodatočne.

Organizátori ankety v utorok zverejnili aj All-Star tím Tipsport Ligy 2015/2016, ktorý tvorí brankár Michal Valent (Nitra), obrancovia Ivan Ďatelinka (Banská Bystrica), Jameson Milam (Nitra) a útočníci David Laliberté (Nitra), Juraj Majdán (B. Bystrica) a Judd Blackwater (Nitra).

 

Výsledky ankety:

Hokejista roka 2016: 1. Andrej Sekera, 2. Marián Hossa, 3. Tomáš Tatar, 4. Zdeno Chára, 5. Ján Lašák

Reklama

Najlepší hráč do 20 rokov (cena Pavla Demitru): 1. Christián Jaroš, 2. Adam Húska, 3. Erik Černák

Najlepší brankár (Cena Vladimíra Dzurillu): 1. Július Hudáček, 2. Peter Budaj, 3. Branislav Konrád

Najlepší obranca (Cena Róberta Švehla): 1. Andrej Sekera, 2. Zdeno Chára, 3. Martin Marinčin

Najlepší útočník (Cena Jozefa Golonku): 1. Tomáš Tatar, 2. Marián Hossa, 3. Martin Bakoš

Najlepší tréner (Cena Ladislava Horského): 1. Vladimír Országh, 2. Zdeno Cíger, 3. Antonín Stavjaňa

Reklama

Najlepší rozhodca (cena Juraja Okoličányho): 1. Vladimír Baluška, 2. Jozef Kubuš, 3. Peter Jonák

All-Star tím Tipsport Ligy 2015/2016: Michal Valent (Nitra) – Ivan Ďatelinka (Banská Bystrica), Jameson Milam (Nitra) – David Laliberté (Nitra), Juraj Majdán (B. Bystrica), Judd Blackwater (Nitra)

 

Predchádzajúci víťazi hlavnej kategórie o najlepšieho hokejistu Slovenska:

Najlepší hokejisti Slovenska

1994 Oto Haščák

1995 Peter Šťastný

1996 Jaromír Dragan

1997 Zdeno Cíger

 

Reklama

Víťazi ankety Zlatý puk

1998 Istropolis, Bratislava Peter Bondra

1999 Holiday Inn, Bratislava Pavol Demitra

2000 Forum, Bratislava Miroslav Šatan

2001 Istropolis, Bratislava Miroslav Šatan

Reklama

2002 Divadlo Andreja Bagara, Nitra Peter Bondra

2003 Istropolis, Bratislava Peter Bondra

2004 NTC, Bratislava Miroslav Šatan

2005 Crowne Plaza, Bratislava Ľubomír Višňovský

2006 Crowne Plaza, Bratislava Marián Hossa

Reklama

2007 SND, Bratislava Marián Hossa

2008 Historická budova SND, Bratislava Marián Hossa

2009 Steel Arena, Košice Zdeno Chára

2010 Hotel Bonbón, Bratislava Marián Hossa

2011 Hotel Bonbón, Bratislava Zdeno Chára

2012 Hotel DoubleTree by Hilton, Bratislava Zdeno Chára

2013 Hotel DoubleTree by Hilton, Bratislava Zdeno Chára

Reklama

 

Víťazi ankety Hokejista roka

2014 Hotel DoubleTree by Hilton, Bratislava Marián Gáborík

2015 galavečer sa nekonal Marián Hossa

2016 galavečer sa nekonal Andrej Sekera

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:21

Škótska vláda vo štvrtok oznámila, že sa vzdala svojho cieľa znížiť emisie skleníkových plynov o 75 percent do roku 2030. Urobila tak po tom, čo ho poradný orgán britskej vlády — Výbor pre klimatickú zmenu (CCC) — nedávno označil za nedosiahnuteľný.

08:11

Fínska pravicová vláda vo štvrtok ohlásila niekoľko zmien imigračného zákona určených na jeho sprísnenie. Zmeny by priniesli nové procedúry na hraniciach a prísnejšie podmienky pre žiadateľov o azyl.

08:03

V Indii sa v piatok začali šesťtýždňové všeobecné voľby, v ktorých má hinduistický nacionalista a premiér Naréndra Módí takmer isté víťazstvo, keďže oslabená opozícia je zatlačená do úzadia. Na najväčšom hlasovaní na svete sa môže zúčastniť celkovo 968 miliónov ľudí.

07:54

Bojovníci džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) vo štvrtok zabili 20 sýrskych vojakov a príslušníkov provládnych síl pri dvoch útokoch v Damaskom ovládaných oblastiach tejto vojnou zmietanej krajiny.

07:28

Argentína predložila vyhlásenie o úmysle vstúpiť do Severoatlantickej aliancie (NATO) ako globálny partner, oznámil vo štvrtok argentínsky minister obrany Luis Petri na sociálnej sieti X.

NATO
Na archívnej snímke vlajky členských krajín NATO vejú pred sídlom Aliancie v Bruseli
07:18

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; niekoľko dní pred tým, ako budú americkí zákonodarcovia hlasovať o dlho odkladanom balíku pomoci vo výške 61 miliárd dolárov.

07:06

Situácia na ukrajinskom fronte je kritická a nasledujúce týždne môžu rozhodnúť o osude vojny, vyhlásil vo štvrtok po skončení summitu EÚ v Bruseli poľský premiér Donald Tusk.

Závery summitu podľa poľského premiéra obsahujú zmienku o záväzku Európskej únie dodať Ukrajine čo najskôr prostriedky protivzdušnej obrany.

07:00

Poľskí poľnohospodári bránia ukrajinským kamiónom v odchode z Poľska blokádou viacerých hraničných priechodov. Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

06:44

Politické strany v Chorvátsku sa vo štvrtok snažili zostaviť vládnu koalíciu po tom, čo najviac parlamentných kresiel v stredajších voľbách získala vládnuca konzervatívna strana Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča. Strana HDZ však nezískala parlamentnú väčšinu.

06:35

Tisícky bosnianskych Srbov protestovali vo štvrtok v meste Banja Luka proti potenciálnej rezolúcii OSN, ktorou by sa 11. júl vyhlásil za medzinárodný deň pamiatky obetí genocídy v Srebrenici.

06:30

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán, ide o odvetu za jeho víkendový útok, informovali americké médiá.

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali