Šéfka Európskej komisie a jej prepojenia na vakcinačné a digitalizačné firmy

Šéfka Európskej komisie a jej prepojenia na vakcinačné a digitalizačné firmy

Bratislava 13. augusta 2021 (HSP/Foto:Archív)

 

Na čele exekutívy EÚ je človek farmalobby a nielen to. Manžel predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej, Heiko von der Leyen, je medicínskym riaditeľom americkej biotechnologickej spoločnosti „Orgenesis”, ktorá sa špecializuje na génovú terapiu. Tá má byť budúcnosťou nielen pri liečbe ale aj pri vakcínach

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Prvýkrát Európska komisia na čele s Ursulou von der Leyen v máji 2020 nakúpila vakcíny pre Európanov, pričom ide o prvú vakcínu na báze génovej terapie proti Covid-19, ktorá stále nemá ukončené všetky fázy testovania. EÚ pod vedením novej šéfky zavádza vakcínu ako podmienku cestovania. Digitálne zelené pasy však nemajú ostať len pri cestovaní, to je len prvá zámienka pre ich zavedenie Bruselom.

Reklama

Z voľby Ursuly von der Leyen za de facto európsku prezidentku boli v šoku mnohí v roku 2019. Časopis Politico.eu opublikoval dve strany jej škandálov a kritiky. Tie sa týkali jej pôsobenia ako ministerky obrany Nemecka a pochybného a predraženého zaobstarávania konzultačných služieb pre koncern Accenture. Tomu boli prihrávané všetky digitalizačné kontrakty, aj falošné, údajne cez Ursulinu tajomníčku Karin Suder.

Nemecký spolkový kontrolný úrad, kontrolujúci hotovostné platby vlády, našiel veľa problematických tokov. V roku 2015 nemecké ministerstvo obrany vynaložilo 100 miliónov eur na externých konzultantov, ale oficiálne oznámilo len 2,2 milióna. O rok neskôr ministerstvo vynaložilo 150 miliónov EUR na konzultantov, pričom uviedlo len 2,9 milióna eur.

Reklama

V čase nominácie von der Leyenovej za de facto prezidentku EÚ prebiehali vypočúvania nemeckého parlamentu k týmto i ďalším jej kauzám, napr. zaobstarávania nepotrebného zabezpečenia techniky pre armádu. Tie pokračovali ešte začiatkom roku 2020, keď nastupuje korona, no stihli sa utriasť, že nešlo o chyby pani europrezidentky, samozrejme, zobral ich niekto iný na seba.

Ursula von der Leyen ako ministerka obrany Nemecka a Bill Gates
Ursula von der Leyen ako ministerka obrany Nemecka a Bill Gates na Mníchovskej konferencii o bezpečnosti v roku 2017

Dcéra nemeckého politika, vyštudovaná gynekologička a matka siedmich detí sa stala v prvom kabinete Angely Merkel ministerkou pre rodinu, seniorov, ženy a mládež, neskôr ministerkou práce a v decembri 2013 bola vymenovaná za ministerku obrany Nemecka. Na začiatku bola za hviezdu v médiach i verejnosti, nádejnú nástupkyňu Mutti Merkel. Dávnejšie vyšlo najavo, že ani jej dizertačná práca z medicíny nebola v súlade s akademickými pravidlami, keď až 43,5 % strán boli plagiáty bez uvedenia citovaného zdroja.

S vyplavovaním korupčných škandálov jej hviezda v Nemecku postupne zhasínala. Za päť rokov ministrovania armáda ostala zdecimovaná. Všetko sa však ututlalo, keďže sa stala prijateľnou voľbou pre EÚ, ktorou Merkelová chcela vyhovieť Vyšehradskej štvorke, konkrétne (ešte pred covidom silne aj násilne proočkovaciemu) Viktorovi Orbanovi. Táto Wunderfrau teraz ako hlava Európskej komisie si ešte na jeseň 2019 dala do plánu zavedenie vakcinačných pasov naprieč EÚ.

V tom čase predstavili v Davose na Svetovom ekonomickom fóre plán zavedenia digitálnych pasov ID2020. Iniciátormi sú Rockefellerová nadácia, Gatesom založená a financovaná GAVI – aliancia výrobcov vakcín, Microsoft a Accenture. Medzitým Rockefellerova nadácia stiahla svoje meno zo zoznamu partnerov, zrejme po tom, čo sa objavila v správach americkej televízie Fox News.

Reportérka približuje obsah už odstráneného dokumentu nadácie (tu v archíve) o predpokladaných scenároch z roku 2010 pre zavedenie digitálnej kontroly prostredníctvom pandémie, čo podozrivo zahŕňali práve opatrenia posledného roka – zastavenie medzinárodnej prepravy a prevádzok, nosenie rúšok, lockdowny…

Reklama
Zostrih americkej televízie Fox News o dokumente Rockefellerovej nadácie Scenáre pre technologickú budúcnosť a medzinárodný rozvoj z roku 2010
Zostrih americkej televízie Fox News o dokumente Rockefellerovej nadácie Scenáre pre technologickú budúcnosť a medzinárodný rozvoj z roku 2010

V tomto roku Európska komisia vyhlásila desaťročie digitalizácie a veľký balík požičaných peňazí z Plánu obnovy ide práve na digitalizačné projekty. Digitálny pas bude treba na všetko, ale zaviesť ho bez pandémie by bolo nemožné pre odpor voči akémukoľvek ID (občianskemu preukazu) najmä v anglosaských krajinách. Ideálna synergia súkromných korporácií a EÚ diktátorov, ktorí si dosadili nemeckú bábiku so širokým úsmevom, ktorá dookola opakuje, že green pasy sú nediskriminačným riešením pre novú slobodu, lebo neočkovaní sa musia dennodenne testovať a očkovaní každo(pol)ročne napichať.

Vakcíny exkluzívne od Pfizera tento rok objednala húževnatá EÚ prezidentka vyše hlavy – 4-5 dávok na každého občana EÚ na ďalšie dva roky. Stále sme si však nerozobrali prepojenia jej manžela Heiko. Po 12 rokov šéfovania Centru klinických skúšok v Hannoveri sa v roku 2019 stáva medicínskym riaditeľom na burze obchodovanej firmy Orgenesis. Tu stretáva nových kolegov, z ktorých mnohí pracovali pre Pfizer. Viceprezident Orgenesis Vincent Wandamm zas 11 rokov pracoval pre GlaxoSmithKline, britský farmakoncern, ktorý v lete 2019 vytvoril joint venture s americkým Pfizerom.

Z prezentácie pre investorov firmy Orgenesis vyplýva, že poslaním firmy je zavádzať nové genové terapie a vakcíny. Nakúpila 25 licencií pre nové lieky i vakcíny – na celý proces od objavenia cez klinické skúšky po schválenie. Ponúka dodať vývoj ale i riešenia pre produkciu liekov novej generácie tzv. bunkovej a genovej terapie vďaka svojim rozrastajúcim sa sieťam. V prospekte možno nájsť aj citát bývalého šéfa americkej liekovej agentúry FDA, ktorého si už do vedenia uchmatol Pfizer:

Očakávame, že do roku 2020 budeme dostávať viac ako 200 žiadostí o schválenie experimentálnych nových liekov pre ľudí… A do roku 2025 bude ročne schvaľovať 10 až 20 produktov bunkovej a genovej terapie.” Dr Scott Gottlieb.

Ursula von der Leyen s manželom Heiko
Ursula von der Leyen s manželom Heiko

Ako motto si uvádza „Bunkové a genové terapie sú budúcnosť” s dovysvetlením, že získavanie a manipulovanie jednotlivých (autologových) ľudských buniek alebo bunkových materiálov, ktoré sú spätne nasadené pacientovi, má ohromný potenciál pre využitie v onkológii, imunológii, pri genetických a metabolických poruchách atď. Páni z Orgenesis už zaregistrovali viacero patentov, jedným z nich je aj tzv. duálna vakcinačná terapia proti rakovine. Žeby sme sa po covide mohli tešiť na rátanie obetí rakoviny či kardiovaskulárnych chorôb, proti ktorým sa už pripravujú vakcínky?

Reklama

Každopádne firmu Orgenesis a jej investorov čaká skvelá budúcnosť asi ako nemeckú BioNTech krátko po tom, čo do nej v septembri 2019 zainvestoval Bill Gates. Nové preventívne i terapeutické riešenia sa pohotovo chystá implementovať Európska zdravotná únia, ktorú v manifeste žiada vyše tisíc odborníkov, politikov a mimovládok od Európskej komisie. Dopyt, aby Brusel získal novú kompetenciu pre oblasť zdravia, je vysoko pravdepodobnou cestou federalizovania sa EÚ.

Karty sú rozdané, nič nie je ponechané na náhodu, ak ide o biznis tisícročia. Ešte aj pápež podporuje tento “stakeholder kapitalizmus“, čo s kapitalizmom nemá nič spoločné, skôr vyznieva ako trápna nálepka zakryť korupciu a fašistickú podstatu prepojenia štátov a korporácií.

Jana Ray Tutková

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali