Porošenko pôjde do väzenia, alebo na Ukrajine sformovali skupinu odborníkov, ktorá začala vyšetrovať zločiny prezidenta a jeho ľudí

Porošenko pôjde do väzenia, alebo na Ukrajine sformovali skupinu odborníkov, ktorá začala vyšetrovať zločiny prezidenta a jeho ľudí

Kyjev 7. mája 2019 (HSP/Foto: Screenshot YouTube News One)

 

To, čo už dávnejšie predpovedali mnohí ukrajinskí „Nostradamovia“, sa začína spĺňať. Viacerí predpokladali, že súčasný prezident Petro Porošenko a jeho kumpáni neuniknú spravodlivosti, budú súdení a poslaní do väzenia za obrovské množstvo ťažkých zločinov, ktoré napáchali

Na snímke Svetlana Krjukovová

Predpovede sa začínajú spĺňať: na Ukrajine sformovali špeciálnu skupinu odborníkov, ktorá začala vyšetrovať zločiny dosluhujúceho prezidenta a iných predstaviteľov vedenia krajiny. Ciele tejto skupiny sú jasné…

Reklama

Prezradila to zástupkyňa šéfredaktora najväčšieho ukrajinského denníka Strana (Krajina) Svetlana Krjukovová v relácii „Vzdorovanie“ domácej televíznej stanice NewsOne. Podotkla, že budúci prezident Ukrajiny Vladimír Zelenskyj je predovšetkým herec a šoumen a nemá jasnú politickú pozíciu. Preto je ťažké presne odhadnúť, čo podnikne, keď sa usalaší v Prezidentskom paláci a nakoľko bude ovplyvnený zahraničím a domácimi oligarchami.

Podčiarkla, že Porošenko a jeho ľudia zničili, alebo poriadne zhoršili životy mnohým ľuďom a ti by sa chceli pomstiť Porošenkovi, dočkať sa, že spravodlivý súd ho odsúdi za jeho zločiny a pošle do basy. Poukázala na to, že Zelenskyj podobnú motiváciu nemá: počas vládnutia Petra Porošenka dosiahol najväčšiu slávu herca a komika, najviac si zarobil a užíval si život. Ukrajinské orgány ho neprenasledovali, nijako ho neobmedzovali, nemal žiadne problémy,  a preto nemá dôvod prenasledovať Porošenka.

Reklama

„Môžete si predstaviť, akú motiváciu má človek, ktorý sa dostal do väzenia kvôli konaniu Porošenka alebo bol ožobráčený, alebo napríklad, sa ocitol v exile? Jeho motiváciu nemôžete porovnávať s motiváciou Zelenského,“ podčiarkla Svetlana Krjukovová. Prezradila, že už bola vytvorená neformálna skupina ľudí, ktorí začínajú cieľavedome a systémovo prenasledovať predstaviteľov súčasnej ukrajinskej elity, ktorá je zatiaľ pri moci.

„Ich cieľom je prinútiť ukrajinské súdy a právne orgány, aby v budúcnosti odsúdili a poslali do väzenia súčasného prezidenta a jeho najbližších spojencov,“ uviedla zástupkyňa šéfredaktora denníka Strana. Prezradila, že daný spolok ľudí disponuje postačujúcimi finančnými a intelektuálnymi zdrojmi.

„Nakoľko viem, začali oslovovať a zapájať do spolupráce veľké súkromné detektívne spoločnosti, ktoré sa zaoberajú vyšetrovaním daňových rajov, nehnuteľností a účtov prezidenta a jeho najbližšieho okolia v zahraničí. Časť tejto skupiny sa nachádza v zahraničí, druhá časť na Ukrajine. To sú všetko ľudia pracujúci s maximálnou efektivitou a pritom  nereprezentujú „smotánku“, preto kašlú na svoju reputáciu,“ zdôraznila Svetlana Krjukovová.

Ukrajinské médiá v súvislosti so zmenou vedenia krajiny už viackrát podčiarkli, že Ukrajina stratila svojho najväčšieho spojenca. Kvôli falošným obvineniam Ruska z ovplyvňovania prezidentských volieb v USA a údajnej spolupráce Donalda Trumpa s Ruskom, a hlavne kvôli tomu, že Kyjev otvorene v americkej prezidentskej súťaži podporil Hillary Clintonovú, sa súčasný prezident Donald Trump z ukrajinského „ochrancu“ premenil na „prokurátora“…

Vyhlásil, že chce iniciovať rozsiahle vyšetrovanie miešania sa Ukrajiny do amerických prezidentských volieb. Žiada presne také vyšetrovanie, aké prebehlo kvôli „ruskému ovplyvňovaniu“, ktoré, ako sa zistilo, bolo falošnou správou. Napriek tomu až dva roky otriasala celými Spojenými štátmi a niektorí politici sa ešte stále snažia rozohrávať túto starú kartu. Lenže teraz je na rade Donald Trump a ten mieni rozdávať karty…

Reklama

Eugen Rusnák

 

Rozhovor so Svetlanou Krjukovovou si môžete pozrieť tu /od 3.31 hod. do 3.38 hod/:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=hPcPupYjOkQ

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:04

Peking odmietol a odsúdil tvrdenia Spojených štátov, že Čína podporuje vojnu rozpútanú Ruskom na Ukrajine tým, že Moskve poskytuje veľké množstvo strojov, mikroelektroniky či technológií do dronov a riadených striel, vďaka čomu Rusko môže navyšovať svoju zbrojnú výrobu.

12:00

Ukrajinský Národný protikorupčný úrad podozrieva ministra poľnohospodárstva Mykolu Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy v rokoch 2017 až 2021. 

11:58

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič po zasadnutí predsedníctva a národného výboru svojej strany Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) vyjadril spokojnosť s výsledkami parlamentných volieb zo 17. apríla. Uviedol, že jeho strana zostaví vládnu koalíciu.

11:57

Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zahynulo v Lamanšskom prielive najmenej päť ilegálnych migrantov. Medzi obeťami je aj štvorročné dieťa.

11:13

Francúzsky súd vydal rozsudok, ktorým podmienečne odsúdil 61-ročného muža pôvodom z Iránu na desať mesiacov vo väzení za to, že minulý týždeň vstúpil na iránskeho konzulát v Paríži s napodobeninami granátov.

11:11

Peruánska psychologička, ktorá trpela nevyliečiteľnou chorobou a bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko, podstúpila eutanáziu a stala sa tak prvým človekom v Peru, ktorý získal a uplatnil právo zomrieť s lekárskou pomocou.

11:10

Rada Európy a Organizácia spojených národov vyzvali Britániu, aby prehodnotila plány na deportácie žiadateľov o azyl do Rwandy, ktoré sa po schválení britským parlamentom pretavia do zákona. Rwanda schválenie naopak privítala.

11:05

Čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi, ktorý je známy svojimi blízkymi vzťahmi s Kremľom, údajne diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu – nekrózu pankreasu. S odvolaním sa na ruský exilový denník Novaja gazeta Európa o tom  informovala agentúra DPA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali