Online: Protestné zhromaždenia, ktoré žiadali demisiu Fica a Kaliňáka, pokračujú. Organizátori: “My sme tí, na ktorých sme čakali!”

Online: Protestné zhromaždenia, ktoré žiadali demisiu Fica a Kaliňáka, pokračujú. Organizátori: “My sme tí, na ktorých sme čakali!”

Bratislava/Košice 16. marca 2018 (HSP/Foto: IL/TASR) AKTUALIZUJEME

 

Protestné zhromaždenia vo viacerých mestách, ktoré nesú marketingový názov “Za slušné Slovensko”, pokračujú aj na výzvy opozície aj dnes

Snímka z protestu v Bratislave

Prinášame vám prehľad situácie v Bratislave a Košiciach počas demonštrácie “Za slušné Slovensko”. Protesty pokračujú aj po odstúpení ministra vnútra Roberta Kaliňáka a premiéra Roberta Fica, po čom volali protesty doteraz. Po odstúpení týchto vládnych činiteľov však organizátori volajú tentokrát po predčasných voľbách, ktorých možnosť spočiatku žiadal prezident Kiska, a ktoré následne pripustil aj Most-Híd.

Reklama

Ako si všíma politický analytik Ján Baránek, “organizátori, zrejme pod vplyvom „nekonečného zrkadla“ (keď dáte oproti sebe dve kolmo stojace zrkadlá, uvidíte „nekonečno“) prišli s ďalšou požiadavkou – predčasné voľby.”

Reklama

 

18:51 Znie hymna SR, ktorú spieva Juraj Benetin zo skupiny Korben Dallas a končí sa zhromaždenie v Bratislave.

 

18:50 Farská so Šeligom vyzývajú, aby sa našli štyria poslanci v koalícii, ktorí by nezahlasovali o dôvere voči premiérovi Pellegrinimu

“Dnes hľadáme 4 spravodlivých z radov koalície, štyroch slušných ľudí, ktorí vypočujú hlas svedomia a nezahlasujú za vládu pána Pellegriniho. Sme za slušné Slovensko a silný právny štát!”, volajú Farská a Šeliga.

Reklama

 

18:40 Revolúciu, ktorú začali vaši rodičia, pokračujete vy, ich deti. Toto, čo ste dosiahli, je nevídané, hovorí z pódia v Bratislave František Mikloško. Vyzýve k dôvere k orhanizátorom

Všetci tí, ktorí by chceli zneužiť svoju moc, nech si spomenú na marec 2018. Marec 2018 nech navždy straší tých, ktorí chcú zneužívať moc.

“V najbližších dňoch týmto mladým ľuďom život ukáže, čo majú ďalej robiť. Dôverujte im!”, vyzýva Mikloško k dôvere organizátorom protestu.

 

Reklama

18:33 Vystupuje kontroverzný Ondrej Prostredník, evanjelický teológ: “Bože dokedy?!”

“Oblaky nech rosia spravodlivosť!” zvolal kedysi prorok. To musíme volať aj teraz. Nech našu krajinu zaleje spravodlivosť! Potrebujeme ju, aby sa vyšetrili všetky kauzy korupcie aj ohavnej vraždy Jána a Martiny. Potrebujeme spravodlivosť, lebo inak sa nám spoločnosť rozpadne.

“Dokedy, Bože, dovolíš, aby sa tomuto ľudu vysmievali bezcharakterní politici?!”, pýta sa Prostredník. “Ani mne ten úškrn premiéra po podaní demisie nejde z mysle”, hovorí. “Hanba!”, skanduje dav. “Ponížil pamiatku Martiny a Jána, ponížil všetkých nás!”, volá Prostredník.

 

18:26 Farská hlási, že na Námestí v Bratislave je viac ľudí ako minulý týždeň. Dav skanduje.

 

18:20 Na pódiu vystúpil bývalý diplomat Ondrej Gažovič: “Videl som, ako má Fico z diplomatov cestovnú kanceláriu Troškovej.”

“Je to ťažké, keď nás tu na námestí obviňujú, že sme zahraniční agenti. Je ťažké, keď naši vládni predstavitelia šíria konšpiračné teórie. Naša krajina má tisícky slušných úradničiek, lekárov, policajtov. Tu na námestí stoja tisícky aktívnych ľudí, ktorí prišli slušne vyjadriť svoj názor. Slovensko má potenciál, môžeme byť krajinou, odkiaľ mladí ľudia neutekajú, môžeme byť krajinou, v ktorej našich rodičov čaká dôstojná staroba. Kolená nám podráža arogancia moci, falošná predstava, že sa unavíme, že to vzdáme a opäť im dovolíme, aby zločiny zahrali do autu.”

“Ak chceme využiť potenciál Slovenska, musíme v demokratických voľbách politikom, že sa nám nemôžu vysmievať!”, hovorí Gažovič. Dav skanduje: “Predčasné voľby!”

“Zvoľme si strany, ktoré ponúkajú nádej, nie nenávisť. Zvoľme si slušných ľudí.”, vyzýva.

Reklama

 

18:16 V Bratislave znie pieseň Na kráľovej holi.

 

18:10 Na pódium v Košiciach prišla matka Martiny Kušnírovej: “Čo sa v poslendých dňoch deje, je čistá fraška. Minulý rok mi Janko daroval knihu od Mareka Vagoviča Vlastnou hlavou. Sú tam všetky pasáže, čo sa nepáčilo Ficovi. Pellegrini ďalej cez neho bude riadiť štát. Žiadam, aby Gašpar odstúpil. Poviem to po svojom: “sere si do huby!” ” Dav skanduje: “Odstúpte!”

“Ak delegácia EP vyslovila vysokú nedôveru Ficovi. Do konca týždňa mal byť medzinárodný tím. Kde sú, čo robia? Našej polícii vôbec neverím!”, hovorí Zlatica Kušnírová.

Reklama
V Košiciach vystúpila matka zavraždenej Martiny Zlatica Kušnírová

“Žiadam všetkých, aby nás podporili. Mali sme pripraviť svadbu, miesto toho sme pripravovali pohreb.

Martinka by mi povedala: “Mami, nebuď ako oni”, ale aj tak to poviem: Nech zhoria v pekle, na samom dne!”, hovorí Zlatica Kušnírová.

 

18:05 V Košiciach vystupuje Oleg Šuk, zen-budhista. “Z hľadiska budhizmu chcem povedať, že jeden náš učiteľ povedal, že zlá situácia je niekedy dobrou situáciou a dobrá situácia je niekedy zlou situáciou. Teraz, 30 rokov po revolúcii sa konečne ľudia zobudili. Bol tu veľký spánok a som veľmi rád, že sa ľudia začínajú zobúdzať. A my, budhisti, hovoríme, že zobúdzať sa treba každú chvíľu. Lebo keď zaspíme, tak znova sa možno stretneme o 30 rokov tu.

Na snímke protest v Košiciach

 

Reklama

18:00 V Košiciach s plačom aktivistka na pódiu vyzýva, aby sa pridali všetci občania. “Dokončme, čo začali naši rodičia v 89.tom. Nemýľme si našu slušnosť s nedostatkom odhodlanosti.”

 

17:58 Viliam Csino, z Cvernovky: “Počas vašej vlády narástli preferencie extrémistov”: “Vážení páni Fico, Danko, Bugár, a iní. Vy ste ten dôvod, prečo sme tu! Sklamali ste nás a podviedli. Tvrdili ste, že to s nami myslíte dobre, že budete hrádzou spoločnosti, ale kradli ste len naše dane. Urážali ste našich novinárov!”…”Počas vašej vlády narástli preferencie extrémistov! Počas vašej vlády sme stratili dôveru v tento štát!”

“Hanbíme sa za vás pred celým svetom. Nechajte si vaše majetky a už sa nikdy nevracajte”, burcuje Csino.

 

17:52 Martin Mojžiš, novinár a vysokoškolský pedagóg: “Boja sa nás, robia presne, čo chceme, len pomaly. Vytrvajme!”: “Chcem položiť jednoduchú otázku ohľadom toho, čo dňa 11.3.2018 v diskusii o 5 minút 12 povedal pán s pochybným menom, pán Pellegrini. Novinár sa ho spýtal, či je dobré mať vládu, pri ktorej sú podozrenia na spojenia s mafiou. Podozrenia s mafiou? Viete, to sa ľahko povie. Je veľmi jednoduché niečo na niekoho povedať.” Naozaj, pán Pellegrini?! O prepojení pána Fica s mafiánom, medzitým zatknutým, sme sa dozvedeli z článku Jána Kuciaka. Ján Kuciak je mŕtvy so svojou snúbenicou! A vy máte tú drzosť, to vyhlásiť, že čo hovorí Ján Kuciak, je jednoduché?! Vaša vláda, pán Pellegrini, bude vládou pohŕdania životom a prácou Jána Kuciaka! Okrem tejto nehoráznosti ste povedali, pán Pellegrini, že si vážite každého jedného človeka na námestí. Máte pocit, že aj my si vážime vás?! Nie, pán Pellegrini, my si vás nevážime, považujeme vás len za figúrku Fica. A my sa nechceme týmto hrám prizerať.” hovorí Mojžiš.

“Možno si myslíte, že naše protesty sú len hádzaním hrachu o stenu. Možno sú, že ten hrach spadne na zem, a mocní sa na tom hrachu pošmyknú. Tak nedávno spadli zbojníci, ktorí chudobným brali a bohatým dávali. Kaliňák už nie je ministrom vnútra a napriek maske to nesie veľmi ťažko. Fico už nie je premiérom a napriek maske to nesie oveľa ťažšie.” Dav skanduje: “Do basy!”

Reklama

“Toto sme už dosiahli, priatelia, oni sa nás boja. Vidno to už z toho, že robia pomaly presne to, čo požadujú naše transparenty. Neprestávajme, priatelia! Sme to dlžní Jánovi a Martine, našim deťom, sme to dlžní sami sebe.

Na záver dve prosby. Počúvajme slová slovenskej hymny, sú to dobré slová, najmä dnes. Po druhé, nespievajme ju ako uspávanku, ako pohrebnú pesničku. Je to hymna, nech je nás počuť!”, vyzýva Mojžiš. Dav skanduje: “Vydržíme!”

 

17:45 Vystupuje Juraj Kemka: “Je vás tu toľko ako v ´89-tom. Vtedy som mal 14 a prežíval som revolúciu ako dospelý človek. Vtedy si nikto nevedel predstaviť, že totalitný režim skončí a už vôbec nie, že ho svojou pokojnou silou položia na lopatky ľudia v uliciach. Podarilo sa to ľuďom odvážnym a vytrvalým. A ja dnes takých ľudí vidím tisíce. A áno, sú aj na východnom Slovensku, pán premiér, či expremiér, či čo ste to teraz, pán Fico! Včera ste sa nám pri vašej demisii vysmievali do tváre! Bol to taký istý úškrn, ako keď ste počas volebnej noci pili coca-colu. Dobehli ste nás! Ako sa snažili dobehnúť ľudí komunisti, keď po 89-.tom komunistu na čele vlády nahradili noví komunisti. Ten komunista sa volal Adamec. A ľudia ho vypískali. Teraz sa Adamec volá Pellegrini! A ľudia ho už tiež vypískali. Pán Bugár, pán Fico, nepotrebujeme kozmetické úpravy!”, hovorí Kemka.

 

17:40 Vystupuje raper S. V závere svojho vystúpenia ironizuje: “Toto vystúpenie mi zaplatil Soros”.

 

Reklama

17:37 Farská: “Ministerstvo vnútra nemôže byť riadené ani pod vplyvom SMER. Je to apel na pána Danka, pána Bugára, ale aj na pána Kisku!”, vyzýva študentka Karolína Farská.

Šeliga: “Ministerstvo vnútra nemôže byť riadené stranou SMER, lebo nenastane žiadna zmena a požiadavka na nezávislé vyšetrenie vraždy zostane nenaplnená.

Farská: “Nemôžeme veriť, že vyšetrenie smrti a káuz o ktorých písal Ján bude nezávislé, ak ministerstvo bude riadiť strana Smer!

 

17:30 Zuzana Wienk: Chceme opäť veriť v štát. Vysvetľuje, prečo sú podstatné predčasné voľby a prečo nestačí odstúpenie Fica a Kaliňáka. “To predsa nie je len o dvoch Robertoch. Tí sú len tvárou hydry, ktorá ovládla štát a celé roky pošliapava štát a ktorá včera oslavovala.” V skutočnosti sa nič nezmenilo, hovorí Wienk. “Ľudia, ktorí sú zodpovední, ostávajú bezpečne v závetrí. Takto to nemôže skončiť, priatelia! Musíme vytrvať a vyžiadať si skutočnú zmenu. Preto sme pripravili výzvu “Chceme opäť veriť v štát”, ku ktorej sa môžete pridať. Naše požiadavky smerujú k tomu, aby sa zabezpečilo právo a vyvodila zodpovednosť. Gašpar a Kováčik, odstúpte!”

“Neveríme vyšetrovaniu. Neveríme, že poctivo preveria všetky stopy, ktoré by ohrozili garnitúru aj Robertov. Pán Čižnár, dokážte, že vám záleží na spravodlivom vyšetrovaní a pripustite renomovaných a zahraničných spolupracovníkov. Smrťou Jána a Martiny bola prekročená hranica. Ak sa ani teraz mocná hydra neskloní pred smrťou, čo ju potom zastaví? Nenechajme to len tak, priatelia, ak teraz nevydržíme a nedosiahneme skutočnú zmenu, nezaslúžime si právny štát! Vydržme! Pretože to dlžíme stovkám úradníkov, ktorí riskovali a aby ich úsilie nevyšlo nazmar! Vydržme, z úcty k Jánovi a Martiny,  na ich pamiatku!”, vyzýva Wienk.

 

Reklama

17:25 Vystupuje Richard Stanke a spolu s ním ďalší herci.  Stanke: “Robert Fico a celý jeho spolok, vravíme vám z plných pľúc, že stačilo!”, kričí herec. “Váš arogantný úsmev pri včerajšom odovzdávaní akože demisie, hovorí za všetko! Vy neodchádzate, ale naďalej chcete v pozadí ťahať nitky vašich straníckych lokajov, a nás chcete použiť ako nesvojprávne publikum! Ale už toho bolo dosť! Jediná možnosť, ako vyriešiť túto napätú situáciu, sú v tejto chvíli už len predčasné voľby!” Dav skanduje “Predčasné voľby!”

“Slovom týchto dní je slovo “Nestačí!” Guma, ktorú títo páni naťahovali, už praskla. Našou emóciou nie je nenávisť. Ak by to tak bolo, tak by nám odchod Kaliňáka a Fica stačil. Ale nám to nestačí!” Ich predstava o slušnosti s tou našou sa zásadným spôsobom ničí.” Ani jeden z troch ústavných činiteľov si podľa Stankeho nespomenul na vraždu Kuciaka a Kušnírovej pri riešení krízy. “Iba opakujú konšpirácie!”, kričí Stanke.

“Sme tu my, ktorí môžeme zmeniť túto krajinu, a preto vás žiadame o predčasné voľby!” Dav skanduje: “Predčasné voľby!”

“A preto aj my, herci SND, Astorka a iných slovenských divadiel, plne stojíme za všetkými požiadavkami iniciatívy Za slušné Slovensko. Sme spolu s vami a musíme to dotiahnuť do víťazného konca! A sľubujeme, že vydržíme!”, burcuje dav Stanke. Dav kričí: “Ďakujeme!”

 

17:20 Budeme chrániť mimovládky: Ďalší spoluorganizátor protestov z roku 1989 vystupuje v Bratislave: “Nik tu nezneužíva smrť mladých ľudí. My tu stojíme za nich a budeme tu stáť dovtedy, kým nedôjde k zmene. Ján a Martina verili, že má zmysel sa angažovať. Budeme tu stáť spolu, budeme brániť novinárov, budeme brániť mimovládne organizácie a všetkých tých, ktorí chcú slušnejšie Slovensko.” Dav skanduje: “To je ono!”

“Chceme vidieť zmeny v každej jednej inštitúcie, ktorá má nám slúžiť. Bojíte sa volieb, lebo by vystavili účet. Čo ešte potrebujete? Generálny štrajk?!” Dav volá: “Generálny štrajk!”

Reklama

“Chceme základné pravidlá – nepokradneš, nezabiješ”, hovorí.

17:17 Davu v Košiciach pribudlo, počtom sú ľudia asi spolovice v porovnaní s minulým týždňom.

Na snímke účastníci protestu v Košiciach

 

17:15 Šimečka mi je vzorom: Vystupuje dobrovoľníčka-organizátorka protestov z roku 1989, ktorá si pochvaľuje, akým vzorom je pre ňu M. Šimečka starší, ktorý organizoval protest v minulosti a že svoje miesto v živote našla v jeho organizácii. “Odíďme dnes s tým, že víťazstvo je definitívne naše!”, uzavrela svoj príhovor. Dav skanduje “Dosť bolo Smeru!”

 

17:10 Na pódiu stoja študenti-organizátori – Karolína Farská a Juraj Šeliga. Hovoria, že vrah stále nie je nájdený a v pozadí vlády stále stoja rovnakí ľudia. Farská: “Pán Danko, pán Fico a pán Bugár stoja za každú cenu pri moci.”

“Celé to pohŕdanie len prehlbuje nedôveru vlády. Demisia premiéra neznamená, že ho vystrieda jeho bábka, hovorí Farská. Šeliga: “Ľudia majú právo vybrať si nových politických zástupcov vo voľbách!”

Reklama

Farská: “Voľby sú miesto, kde politici získavajú dôveru občanov. Nikto iný, len ľudia majú právo rozhodnúť, komu dajú hlas.”

Šeliga: “Nenechajme sa zastrašiť! My sme tí, na ktorých sme čakali!”

 

17:08 V Bratislave sa objavil transparent: “Keď môžeme mať teplého premiéra, môžeme mať aj registrované partnerstvá!” Dav skanduje “Predčasné voľby!

 

Reklama

17:03 V Bratislave dav skanduje “Fico, do basy!”, “Béla je klamár!” a “Dosť bolo Smeru!”

 

17:00 V Košiciach sa na zhromaždení zúčastňuje značne nižší počet ľudí v porovnaní s minulým piatkom. Odhadom asi tretina.

Začiatok zhromaždenia v Košiciach

 

Ako si všíma politický analytik Ján Baránek, “organizátori, zrejme pod vplyvom „nekonečného zrkadla“ (keď dáte oproti sebe dve kolmo stojace zrkadlá, uvidíte „nekonečno“) prišli s ďalšou požiadavkou – predčasné voľby.”

Podľa Baránka ich požiadavka stojí proti parlamentnej demokracii a nastoľuje anarchiu:

Po prvé, “Predstavme si, že by organizátori svoju požiadavku presadili. Je po predčasných voľbách a ich výsledok by bol taký, že by vznikla taká istá koalícia, ako je dnes. Toto sa v teoretickej rovine nedá vylúčiť. Opäť pôjdu do ulíc s požiadavkou na ďalšie predčasné voľby? Keby sa tento prípad zopakoval, koľko predčasných volieb by bolo potrebných, aby sa im vyhovelo? Z toho pramení ďalší nezmysel –

2. V takomto prípade by organizátori mali dať verejnosti na vedomie, aký má byť výsledok predčasných volieb, aby boli spokojní a prestali organizovať demonštrácie za ďalšie predčasné voľby.

3. Potom by ale nastúpili iní demonštranti, ktorí zasa chcú iný výsledok predčasných volieb. Atď., atď., donekonečna… Toto teda nie sú systémové požiadavky z hľadiska organizácie obsahu demonštrácií. Tie sú totiž len a len také, ktorých riešenia sú v rámci ústavy, sú síce jednoznačné, ale(!) – bez hrozby zacyklenia sa. To, čo navrhujú organizátori, ako som ukázal vyššie, smeruje jednoznačne k tomu, že takýto systém sa zacyklí a následne a zákonite – skolabuje.

4. Ako vidíme, toto potom už nie je parlamentná demokracia, ale číra anarchia.

5. Naša ústava jasne hovorí, ako a za akých podmienok môžu byť v tejto krajine predčasné voľby.

6. Zaregistroval som analógie s r. 1989. Vraj aj vtedy sme mali požiadavku na voľby. Áno, ale je tu jeden systémový rozdiel. Vtedy sme mali požiadavku na SLOBODNÉ voľby. Tie dnes máme.Vláda oligarchie na Slovensku neskončí ani výmenou osôb, ani výmenou vlád. Toto pochopenie reality je podstatné na to, aby sme si uvedomili nie len naliehavosť problému, ale aj jeho riešenia. Oligarchovia tu boli v pozadí každej(sic!) vlády, takže nepodliehajme mylným predstavám o zlých a dobrých politikoch. “, uviedol vo svojom komenttári na sociálnej sieti Baránek.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:22

Desaťtisíce ľudí demonštrovali v utorok v Argentíne ľudí proti úsporným opatreniam vlády pravicovo-populistického prezidenta Javiera Mileiho a za “obranu bezplatných verejných univerzít”. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

protest, Argentína
Študenti protestujú proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho a požadujú tiež viac financií pre verejné univerzity v Buenos Aires
11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali