Kardiológ Viliam Fischer: Koronavírus – očkovať alebo neočkovať?

Kardiológ Viliam Fischer: Koronavírus – očkovať alebo neočkovať?

Bratislava 13. januára 2022 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Keď som sa pripravoval na transplantáciu srdca a potom aj prvú transplantáciu úspešne s mojimi spolupracovníkmi zrealizoval (r. 1998), tak ani vo sne ma nenapadlo, že skoro také isté množstvo času a energie budem venovať štúdiu aj inej diagnózy, dokonca nechirurgickej…, píše kardiológ Viliam Fischer

slovenský prezidentský kandidát Viliam Fischer kandidatúra slovenský prezident 2014 prezidentské voľby
Na snímke slovenský kardiológ, profesor Viliam Fischer

A je to tu. Tá „diagnóza“ sa volá Covid-19. Prečo toľko pozornosti? Lebo tento vírus tak rozdeľuje slovenskú spoločnosť, že je to už zarážajúce a po každej stránke neúnosné.

Reklama

V našich médiách sa prezentujú prevažne názory nielen niekoľkých medicínskych odborníkov,  ale aj politikov z „pravej i ľavej strany“, filozofov, právnikov, žurnalistov, matematikov, ktorí sa zrejme „vyznajú“ aj v medicíne a preferujú iba jedno riešenie a síce očkovanie obyvateľstva.

Sú ale aj opačné názory, ktoré spochybňujú účinnosť očkovania a poukazujú na ich negatívne vedľajšie účinky, so zdravotnými komplikáciami, aj vážnejšími, vrátane úmrtí očkovaných pacientov. Sú to názory viacerých renomovaných slovenských i zahraničných lekárov, vedcov a dovolím si preto upozorniť aj na tieto opačné názory a citovať mnohých lekárov a vedcov, medzi ktorými sú aj laureáti Nobelovej ceny.

Reklama

 

Toto je ich oznam:

ZAHRANIČNÍ ODBORNÍCI

Dr. P. A. McCULLOUGH, profesor medicíny, kardiológ, epidemiológ, Baylor University Medical Center, Dallas – Texas. V súčasnosti je vedúcim profesorom interného lekárstva v Centre zdravotníckych vied Texas A&M University.

Zakladateľ a súčasný prezident Cardio – renálnej spoločnosti v USA, držiteľ viacerých medicínskych vyznamenaní. Je medzinárodne uznávaná autorita v oblasti chronického zlyhávania obličiek ako kardiovaskulárneho rizika, s viac ako 1000 publikáciami a viac ako 600 citáciami v Národnej medicínskej knižnici.

Co-editor „Reviews  of Cardiovascular Medicine“,  Associate editor „American Journal of Cardiology and Cardiovascular Medicine“ and Invited lectures „New York Academy of Sciences, the National Institutes of Health, U.S. Food and Drug Administration“. 

Reklama

Jeho vedecké práce sa objavujú v najprestížnejších medicínskych časopisoch – New England Journal of Medicine, Journal of the American Medical Associtation, The Lancet.

Profesor Mc Cullough tvrdí, že všetci vedci na svete vedia, že prirodzená imunita je lepšia ako vakcinálna! Tvrdí, že vakcinálna technológia produkuje nebezpečný „spike“ proteín, ktorý poškodzuje cievny systém a zapríčiňuje trombózu.

Hovorí o Covide-19 ako o biologickej zbrani, o nežiadúcich účinkoch pri očkovaní a o období 14.december 2020 – 11.jún 2021, kedy bolo 5.996 hlásení o úmrtí ľudí v USA zaočkovaných vakcínou  proti Covid-19. A že je to viac ako počet hlásení úmrtí následkom všetkých ostatných vakcín spolu za posledných 22 rokov.

Profesor Mc Cullough ďalej tvrdí, že tých úmrtí v USA je podstatne viac a hovorí o čísle 50.000, čo je viac úmrtí denne z dôvodov podávania vakcíny, než z vírusového ochorenia. Hovorí o bioterorizme očkovaním.

Citácia profesora Mc. Cullougha : „Pracujeme na zmene názoru verejnosti na vakcináciu“.

Reklama

Dr. G. V. BOSSCHE, Veterinary Faculty of Ghent, University of Hohenheim. Špičkový belgický imunológ, molekulárny biológ, virológ a odborník na vakcíny. Bol členom tímu „Global Alliance for Vaccines and Imunisation(GAVI) v  Ženeve, ako vedúci očkovacieho programu proti ebole.

Pracoval aj v „Bill & Melinda Gates Foundation Global Health Discovery“ tíme v Seattle, USA ako „Senior Program Officer“ a aj v „Nemeckom centre pre výskum infekcií“ v Kolíne nad Rýnom. 23 rokov spolupracuje aj s mnohými významnými farmaceutickými spoločnosťami (GSK Biologicals, Novartis vaccines, Solvay biologicals) a podieľa sa na vývoji ľudských vakcín.

V r. 2015, v časopise „Lancet“ v kritickej vedeckej analýze spochybnil bezpečnosť očkovacej látky proti ebole, používanej v Guinei. Dr.Bossche 6. marca r.2021 napísal otvorený LIST o očkovaní proti koronavírusu vo svete. Varuje v ňom pred možnými dlhodobými dôsledkami vakcín proti koronavírusu a navrhuje okamžité zastavenie kampane hromadného očkovania.

Za jednu z hlavných hrozieb hromadného očkovania považuje vznik efektu straty vírusovej imunity. A zdôrazňuje, že najväčšie nebezpečenstvo pre ostatných budú časom tí, ktorí boli očkovaní, v dôsledku straty vírusovej imunity. Dr. Bossche: „ tento typ preventívnych vakcín, ktoré sa v súčasnosti používajú, sú naprosto nevhodné na boj s vírusovou infekciou, dokonca vysoko nebezpečné. Ignorujú sa vedecké dôkazy…“

Doc. Dr. ASTRID STUCKELBERGER, Faculty of Medicine of the University of Geneva and Lausanne. Významná švajčiarska expertka, ktorá má doktorát z verejného zdravotníctva. EXPERTKA vo WHO pre OBLASŤ PANDÉMIE.

Hovorí o tom, že táto pseudopandémia je systematicky medzinárodne organizovaná, s odborníkmi sa komunikuje len ojedinele, noviny a média sú zaplatené, aby publikovali čo oni chcú. Hovorí o PCR testoch, ktoré sú výskumným nástrojom a nie diagnostickým.

Dr. A. Stuckelberger považuje výtery z nosa za bezprecendentné, pretože otestovať sa dá aj zo slín. Vyjadruje sa o tom, že pri odbere z nosa sa robí odber z oblasti bázy mozgu s možnosťou jeho kontaminácie. Vyjadruje sa o tom, že sa ľuďom odoberá systém viery, duchovnosti a ľudskosti.  A že ide o ovládnutie ľudí pomocou technológie a že veda a technika je oveľa ďalej, než my vieme.

K rúškam sa vyjadruje v tom zmysle, že tie v skutočnosti ľuďom škodia. Hovorí o dýchaní do rúška a vytváraní bakteriálneho zápalu pľúc staphylokokovej infekcie.

Názor Dr. Stuckelbergerovej o koronavíruse: „ ten neustále mutuje a ani firmy Pfizer, Astra-Zeneca neposkytujú záruku. Štúdia nie je dokončená, výsledky zatiaľ nepoznáme. Nie sú k dispozícií žiadne údaje o tom, ako vykonali metodiku, ktorá je pre vedcov kľúčová. Bez testov a liečby na ľuďoch sa ide očkovať. Nepoznáme vedľajšie účinky. A to sa idú očkovať tehotné ženy, deti a masovo starí ľudia.

Dr.Stuckelbergerová to považuje za nebezpečné a neľudské. Hovorí o trestnom čine a biologickej zbrani.  Cituje genetičku prof. A. Henrion-Caude, ktorá hovorí o injekčnej funkčnej genetickej vakcíne, pretože to nie je len vakcína, ktorá vytvára protilátky, ale má funkčný „motor“, ktorý štartuje niečo, o čom nevieme kam smeruje.

Reklama

Dr. Stuckelbergerová hovorí o nebezpečných faktoroch vakcíny a síce o silnej autoimúnnej  reakcií, najmä u mladých ľudí a o tom, že spôsobuje nemalé množstvo trombóz a je aj smrteľná.

Dr. L. A. MONTAGNIER, doktor vied, francúzsky virológ, člen francúzskej akadémie vied, Laureát Nobelovej ceny za medicínu za objav choroby AIDS (HIV): „Vírus je umelého pôvodu a očkovanie urýchľuje tvorbu nových kmeňov vírusu.“    

BBC, the GUARDIAN o Delta víruse (Zdravotnícke noviny, 24.6.2021):

Údaje britských odborníkov – analýza dát priniesla niekoľko znepokojujúcich informácií o infekčnosti Delta vírusu, vrátane jeho schopnosti odolávať nielen protilátkam, ale aj očkovaniu.

Títo britskí odborníci pripomínajú, že očkovanie síce znižuje riziko ochorenia, ale ho nevylučuje. Poukazujú nato, že v Anglicku bolo v období 1.február – 14. jún r.2021 hospitalizovaných 806 pacientov s variantou Delta, 279 pacientov očkovaných  a  527 pacientov neočkovaných. Zomrelo 73 pacientov – 34 neočkovaní pacienti, 36 očkovaní pacienti (26 kompletne zaočkovaní, 10 s jednou dávkou).

Reklama

Napriek menšiemu počtu hospitalizovaných očkovaných pacientov – 279 (36 úmrtí) oproti neočkovaným pacientom – 527 (34 úmrtí) v skupine očkovaných pacientov  ich zomrelo o dvoch viac!

GERHARD  SCHEUCH, nemecký biofyzik, popredný nemecký odborník na aerosoly, bývalý prezident Medzinárodnej spoločnosti na aerosoly a t.č. šéf spoločnosti GS  Bioinhalation v Gemundene hodnotí zákaz vychádzania , či povinnosť nosiť rúšky aj vonku za hlúposť, až absurdnosť (Pravda, 20.3.2021)

Prof. Dr. JOHN IOANNIDIS, Stanford Univerzita, California, riaditeľ výskumného inovačného centra, odborník na epidemiológiu, štatistiku a verejné zdravotníctvo.

Prof. Dr. MICHAEL LEVITT, profesor štrukturálnej biológie Stanford Univerzita, California, (matka Češka) jeden z najcitovanejších vedcov na svetedržiteľ Nobelovej ceny za chémiu /2013/

Prof. Dr. SUCHARIT BHAGDI JOHAN– Guetenberg Universität Mainz, profesor mikrobiológie a infekčnej epidemiológie – autor knihy Corona Fehlalarm.

Reklama

Prof. Dr. KNUT WITTKOWSKI, nemecký epidemiológ a bývalý šéf katedry epidemiológie a bioštatistiky na Rockefeler Univerzity New York.

Horeuvedení vedci tvrdia, že populácia už dosiahla hromadnú imunitu alebo imunitu T-buniek proti tomuto novému vírusu a teda nie je dôvod pre akékoľvek sociálne opatrenia. A určite nie pre vakcináciu. A že vládne opatrenia, ekonomické opatrenia a opatrenia na obmedzovanie základných práv sú založené na nesprávnych dátach a predpokladoch o koronavíruse. Keby nebolo výsledkov testov, o ktorých sa stále v médiách hovorí, pandémia by bola pri konci…

Wittkowski ešte dodáva, že viac ako 90 % ľudí s pozitívnym výsledkom testu je bez závažných príznakov, takže nie je dôvod hovoriť o „ neexistencii imunity obyvateľstva“.

Prof. Dr. HENDRICK STRECK, riaditeľ Inštitútu pre Virológiu a Centra pre HIV a AIDS, Univerzita Bonn. Je považovaný za jedného z najznámejších „vírových“ expertov v Nemecku. Doktorandskú prácu obhájil v roku 2004 na Harvard Medical School, USA. Je tvrdým kritikom súčasných opatrení proti koronavírusu. Hovorí: „Je  načase stopnúť falošné alarmy. Nesmieme prerušiť normálny život a všetko paralyzovať“.

Prof. H. Streck : „Na povrchoch, napríklad na kľučkách dverí nie sú žiadne životaschopné víry“.

 

PCR testy

Dr. KARY MULLIS, americký chemik, University of California, Berkeley, USA. Spolu s M. Smithom im bola v roku 1993 udelená Nobelova cena za chémiu a Dr. A. Mullisovi aj za vynájdenie metódy PCR testov. Na príbalovom letáku PCR testov sa výslovne upozorňuje: „Použitie PCR nešpecifických testov vykazuje veľa falošne pozitívnych nálezov“. Tvorca týchto testov zároveň upozorňoval, že tieto testy sú určené pre výskum a nie pre diagnostické účely!

Reklama

Dr. K. Mullis zdôrazňoval, že „PCR test nedokazuje prítomnosť celého vírusu, ale iba jeho časti, tzv. nukleovej kyseliny vírusu z jeho jadra. Diagnostika zachytí aj neinfekčné častice vírusu. PCR test zachytí prítomnosť genómu vírusu počas omnoho dlhšieho obdobia, na úplnom začiatku infekcie aj po prekonaní infekcie, dni aj týždne. Aj u klinicky zdravého pacienta. Pozitívny výsledok PCR testu ešte neznamená prítomnosť infekcie.“

Oxfordský profesor CARL HENEGHAN, klinický epidemiológ, riaditeľ CEMB Oxfordskej univerzity (Centrum pre medicínu založenú na dôkazoch): „vírus covidu nikdy nezmizne, pokiaľ sa s týmito testami bude pokračovať, ale že vždy bude falošne detekovaný vo veľkej časti testovaných ľudí. PCR test sám o sebe nemôže poskytnúť dostatočné informácie o infekčnosti. Keďže pozitívny PCR test neznamená automaticky aktívne ochorenie, neoprávňuje na sociálne opatrenia, ktoré sú založené výhradne len na týchto testoch.“ Profesor Heneghan hovorí aj o tom, že karanténa bude mať negatívny dopad na nás všetkých a ešte aj na našich potomkov…

Dr. ANTONY FAUCI, epidemiológ, riaditeľ „National Institut od Alergy and Infectious Diseases“, New York, USA. Je tvrdým zástancom očkovania, ale priznal, že CT číslo (počet cyklov) vyššie ako 35 už nedokáže detekovať živý vírus, ale len jeho mŕtve fragmenty. Napriek tomu laboratória po celom svete dodnes používajú pre PCR testy na Covid-19 čísla vyššie ako 35, ba aj 40 !

Prof. WALTER RICIARDI, profesor Hygieny a verejného zdravotníctva, Univerzitá Cattolica del Sacro Cuore, Roma-Italy: „ … pri opakovanej kontrole úmrtných listov pacientov sa iba u 12 % úmrtných listov preukázala priama súvislosť s koronavírusom a 88 % z tých, ktorí zomreli, mali aspoň jednu „smrteľnú“ diagnózu, mnohí dve aj tri.“

Doc. THOMAS BINDER, kardiológ, Director of the echocardiography laboratory at the Medical University of Vienna, Austria. Má 33 ročné skúsenosti s diagnostikou a liečbou respiračných infekcií, s 22 ročnou praxou na JIS : „PCR test nie je určený pre testovanie koronavírusu, má veľmi nízku špecificitu, s falošne pozitívnym nálezom aj u tehotných žien. Na základe falošného PCR testu sa mnohé ostatné vírové ochorenia dostanú do koronavírusovej kolonky…

Prirodzená imunita  je neporovnateľne účinnejšia ako vakcinácia…testovanie asymptomatických pacientov nemá vedecké opodstatnenie a používanie tohto testu je vedecky chybné.“

Dr. T. BINDER zdôrazňuje aj už vyššie spomenutú skutočnosť, že CT číslo (počet cyklov) vyššie ako 35 už nedokáže detekovať živý vírus, ale len jeho mŕtve fragmenty ! Napriek tomu laboratóriá po celom svete dodnes používajú pre PCR testy na Covid-19 čísla vyššie ako 35, dokonca Až 40 !!!

Reklama

 

Antigénové testy

Prof. MUDr. P. DŘEVÍNEK, PhD. prednosta Ústavu lekárskej mikrobiológie 2.LFUK a FN Motol, Praha: „Antigénové testy nie sú spoľahlivé! Pri testovaní 591 jedincov sa celková senzibilita antigénových testov pohybovala pod 70%. To znamená, že 3-och z 10-ich Covid pacientov antigénové testy vôbec nerozpoznali!

Rýchlotesty na Covid 19  majú tiež nízku výpovednú hodnotu, ich senzibilita a špecifita je nízka, s vysokou pravdepodobnosťou falošne negatívneho výsledku. Negatívne výsledky je potrebné vyhodnocovať spoločne s anamnézou, klinickými príznakmi a klinickým vyšetrením, čo žiaľ sa vo väčšine prípadov nerobí.

Riziko a limitácia antigénových testov je hlavne vo veľa falošne pozitívnych i falošne negatívnych výsledkoch, čoho dôsledkom je nesprávna informácia ! Tieto testy nie sú určené na masové testovanie obyvateľstva ! Zlá správa je aj skutočnosť, že antigénové testy nezachytávajú nižšiu virálnu nálož, pričom ich presnosť nie je sto percentná ani pri veľmi vysokých virálnych náložiach.“

 

Názory niektorých ďalších renomovaných českých lekárov a vedcov o koronavíruse:

Názor prof. MUDr. J. PIRKA DrSc., známeho českého kardiochirurga z Kliniky Kardiovaskulárnej chirurgie – IKEM, Praha a ďalších vyše 5.000 českých kolegov v petícii, poslanej českej vláde: „Vládne karanténne opatrenia nemajú opodstatnenia, len posilňujú strach a neistotu a zhoršujú beztak zlú hospodársku situáciu“.

MUDr. PEKOVÁ SOŇA – známa špičková česká odborníčka na virológiu a molekulárnu genetiku.

Reklama

1998 – LFUK, Hradec Králové, Ústav molekulárnej genetiky AVČR Králové a Ústav hematológie a krvnej transfúzie

2005-2009 Laboratórium klinickej biochémie, hematológie a imunológie v Nemocnici Na Homolce

2006 – Doktorát v obore molekulárnej biológie, genetiky a virológie

2009-2014 Vedúca laboratória molekulárnej genetiky Chabron, dnes Synlab Genetics

2014-2019 Vedúca laboratória veterinárnej molekulárnej diagnostiky Vemodia a laboratória molekulárnej diagnostiky KitGen

2017 – Súdna znalkyňa v oboroch molekulárnej biológie, molekulárnej genetiky a molekulárnej mikrobiológie pre humánne a veterinárne otázky

2020 – čestné uznanie Mensy Českej republiky

Reklama

Autorka 45 publikácií, citované 438x v iných vedeckých prácach

Venuje sa už 20 rokov medicínskemu „mikrosvetu“- molekulárnej genetike a molekulárnej biológií.

Ako prvá v ČR, mimo štátnej štruktúry, koncom januára r. 2020 pri štúdií genómu zistila, že koronavírus nie je prírodný, ale že ide o syntetickú genetiku. Hovorí o tom, že tento vírus má strašne veľa chýb a že sa chová bezprecedentne.  MUDr. Peková testovala vírus a vyvinula diagnostický test, ktorý prešiel domácou i zahraničnou testovacou kontrolou.

Hovorí o Covide-19 ako politickom nástroji na manipuláciu s ľuďmi, o laboratórnom pôvode vírusu, nemorálnom biznise farmaceutických firiem, o experimentálnej vakcíne a ignorancií vedeckých faktov.

Hovorí o veľkých financiách, zaujímavých pre farmaceutický priemysel, o epidémií ako zdroja odbytu, o finančnom zahojení  a „zlatej bani“ pre farmaceutický priemysel na  zahladenie ich strát. A pýta sa , kde je morálka. Hovorí o politickom nástroji, manipulácií s národom, aj cestou rúšok.

„ Použitie týchto vakcín je experiment a ako bude  ľudský organizmus v budúcnosti reagovať, sa vôbec nedá v budúcnosti predvídať. Na odhalenie ich účinku, či pozitívnom, alebo negatívnom treba roky práce! Ale na to farmafirmy nemajú čas, potrebujú zisk a vyvíjajú veľký tlak.“

MUDr. Peková hovorí o tom, že imunitný systém je komplikovaný, môže prestať roroznávať, nerozlíši bunečnú štruktúru a vakcína začne negatívne účinkovať, ničiť autoimunitu, ničiť rôzne systémy, …Vedecké práce sa k ľuďom ani nedostanú, odoberá sa ľudská dôstojnosť a čo je horšie, politická mašinéria likviduje aj deti.“

Reklama

Na podporu MUDr. Pekovej vystúpil aj Prof. RNDr. J. TURÁNEK, DrSc., známy český virológ, vakcinológ a imunológ, Masarykova univerzita, Brno, Výskumný ústav veterinárneho lekárstva, oddelenie vakcinológie a imunoterapie.

Prof. Turánek má za sebou 30 rokov výskumnej a vývojovej práce v oblasti vakcín, imunológie bio a nanotechnológie a nanotoxikológie. Získal množstvo ocenení a bol nominovaný aj na cenu „Česká hlava“ v rokoch 2014 a 2018. 

Hovorí o tom, že je málo lekárov, ktorí sa vyznajú v tejto úzkej problematike, dávajú zavádzajúce informácie a v podstate sa podieľajú na „jarmoku“ s vakcínami. Známy je jeho výrok: „Nemám rád vedeckých komsomolcov, ktorí nemajú vedecké protiargumenty, ale ideologicky sú kovaní“.

MUDr. HANA ZELENÁ, popredná česká virologička, oddelenie mikrobiológie ZU Ostrava: „Netreba testovať viac, treba naopak testovať menej a to len chorých s ťažšími príznakmi a nie zdravých, alebo ľudí s nevýznamnými ťažkosťami… PCR pozitívny neznamená automaticky, že je dotyčný nakazený (infekčný) a už vôbec nie, že je chorý!

Je najvyšší čas prestať mrhať drahými PCR testami v neindikovaných prípadoch a prestať počítať pozitívne prípady bez klinického podtextu! PCR vyšetrenia bez klinického podtextu sú bezcenné! Je to medicínsky absolútne neprijateľné aby pozitívny výsledok jediného testu bol automaticky prehlásený za diagnózu bez toho, aby dotyčného vyšetril lekár!

Reklama

…existuje množstvo dôkazov o tom, že koronavírové opatrenia spôsobujú obrovské zdravotné a ekonomické škody.“ Toľko MUDr. Hana Zelená.

MUDr. IRENA KOUTNA, vedúca laboratórií  „Centra buněčného a tkáňového inžinýrstva Fakultní nemocnice u sv. Anny“ a LF Masarykovej univerzity v Brne: My, ako ľudstvo, nemáme informácie o tom, ako vakcína funguje, či sa napríklad nejaké dlhodobé efekty neprejavia za 5, alebo 10 rokov.

Bohužiaľ sme zistili, že cca u 20-25% ľudí po prvej vakcinačnej dávke nie sme schopní namerať žiadnu pamäťovú stopu. Po druhej dávke síce už pamäťová stopa nastúpila skoro u všetkých, okrem 1-2 percent. Nikdy však nedosiahla priemerné hladiny, ktoré dosahujú ľudia, ktorí chorobu prekonali !

OČKOVAŤ ĽUDÍ, KTORÍ PREKONALI C-19 A MAJÚ V TELE PAMäŤOVÉ BUNKY, V TEJTO CHVÍLI NEDÁVA ZMYSEL!

Ľudia, ktorí prekonali koronavírusové ochorenie a majú v krvi merateľné protilátky, nemusia byť očkovaní. PREKONANÁ NEMOC ZAISŤUJE OVEĽA SILNEJŠIU IMUNIZÁCIU AKO OČKOVANIE!

Najdôležitejšie pre zdravie je genetická výbava, ale tiež naše BMI. Keď veľké percento národa bojuje s nadváhou, tak tomu zodpovedá aj chorobnosť. Tukové tkanivo veľmi zhoršuje našu metabolickú aktivitu, aj imunitného systému.

Očkujme rizikovú populáciu (staršiu generáciu, chronicky chorých), alebo tých, čo sa hlásia dobrovoľne na očkovanie. Neočkovala by som mladých a tých čo nechcú byť očkovaní. A hlavne by som ich neobmedzovala.“ Toľko MUDr. I. Koutna.

Prof. MUDr. JIŘÍ BENEŠ, CSc., prednosta Kliniky infektológie LFUK Praha – Bulovka : Vyšetrenie bezpríznakových osôb pre ochranu populácie nie je prínosom. Vyšetrovať by sa mali chorí, zdravých netreba testovať. A už vôbec nie izolovať v karanténe. Oslabených ľudí ohrozuje nielen koronavírus, ale každá infekcia dýchacích ciest, teda aj obyčajná chrípka. 80 % testovaných ľudí sú zdravé osoby, bez príznakov.“

  

Slovenskí odborníci:    

ŠÚKL

1.2.2021 bolo     453 hlásení podozrení na nežiadúce účinky, z toho 25 závažných

5.9.2021          8.547 nežiadúcich účinkov, z toho    977 závažných

4.1.2022        10.040 nežiadúcich účinkov, z toho 1.392 závažných

MUDr. MÁRIA LÉVYOVÁ, prezidentka Asociácie na ochranu práv pacientov:

„Je načase začať sa intenzívne zaoberať škodami, ktoré pandémia ochorenia Covid-19 napáchala na zdravotníctve.“

Reklama

KAMILA URBAN, psychologička, Ústav výskumu sociálnej komunikácie, Katedra psychológie SAV, Bratislava:

Protipandemické opatrenia budú mať vážne dosahy na psychické zdravie všetkých obyvateľov.“

Doc. RNDr. T. BETÁKOVÁ, DrSc., virologička, Prírodovedecká fakulta UK, Katedra mikrobiológie a virológie, Virologický ústav Biomedicínskeho centra SAV v Bratislave,  v časopise Zdravie, 1, 2021 :„OČKOVANÍM ĽUDIA NEZÍSKAVAJÚ DOŽIVOTNÚ IMUNITU, nevieme po akom čase bude treba preočkovanie. Protilátky, teda imunitu získavajú aj ľudia, ktorí prekonali K-19 s mierne ťažkým a ťažkým priebehom.“

Doc. MUDr. MILAN NIKŠ, CSc., Synlab Slovakia, Bratislava, hlavný odborník MZ SR pre klinickú mikrobiológiu, ZN-21.1.2021:

„Z radov lekárskej verejnosti stále viac zaznievajú hlasy, ktoré kritizujú monopol, jednostranné videnie a politizáciu pandémie SARS-CoV-2. Onkológovia, kardiológovia, diabetológovia, psychiatri, ale aj všeobecní lekári poukazujú na to, že kolaterálne zdravotné škody (vedľajšie účinky) môžu byť pri konečnom hodnotení vyššie ako tie, ktoré priamo spôsobilo toto vírusové ochorenie.“

Viacerí uznávaní kardiológovia a nielen na Slovensku hovoria o výskyte myokarditídy a perikarditídy (zápalu srdcového svalu a osrdcovníka) po očkovaní na Covid-19. Väčšinou je to síce ľahšia forma zápalu, ale aké to môže mať nežiadúce neskoršie zdravotné následky to dnes nikto nevie…

Prof. MUDr. PETER PRUŽINEC, vedúci Katedry klinickej imunológie  a alergológie, prednosta Ústavu klinickej imunológie a alergológie, hlavný odborník MZ SR pre klinickú imunológiu a alergológiu: „ neustálym strašením a informovaním sa preháňa. Lekárov zaujímajú chorí ľudia a nie pozitívni. Musíme sa naučiť s vírom žiť. Veda si dáva otázku, akým spôsobom? Žiaľ odpoveď je neuspokojujúca. Nevieme totiž, či prekonaná imunita bude chrániť proti iným zmutovaným vírom.“

Informácia –  Zdravotnícke noviny, 16.9.2021 v článku „Zbytočný risk“, autor MARTIN SMATANA : „Je pravda, že z posledných štúdií to vyzerá, že tí, čo prekonali ochorenie, majú dobrú imunitnú reakciu aj proti Delta variantu!“

MUDr. K. DULKOVÁ, kardiologička, kardiologická ambulancia, Bratislava – „Abeceda zdravia“, 13.2.2021 :

„Mladí ľudia s ochorením K-19 neumierajú na zápal pľúc, ale predovšetkým na komplikácie, spojené s tvorbou zrazenín v krvnom riečišti! „Nepohyb a posteľ“ spôsobujú spomalenie krvného obehu. Krv stagnuje a ľahko sa zhlukuje. Nosenie rúšok v prírode považujem za kontroverzné. Nemá to medicínsku logiku“.

MUDr. M. MORA, kardiológ (november 2020, 25. kongres SKS): „hrozba Covid-19 nás dotlačila k ešte väčšej hrozbe, ktorou je zhoršenie kardiovaskulárnej starostlivosti. Došlo k minimálne 40% poklesu počtu návštev pacientov v ambulanciách a nemocniciach z dôvodu STRACHU z kovidovej infekcie. Viac ako polovica pacientov s infarktom myokardu alebo náhlou cievnou mozgovou príhodou sa dostala do nemocnice príliš neskoro na efektívnu intervenciu, čo ovplyvní ich kvalitu a prežívanie.

Je treba si uvedomiť, že aj počas kovidovej pandémie zomrie viac ľudí na kardiovaskulárne ochorenia ako na kovid!“

 

Očkovanie

MUDr. JAROSLAV ŠIMO, člen rady SLK (Medikom 4-5/2021): „ Rada Európy (COE) ako medzinárodná organizácia, ktorej hlavným cieľom je ochrana ľudských práv, prijala v roku 2021 rezolúciu č. 2361 o ZÁKAZE POVINNÉHO OČKOVANIA PROTI COVIDU, ktoré je záväzné pre členské štáty, vrátane Slovenska. Žiadny politik si nemôže dovoliť čo i len naznačiť, že by očkovanie malo byť povinné!

Je neprípustné, aby na niekoho bol vyvíjaný politický, spoločenský, mediálny ani iný nátlak kvôli očkovaniu. Odmietnutie očkovania nemôže znamenať žiadnu formu diskriminácie v práci a spoločnosti. V rezolúcií sa hovorí o tom, že členské štáty Rady Európy sú povinné zabezpečiť, aby o vyššie uvedených skutočnostiach boli občania informovaní!“

Reklama

 

Detská populácia

V škole, na lekárskej fakulte nás učili, že stavebným kameňom našej imunity sú víry a baktérie, čo dvojnásobne platí pre deti a mládež. Deti sú odolnejšie, pretože ich imunitný systém je odolnejší. V detskom veku je totiž vysoká hladina T-lymfocytov produkovaných štítnou žľazou. Deti môžu síce ochorieť, ale ich ochorenie má zvyčajne ľahšiu formu.

Podľa Hlavnej odborníčky pre všeobecnú starostlivosti o deti a dorastu MUDr. Eleny PROKOPOVEJ ťažšie to znášajú len deti, ktoré majú niektoré z pridružených ochorení ako je autoimunitná choroba, cukrovka, alebo deti s niektorou vrodenou vývojovou vadou.

Prof. MUDr. J. BARTUŇKOVÁ, DrSc., MBA, prednostka Ústavu imunológie LFUK, Motol-Praha. OČKOVANIE DETÍ a mladistvých NEDOPORUČUJE, len v mimoriadnych prípadoch s individuálnym prístupom. Infekcia u detí prebieha veľmi mierne A NIE SÚ INFORMÁCIE O DLHODOBÝCH NÁSLEDKOCH OČKOVANIA v detskej populácií.

Negatívum učenia doma a korono-školskú situáciu výstižne popísal redaktor MARIAN REPA v denníku Pravda z 21.11.2020 s nadpisom – Prečo treba otvoriť školy: „Robiť z detí rukojemníkov svojej vlastnej nevzdelanosti nie je najlepší spôsob ako ich pripraviť na budúcnosť!“

Kovidovú ideológiu „tlačíme“ už aj do školákov, čo je s ohľadom na detskú naivitu aj nemravné! To už nie je o medicíne, ale o novej forme regulácie spoločnosti.

Testovanie vakcíny od fy Pfizer pre zdravé deti, ako aj pre deti s ochoreniami vo veku 5-11 rokov je podľa Clinical Trials.gov vo fáze „klinického skúšania“. Predpokladaný dátum ukončenia klinického skúšania je júl 2024 (EMA). Na základe čoho sa majú dať toho času vakcíny týmto deťom ?

So značnou pozornosťou som si prečítal názory politológa J. BARÁNKA, ktoré vyslovil na stretnutí s premiérom SR E. Hegerom na „Kovidovú situáciu“ u nás, pretože niektoré jeho názory korešpondujú s tými,  ktoré som 3. mája 2020 zaslal štyrom najvyšším predstaviteľom SR, vrátane prezidentky republiky Z. Čaputovej, pod názvom: „Medicínsko-ekonomické zdôvodnenie podstatne rýchlejšieho ukončenia vírusovej karantény v Slovenskej republike“.

    

Niektoré úvahy J. Baránka z tohto stretnutia:

„Prečo by verejnosť mala veriť odborníkom, ktorí priviedli Slovensko do stavu, že máme vyše 12.500 úmrtí na COVID“?

„Vedenie štátu s veľkou pravdepodobnosťou nemá presné štatistické údaje o reálnom počte úmrtí na Covid-19, ani o reálnom počte závažných vedľajších účinkov po očkovaní“.

 

Úmrtia na koronavírus

Dennodenne počúvame a čítame v masmédiách o počte mŕtvych v prípadoch koronavírusovej choroby. Mňa, ako dlhoročného klinického pracovníka, zaráža klasifikovanie mnohých mŕtvych ľudí, kde ako hlavná príčina sa udáva koronavírusové ochorenie.

Terajšie hodnotenia príčiny úmrtia a čísla úmrtí na koronavírus považujem za skreslené. Každé úmrtie človeka je predsa mimoriadna udalosť, ku ktorej treba pristúpiť aj s mimoriadnou vážnosťou, zvlášť v tejto „koronavírusovej“ dobe.

Každé úmrtie pacienta s podozrením na koronavírusové ochorenie by malo byť zhodnotené na exitovom seminári, aj za účasti klinických pracovníkov. Aká je realita? Ak pacient zomrie v nemocnici, alebo doma, vypíše sa lekárska správa aj so všetkými diagnózami a ak pacient je pozitívne testovaný na koronavírus, tak sa zaradí do kolonky úmrtí z príčiny ochorenia na koronavírus.

Reklama

Veľakrát bez poznania pitevného nálezu, rozšíreného exitového seminára, aj s klinickými pracovníkmi, ktorí by komplexne zhodnotili či hlavnou príčinou úmrtia pacienta bolo ochorenie pacienta na koronavírus, alebo niektoré systémové akútne, alebo chronické orgánové ochorenie, kde pozitivita na koronavírus je iba vedľajším nálezom.

Som presvedčený o tom, že z terajšieho zoznamu úmrtí na koronavírus by ubudla nemalá časť pacientov, keby sa u každého úmrtia pacienta s pozitívnou anamnézou na koronavírus realizovala pitva a seriózne zhodnotila príčina úmrtia pacienta.

Túto úvahu podporuje aj jeden závažný fakt a ten je porovnanie, napríklad počtu úmrtí na Slovensku so štátmi s približne rovnakým počtom obyvateľstva. V priebehu roku 2021, keď v SR bolo nahlásených viac ako 12 tisíc úmrtí, tak v Dánsku, Nórsku a Fínsku úmrtí bolo podstatne menej.

Počet úmrtí na koronavírus – SR – 5,5 mil. obyvateľov –  cez 12.000 úmrtí

Dánsko – 5,8 mil. obyv. –         2.520 úmrtí

Fínsko  –  5,5 mil. obyv. –            954 úmrtí

Nórsko –  5,8 mil. obyv. –            789 úmrtí

Tento nepomer úmrtí medzi troma škandinávskymi krajinami a Slovenskom sa nedá vysvetliť len vyššou zaočkovanosťou horeuvedených troch krajín voči SR…

Exaktné medicínske zhodnotenie a analýza úmrtia pacientov by jednak objektivizovalo ich skutočný počet a mohlo by aj priaznivo pôsobiť na obyvateľov Slovenska, ktorých frustrácia naberá už nebezpečné patologické rozmery.

Zatiaľ čo intenzívne upriamujeme pozornosť a značné finančné prostriedky do koronakauzy, umiera nemalé množstvo ľudí na iné diagnózy, hlavne kardiovaskulárne a onkologické. A hlavný podiel na tom má neskorá diagnostika a liečba týchto pacientov z dôvodov – „lebo koronavírus“.

 

Pandémia a dôsledky

Odložená zdravotná starostlivosť a jej následky:

–   Nárast počtu zbytočných úmrtí, hlavne kardiovaskulárnych a onkologických

–   Zhoršenie zdravotného stavu obyvateľstva

–   Oneskorenie diagnostiky mnohých závažných ochorení

–   Odsunutie plánovaných operácií – výrazné zníženie kvality života pacientov a aj fatálne následky. Rapídne stúpnutie používania antidepresív.

–   Znížená kvalita vzdelávania, chýbanie osobného kontaktu

–   Strata sociálnych kontaktov, strata zodpovednosti, zanedbaný osobnostný rast

–   Závislosť od počítačových hier, negatívny mentálny, fyzický i psychický dopad

–   Nárast obezity už aj tak vysokého percenta obézneho obyvateľstva v SR (60%) a nie len dospelých, ale aj detskej populácie

 

Doporučenia

 V odbornej literatúre sa pre získanie silného imunitného systému zdôrazňuje:

– Dôležitosť POHYBU, čerstvého vzduchu a kvalitného spánku. Využitie každej chvíľky na prechádzku do prírody. Každá fyzická aktivita.

– Používanie probiotík  (jogurt, kvasená kapusta…) pre ich pozitívny účinok, ktorou je zvýšené vstrebávanie minerálií a vitamínov v čreve.

– Zdôrazňuje sa dôležitosť D-vitamínu (aspoň 3-4 tisíc jednotiek denne), hlavne v zimných mesiacoch, ktorý aktivuje vrodenú imunitu a NK bunky (natural killer cells). Pre imunitu je dôležitý aj C-vitamín. Z minerálov najmä Zinok a Selén. (Doc. MUDr. Pavol Blažíček, MUDr. Dulková).

– Dostatočný pitný režim – napr. pri váhe 70kg – 2,1 litra tekutín (voda, čaj, minerálky).

– Nie „zostať len doma“, tak často doporučené, pretože sa zníži obranyschopnosť   organizmu. Prirodzená imunita sa u ľudí zvyšuje rozumným vystavovaním patologickým činiteľom a nie sedením doma. Prirodzenú obranyschopnosť organizmu eliminujeme sústavnou izoláciou.

– Pozitívne myslenie, pozitívne správy. Opakované vnímanie negatívnych správ je frustrujúce.

 

Na záver si  dovolím vysloviť svoj názor  

Myslím si, že ako lekár-chirurg-kardiochirurg, ktorý zrealizoval tisíce operácií v oblasti všeobecnej chirurgie, neurochirurgie a hlavne srdcovo-cievnej chirurgie a „dostal“, spolu s mojimi spolupracovníkmi, slovenskú kardiochirurgiu z „podpalubia“, z hľadiska výsledkov, na špičkovú európsku úroveň, mám aj ja právo a možno, tak to aspoň cítim ako lekár, aj morálnu povinnosť, po dôkladnom preštudovaní svetovej literatúry a aj osobných kontaktov,  vyjadriť sa ku kovidovému problému , ktorý politológ J. Baránek nazýva „Kovidová kríza“.

Reklama

Medicína je predsa exaktná veda. Ale to, čo sa deje okolo Covidu-19 je z pohľadu medicíny neuveriteľné a zdá sa, že kľúčovú rolu tu zohráva ekonomika a nie medicína. Prečo? Lebo stanoviť diagnózu len na základe jedného, nie presvedčivého neinvazívneho testu (antigén, PCR) s výterom z nosohltanu, alebo  ústnej dutiny a nerešpektovať pritom ostatné klinické vyšetrenia je popretie základných princípov medicíny. Hippokrates sa musí v hrobe obracať…

A EŠTE JEDNA VEC MA MIMORIADNE ZARÁŽA. V každej medicínskej disciplíne sú prednášky, konferencie, sympózia, KONGRESY, kde sa otvorene diskutuje k danej medicínskej problematike a dochádza k určitým záverom. Výnimkou je KORONAVÍRUS, v dnešnej dobe najvážnejší medicínsky svetový problém!

 

Neuveriteľné, zvláštne…

ŽIADNY ODBORNÝ KONGRES ( konferencia, sympózium…) s účasťou odborníkov ZA očkovanie a PROTI očkovaniu na SLOVENSKEJ, EURÓPSKEJ, alebo SVETOVEJ ÚROVNI SA NEUSKUTOČNILO!!! Ale zato v televízií, rozhlase, tlači, skrátka v médiách diskutujú všetci – všetky profesie. Už mi tam chýbajú len kozmonauti…

Zatiaľ nie som očkovaný, ale po prekonaní Covidu-19. Očkovať sa nechám, ale len vtedy, keď nie na slovenskej úrovni, ale minimálne na európskej, alebo na svetovej úrovni sa uskutoční kongres špičkových vedcov a lekárov s protichodnými názormi a kde by malo vzniknúť záverečné jasné stanovisko k očkovaniu proti Covidu.

Ďalším dôvodom môjho rezervovaného prístupu k vakcinácií je skutočnosť, že vakcíny nie sú zatiaľ regulárne schválené. Medzinárodné inštitúcie (WHO, EMA) v priebehu roka 2021 postupne odporúčali a schválili použitie vakcín Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Johnson-Johnson…, ale u každej vakcíny so slovným dodatkom „podmienečná registrácia“, „núdzové použitie“, „emergentné použitie“ a s časovým limitom. Pýtam sa, ako sa môže dať povinnosť očkovať niečím, čo nie je riadne schválené ?

Slovensko sa už raz stalo svetovým unikátom – celoplošným antigénovým testovaním. Poďme teraz pozitívnejším príkladom a INICIUJME, zorganizujme my, Slovenská republika, ešte lepšie aj s českými kolegami, 1. EURÓPSKY KONGRES o KORONAVÍRUSE za účasti lekárov a vedcov, aj z mimoeurópskych krajín, ktorého záverečné stanovisko by malo vyriešiť tento vážny celosvetový medicínsky problém či očkovať alebo neočkovať.

POVAŽUJEM ZA NEVYHNUTNÉ NASTÚPIŤ CESTU PROFESIONALITY, OTVORENEJ, VECNEJ A ODBORNEJ DISKUSIE ZA ÚČASTI OBOCH OPAČNÝCH NÁZOROV.

Prof. MUDr. Viliam Fischer, CSc., FICS, kardiochirurg, realizátor 1. úspešnej transplantácie srdca na Slovensku, nositeľ najvyššieho štátneho vyznamenania „Rad Ľ. Štúra 1. triedy“

 

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:24

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok jednomyseľne schválili sankcie proti židovským osadníkom, ktorí sa dopúšťajú násilností voči Palestínčanom na západnom brehu Jordánu.

Včera 20:23

Holandská polícia v pondelok varovala pred rapídne sa zvyšujúcim množstvom detskej pornografie, ktorú vytvára umelá inteligencia (AI). Koordinátor holandskej polície pre boj s detskou pornografiou Ben van Mierlo uviedol, že je veľmi jednoduché využívať umelú inteligenciu na vytvorenie tohto typu materiálov. Zatiaľ predstavuje len malé percento takýchto prípadov, ktoré však rapídne stúpa.

Včera 20:22

Vo veku 93 rokov zomrel v pondelok americký astronaut Thomas P. Stafford. Bol veliteľom vesmírnej misie Apollo 10, ktorá bola generálnou skúškou pred prvým pristátím americkej posádky na Mesiaci.

Včera 20:20

Z nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy s Rakúskom a v Nórsku vypadli štyria hráči. Pre zdravotné problémy nebudú trénerovi Francescovi Calzonovi k dispozícii Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz ani Ľubomír Šatka. Kouč SR donominoval obrancu Spartaka Trnava Sebastiana Kóšu a Mareka Kristiána Bartoša z Podbrezovej.

Včera 20:18

Slovenské futsalistky zaznamenali v záverečnom zápase na medzinárodnom turnaji v srbskom meste Vrnjačka Banja prvý triumf. V pondelok deklasovali domáci tím 10:1.

Včera 20:16

Slovenské futbalové reprezentantky neuspeli v úvodnom zápase 2. fázy kvalifikácie ME 2024 do 17 rokov. V pondelkovom stretnutí A1 skupiny v Hannoveri nestačili na rovesníčky z Francúzska 0:5. Češky remizovali s Nemkami 0:0.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Miami. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie zdolala v pozícii nasadenej jednotky svoju krajanku Rebeccu Šramkovú 6:3, 3:6, 6:3. Vo vzájomnej bilancii vedie 3:1.

Včera 19:58

Biden povedal Netanjahuovi, že uskutočnenie rozsiahlej vojenskej operácie v Rafahu by bolo chybou.

Informoval o tom Biely dom.

Zároveň uviedli, že Netanjahu prijal Bidenov návrh vyslať do Washingtonu delegáciu, ktorá bude rokovať o plánoch vojenskej akcie v Rafahu.

Včera 19:52

Ceny ropy vzrástli v pondelok o viac než 1,5 %, pričom cena Brentu sa priblížila k hranici 87 USD za barel (159 litrov). Náladu na na trhoch ovplyvňuje nižší export zo Saudskej Arábie, plány Iraku svoj export obmedziť, ako aj útoky Ukrajiny na ruské ropné rafinérie.

Včera 19:51

Prezident USA Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok spolu telefonovali a bol to ich prvý kontakt za vyše mesiaca, oznámil Biely dom.

Včera 19:34

Poľsko a Nemecko v rámci podpory Ukrajiny aktivujú 26. marca koalíciu zameranú na posilnenie kapacít v oblasti obrnenej techniky. Podľa Kosiniaka-Kamysza je táto tzv. tanková koalícia jednou z najdôležitejších, aké boli vytvorené na podporu Ukrajiny, pričom Poľsko a Nemecko sú spolulídrami tohto projektu zameraného predovšetkým na tzv. hlavné bojové tanky. Ako partneri sa k nemu prihlásili aj Británia, Švédsko a Taliansko.

Včera 19:30

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR odmietlo odporúčania Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) na zrušenie 13. dôchodku pre časť penzistov či dokonca zdaňovanie dôchodkov. Návrhy vyplývajúce z aktuálneho Ekonomického prehľadu OECD pre Slovensko považuje rezort za nebezpečné a absolútne neakceptovateľné. MPSVR to uviedlo v pondelok v reakcii na zverejnenú správu OECD.

Včera 19:22

Izrael v pondelok údajne zabránil vo vstupe do Pásma Gazy riaditeľovi Úradu OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) Philippovi Lazzarinimu. Ten mal podľa vlastných slov v úmysle ísť do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, avšak dostal informáciu, že mu izraelské úrady nepovolili vstup. Médiám to oznámil v Káhire na spoločnej tlačovej konferencii s egyptským ministrom zahraničia Sámihom Šukrím.

Včera 19:20

Spojené štáty v pondelok odsúdili prezidentské voľby v Rusku ako „nedemokratické“ a uviedli, že nezablahoželajú prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý bol vyhlásený za víťaza s obrovským náskokom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akcia Medzinárodný deň hvezdární a planetárií 2024 v Krajskej hvezdárni v Michalovciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali