Facebook zablokoval príspevok Kuriaka, v ktorom obhajuje, že otec je otec a mama je mama

Facebook zablokoval príspevok Kuriaka, v ktorom obhajuje, že otec je otec a mama je mama

Bratislava 28. júna 2023 (HSP/Facebook/Foto:Facebook)

 

Facebook zablokoval príspevok Milana Kuriaka, poslanca NR SR, v ktorom obhajuje, že otec je otec a mama je mama, pretože údajne porušil normy sociálnej siete týkajúcej sa nenávistných prejavov

Milan Kuriak
zablokovaný príspevok Milana Kuriaka na Facebooku

“NEODRADÍTE MA….a vy ste si toho čím ďalej viac vedomí….Nemám také zbrane a možnosti ako vy Goliáši tohto sveta…ja mám – iba prak, srdce a ruky. NEODRADÍTE MA… ja na rozdiel od vás mám odvahu a vieru. Dnes mi ten váš progresívno – liberálny Goliáš dal výstrahu za tento môj názor a príspevok…NEBOJÍM SA, aj keď som si vedomý, že bojujem iba s holými rukami a IBA PRAKOM,” reagoval poslanec na krok Facebooku.

Reklama

“Možno ma už zajtra Facebook opäť zablokuje, robí to pravidelne za moje názory a boj za ochranu života, hodnôt a normálnosti, aby mi zatvorili ústa…. Priatelia vidíte niečo nenavistné na tom, že obhajujem že OTEC JE OTEC a MAMA JE MAMA….?” spýtal sa Kuriak.

Na jednej strane sa cenzurujú vyjadrenia, ktoré sú vo svojej podstate racionálne, na druhej strane sa povoľujú všakovaké označenia.

Reklama

 

Anketa

Napríklad ako je 11. ročník ankety Homofób roka, ktorú pravidelne robí liberálny Inštitút ľudských práv.

Tohto roku nominovali piatich ľudí. Medzi nimi aj Kuriaka za výrok: “Som tolerantný, ale zvrátenosti proti Pánu Bohu podporovať nebudem.”

Poslanec OĽANO reagoval vyhlásením: “Je mi cťou byť medzi týmito piatimi osobnosťami Slovenska, ktorí sa neboja postaviť za skutočne hodnoty, slušnosť, tradície, zdravý sedliacky rozum a za Pána Boha… Som veľmi rád, že v poslednej dobe pribúdajú ľudia na celom Slovensku, ktorí nás v boji za hodnoty podporujú a držia nám palce. Začínajú sa pridávať ďalší, lebo chápu čím ďalej väčšiu hrozbu a zvyšujúci sa tlak na presadzovanie nebezpečnej ideológie.”

Kuriak pridal odkaz pre tých, ktorí týmto spôsobom maľujú terč na chrbát ľudí, s ktorými nesúhlasia: “Neodradíte nás urážkami, zosmiešňovaním, útokmi ani vyhrážkami. Nebojím sa… ani touto progresívno- liberálnou anketou o Homofóba roka nás neznechutíte… naopak, dodali ste mi ešte viac chutí a odvahy bojovať za ochranu hodnôt, Pána Boha a veriacich ľudí.”

Reklama

Kto je nominovaný okrem Kuriaka?

Trnavský arcibiskup Ján Orosch, ktorý v reakcii na teroristický útok pri Teplárni použil slová: “Priznám sa vám, že v ich vyjadrení mi vadí jedno slovo, s ktorým nemôžem súhlasiť. To slovo je nevinné obete.”

Mária Bartalos, herečka: “Gayovia a lesby sú niečo, čo Boh nazval chaosom.”

Igor Matovič, expremiér, predseda OĽaNO: “LGBTIQWERTZUOPASDFHJKYXCVBNM+ prepnutí aktivisti… deťom nahovárajú, že aj s pipíkom môžu byť pipinou.”

Jozef Mikloško, komisár pre deti: “Nemám v tom predsudky, ale som presvedčený, že dieťa nepatrí do homosexuálneho zväzku.”

Reklama

 

Cenzúra

Podobný postup ako voči Kuriakovi, nie je na Facebooku novinkou.

Americký novinár Billy Hallowell zostal nepríjemne zaskočený potom, čo mu bol na sociálnej sieti zablokovaný príspevok, v ktorom pred veľkonočnými sviatkami pripomenul jednoduchú základnú tézu kresťanstva. Sociálna sieť zašla až tak ďaleko, že tento príspevok označila za nenávistný prejav.

Viac ako mesiac po tom, čo Hallowell, bývalý redaktor The Blaze zverejnil správu na sociálnej sieti o viere v Ježiša, Facebook zrazu poslal oznámenie, že príspevok je v rozpore so štandardmi komunity o nenávistných prejavoch. Bol priložený obrázok príspevku, ktorý mal byť stredobodom sťažnosti. Text znel: “Ježiš zomrel, aby si ty mohol žiť.”

Počiatočné varovanie od Facebooku ponúkalo možnosť nechať si toto napomenutie platformou prehodnotiť.

Po ďalšom preskúmaní sa však objavila nová správa v ktorej sa uvádzalo, že príspevok bol zo sociálnej siete odstránený. “Vaše odvolanie bolo posúdené a váš príspevok nie je v súlade s našimi pravidlami komunity pre nenávistné prejavy,” stálo v konečnom verdikte od giganta sociálnych médií.

Sociálna sieť Facebook teda pred Veľkou nocou – najväčším sviatkom celej kresťanskej viery, označila jej základnú podstatu ako nenávistný prejav.

 

Rodová ideológia

Postup Facebooku, ale aj iných ohľadom cenzúry, zhodnotila autorka knihy “Gender alebo rodová ideológia” PharmDr. ThLic. Mária Raučinová: “Rodová ideológia je rozsiahly sociologický experiment ľudstva, ktorý prebieha bez akejkoľvek etickej kontroly. Hoci málokto do dôsledkov vie, o čo ide, nikto sa to neodváži spochybniť. Ak by sa o to pokúsil, hneď sa stáva podozrivým konšpirátorom, outsiderom.“

Kniha z edície Viera do vrecka, poukazuje aj na niekoľko príkladov absurdnosti s progenderovými právami, ktoré už okolité štáty riešia.

Reklama

 

Prečítajte si tiež:

Homofób roka? Kuriak sa nevzdáva a povzbudzuje všetkých konzervatívcov, aby neboli ticho

Gender alebo rodová ideológia. Máme sa iba nečinne prizerať?

Facebook a jeho politika. Zasiahli aj proti uznávanému novinárovi

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:22

Útok na slovenského premiéra Roberta Fica by mal byť podľa českého prezidenta Petra Pavla varovaním, kam až môže viesť prehlbovanie agresivity v spoločnosti. Napísal to v reakcii na aktuálne udalosti na sociálnej sieti X.

16:21

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v stredu vyhlásil, že zničenie palestínskeho militantného hnutia Hamas v Pásme Gazy je nevyhnutné pre vznik akejkoľvek alternatívnej vlády v tejto enkláve. Argumentuje tým, že ak by Hamas zostal pri moci, ohrozovalo by to jeho potenciálnych nástupcov.

16:20

Orientácia na jeden jadrový zdroj je nezodpovedná, Slovensko potrebuje rozumný a ekonomicky optimálny energetický mix jadrových a obnoviteľných zdrojov. Uviedlo to opozičné KDH v reakcii na zámer výstavby nového jadrového zdroja v Jaslovských Bohuniciach, ktorý v stredu schválila vláda.

16:01

Na Roberta Fica podľa televízie Joj strieľal 71-ročný muž z Levíc. Markíza informuje o mužovi v strednom veku. Polícia ho po atentáte zadržala.

15:50

Podľa informácií HS je premiér Róbert Fico mimo ohrozenia života.

15:45

Nový jadrový zdroj by mal byť vo vlastníctve štátu. Štát tak bude mať v prípade energetickej krízy účinnejšie nástroje na to, aby vedel občanom i podnikateľom na Slovensku garantovať dostatok elektrickej energie. Uviedla to ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.

15:44

Napätie na trhu s úvermi na bývanie v eurozóne je zvládnuteľné napriek vyšším úrokovým sadzbám, ktoré zaťažujú dlžníkov, a nedostatkom v kontrolných opatreniach zo strany niektorých bánk, oznámila v stredu Európska centrálna banka (ECB).

15:43

Inštitút tzv. malej investície v sume do 100.000 eur môže pomôcť pri čerpaní eurofondov najmä samosprávam. Uviedol to v stredu na tlačovej konferencii po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD).

15:30

Izraelský minister Benjamin Netanjahu sa rozhodol ministerskej komisii predložiť sporný zákon o brannej povinnosti ultraortodoxných židov, ktorý by im ukladal povinnosť slúžiť v armáde. O zákone sa má rozhodnúť vo štvrtok.

15:26

Slovenskí poľnohospodári budú môcť podávať žiadosti o priame platby do konca mája bez sankcií za každý aj začatý pracovný deň omeškania. Uviedol to v stredu po výjazdovom rokovaní vlády minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD). Žiadosti o priame platby bez sankcií môžu farmári podávať len v období od 15. apríla do 15. mája.

15:13

Rusko v stredu vystríhalo Európsku úniu, že ak zavedie obmedzenia namierené proti ruským médiám, tak reakciu Moskvy pocítia západní novinári v Rusku. Podpredsedníčka Európskej komisie (EK) pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová uviedla, že Európska únia uvalí sankcie na proruskú mediálnu platformu Voice of Europe, na ruské denníky Rossijskaja Gazeta a Izvestija a ruskú agentúru RIA Novosti.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke účastníci sa zúčastňujú na skákacom fitness počas Seoul Heath Show na Seoul Plaza v Soule, Južná Kórea

Autor: AP/Ahn Young-joon

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Marek Brna

Milan Šupa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali