SNS vyzýva sympatizantov, aby jej hlásili prípady maďarskej kampane

SNS vyzýva sympatizantov, aby jej hlásili prípady maďarskej kampane

Bratislava 4. marca (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Podľa SNS je neprípustné, aby politické strany viedli volebnú kampaň na území iného štátu a vyvíjali politickú činnosť v zahraničí

Slovenská národná strana (SNS) vyzýva politické subjekty z Maďarska, aby sa zdržali predvolebnej kampane na zvrchovanom území Slovenskej republiky. Vyplýva to z dnešného rokovania Predsedníctva SNS, ktoré sa zaoberalo viacerými celospoločenskými témami aj medzinárodnou situáciou. Pre TASR to uviedla hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková.

Reklama
Na snímke predseda SNS Andrej Danko

Podľa SNS je neprípustné, aby politické strany viedli volebnú kampaň na území iného štátu a vyvíjali politickú činnosť v zahraničí.

V tejto súvislosti strana vyzýva aj príslušné slovenské orgány, aby neprípustné cezhraničné aktivity monitorovali a prijali efektívne protiopatrenia proti exteritoriálnym účinkom maďarského zákona o dvojakom občianstve na Slovensku. “SNS verí, že kompetentní si uvedomia, že ide nielen o neprípustnú kampaň pred maďarskými parlamentnými voľbami, ale aj o kradnutie slovenských voličov vo voľbách do Európskeho parlamentu iredentistickými stranami z Maďarska, čo oslabuje záujmy a pozície Slovenska,” uviedla Kohútková.

Reklama

SNS vyzýva všetkých svojich sympatizantov a členov na monitoring slovenského územia, či sa na ňom nenachádzajú predvolebné bilbordy maďarských politických strán alebo politikov s logom týchto strán. Vyzýva tiež na hlásenie maďarských predvolebných akcií a mítingov, ako aj upozorňovanie na miesta, kde by sa nachádzali volebné maďarské bilbordy. “To všetko môžu občania nahlásiť na novozriadenú mailovú adresu na tento účel – madarskevolby@sns.sk,” konštatovala hovorkyňa. SNS podľa nej upozorňuje, že podnikne všetky kroky na to, aby takýmto akciám cudzích maďarských politikov slušne, ale rázne, zabránila.

SNS vyhlásením reaguje aj na konkrétny prípad predvolebnej kampane maďarskej strany na území Slovenska.

Proti predvolebnej agitácii Jobbiku v Dunajskej Strede v utorok 25. februára demonštrovali tak slovenskí, ako aj maďarskí obyvatelia mesta.

V dunajskostredskom bábkovom divadle robila kampaň maďarská extrémistická strana Jobbik svojmu kandidátovi do parlamentných volieb Péterovi Pallérovi. Podľa novej maďarskej legislatívy sa totiž môžu na voľbách zúčastniť aj zahraniční Maďari. Palléra, ktorý vyhlasuje, že kandiduje za “Felvidék”, prišiel do Dunajskej Stredy podporiť aj podpredseda maďarského parlamentu Zoltán Balczó (Jobbik).

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:51

Na celom svete sa používa okolo 7000 jazykov. Čínština má viac ako 3000 rokov. Prvý text s čínskymi znakmi sa objavil v roku 1250 pred Kristom. Podľa najnovších údajov je dnes čínština najrozšírenejším jazykom, ktorý je prvým jazykom pre asi 1,24 miliárd ľudí v 37 krajinách.

06:50

 Muž, ktorý sa polial horľavinou a zapálil pred súdom v New Yorku, kde prebieha pojednávanie s bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom, je v nemocnici v kritickom stave.

06:49

Americký občan Russell Bentley, ktorý v rokoch 2014 – 2017 bojoval na strane proruských separatistov na Ukrajine, bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck. 

06:47

Vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom v Bavorsku prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií. Manželia Navaľní dostali toto ocenenie “za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku”.

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií
Na snímke Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií v nemeckom Gmund am Tegernsee
06:43

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken zopakoval, že administratíva prezidenta Joea Bidena “nemôže podporiť” veľkú vojenskú operáciu izraelskej armády v meste Rafah v palestínskom Pásme Gazy.

 

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali