Pani Merkelová! „Ďakujeme“ za Paríž, za Kolín a za Brusel. V budúcnosti aj za Berlín alebo Bratislavu, Prahu alebo Varšavu?

Pani Merkelová! „Ďakujeme“ za Paríž, za Kolín a za Brusel. V budúcnosti aj za Berlín alebo Bratislavu, Prahu alebo Varšavu?

Bratislava 23. marca 2016 (HSP/Foto:TASR/AP-Fredrik von Erichsen)

 

Merkelovú prezývaju v Nemecku ako „matku islamistov“. Teraz sa jej „deti“ opäť zavďačili jej a Európe za samovražednú politiku otvorených dverí a bezhraničného pozvania islamského sveta do Nemecka a za jej nátlak na ich prerozdelenie po celom kontinente.

Na snímke nemecká kancelárka Angela Merkelová
Na snímke nemecká kancelárka Angela Merkelová

Bolo by zaujímavé vedieť, ako sa Merkelová cíti, keď vidí zábery stoviek obetí teroristov, ktorým ona umožnila a naďalej umožňuje voľný a nekontrolovaný vstup do našej únie a voľný pohyb po jej členských štátoch.

Reklama

Merkelovej pridanie sa do obvyklej kakofónie prejavov otrasenia, solidarity s obeťami a podobnými frázami, s ktorými politici stereotypne vystupujú po každej tragickej udalosti, jej iste nepridajú na dôveryhodnosti osoby a jej ničivej politiky. Jej nečinnosť a dokonca až blokáda zodpovedných obranných prostriedkov v európskom kontexte voči nebezpečenstvu islamského terorizmu je minimálne nezodpovedná.

Namiesto uzatvorenia hraníc, ktoré sa ukázalo na Balkáne ako jediné účinné opatrenie a za ktoré patrí balkánskym štátom a Rakúsku naša vďaka, nám nemecká kancelárka indoktrinovala bezvízový styk s Tureckom a tým ďalší prílev státisícov imigrantov. Nie uzatvorenie hraníc, ale pravý opak, ich opätovné zrušenie v rámci Schengenu je Merkelovej liek, ktorým chce liečiť imigračnú krízu a s tým spojený terorizmus. No táto liečba má aj ako iné, aj nežiaduce účinky, ktoré sme videli včera v Bruseli a nechceme ich vidieť u nás.

Reklama

Je dokázané, že medzi doterajšími ilegálnymi imigrantmi sa nachádzajú aj bojovníci IS a iní teroristi, ktorí sa teraz v rámci EÚ volne pohybujú a ich aktivity koordinujú. Tento bezpečnostný problém jasne existuje a týka sa každej jednotlivej krajiny únie. Napr. nemecké bezpečnostné zložky klasifikujú nebezpečenstvo teroristických akcii na území ich štátu podľa WELT.de ako „veľmi, veľmi vysoké.“ Je nepochopiteľné, prečo nemecká kancelárka nepočúva svojich vlastných bezpečnostných expertov a neriadi sa ich odporúčaniami, ale radšej uprednostňuje nárast rizika pre Nemecko a celú Európu.

Okrem tohto extrémneho rizika terorizmu nás ohrozuje aj nárast kriminality ilegálnych imigrantov, ktorý už napr. v Nemecku dosiahol obludné rozmery, no zo strany politiky sú zamlčiavané a informácie o nich zakázané. V tejto súvislosti povedal jeden vysoký policajný dôstojník denníku BILD: „Pri trestných činoch páchateľov, ktorí majú cudziu štátnu príslušnosť a sú prihlásení v utečeneckom tábore, odložíme spis okamžite zo stola na kraj. Existuje prísne nariadenie vedenia úradu neinformovať o deliktoch spáchaných utečencami.“

Pri takejto informačnej politike niet divu, že na verejnosť sa trestné činy utečencov dostanú len náhodou a rešeršami len tých médií, ktoré stoja mimo mainstreamu, ktorý sa pridáva, až keď sú už veci na verejnosti. Tak ako napríklad v prípade, keď mladé sfanatizované dievča v Hannoveri vrazila policajtovi do hrdla nôž, alebo v meste Celle azylant z Afganistanu železnou tyčou dotĺkol nemeckého učiteľa, ktorý vypomáhal v utečeneckom tábore ako tlmočník.

Takéto a ďalšie „výdobytky“ islamskej invázie ako sociálne nepokoje, strata identity a kultúry očakávajú aj nás, keď nezamietneme Merkelovej zhubnú cestu a nebudeme sa prioritne inšpirovať krajinami Balkánu, Maďarskom a Rakúskom, ktoré svoje hranice uzatvárajú, nakoľko pochopili, že okupácia bude pri nezmenenej politike pokračovať naďalej. Okupanti sa ich cieľu nevzdajú a budú ho realizovať inými trasami, z ktorých jedna môže viesť aj cez našu krajinu.

Pripravme sa tiež na uzatvorenie hraníc a zastavenie prílivu nežiaducich imigrantov. S tým súvisí aj odmietnutie bezvízového styku s Tureckom a jeho členstvo v EÚ, nakoľko tieto rozhodnutia predstavujú len dvere otvorené dokorán ďalšiemu, tentokrát legálnemu prílivu státisícov islamských imigrantov.

Reklama

Verme, že aj naša nová vláda sa bude uberať zodpovednou cestou a jej konaním a rozhodovaním bude chrániť záujmy nášho národa a odmietne deštrukciu našej vlasti. Aby sme podobné zábery ako z Bruselu, Paríža a Kolína nemuseli vidieť aj z Bratislavy, Košíc alebo Nitry.

Vilibald Kičin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:16

Čína označila v piatok tvrdenia, že v Nemecku pôsobia čínski špióni, za “číry výmysel”.

Nemecká veľvyslankyňa v Pekingu vo štvrtok uviedla, že si ju predvolali čínske úrady v spojitosti so zadržaním štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže pre Čínu.

13:08

Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartovacím momentom veľkých modernizačných programov na obdobie desiatich rokov. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) v piatok po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom (Hlas-SD).

Fico, Kmec
Na snímke sprava predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) gestikuluje počas vyhlásenia po spoločnom pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Petrom Kmecom (Hlas-SD)
12:47

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok oznámila, že zadržala dvoch ľudí obvinených zo sympatizovania s ukrajinskými nacionalistami a z plánovania útokov na policajné či vojenské objekty v Rusku.

K zatknutiam došlo vo Volgogradskej oblasti ležiacej na juhozápade Ruska neďaleko hraníc s Ukrajinou.

12:33

Nemecká polícia prichytila pri čine a následne zadržala dvoch mužov podozrivých z krádeže železničných elektrických káblov. Polícia informovala, že incident sa odohral v noci na piatok na hlavnej vlakovej stanici v západonemeckom meste Bochum.

12:27

Nálada francúzskych spotrebiteľov tento mesiac nečakane klesla, pod čo sa podpísali obavy z ďalšieho vývoja ekonomiky a s nimi aj finančnej situácie domácností.

12:08

Na Ukrajine zadržali dvoch mužov obvinených z toho, že sa vydávali za opravárov a pomáhali Rusku s prípravou útokov na vojenské pozície v Charkovskej oblasti na východe krajiny. Oznámila to v piatok ukrajinská tajná služba SBU.

12:01

Nezamestnanosť v Španielsku sa v 1. kvartáli zvýšila nad 12 % a dostala sa na najvyššiu úroveň za posledný rok. Prekonala aj odhady analytikov, ktorí predpokladali, že sa zvýši iba mierne, pričom zotrvá pod 12-percentnou hranicou.

11:50

Tým, že sa Rusko zmocnilo Záporožskej jadrovej elektrárne (ZAES), vzniká hrozba radiačnej katastrofy, vyhlásil v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Spravil tak v deň, keď si na Ukrajine pripomínajú 38. výročie jadrovej katastrofy v Černobyle.

11:40

Dvadsať rokov v Európskej únii bolo pre Česko obdobím rozvoja a zvýšenia potenciálu krajiny. Členstvo v Únii je pre ČR bezpochyby výhodné a nemá žiadnu alternatívu. Hlas štátov strednej a východnej Európy je však dôležitý aj pre samotnú EÚ. Spravodajkyni TASR v Prahe to povedal český premiér Petr Fiala.

Petr Fiala
Na snímke český premiér Petr Fiala

 

11:32

Donald Trump sa nevie dočkať, kedy bude “ako 47. prezident Spojených štátov” opäť úzko spolupracovať s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Vyplýva to z optimisticky ladeného videozáznamu, ktorým bývalý americký prezident a terajší prezidentský kandidát Republikánskej strany pozdravil v piatok účastníkov tretej budapeštianskej medzinárodnej konferencie Conservative Political Action Conference (CPAC).

11:23

Kolumbijská univerzita v New Yorku pokračuje vo vyjednávaní s propalestínskymi demonštrantmi, ktorých sa snaží prinútiť, aby opustili jej areál. Demonštrujúcim študentom dalo pôvodne vedenie školy do polnoci (čiže do piatka 06.00 h SELČ) čas na, aby vypratali svoj “tábor” a z areálu sa stiahli.

11:15

Francúzsko zvažuje rozšírenie sankcií voči izraelským osadníkom za násilnosti voči palestínskym civilistom na Západnom brehu Jordánu. Oznámil to úrad francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona po jeho rokovaní s jordánskym kráľom Abdalláhom II.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali