Aliancia za rodinu: Prezidentka La Manif pour tous vyjadrila plnú podporu nadchádzajúcemu referendu

Aliancia za rodinu: Prezidentka La Manif pour tous vyjadrila plnú podporu nadchádzajúcemu referendu

Bratislava 3. februára 2015 (TASR/HSP/Foto:Aliancia za rodinu)

 

Ludovine de La Rochére vyzvala Slovákov, aby sa v referende postavili za svoje hodnoty, za deti, rodinu a manželstvo

Aliancia za rodinu (AZR) predstavila dnes na tlačovej besede v Bratislave ďalšiu medzinárodnú aktivistku, ktorá podporuje nadchádzajúce referendum na Slovensku (7.2.) o ochrane rodiny. Je ňou prezidentka francúzskeho občianskeho hnutia La Manif pour tous (LMPT – Demonštrácia pre všetkých) Ludovine de La Rochére, ktorú v podvečerných hodinách (16.30 h) pozvali na stretnutie a verejnú diskusiu v kinosále parlamentu podpredsedovia Národnej rady SR Erika Jurinová a Ján Figeľ.

Reklama
Na snímke prezidentka La Manif pour tous Ludovine de La Rochére

Prezidentka LMPT vyjadrila plnú podporu referendu v SR a vyzvala občanov, aby prišli hlasovať trikrát “za” nastolené referendové otázky – za deti, manželstvo a rodinu. Kriticky v tejto súvislosti poukázala na francúzsku vládu, ktorá plebiscit k týmto otázkam neumožnila. Následkom sú opakované státisícové demonštrácie v uliciach francúzskych miest, najväčšia podľa odhadov až miliónová, sa konala v Paríži. „Povzbudzujem Slovensko a jeho občanov, aby sa postavili za svoje hodnoty, za deti, rodinu a manželstvo. Vo Francúzsku sme situáciu podcenili a dnes musíme demonštrovať na uliciach. Musíme dokonca bojovať za to, aby sa deti nestali kúpiteľným tovarom cez prenájom materníc a umelé oplodnenie, aby sa nestali predmetom adopcií homosexuálnych párov. Každé dieťa potrebuje k výchove matku i otca,“ zhrnula situáciu Ludovine de La Rochére, prezidentka hnutia, ktoré vzniklo ako reakcia na kultúrne zmeny uskutočnené súčasnou vládou Francúzska redefinovaním manželstva.

Referendum o rodine na Slovensku podporil aj pápež František a na účasť v ňom tiež vyzvala Konferencia biskupov Slovenska pastierskym listom. O čo v referende ide? Prvá otázka znie: Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a ženou? Druhá: Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie, adopcia detí a ich následná výchova? Tretia: Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom vyučovania. Odporcovia takto nastolených otázok nielen na Slovensku, ale prakticky v celej EÚ argumentujú, že ide o hrubý zásah do ľudských práv. Oponenti predovšetkým zo združení LGBT (lesba, gay, bisexuál, transsexuál) s podporou niektorých liberálne orientovaných strán a spolkov označujú prívržencov referenda za fundamentalistov, čo do značnej miery polarizuje spoločnosť nielen na Slovensku, ale aj v Európe.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:51

Troch zranených si vyžiadal útok nožom, ktorý sa odohral na stanici metra vo francúzskom meste Lyon. Muž podozrivý z útoku bol zadržaný, informovala lyonská prefektúra.

17:35

Tisíce Arménov sa v Jerevane zišli na protivládnom proteste, na ktorom požadovali demisiu premiéra Nikola Pašinjana. Ako dôvod uviedli územné ústupky voči Azerbajdžanu. 

17:00

Delegácia amerických kongresmanov na čele s Michaelom McCaulom, predsedom výboru Snemovne reprezentantov USA pre zahraničné veci, pricestovala na Taiwan. 

16:59

Nórsko odovzdalo predsedovi vlády Palestínskej samosprávy Muhammadovi Mustafovi dokumenty o uznaní palestínskej štátnosti.

16:58

Francúzsky prezident Emmanuel Macron pricestoval na trojdňovú štátnu návštevu Nemecka, ktorá je zároveň prvou zo strany francúzskej hlavy štátu za uplynulých 24 rokov. 

Elke Büdenbender ová Frank-Walter Steinmeier Emmanuel Macron Brtigitte
Na snímke sprava nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier, francúzsky prezident Emmanuel Macron, jeho manželka Brigitte Macronová a manželka Steinmeiera Elke Büdenbenderová
16:01

Viacerí nemeckí politici odsúdili fyzický útok na poslankyňu Strany zelených Marie Kollenrottovú, ku ktorému došlo počas predvolebnej kampane v stredonemeckom meste Göttingen.

14:52

Ruské jednotky dobyli dedinu Berestove v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. 

14:16

Predseda Európskej rady Charles Michel odsúdil “krutý” útok Ruska na hypermarket v ukrajinskom Charkove, ktorý si vyžiadal najmenej 14 obetí.

13:46

Nemecký konzervatívny blok CDU/CSU pred nadchádzajúcimi voľbami do Európskeho parlamentu podporuje najviac voličov – až 30 percent. Krajne pravicová strana Alternatíva pre Nemecko (AfD) zostáva aj napriek nedávnym škandálom na druhom mieste so 17 percentami hlasov, vyplýva z online prieskumu inštitútu INSA pre vydanie denníku Bild.

13:43

Ozbrojené krídlo palestínskeho hnutia Hamas spustilo “veľký raketový” útok na Tel Aviv. V tomto izraelskom meste sa prvýkrát po niekoľkých mesiacoch rozozvučali sirény varujúce pred raketovým útokom.

13:19

Banky na Slovensku sú verejnosťou vnímané ako zodpovedné firmy v porovnaní s ostatnými spoločnosťami na trhu. V rámci ESG oblasti očakáva verejnosť od bánk angažovanosť predovšetkým v oblasti riadenia a v sociálnej oblasti.

13:18

Na zvýšené náklady spojené so štúdiom potomka by mali myslieť najmä rodičia, ktorí nežijú v univerzitných mestách. Vysokoškolský titul môže aj na bezplatnej univerzite vyjsť na 20.000 eur. Analytik Marek Malina z investičnej platformy Portu preto radí, že so šetrením je potrebné začať už v útlom veku dieťaťa. Stačia pritom aj nižšie sumy.

13:17

Slovenskí vinohradníci dosiahli vlani historicky najnižšie výnosy a výroba vína poklesla na historické minimum. Vyrobilo sa len 24 miliónov litrov slovenského vína, čo je o 10 miliónov litrov menej ako je dlhodobý priemer. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nadrozmerná vyhliadková lavička vo vinohradoch v Pezinku

Autor: FOTO TASR-Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Zdeno Drdol

Juraj Tušš

Peter Lipták

Miroslav Iliaš

René Pavlík

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali