Ukrajinský poslane Rabinovič: „Ukrajina krachuje, avšak nové vedenie krajiny stále žartuje – takto „prežartujeme“ celú krajinu“

Ukrajinský poslane Rabinovič: „Ukrajina krachuje, avšak nové vedenie krajiny stále žartuje – takto „prežartujeme“ celú krajinu“

Kyjev 4. júla 2019 (HSP/Foto: Screenshot YouTube)

 

„Na Ukrajine sa vytvorila príšerná situácia: baníkom doposiaľ nevyplatili sľúbenú mzdu, na dedinách v noci vypínajú elektrinu kvôli zrušeniu nočných taríf, na Donbase je to stále horšie a horšie a pod. Štát krachuje,“ uviedol pre novinárov spolupredseda politickej strany „Opozičná platforma – Za život“ Vadim Rabinovič počas rozhovoru v priestoroch ukrajinského parlamentu. Zhodnotil výsledky svojho stretnutia s primátormi miest a predstaviteľmi samosprávy

Reklama

„Primátori prifrontových miest mi porozprávali, že na Donbase pokračuje ozajstná vojna – mier neexistuje! Strieľajú aj ti, aj druhí – a ešte viac, ako za Porošenka. Vidíme, že nové vedenie krajiny „žartovalo“ o mieri – mier nebude! A o tarifách tiež žartovalo – nebudú sa znižovať. Prednedávnom Bohdan hovoril, že ľudom dajú možnosť rozprávať sa po rusky. Avšak dnes v „Sluhovi ľudu“ vyhlásili, že to tiež bol iba žart. Štát krachuje, rozpadá sa. Musíme si uvedomiť, že to sa týka každého: ak sa budeme smiať a žartovať aj počas parlamentných volieb, potom v novej Najvyššej rade väčšinu vytvorí 96. a 97. „kvartál“. V následku toho krajinu postihne kolaps,“ podčiarkol Vadim Rabinovič

„Dnes mi primátori miest porozprávali o kolosálnom rozsahu nevyplatených dlhov za elektrickú energiu. Na jeseň sa začne vykurovacie obdobie a v domoch bude zima. Tarify sú vysokánske, tranzitná dohoda chýba. Aspoň niekto si uvedomuje, čo sa stane 1. januára 2020, keď stratíme tranzitné výhody? Ale my sa iba rehoceme a tešíme sa a neriešime problémy. Ľudia chcú žiť vo svojej krajine a mať blahobyt tu, ale štát im to neumožní. Štát vytvára nové a nové korupčné schémy,“ zdôraznil ukrajinský poslanec.

Reklama

Poukázal na to, že ukrajinský parlament je už dávno nefunkčný: „Táto Rada nefunguje. Plní iba funkciu predvolebnej tribúny. Prezident Zelenskyj aj naďalej stále iba žartuje. Ale my potrebujeme mier. Preto „Opozičná platforma – Za život“ sa zaoberala a bude sa zaoberať otázkami urovnania konfliktu na Donbase. Nebudeme čušať,“ podčiarkol Rabinovič.

Pripomenul, že pred pár dňami hlava politickej rady „Opozičnej platformy – Za život“ Viktor Medvedčuk vrátil do vlasti štyroch ukrajinských zajatcov. „A ako reagovalo vedenie krajiny? Namiesto toho, aby sa poďakovalo Medvedčukovi, vedenie krajiny jeho konanie označilo za zločin. Zelenskyj má „komplex Napoleona“? Zástupcovia našej strany začali rokovať o znížení taríf pre Ukrajincov, ale proti nim začali trestné stíhanie. Chcem pripomenúť, že patrioti sú to ľudia, ktorí robia všetko pre to, aby krajina žila lepšie. Všetky ostatné definície sú nesprávne a klamú občanov. Čo sú to za patrioti, ktorí spôsobujú emigráciu Ukrajincov, nútia ich, aby hladovali, a čo je to za nové vedenie krajiny, ktoré pokračuje v podobnom duchu?“, opýtal sa poslanec.

Priznal, že hlasoval za Zelenského a ten ho totálne sklamal: „To som ešte nezažil, aby sa politik v priebehu 30 dní vzdal všetkých svojich sľubov a iba sa smeje. Zaujíma sa iba o presťahovanie Administrácie Prezidenta do sklenenej budovy, na ktorú mu „nejaký známy“ dá 300 miliónov a ktorej hlavnou atrakciou bude fontána a živý strom. Je to skutočný blázinec!“, rozhorčil sa politik.

Tvrdo kritizuje „nových ľudí“ v štábe Zelenského: „Novú hlavu colnice Nefedova označil za „novú tvár“! Predstaviteľa Sorosa na Ukrajine nazýva novou tvárou! Ale my sme tieto „tváre“ videli už aj predtým. Každoročne v tejto diere – colnici sa stratí približne 5 miliárd dolárov. Nefedov je napojený na amerického miliardára Sorosa, je bývalým zástupcom Abromaviciusa, podporuje pochody gejov a zúčastňuje sa na nich. A toto nazývame „nová tvár“, práve takúto „novú tvár“ potrebujeme?“, opýtal sa poslanec.

Podotkol, že predložil tri návrhy: o trestnej zodpovednosti za nedodržiavanie predvolebných sľubov, o „trinástom dôchodku“ a o zrušení daní pre mladých ľudí, ktorí nedosiahli 26 rokov. Podčiarkol, že aby ho neobvinili z populizmu, „skopíroval“ podobné zákony z európskej legislatívy, napríklad, z poľskej.

Reklama

„Treba pokojne zhodnotiť situáciu. Dobre sme urobili, že sme srdcom zvolili Zelenského, pretože sme museli odstaviť Porošenka. Ale na tomto treba skoncovať so žartmi a počas parlamentných volieb hlasovať s rozumom – za mier a za zníženie taríf. Máme už iba 20 dni a potom musíme urobiť osudný výber: mier alebo vojna. Voľte mier a život,“ vyhlásil v závere rozhovoru ukrajinský poslanec Vadim Rabinovič.

 

Eugen Rusnák

https://www.youtube.com/watch?v=SkTWvJFt65g

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali