To najdôležitejšie z Ukrajiny – Ukrajina čelí rozsiahlemu ruskému vzdušnému útoku

To najdôležitejšie z Ukrajiny – Ukrajina čelí rozsiahlemu ruskému vzdušnému útoku

Kyjev 22. marca 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Vadim Ghirda, telegram)

Aktualizované 22. marca 2024 19:45

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

ok ruskej armády na Kyjev
Na snímke kráter po útoku ruskej armády v Kyjeve

19:35 – Biely dom uviedol, že nemá žiadne informácie o príprave teroristického útoku v Moskve.

Reklama

Predtým mnohí ruskí občania pripomenuli, že pred niekoľkými týždňami západné veľvyslanectvá v Moskve varovali svojich občanov pred hrozbou teroristických útokov na preplnených miestach.

 

Reklama

19:15 – Bidenova administratíva vyjadrila Rusom sústrasť v súvislosti so streľbou v Moskve, informovala agentúra Reuters.

Biely dom označil to, čo sa stalo na radnici Crocus, za hrozný útok a uviedol, že Spojené štáty sa o ňom snažia získať viac informácií.

 

19:10 – Pri teroristickom útoku v Crocuse, pri ktorom neznáme osoby najprv strieľali do ľudí a potom podpálili samotnú koncertnú sálu, zahynulo 40 ľudí a viac ako 100 bolo zranených.

Informovali o tom ruské médiá.

Reklama

 

19:05 – Očití svedkovia hovoria o streľbe a evakuácii radnice v Crocuse:

“Práve sme odtiaľ prišli, ledva sme sa dostali von… hrôza. Bežali sme a za nami sa ozvala streľba zo samopalu.”

“Schovali sme sa do nejakého kúta, na eskalátore bola tlačenica, sklenené dvere boli rozbité rukami a nohami…. Tá hrôza sa nedá opísať.”

Jeden z očitých svedkov opisuje teroristov:

Reklama

“Najmenej päť mužov, bradatí. Pôsobili ako pripravení a vycvičení bojovníci. Keď vchádzali do budovy, zabili strážnikov a ľudí stojacich pri dverách. Potom zablokovali hlavný vchod.

Teroristi sú ozbrojení útočnými puškami AKM. Niektorí majú pri sebe vyložené zásobníky s rôznou muníciou. Najmenej dvaja z útočníkov majú pri sebe ruksaky, pravdepodobne so zápalnými zmesami”.

ukrajina
Na snímke horiaca radnica v Crocuse

19:00 – Podľa ruských médií bolo súčasťou skupiny, ktorá strieľala v Crocuse, najmenej 5 ozbrojených mužov.

Medzitým bolo zverejnené video, na ktorom je vidieť, ako traja teroristi strieľajú v hale.

 

18:55 – Muž spustil paľbu zo samopalu na radnici Crocus v Moskovskej oblasti.

Streľba sa začala počas vystúpenia skupiny “Piknik”. Podľa ruských médií bolo zranených viac ako 30 ľudí.

 

18:15 – Južné obranné sily potvrdili úder na Odeský okres raketou Iskander-M.

Uvádza sa, že na mieste zásahu vypukol požiar, ktorý bol okamžite uhasený.

Reklama

 

18:10 – Fotografia následkov dnešného ostreľovania mesta Záporožie

Fotografia následkov dnešného ostreľovania mesta Záporožie
Následky dnešného ostreľovania mesta Záporožie

17:20 – Ukrajinský premiér uviedol, že poškodených bolo približne 20 rozvodní elektrickej energie, pričom škody označil za najrozsiahlejšie za posledné obdobie, “problémy sú vo viacerých regiónoch”.

 

16:25 – Cieľ strategických síl protivzdušnej obrany demilitarizovať vlastnú Ukrajinu bol splnený, povedal Nebenza Bezpečnostnej rade OSN:

Reklama

“Vzhľadom na to, že AFU už dlho nebojuje vlastnými zbraňami, môžeme povedať, že cieľ našich strategických síl protivzdušnej obrany demilitarizovať vlastnú Ukrajinu bol splnený. Teraz bojovníci prežívajú len vďaka dodávkam z krajín NATO”.

 

15:35 – Takto teraz vyzerá dedina Orlovka neďaleko Avdejevky, o ktorej Rusi tvrdili, že ju obsadili tento týždeň

dedina Orlovka neďaleko Avdejevky
Na snímke dedina Orlovka neďaleko Avdejevky

15:05 – Olaf Scholz označil použitie výnosov zo zmrazeného ruského majetku zo strany EÚ za legitímne.

Nemecký kancelár sa domnieva, že je to v súlade s medzinárodným právom.

Reklama

 

14:45 – NATO hovorilo o budúcich ťažkostiach s prevádzkou stíhačiek F-16 na Ukrajine.

Šéf vojenského výboru NATO Rob Bauer pripustil, že náhradné diely by mohli dôjsť už za dva týždne, ak sa nenastaví logistika zásobovania, a potom lietadlá nebudú môcť lietať.

“Tieto lietadlá sa líšia od tých, ktoré má Ukrajina, nielen v tom, ako sa budú používať. Ide aj o údržbu. Tá je úplne odlišná. Napríklad náhradné diely sa musia vymeniť po určitom počte nalietaných hodín, nie keď už zlyhajú. A ak lietate veľa, ako vo vojne, tie náhradné diely potrebujete. A problémom nie sú len finančné prostriedky. Musíte zabezpečiť, aby sa tieto diely vyrábali v správnom množstve,” hovorí Bauer.

Druhým dôležitým prvkom sú zbrane pre F-16.

“Holandská vláda oznámila finančné prostriedky na rakety a bomby pre F-16, robia to aj iné krajiny. To je dobrá správa, ale nebude to jednoduché, pretože rôzne krajiny dávajú rôzne typy týchto stíhačiek,” poznamenal viceadmirál.

Celkovo sa domnieva, že lietadlá budú mať vplyv na situáciu na bojisku, ale na ich príchod sa pripravujú aj Rusi.

Reklama

 

14:40 – Ruské ministerstvo obrany o odvetných úderoch za ostreľovanie Belgorodu kyjevským vojskom

– Dňa 22. marca ruské ozbrojené sily podnikli masívny úder na územie Ukrajiny s použitím diaľkových leteckých, námorných a pozemných presných zbraní a bezpilotných lietadiel;

– Údery boli zamerané na energetické zariadenia, objekty vojensko-priemyselného komplexu, železničné uzly, arzenály a miesta pôsobenia formácií AFU a zahraničných žoldnierov;

– V dôsledku úderu bolo narušené fungovanie priemyselných podnikov vyrábajúcich a opravujúcich zbrane, vojenské vybavenie a muníciu;

– Zahraničné vojenské vybavenie a prostriedky určené na ničenie, ktoré boli na Ukrajinu dodané z krajín NATO, boli zničené;

– narušil presun záloh Ukrajincov na frontovú líniu a zasiahol jednotky AFU a žoldnierov v oblastiach, kde bola obnovená bojaschopnosť;

Reklama

– Od 16. do 22. marca ruské ozbrojené sily uskutočnili 49 odvetných úderov s použitím presných leteckých zbraní dlhého dosahu vrátane rakiet Kinžal.

 

14:15 – Washington vyzval Kyjev, aby zastavil útoky na zariadenia na ruskom území, informoval denník Financial Times.

USA sa obávajú, že útoky bezpilotných lietadiel by mohli viesť k nárastu svetových cien ropy a vyvolať odvetné opatrenia, uviedla publikácia. O “opakovaných varovaniach” z Washingtonu boli informovaní vysokí predstavitelia SBU a GUR.

Jeden z respondentov novín uviedol, že Biely dom “čoraz viac rozčuľujú” útoky ukrajinských dronov na objekty v Rusku.

 

14:10 – NATO tvrdí, že neplánuje vyslať na Ukrajinu svoje jednotky.

Reklama

Aj Francúzsko by sa malo najprv poradiť so svojimi aliančnými partnermi, kým začne hovoriť o vyslaní vojakov, dal jasne najavo šéf Vojenského výboru NATO Rob Bauer, ktorý pricestoval do Kyjeva.

Uviedol, že ak by sa Francúzsko dostalo kvôli tomu do konfliktu s Ruskou federáciou, museli by mu pomôcť ostatní spojenci, a preto by sa Paríž mal najprv poradiť so zvyškom NATO.

“Musím zopakovať, čo povedal generálny tajomník NATO: na Ukrajine nie sú žiadne jednotky NATO a neplánuje sa ich tu umiestniť. Ak sa však niektorá krajina rozhodne umiestniť tu svoje jednotky, musí si uvedomiť, že to bude mať súvislosť so zvyškom Aliancie. Sľúbili sme si, že si navzájom pomôžeme, ak sa niekto ocitne v ťažkej situácii. Takže sa musíte uistiť, že krajiny NATO sa navzájom poradili, ak chcú prijať takéto rozhodnutie,” povedal Bauer.

 

13:50 – Zelenskyj označil za “vymyslenú informáciu” správu FT o tom, že USA vyzvali Ukrajinu, aby prestala útočiť na ruskú ropnú infraštruktúru.

Vyjadrenie urobil poradca šéfa OP Podoljak.

“Ide o vymyslenú informáciu. Nikto po dvoch rokoch plnohodnotnej vojny nebude diktovať Ukrajine podmienky tejto vojny. V rámci medzinárodného práva môže Ukrajina odmastiť ruské vojnové nástroje. Hlavným prostriedkom vojny je palivo. Ukrajina zničí palivovú infraštruktúru,” povedal Podoljak.

Reklama

 

13:00 – OSN odsúdila masívny útok Ruskej federácie na ukrajinský energetický sektor.

“Som pobúrený rozsahom dnešných úderov ozbrojených síl Ruskej federácie proti zariadeniam energetickej infraštruktúry na celej Ukrajine. V dôsledku týchto úderov zostali obyvatelia veľkých miest po celej krajine bez dodávok svetla a vody,” uviedla koordinátorka humanitárnej pomoci OSN na Ukrajine Denise Brownová.

Pripomenula, že podľa medzinárodného humanitárneho práva by sa mali chrániť civilisti a civilná infraštruktúra.

 

12:10 – Charkov je úplne bez energií, uvádza starosta Terechov.

Na energetické zariadenia bolo vypálených viac ako 20 striel. Škody sú “príliš vážne”.

Reklama

Ide o najrozsiahlejší útok na mesto od začiatku vojny.

 

12:00 – Rusko môže v lete začať novú ofenzívu, na ktorú už teraz vytvára zoskupenie viac ako 100 000 vojakov, uviedol veliteľ pozemných síl Alexander Pavľuk.

“Nebude to nevyhnutne ofenzíva. Možno ju využijú na doplnenie svojich jednotiek, ktoré strácajú bojaschopnosť. Ale je tu taká možnosť, že do začiatku leta môžu mať určité sily na uskutočnenie príslušných útočných operácií na niektorom zo smerov,” povedal Pavľuk v éteri telerozhlasu.

 

Reklama

11:00 – Kabinet ministrov potvrdil informácie denníka Financial Times, že USA vyzvali Ukrajinu, aby zastavila údery na ruské ropné rafinérie.

“Chápeme výzvy amerických partnerov. Zároveň bojujeme s tými možnosťami, zdrojmi a postupmi, ktoré máme dnes. Existujú aj vyhlásenia iných predstaviteľov, že z vojenského hľadiska ide o absolútne legitímne ciele,” uviedla na Kyjevskom bezpečnostnom fóre vicepremiérka Olga Štefanyšina.

Dodala, že Ukrajina na takéto výzvy reagovala “dosiahnutím svojich cieľov” a “veľmi úspešnými operáciami” na ruskom území.

 

10:39 – Dmitrij Peskov povedal, že Rusko je vo vojnovom stave.

“Sme vo vojnovom stave. Áno, začalo sa to ako špeciálna vojenská operácia, ale len čo tam vznikla táto spoločnosť, keď sa kolektívny Západ stal jej účastníkom na strane Ukrajiny, už sa to pre nás stalo vojnou. Som o tom presvedčený. A všetci by to mali pochopiť, pre svoju vnútornú mobilizáciu,” povedal Putinov hovorca.

Ruská federácia bude podľa neho pokračovať vo vojne, “aby vojenský potenciál Ukrajiny nemohol ohroziť bezpečnosť ruských občanov a jej územia”. Pripomenul, že Ruská federácia považuje všetky územia Doneckej, Luhanskej, Chersonskej a Záporožskej oblasti za “svoje územie”.

Podľa Peskova by mali byť “oslobodené” od AFU.

 

10:25 – Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v rozhovore pre denník Rzeczpospolita uviedol, že USA o prípravách na poškodenie Nord Streams vedeli vopred.

“Ak veríte tlači, urobil to niekto, kto na tom mal záujem. A americká strana o tom vedela vopred a nezabránila tomu (tu Rzeczpospolita robí poznámku, že o tom písal Washington Post). Zdá sa teda, že bolo za čo byť vďačný…. A môj osobný postoj k Nord Streamu je známy už mnoho rokov,” povedal Sikorski, ktorý v roku 2006 nazval výstavbu NSP-1 “novým paktom Ribbentrop-Molotov”.

 

10:04 – Mapa nočných útokov na Ukrajine.

Hlavnými cieľmi boli energetické zariadenia v celej krajine.

Mapa nočných útokov na Ukrajine
Mapa nočných útokov na Ukrajine

09:13 – V Záporožskej oblasti bol kvôli rannému útoku zavedený mimoriadny harmonogram výpadku elektrickej energie, uviedla regionálna energetická spoločnosť.

Reklama

Teraz sa obmedzenia vzťahujú len na veľkých legálnych odberateľov. Všetci sú však vyzývaní, aby šetrili.

 

09:07 – Zelenskyj vyzval Západ, aby na Ukrajinu presunul viac systémov Patriot SAM na obranu Charkova a Záporožia.

“Systémy Patriot by mali chrániť Charkov a Záporožie, potrebujeme systémy protivzdušnej obrany na ochranu ľudí, infraštruktúry, domov a priehrad. Partneri presne vedia, čo je potrebné. Presne to môžu podporiť. Potrebujú tieto riešenia,” napísal Zelenskyj.

08:58 – Dnešné ostreľovanie bolo najväčším ruským útokom na ukrajinský energetický systém, uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Ukranegro.

“Útok bol na rôzne regióny Ukrajiny. Na tepelné a vodné elektrárne, ako aj na hlavné rozvodne. Najviac utrpel Charkov, rozsah škôd je tu najväčší. Teraz pracujeme na rýchlom pláne obnovenia dodávok elektrickej energie do mesta. Počas dnešného dňa však môžu nastať obmedzenia v rôznych regiónoch, zatiaľ čo energetici budú odstraňovať následky útokov,” povedal Kudryckyj v éteri telerozhlasu.

 

08:35 – Orbán povedal, že ak budú na Ukrajinu vyslané západné vojská, hrozí tretia svetová vojna, uviedla agentúra MTI.

Balázs Orbán, politický poradca a menovec maďarského premiéra, na okraj summitu EÚ povedal, že situácia na Ukrajine “začína byť zlovestná” a “stávky sú vysoké”. Lídrov EÚ nazval “bruselskými jastrabmi” a vyzval ich, aby sa dostali “zo súčasnej špirály eskalácie” a aby Rusko a Ukrajina začali mierové rokovania.

 

08:15 –  Vzdušné sily uviedli, že na Ukrajinu v noci zaútočilo 151 vzdušných objektov. Zostrelených bolo 92.

07:15 –  Ukrajina zaznamenala rozsiahly výpadok internetu v dôsledku úderu na energetický sektor, informovala služba Netblocks.

Ukrajina zaznamenala rozsiahly výpadok internetu v dôsledku úderu na energetický sektor
Ukrajina zaznamenala rozsiahly výpadok internetu v dôsledku úderu na energetický sektor

07:00 – 21. marca 2024. Hlavné z ruského pohľadu:

– Ruské vzdušné sily podnikli údery vysoko presnými raketami, vrátane rakiet Kinžal, na rozhodovacie centrá, základne a miesta rozmiestnenia ukrajinskej armády a žoldnierov, uviedlo ministerstvo obrany vo svojom vyhlásení;

– V smere Avdejevka bola oslobodená obec Tonenkoje a v smere Doneck skupina vojsk “Juh” prevzala kontrolu nad železničnou stanicou Alebastrovaja, dodalo ruské vojenské ministerstvo;

Reklama

– Na belgorodskom smere ozbrojené sily naďalej bránia ukrajinským DRG vo vstupe na ruské územie a ničia ich v pohraničných oblastiach Ukrajiny;

– Kyjev prišiel o viac ako 800 vojakov, zasiahnutých bolo 7 tankov, bojové vozidlo Vampire, americké M777, 163 dronov a 20 granátov HIMARS a Vampire, zasiahnutý bol sklad a dielňa na výrobu dronov;

– Ministerstvo dodalo, že počas 21. marca ruská protivzdušná obrana zostrelila 10 stíhačiek Vampire a tri drony nad Belgorodskou oblasťou, tri drony nad Krymom a jeden nad Brjanskou oblasťou;

– Šojgu skontroloval plnenie štátnej obrannej objednávky v podnikoch obranného priemyslu v Nižnonovgorodskej oblasti, kde sa údajne začala sériová výroba trojtonových vysokovýbušných leteckých bômb FAB-3000;

– Nemecký kancelár Scholz povedal, že výnosy z ruských aktív zmrazených v Európe nepatria nikomu a môžu sa použiť na vojenskú pomoc Ukrajine;

– Ankara je znepokojená situáciou okolo Záporožskej jadrovej elektrárne a nechcela by, aby sa opakovala katastrofa podobná černobyľskej, povedal turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan;

– Holandský minister obrany Ollongren uviedol, že Dánsko ako prvé pošle na Ukrajinu stíhačky F-16 a až potom, v druhej polovici roka 2024, bude odovzdaná partia holandských stíhačiek;

– Ukrajinský premiér Šmygal uviedol, že americkí kongresmani dali Kyjevu jasne najavo, že rozhodnutie o pridelení finančných prostriedkov by sa mohlo prijať v apríli.

 

06:30 – Nový raketový útok na Ukrajinu. Výbuchy bolo počuť v Charkovskej, Záporožskej, Chmeľnickej, Vinnickej, Dnepropetrovskej a Ivano-Frankovskej oblasti.

Minister energetiky Galuščenko uviedol, že ide o najrozsiahlejší útok na ukrajinský energetický sektor za posledné obdobie. V rôznych regiónoch boli zasiahnuté výrobné zariadenia, prenosové a distribučné sústavy.

V Záporožskej oblasti došlo k silnému zásahu. Napadnutá bola Dneperská hydroelektráreň. Na priehrade je zablokovaná doprava.

V samotnom Záporoží Rusi uskutočnili 12 raketových útokov. Predbežne bolo zničených 7 domov, 35 bolo poškodených. Sú zranení.

Charkov bol bez prúdu. V meste bolo viac ako 15 úderov na energetické zariadenia.

V Sumskej oblasti po preletoch zaviedli harmonogramy núdzových odstávok v Sumskom, Konotopskom a Šostskom okrese.

Reklama

V Krivom Rohu boli zavedené mimoriadne harmonogramy odstávok. Nemocnice a ďalšia infraštruktúra, kde je to možné, prechádzajú na generátory. V meste je zasiahnutá kritická infraštruktúra.

V Kropivnickom zmizla elektrina vo viacerých štvrtiach. Aj v niektorých osadách bola núdzovo vypnutá dodávka elektrickej energie.

K zásahu na objekte kritickej infraštruktúry došlo aj vo Vinnickej oblasti. To isté platí aj v Ivano-Frankovsku, kde zaznamenali obete.

V Poltavskej oblasti bol zasiahnutý okres Mirgorod. V regióne sa uplatnili preventívne odstávky elektrických staníc a harmonogram odstávok na 10 turnusov. Rozmiestňujú sa “body nezničiteľnosti”.

V Chmeľnickom kraji došlo k útokom na kritickú infraštruktúru a k úmrtiam.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:09

Stredozápadom USA, najmä štátmi Nebraska a Iowa, sa v noci na sobotu prehnalo ničivé tornádo, ktoré sa podľa dostupných zaobišlo bez obetí na životoch, úrady však evidujú zranených. Tornádo napáchalo veľké materiálne škody a spôsobilo aj výpadky v dodávkach elektriny u tisícov odberateľov.

20:00

Pri pobreží indonézskeho ostrova Jáva v sobotu zaznamenali zemetrasenie s magnitúdou 6,5. Informovala o tom miestna meteorologická a geofyzikálna služba BMKG.

19:06

Líder poľskej opozičnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyňski v sobotu vyhlásil, že PiS kandiduje do Európskeho parlamentu, aby tam odmietla Európsku zelenú dohodu (Green Deal) – balík politických iniciatív, ktorého účelom je nasmerovať EÚ na cestu zelenej transformácie s konečným cieľom dosiahnuť do roku 2050 klimatickú neutralitu.

18:49

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu zverejnilo video, ktoré má byť dôkazom, že rukojemníci Keith Siegel (64) a Omri Miran (46) sú stále nažive.

18:26

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskij informoval západných partnerov o zložitej operačno-strategickej situácii na fronte, ktorá má tendenciu eskalovať. Podľa britskej stanice BBC o tom Syrskij v sobotu napísal vo svojom statuse zverejnenom na sieti Facebook.

Olexandr Syrskyj
Na snímke Olexandr Syrskyj
18:12

Viac ako 10.000 ľudí vyšlo v sobotu do ulíc Madridu, aby podporili zotrvanie ľavicového premiéra Pedra Sáncheza vo funkcii.

Sánchez v pondelok oznámi svoje rozhodnutie, či v súvislosti s obvinením vzneseným voči svojej manželke podá demisiu.

18:00

Dvadsať kambodžských vojakov prišlo v sobotu o život pri výbuchu munície na vojenskej základni na západe krajiny, oznámila tamojšia vláda. Informovala agentúra AFP.

17:43

Polícia v americkom meste Boston zadržala približne sto ľudí po tom, čo v sobotu začala s odstraňovaním stanového tábora propalestínskych demonštrantov pri tamojšej univerzite. K zadržaniam došlo v súvislosti s antisemitskými pokrikmi.

17:30

Súd v Moskve v sobotu vzal do väzby ďalšiu osobu podozrivú v kauze teroristického útoku v koncertnej sále Crocus City Hall neďaleko Moskvy.

Mužom, ktorý zostane vo väzbe minimálne do 22. mája, je 21-ročný občan Tadžikistanu. V Moskve býval v hosteli.

16:09

Turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan bude v nedeľu a v pondelok rokovať v Saudskej Arábii v rámci úsilia o dosiahnutie prímeria v Pásme Gazy, uviedli v sobotu nemenované turecké diplomatické zdroje.

Fidan sa stretne s členmi Organizácie islamskej spolupráce (OIC) a Ligy arabských štátov (LAŠ), ako aj so šéfmi diplomacie viacerých západných krajín.

16:03

Taliansko si v sobotu predvolalo ruského veľvyslanca. Ide o reakciu na oznámenie Moskvy, že dcérsku spoločnosť talianskej firmy Ariston Thermo Group zveruje pod “dočasné vedenie” štátneho energetického gigantu Gazprom.

15:11

Izraelské jednotky zastrelili dvoch Palestínčanov pri vojenskom stanovišti neďaleko mesta Džanín na Západnom brehu Jordánu, uviedla v sobotu izraelská armáda i palestínske médiá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali