Struhárik o Hlavných správach klame, klame, klame. Jednoducho Denník N

Struhárik o Hlavných správach klame, klame, klame. Jednoducho Denník N

Bratislava 13. júna 2019 (HSP/Foto: konšpirároti, screenshot denník N)

 

Na úvod si povedzme, že Filip Struhárik, novinár Denníka N, je jedným zo žalovaných v našom spore s konšpirátormi, lebo sa prepožičal na toto nekalosúťažné konanie a je v komisii, ktorá ho prakticky realizuje. Svojimi článkami v Denníku N následne legitimizuje túto súkromnú iniciatívu spoločnosti Petit press (ktorá vydáva množstvo titulov medzi nimi napríklad konkurenčný denník SME) a snaží sa nimi poškodiť naše meno

Úvodná grafika, ktorá už sama o sebe klame, v článku na denníku N

Toľko tento krátky úvod, aby ste si ako čitatelia vedeli urobiť predstavu o objektivite a nezaujatosti tohto „novinára“ z konkurenčného média a tiež, aby ste si urobili predstavu o celom projekte Konšpirátori.

Reklama

 

Struhárikove manipulácie

Reklama

Ale poďme k veci. Struhárik včera publikoval na Denníku N článok v ktorom sa zaoberá Hlavnými správami a samozrejme od začiatku do konca klame, zavádza a manipuluje.

Dnešní novinári si myslia, že prácou novinára je zobrať nejaké fakty a poprekrúcať ich tak, aby z toho vyšlo to, čo chcú oni, čo je spravidla úplné klamstvo.

Tak aj Struhárik začína svoj článok názvom Prečo Hlavné správy tvrdia, že sú najdôveryhodnejší web, aj keď to nie je pravda? A klame, tak už v názve, v titulnej fotke, pardón manipuluje, lebo pravda to, samozrejme, bola a je, len zmenilo sa to, že “podľa správy Reuters z minulého roka”, pretože včera vyšiel nový, tohtoročný rebríček, do ktorého nás Reuters nezaradil a teda nemeral, a preto sa v ňom neobjavujeme.

Pointa Struhárikovej manipulácie je v tom, že jednak už je deň nový prieskum, v ktorom Hlavné správy nie sú a teda ako je možné, že sa minuloročným víťazstvom pýšime ešte na stránke a tiež to, že tento rebríček nie je úplný, to znamená, že Reuters nemeria všetky relevantné médiá, ale iba vybraných 15.

Včera sme sa dozvedeli, že nás Reuters do testovania nezaradil, čím šalamúnsky vyriešil bolenie hlavy mainstreamových médií, ako je aj Denník N, ktoré by sa s najväčšou pravdepodobnosťou znova umiestnili za nami, čo im, samozrejme, drásalo nervy a sebavedomie. Ale keď niekto produkuje také články ako Struhárik systematicky, nemôže sa čudovať, že mu ľudia nedôverujú.

Reklama

Ešte včera sme doplnili do hlavičky, že naše tvrdenie sa vzťahuje na minuloročný prieskum, aby sme nezavádzali našich čitateľov (doplnený rok merania 2018).

Struhárik ďalej manipuluje tvrdením, že Hlavné správy vytvárajú dojem, že prestížny zahraničný inštitút ocenil ich prácu. V skutočnosti sa však hrdíme tým, že čitatelia oceňujú našu prácu a inštitút Reuters to iba nameral.

 

Struhárikov boj samého so sebou

Struhárik predvádza svoju schopnosť manipulovať a zavádzať priamo v jednom článku, keď raz podáva skutočnosť jedným spôsobom a vzápätí iným tak, ako sa mu to práve hodí.

Reklama

V jednej časti svojho článku tvrdí: Denník N tiež nebol pred rokom zaradený do skúmania dôveryhodnosti, teraz sa umiestnil na 12. mieste. Ako sme však už popísali vyššie, konkrétne poradie treba brať s rezervou, keďže cieľom prieskumu bolo porovnať rôzne typy 15 médií, nie zostaviť ich plnohodnotný rebríček.

Následne však: A Hlavné správy? Ich dôveryhodnosť inštitút Reuters tento rok vôbec nemeral, keďže nepatria medzi 15 najpoužívanejších slovenských médií.

Bolo by inak zaujímavé zistiť, kde sa reálne nachádzajú Denník N a Hlavné správy, čo sa týka návštevnosti, lebo podľa google analytics – merania ktoré používame, naše spravodajstvo navštevuje okolo 1 milión unikátnych čitateľov mesačne, zatiaľ čo spravodajstvo Denníka N podľa meraní AIM monitoru, ktoré už nie sú dostupné, navštevovalo mesačne okolo 730 000 čitateľov. Tieto systémy však nemerajú identicky. Ale i tak sa zdá, že Reuters nevyberá do štúdie médiá podľa veľkosti, ako tvrdí Struhárik, lebo potom by tam Hlavné správy neboli ani minulý rok, pretože návštevnosť nám medziročne iba narástla.

Filip Struhárik

Ako Struhárik interpretuje odpovede

Novinár Denníka N mal po vydaní tohto svojho ohováračaského článku ešte tú drzosť, že sa nám ozval s otázkou: Budú Hlavné správy naďalej v hlavičke webu tvrdiť, že sú “Najdôveryhodnejšie spravodajské internetové médium v SR”? Alebo túto informáciu už nebudete uvádzať?

Odpovedal som mu:

dobrý deň

ráno, keď sme zistili, že vyšiel nový rebríček a Hlavné správy do neho už organizátormi prieskumu neboli zaradené, napriek tomu, že čo sa týka spravodajstva patria medzi najväčšie internetové média na Slovensku, požiadalo vedenie grafikov, aby hlavičku prepracovali.

Predpokladáme, že sme do rebríčka neboli zaradení, lebo by sme znova bodovali na prvých priečkach, čo by mainstreamovým médiám, ktoré by sa umiestnili za nami nebolo po chutí 🙂

K vášmu dnešnému článku, pán struhárik, nerozumiem vám, ako sa môžete tak znížiť a tak klamať a zavádzať. je to tak úbohé. Nikdy by som nedovolil, aby u nás rovnako neseriózne písali o deníku n. K vášmu propagandistickému médiu sme občas kritickí, ale vždy iba na základe faktov. klamete, a preto prehráte.

Reklama

prajem vám pekný deň

róbert sopko

Struhárikova interpretácia môjho mailu, ktorú publikoval na Denníku N: Šéfredaktor Hlavných správ Róbert Sopko povedal, že po zverejnení štúdie Digital News Report 2019 požiadali grafikov, aby hlavičku webu prepracovali a už v nej neuvádzali, že sú najdôveryhodnejšie slovenské spravodajské online médium.”

Usmiali ste sa? Kúzlo výkladu. A potom sa v mainstreamových médiách divia, že im ľudia neveria a umiestňujú sa v rebríčkoch až za médiami, ktorých profesionalitou úplne pohŕdajú. Tieto médiá však možno nemajú v článkoch stopercentný pravopis, ale odpoveď by publikovali v takom znení, ako im došla. A to si myslím, je ten zásadný rozdiel.

Predstavte si, že takto píšu o všetkom a o každom. O bežných ľuďoch, ako im ublížia. O im nepohodlných aktivistoch, o im nesympatických politikoch. Ľudia sa potom na nich pozerajú cez prsty, pohŕdajú nimi, majú zničené životy. Väčšina ľudí sa proti takémuto druhu „žurnalistiky“ nevie brániť, lebo nemajú vlastné noviny a nemajú kde povedať, ako to bolo naozaj.

Reklama

 

Ešte jedna zlá správa pre Struhárika na koniec

Hlavné správy už majú ohováračskej kampane, ktorú proti nám vedú žurnalisti z konkurenčných médií a rôzni na nich napojení popletení aktivisti, dosť. Poškodzuje nás to najmä ekonomicky, a to nám bráni riadne rozvíjať projekt. Minulý rok sme preto podali dve žaloby, kde sa súdnou cestou domáhame, aby s týmto svojím konaním museli prestať.

Domáhame sa, aby nás museli vyškrtnúť zo zoznamu konšpiračných médií, ktorí títo ľudia, vrátane Struhárika zostavili. Mali sme už dve rozhodnutia súdu – neodkladné opatrenia, že tak musia urobiť, ale títo, ako Baštrnák previedol svoj majetok na manželku, aby sa vyhol vykonaniu rozhodnutia súdu, tak aj konšpirátori previedli zoznam (doménu) na občianske združenie.

Zoznam, kým neprišli prvé súdne neodkladné opatrenia, prevádzkovala reklamná agentúra NetSucces, ktorú väčšinovo vlastní už spomínaný vydavateľ denníka SME Petit press. Následne však, aby rozhodnutie súdu nemuseli vykonať, previedli doménu, na ktorej sa nachádza zoznam, na občianske združenie.

Reklama

Tak sme sa zase nemohli domôcť, aby bolo rozhodnutie súdu vykonané. Museli sme podať ďalšiu žalobu na toto občianske združenie, a súd znova vydal neodkladné opatrenie, ktorým ho zaviazal aby nás zo zoznamu vyškrtlo. Ako sa lepšoľudia znova vykrútia, aby marili výkonu spravodlivosti, som sám zvedavý. V tomto prípade však už budeme podávať aj trestné oznámenia pre marenie výkonu spravodlivosti.

Každopádne, veríme, že tieto súdne konania, ktoré sú však na roky, dotiahneme do zdarného konca a Filip Struhárik ako jeden zo žalovaných nám bude musieť zaplatiť odškodné, za klamárske články, ktoré o nás produkoval a produkuje. Bude to asi prvýkrát, čo bude musieť za svoje postupy niesť aj finančnú zodpovednosť.

Do tej doby, kým bude spravodlivosti zadosťučinené, prosíme vás, našich čitateľov, aby ste svojimi finančnými príspevkami podržali Hlavné správy.

Róbert Sopko

šéfredaktor

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali