Správa z nemocnice, ktorú sme dostali do redakcie, pojednáva o rozsiahlych zraneniach oka a hlavy Lučanského pri jeho prvom incidente. Lekárska správa je tak v rozpore s tvrdeniami ministerky Kolíkovej

Správa z nemocnice, ktorú sme dostali do redakcie, pojednáva o rozsiahlych zraneniach oka a hlavy Lučanského pri jeho prvom incidente. Lekárska správa je tak v rozpore s tvrdeniami ministerky Kolíkovej

Bratislava 31. decembra 2020 (HSP/Foto:Facebook)

 

Podľa fotografii lekárskych dokumentov súvisiacich s prípadom zosnulého 51-ročného policajného generála Milana Lučanského, ktoré zaslal redakcií Hlavných správ anonym a ktoré na sociálnych sieťach zdieľal tiež politológ Ján Baránek, mal Lučanský už začiatkom decembra utrpieť vážne poranenie oka a lebky. Ak sa tieto informácie potvrdia, vyvrátia verziu o samozranení Lučanského, ktorú niekoľkokrát verejnosti predložila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

Na snímke časť lekárskej dokumentácie, ktorú redakcii HS zaslal anonym

Zdá sa, že autenticitké dokumenty, ktoré vo štvrtok dostali do mailových schránok médiá, poukazujú na nezrovnalosti vo verzii prezentovanej ministerkou Kolíkovou.

Reklama

Zverejnená zdravotná dokumentácia prvotného vyšetrenia generála Milana Lučanského po zranení v oblasti oka 10. decembra, keď úplne prvotné správy televízie TA3 hovorili o tom, že vo väznici v Prešove mohlo prísť ku potýčke a generál Lučanský mohol byť zbitý. Televízia TA3 však následne tieto informácie stiahla.

Túto verziu vyvrátili oficiálne orgány vrátane ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej zo strany Za ľudí, ktorá cudzie zavinenie vylúčila a označila za dezinformáciu.

Reklama

“Môžem vylúčiť, že by došlo k fyzickému napadnutiu či už zo strany príslušníkov zboru, alebo obvinených. Môžem vylúčiť, že by došlo ku krvácaniu do mozgu, k viacnásobnej zlomenine nadočnicového oblúka, nebol viacnásobne resuscitovaný, nemal oko mimo očnej jamky, nejde ani o obvineného, ktorý by podstúpil 11-hodinovú operáciu,“ povedala ministerka Kolíková.

Taktiež vtedy vyhlásila, že neboli zistené žiadne náznaky toho, že by sa Lučanský pokúsil o samovraždu a mali to dokazovať aj lekárske správy, ktoré nezistili zranenia v oblasti krku.

Po tom, čo tento týždeň v prípade Lučanského došlo ku druhému incidentu, následkom ktorého nakoniec zomrel, už ministerka Kolíková hovorí o Lučanského pokuse o samovraždu za pomoci teplákovej bundy.

Predmetná lekárska správa z 10. decembra opisuje zákroky na ORL, očnom oddelení a CT diagnostike. Lekári v nej opisujú, že pacienta prijali na kliniku ORL pre problémy s pravým okom.

Podľa lekárskej správy mal mať Lučanský oko poškodené tak vážne, že sa mu dostalo do prínosnej dutiny. Taktiež mal krvné zrazeniny v tkanivách okolo oka. Okrem toho mal mať zlomeninu očnicového oblúka, čo sú všetko vážne zranenia, ktoré si len ťažko spôsobíte pádom na činky alebo na hranu postele.

Reklama

Opísané je aj následné ďalšie poranenie hlavy Milana Lučanského, po ktorom podstúpil CT vyšetrenie. Lučanskému sa údajne pri pokuse o prevoz na kontrolné očné vyšetrenie pošmykol vozíček, na ktorom sa prevrátil a udrel si hlavu vzadu v oblasti temena.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:59

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok vymenoval Michaila Mišustina do funkcie predsedu vlády. Predchádzalo tomu schválenie Štátnou dumou, dolnou komorou parlamentu.

Michail Mišustin
Na snímke ruský premiér Michail Mišustin
17:39

Zamestnancom skupiny spoločností Bukóza Holding v okrese Vranov nad Topľou mešká výplata za mesiac marec. Odborári sa so žiadosťou o pomoc obracajú na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a jeho vládu. Firma za zlú finančnú situáciu viní bývalého ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského. Ten reaguje, že problémy firme mohli spôsobiť iné okolnosti.

17:33

Americký prezident Joe Biden plánuje nové clá na dovoz z Číny týkajúce sa strategických odvetví, vrátane elektromobilov.

17:32

Spojené štáty v piatok oznámia nový vojenský balík pomoci pre Ukrajinu vo výške 400 miliónov dolárov (371 miliónov eur). Pod podmienkou anonymity to uviedol americký predstaviteľ.

17:26

Poľsko bude Ukrajine naďalej poskytovať rozsiahlu pomoc, vyhlásil v piatok poľský veľvyslanec na Ukrajine Jarosław Guzy.

17:20

Moslimovia sa v piatok prvýkrát modlili v istanbulskej mešite Kariye, o ktorej prestavbe zo starobylého byzantského chrámu rozhodol turecký prezident Recep Tayipp Erdogan.

17:19

Izraelský bezpečnostný kabinet vo štvrtok večer schválil “mierne rozšíriť” operáciu armády v meste Rafah na juhu Pásma Gazy. Zároveň nariadil svojim vyjednávačom pokračovať v snahách o uzavretie dohody o výmene rukojemníkov s militantným hnutím Hamas.

17:19

Izraelský pozemný útok v meste Rafah na juhu Pásma Gazy by spôsobil humanitárnu katastrofu. V piatok to vyhlásil generálny tajomník OSN António Guterres po tom, ako vyjednávači opustili mierové rokovania v Káhire bez uzavretia dohody.

17:18

Ruská Štátna duma, dolná komora parlamentu, v piatok odsúhlasila Michaila Mišustina za premiéra krajiny.

16:58

Počet štátnych úradníkov narástol v minulom roku o 567 miest. Mzdové výdavky na nich predstavujú 750 miliónov eur. Upozornil na to v piatok poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS Vladimír Ledecký na tlačovej konferencii. Poslanec NR SR za SaS Marián Viskupič sa zas obáva, že prijaté výdavkové limity budú len sľubom.

16:56

Výdavkové limity vyrátané podľa doteraz platného zákona nie je možné porovnávať s limitmi podľa vo štvrtok (9. 5.) schválenej legislatívy. Ich výpočet nie je založený na rovnakom základe a nové limity sú vypočítané inou metodikou, upozornilo v piatok Ministerstvo financií (MF) SR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali