Matka napísala o pohodovom prekonaní čierneho kašľa, denník Postoj jej blog vymazal, hoci vakcína, zdá sa, nie je zaručené a bezpečné riešenie

Matka napísala o pohodovom prekonaní čierneho kašľa, denník Postoj jej blog vymazal, hoci vakcína, zdá sa, nie je zaručené a bezpečné riešenie

Bratislava 8. novembra 2019 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Redakcia Postoja zjavne považuje informáciu o tom, ako sa dá liečiť čierny kašeľ vitamínom C za nebezpečnú azda až nemorálnu pre svojich čitateľov. Pritom počet ochorení na čierny kašeľ v SR rastie a hlavne medzi zaočkovanými, píše matka 4 detí, ktorá práve s celou rodinou prekonala čierny kašeľ

Ilustračné foto

Jana Tutková, riaditeľka Centra pre bioetickú reformu, uverejnila skúsenosť s prekonaním ochorenia vo svojej rodine so 4 deťmi, pričom poukázala na rozdiel medzi priebehom u očkovaných a neočkovaných, medzi horormi šírenými lekármi a realitou dneška, dlhodobou prirodzenou imunitou získanou prekonaním ochorenia a krátkodobou negarantovanou imunitou získanou očkovaním, ktoré má svoje zdravotné riziká pre pridané adjuvanty a konzervačné látky. Paradoxne, Markéta Šichtářová, ktorá v minulosti upozornila na riziká prídavných látok vo vakcínach so záverom “Takže se vlastně dětem povinně škodí. Ale výrobce vakcíny se napakuje,” získala včera v Prahe cenu Žena roka 2019, na Slovensku kresťanský Postoj vymazal článok autorky.

Reklama

Prinášame vám jej článok v plnom znení.

Nestrašte čiernym kašľom. Prekonali sme ho pohodovo

Reklama

Vďaka vitamínu C – aj ročná dcéra! Iného sa radšej bojte.

Už sme mali letenky do USA, kam sme sa chystali na svadbu manželovej sesternice, keď nás v polovici augusta prekvapili záchvaty kašľu niektorých našich detí. Pokašliavali už od začiatku augusta, dávali sme im vitamín C, chodili sme sa príležitostne kúpať na Šíravu a fungovali ako normálne. Pri nástupe híkavých záchvatov kašľu sme však už obmedzili kontakt s inými, hoci sme boli v pohode vďaka informácií zo slovenského prekladu článku nemeckej lekárky o tom, ako bojovať proti čiernemu kašľu vysokými dávkami vitamínu C.

Naozaj netuším, kde sme sa mohli nakaziť, lebo žiadni naši neočko-kamaráti to nemali. A keď to mali nejakí očkovaní jedinci, čo je bežné, tak to ani nemohli tušiť, lebo po vakcíne je priebeh čierneho kašľa zmiernený, vyzerá skôr ako bežný kašeľ, no očkovaný chorý ďalej šíri čierny kašeľ! Ak by mal riadny priebeh, tak by sa azda ostatným vyhýbal a aj ostatní by sa vyhýbali jemu, hlavne rodičia s bábätkami. Samozrejme, vakcína negarantuje, že sa vytvorí dostatok protilátok a tiež, že ak ja máte dostatok protilátok, že neochoriete naplno.

S podozrením, že ide o čierny kašeľ, som najprv zavolala našej pediatričke, či nám vie urobiť výter z hrdla. Neskôr zistila, že sa to dá, no vtedy mi odpovedala, že len z krvi vedia potvrdiť čierny kašeľ a potom môžem rovno čakať návštevu hygieny. Moje deti vo veku 8, 6 a skoro 4 najprv mali červenú až fialovú tvár, keď sa objavil kašeľ. Veľmi rýchlo sme im však zvýšili dávku vitamínu C podľa ich váhy – viď článok a bez problémov sa hrali, študovali v našej domácej škole i spali so záchvatom kašľa asi v dĺžke jednej minúty v intervele raz za 2-3 hodiny. Jednoročná dcéra len príležitostne pokašliavala.

Bolo veľkým šťastím, že deti boli už od mala naučené jesť kyselinu askorbovú v prášku z lyžičky, samozrejme okrem bábätka. Začalo teda naháňanie môjho gangu, aby si dali vitamín C každú hodinu- dve. V tom čase sa objavilo nachladenie už aj u mňa a rapídne postupovalo. Vysiľoval sa mi hlas pri zintentívnenom podávaní vitamínu pre mojich pacientov. Za pár dní sme však na to postupne nabehli, zvykli si a medzitým som sa aj ja pozviechala zo zlého stavu. Ten bol neporovnateľne horší od mojich detí. Asi tri noci som prekašľala, cez deň som však musela fungovať. Za tie tri dni však moje telo dostalo konečne riadne vysokú dávku vitamínu C a už sa to stabilizovalo. Kašľu bolo postupne menej a menej.

Reklama

Tiež pomohlo, že sme naučení, že pri chorobe sa úplne vyhýbame sladkostiam a pridávanému cukru do jedla. No a táto skúsenosť s čiernym kašľom ma utvrdila v tom, ako správne bolo rozhodnutie neočkovať naše deti. Vďaka tomu, že sú neočkované, mali skvelú imunitu toto ochorenie pohodovo zvládnuť. Na rozdiel odo mňa, ktorá som prešla v detstve všetkými očkovaniami, samozrejme mnohé už sú neúčinné, ale naučili moje telo reagovať na choroby z krvi – ináč ako u neočkovaných. Táto pasáž zo spomínaného článku to vysvetľuje:

Baktérie čierneho kašľa (Bordetella pertussis) vylučujú dva jedy:[18]pertusický toxín (PTx), ktorý zastaví posielanie neutrofilov (imunitných buniek) v tele, ktoré by zabili baktérie, a adenylát-cyklázový toxín (ACT). ACT spomaľuje činnosť imunitného systému a otravuje imunitnú odpoveď,[19]pôsobiac ako “silové pole”, ktoré ochráni baktérie pred imunitným systémom, zatiaľčo tieto začnú odstrihovať priedušnicové riasinky z epitelových buniek. Očkované deti si nevedia vytvoriť protilátky proti ACT.[20]Vitamín C neutralizuje tieto jedy, zatiaľčo si telo vytvára primeranú imunitnú odpoveď, čo trvá pár týždňov.

Práve pred odletom do Štátov začala aj naša najmladšia ročná dcéra so záchvatmi kašľa. Tie sa u nej prejavovali prvé tri dni viackrát zvracaním, čo u ostatných sme mali len po jedenkrát. Vedeli sme, že to spôsobuje reflex kašlu, ktorý sa ľahko dráždi jedlom v snahe vykašľať hlien. Veľmi rýchlo však vďaka vitamínu C začala hlien aj vykašliavať. No najprv som si robila obavy, ako do nej ten vitamín dostať. Pediatrička nám poradila dávať nasilu, lebo už všetky kvapky, tabletky, ešte aj med odmietala. Skúšali sme nasilu so striekačkou pár krát s lipozomálnym Céčkom, ale to hneď aj vyzvracala. Tak sme kúpili Céčko na cmúľanie dúfajúc, že ju nejako presvedčíme.

Mnohé vitamíny majú veľa cukru alebo sladidiel, no nakoniec sme našli taký so sorbitolom a sukralózou, ktoré nie sú veľmi v konflikte s absorbciou vitamínu C. Šumivé sme vylúčili pre tie najhoršie sladidlá ako aspertám. Cmúľacie tabletky len príležitostne ochutnala, nakoniec pomohlo jej ponúkať hlavne po jedle slaný sodium askorbát rozmiešaný vo vode, jedla paradajky, farebné papriky, kivi a pomaranče.Nejaký vitamín dostala aj odo mňa pri kojení zároveň aj s protilátkami, ktoré moje telo už muselo produkovať, keďže som sa nakazila skôr.

Ja som sa snažila jesť až takmer 10 g vitamínu C za deň. To stačilo, aby sa nič z hororov, ktoré bežne médiá či lekári opisujú v súvislosti s čiernym kašľom, nekonali. Tie azda boli typické pre storočie dozadu, keď neexistovala vedomosť o vitamínoch a neboli výživové doplnky. Azda jediné, čo je pravda na týchto mainstreamových článkoch, ale bez udania vysvetlenia je,že kašeľ trvá 100 dní, hoci je ho po mesiaci oveľa menej, a to preto, že trvá, kým zničené riasinky dorastú.

Reklama

Ochorenie sa šíri prvé dva týždne po tom, čo kašeľ začal a teda najviac, keď ani nie je jasné, že ide o čierny kašeľ. My sme to už tušili, keď k nám na návštevu zavítala mladá matka so 4-ročným synom. Prišla si na základe inzerátu zobrať fľaše na zaváranie, takže sme sa prvýkrát videli. Hneď sme ju varovali, no a na naše prekvapenie nemala s tým problém. Sama bola farmaceutka a jej syn nemal žiadne očkovania. Obaja sa nakoniec nakazili s podobným priebehom. Syn to zvládol super a ona horšie ako ja. Dokonca im diagnózu potvrdil aj výter hrdla.

Ešte musím spomenúť našu cestu k pediatričke, lebo to bola vcelku zábavná epizóda.Ona totiž neverila, že máme čierny kašeľ, ktorý predtým videla len raz v živote u malého dieťaťa. Hneď nám núkala predpísať antibiotiká, čo sme ju informovali z anglických zdrojov, že sú efektívne len v prvom štádiu, kým záchvaty neprepuknú. My sme však už mali záchvaty nejaký týždeň, dva. Aj sme už medzitým zmenili letenky o mesiac /našťastie za malý poplatok/, aby sme azda niekoho nenakazili, resp. nedostali záchvat kašľu práve pri imigračnej kontrole pri prílete do USA.

Návštevu nám navrhla pediatrička s tým, aby sme sa prišli nechať aspoň popočúvať. Všetky deti popočúvala, mali úplne čisté dýchanie okrem bábätka, ktoré spalo v autosedačkea trochu mu v prieduškách chrapčalo. Boli sme tam aspoň 45 minút a veľmi som dúfala, že sa niekto rozkašle, aby videla a počula, no neúspešne. Ani sme len neteplotovali, okrem najstaršieho syna, keď jeden deň dostal zvýšenú teplotu, pretože si jeden deň nedal žiadne Céčko.Keď som si chcela ísť pred cestou do USA dať urobiť krvné cesty pre potvrdenie, že išlo o čierny kašeľ,môj lekár mal žiaľ práve dovolenku.

A tak sme už v USA, len najmladšia si ešte večer sem-tam zakašle – nakazila sa predsa posledná. Stále jeme vitamín C, čo je treba aspoň tie 3 mesiace. Teším sa, že máme imunitu voči čiernemu kašľu na ďalších 30 rokov, dokonca aj pre budúce možné bábätká na rozdiel od tých, ktorý ju z očkovania v materskom mlieku pre dieťa nemajú a pre seba tak azda na 3 roky. Môj manžel nejakú imunitu už má, lebo na strednej škole prekonal čierny kašeľ. On hoci sa od nás nakazil, jeho kašeľ mal veľmi slabý priebeh, čo ani nestojí za reč.

Zhrnutie: prekonanie čierneho kašľa s vitamínom C, ktorý je vo forme prášku dosť lacný, neočkovaní zvládajú oveľa lepšie ako tí, ktorí mali akékoľvek očkovanie a to vyprchalo. Prekonaním získajú dlhoročnú imunitu a nemusia každých pár rokov podstupovať očkovanie s jeho nežiaducimi účinkami vzhľadom na problematický obsah vakcíny vrátane: soli hliníka, derivátu ortute a karinogenného formaldehydu. Kombinovaný účinok týchto látok je ignorovaný ako aj vedecké štúdie, ktoréuž nejaký čas existujú a ukazujú na poškodzujúci účinok týchto adjuvantov a konzervatov vo vakcínach. To preto očkovacia lobby o to intenzívnejšie tlačí svoje výrobky ako náboženstvo cez zákony štátov priamo v rozpore so základným ľudským právom nainformovanýa slobodný súhlas s medicínskym zákrokom.

Jana Tutková

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali