Keď vás ministri zbabelo umlčia a potom sú hustí, že kde majú kritikov

❚❚

Bratislava 9. februára 2023 (HSP/Facebook/Pravda/Aktuality/Foto: Facebook)

 

V posledných dňoch ministri Rastislav Káčer, Jaroslav Naď a Ivan Korčok šíria v médiách svoje názory na tému „kto klamal a kto hovoril pravdu“ o DCA. Najnovšie sa rozhodol svoj postoj k uverejnenému článku poskytnúť aspoň prostredníctvom sociálnej sieti publicista Eduard Chmelár

Vľavo publicista Eduard Chmelár, vpravo minister zahraničných vecí Rastislav Káčer. Zdroj: facebook

Publicista v statuse spomína, že ešte pred rokom mal možnosť napísať svoj dvojčlánok v denníku Pravda. Keďže však nové vedenie tohto denníka mu neumožnilo reagovať na podľa jeho slov mimoriadne demagogický a zavádzajúci agitprop troch ministrov, bol nútený napísať svoj názor prostredníctvom statusu na Facebooku.

.

K článku, pod ktorý sa minulý piatok podpísali v denníku Pravda ministri Káčer, Naď a Korčok, píše Chmelár len toľko, že podobne ako ich ďalšie propagandistické materiály zámerne odvádza pozornosť od podstaty veci a používa nekorektnú až stupídnu argumentáciu opierajúcu sa o zveličené výroky okrajových alebo nepodstatných skupiniek o údajnom zotročení národa, páchaní najťažších zločinov, vraždení nevinných ľudí a ničení všetkého, čo príde Američanom do cesty.

Načrtol, že asi najočividnejšou lžou obhajcov DCA je tvrdenie, že zmluva nijakým spôsobom nenarušuje našu suverenitu a jurisdikciu. Z porovnania bilaterálnych vojenských zmlúv s USA navyše jednoznačne vyplýva, že naši diplomati nevyrokovali pre Slovensko vôbec nič, a nie som si istý, či sa o niečo podobné vôbec snažili, alebo im len Američania ukázali, kde to majú podpísať. Napríklad často spomínané Maďarsko alebo Chorvátsko sa nevzdali vlastnej jurisdikcie v takom rozsahu ako Slovensko. Poľsko podrobne upravuje celý rad otázok, ktoré v našom návrhu chýbajú,” píše Chmelár.

.

Argumentácia vládnej moci je postavená na zvrátenom predpoklade, že keď sa nejaká hrozba nenaplnila, tak reálne neexistuje. Za takýto logický nezmysel by ich vysmial aj podpriemerný právnik. Je to podobná hlúposť, akoby niekto opieral svoju bezpečnosť o slepú dôveru bez zmluvných vzťahov. „Americkí vojaci tu mali touto dobou rozmiestňovať jadrové zbrane,“ slaboducho sa vysmievajú Káčer, Naď a Korčok. Opäť ide o hrubé zavádzanie, lebo toto nikto netvrdil,” podotkol.

Keď sme žiadali zakotviť do DCA zákaz rozmiestnenia jadrových zbraní na území Slovenska, vláda sa vyhovárala, že je to zbytočné, lebo medzinárodné dohody to vraj neumožňuj.” Vraj už v tom čase Chmelár poukazoval na to, že klamú ako pohania. Ďalej vysvetľuje, že zmluva o nešírení jadrových zbraní síce zakazuje výrobu, vlastníctvo a rozmiestňovanie nukleárnych hlavíc štátom, ktoré ich dosiaľ nevlastnia (teda napríklad nám), ale to sa netýka rozmiestňovania atómových náloží vo vlastníctve nukleárnych mocností na území iných štátov. Inak by Spojené štáty nemohli mať rozmiestnené jadrové zbrane v Turecku, Nemecku, Taliansku, Belgicku a Holandsku. Po schválení DCA nám tak podľa jeho slov nemôže zaručiť, že tu Američania nebudú skladovať lietadlové jadrové nálože alebo že nepoužijú naše letiská na tranzit nukleárnych náloží.

Ministri v článku vraj hanebne klamú aj v tom, že „obranná dohoda nám uľahčila prijatie batérie americkej protivzdušnej obrany Patriot“. Prítomnosť českých, nemeckých alebo holandských vojakov a ich techniky totiž názorne ukazuje, že na to, aby si členské štáty NATO plnili spojenecké záväzky o kolektívnej obrane, nepotrebujú bilaterálnu zmluvu s USA.

„A mimochodom, kde je tých 100 miliónov dolárov, ktoré nám vraj mali Američania za našu servilnosť tak veľkoryso darovať? Zvláštne, že to nezaujíma žiadneho novinára,“ pripomína Chmelár. Išlo tak podľa vtedajšieho premiéra Eduarda Hegera o dvôvod schválenia obrannej dohody s USA, ktorá vychádza podľa neho z obchodu, ktorý zrealizovala predchádzajúca vláda, keď kúpila 14 stíhačiek F-16 za dve miliardy eur. Heger tvrdil, že potrebujeme investovať do prestavby našej infraštruktúry okolo stíhačiek a Spojené štáty nám na to poskytnú 100 miliónov dolárov.

„Napokon, chrapúnstvo týchto lotrov najlepšie ilustruje ich otázka: „Kde sú teraz všetci tí kritici? Pozaliezali ako potkany!“ Nie, darebáci. My sme stále tu. Stojíme pevne ako hradné bralá pripravení kedykoľvek si to s vami argumentačne rozdať. To vy ste zbabelí, vyľakaní ako plchy v noci, že vás zasa prichytia pri klamstvách,“ dodal v závere statusu.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali