Čo sa dialo včera na Slovensku? Ako by to vyzeralo, keby v Kocúrkove zavádzali fašizmus?

Čo sa dialo včera na Slovensku? Ako by to vyzeralo, keby v Kocúrkove zavádzali fašizmus?

Bratislava 28. januára 2021 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann,Jakub Kotian,Jaroslav Novák,SITA-Úrad vlády SR)

 

Tých bizarných nezmyslov a hriechov partičky ľudí, ktorí dnes vládnu Slovensku, je čoraz viac. Pozrime sa len na niektoré z nich, ktoré priniesli uplynulé hodiny a dni

vláda
Na snímke uprostred predseda vlády SR Igor Matovič, zľava dole minister obrany SR Jaroslav Naď, minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (všetci OĽaNO), minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling, minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády SR pre ekonomiku Richard Sulík a štátnych tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Martin Klus (všetci SaS)

 

Reklama
Kocúrkovské zvesti I – S Bruselom a NATO na večné časy a nikdy inak!

Národná rada schválila novú Obrannú stratégiu SR (písali sme o nej napríklad TU). Veľkú spokojnosť s jej schválením neskrýval šéf výboru pre európske záležitosti Tomáš Valášek (Za ľudí), ktorý je toho názoru, že „NATO dáva záruku, že hoci sa krajiny niekedy nevedia zhodnúť, v kľúčovej veci sa vedia spojiť.“ Len pre úplnosť pána Valáška doplňme, že aj krajiny Varšavskej zmluvy sa kedysi vedeli v kľúčovej veci spojiť, a taktiež bývalý Slovenský štát sa počas vojny v kľúčovej veci vždy vedel spojiť so svojím nemeckým spojencom, ale všetci vieme, že to bolo niečo celkom iné ako naše dnešné spojenectvo so Spojenými štátmi americkými.

Tomáš Valášek
Na snímke predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Tomáš Valášek

Valášek tvrdí, že „Slovensko nemá žiaden problém s ruským národom či Ruskou federáciou, no prvoradou povinnosťou našej vlády je chrániť život a záujmy občanov, a tie sa rozchádzajú s predstavami Moskvy.“ Teda aby ste tomu rozumeli: pán Valášek vie lepšie ako občania, aké predstavy oni všetci majú o svojom živote a záujmoch. A tiež vie, že predstavy všetkých týchto občanov sú totožné s predstavami EÚ a NATO, ale rozdielne od predstáv Moskvy. Tomu sa hovorí demokracia a sloboda, keby to ešte stále niekomu nezapínalo.

Reklama

 

Kocúrkovské zvesti II – Ďalších dvanásť miliárd eur pre občanov!

Minister financií Eduard Heger a riaditeľ Inštitútu finančnej politiky Eduard Hagara informovali, že pre balík peňazí na Plán obnovy bude musieť Slovensko zaviesť aj nové dane, píšu aktuality.sk. Takmer 6 miliárd eur na podporu ekonomiky budú ľudia splácať v nasledujúcich rokoch. Teda môžeme sa radovať, štát bude mať o šesť miliárd viac na rôzne skvelé europrojekty!

Eduard Heger
Na snímke minister financií SR Eduard Heger (OĽaNO)

Aký je to rozdiel v porovnaní napríklad s predošlými vládami! Kým tie mrhali peniazmi na rôzne nezmyselné sociálne výdavky, táto koalícia sa s tým nebabre a šmahom ruky do štátneho rozpočtu ľuďom prinesie šesť miliárd eur. Vidíte aj vy ten rozdiel? Predošlá vláda by tie peniaze ľuďom zobrala na daniach, zatiaľ čo táto ich ľuďom prinesie do rozpočtu. Šesť plus šesť, teda to máme hneď dvanásť miliárd k dobru, možno by nám vyrátal pán Heger. (Veľmi podobným odborným a logickým postupom nám tento skvelý ekonóm v minulosti už vyrátal iné veci, napríklad ako to bolo s tým bankovým odvodom, ktorý vláda odpustila bankám, čím tie peniaze vlastne ušetrila občanom.)

 

Kocúrkovské zvesti III – testovacie a vakcinačné koroniny a kovidiny

Tohtoročné ceny za najlepší herecký výkon sa ešte nedávali, ale už tu máme horúcu kandidátku. Tak presvedčivo zahrať sestričku, ktorá je rozhorčená a zdesená z toho, že nikto neverí jej verzii o lekároch, ktorí dostali anafylaktické šoky po vakcinácii proti koronavírusu, to ste ešte nevideli, vlastne nepočuli. Naozaj stojí za to vypočuť si monológ dotyčnej dámy TU. Človek by jej takmer uveril, nebyť toho, že oficiálne miesta a pravdovravné mainstreamové médiá nám vysvetlili, ako to v skutočnosti bolo.

Reklama

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zozbieral údaje zo všetkých miest a mestských častí Bratislavského kraja a zistil štatisticky významné odchýlky tak v počte testovaných, ako aj v podiele pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Podobné nezrovnalosti zistili aj ďalšie samosprávy. „Nevieme, aké dáta boli použité pre určenie pozitivity, pretože priebežné výsledky z našich odberových miest vykazovali výrazne nižšie čísla,“ upozornil primátor Bratislavy Matúš Vallo. Povedal tiež, že rozhodnutie vlády o okresoch, v ktorých má byť druhé kolo plošného testovania, bolo politickým rozhodnutím. A ešte k tomu sa aj on pridal k tým, ktorí požadujú zverejnenie podrobnej metodiky získavania dát, ako aj detailné informácie o počte testovaných za každé jedno odberové miesto zvlášť. Píše o tom TASR, je to taká nenápadná správička. Keď si to preložíme do normálneho jazyka: dokonca aj slniečkový primátor Vallo celkom otvorene hovorí, že súčasná vládna moc pracuje s veľmi podivnými číslami, na základe ktorých šikanuje ľudí, sledujúc tým politické ciele. Je to škandál? Isteže nie. Keby sa to dialo za predošlej vlády, tak to by, samozrejme, bolo niečo celkom iné.

Igor Matovič
Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič

Premiérska plačovka priniesla informáciu o tom, že vláda zvažuje testovanie ľudí nielen z predných, nosných dierok, ale aj z tej zadnej, ktorá sa nepatrí spomínať. Toľko nášho pána predsedu vlády s jeho kreatívnymi nápadmi niektorí niekam posielajú, že nakoniec ich možno počúvne…

Od stredy sa kovid teror opäť pritvrdil, doklad o negatívnom PCR alebo antigénovom teste na COVID-19 je potrebný aj pri ceste do práce, do banky, či pri pobyte v prírode (veľmi dôležité je mať ho pri sebe najmä v hustom lese, ochráni vás pred napadnutím veveričkami). Policajti upozorňovali, že od stredy budú dodržiavanie pravidiel viac kontrolovať. A naozaj, začali s cestnými kontrolami a vodičov, ktorí nemajú certifikát, podľa dostupných informácií otáčajú. Podľa polície väčšina zastavených netestovaných tvrdila, že ide k lekárovi. Z týchto informácií vyplýva, že tie rozhovory zrejme prebiehajú približne takto:

— Kam idete, pán vodič?

— K lekárovi, veľmi ma bolí brucho, asi mám akútny zápal slepého čreva.

Reklama

— Máte papier o teste?

— Nemám, veď podľa vyhlášky pri ceste k lekárovi ho nepotrebujem.

— To hovorí každý, to sú výhovorky. Otočte vozidlo a buďte rád, že vám nedám pokutu.

 

Kocúrkovské zvesti IV – keď sa aj majster tesár utne

Ozývajú sa zlomyseľné hlasy, že vraj je problém, že Danielovi Lipšicovi zabezpečil bezpečnostnú previerku jeho kamarát Milan Krajniak. Transparentný antikorupčný predseda vlády Igor Matovič v tom však žiadny problém nevidí. „Dal mu Krajniak previerku alebo Národný bezpečnostný úrad?“ pýta sa. A my si na jeho rečnícku otázku spoločne odpovedzme: no predsa Národný bezpečnostný úrad, čiže zodpovedná štátna inštitúcia, takže to musí byť v poriadku. Dezinformátori sa nás síce budú snažiť zmiasť tvrdením, že ak nejaký zloduch, napríklad taký Kočner niekomu niečo vybavil v nejakej štátnej inštitúcii, napríklad na súde, tak že toto je presne to isté. Ale my vieme, že v tom je zásadný rozdiel, všakže?

Je známe, že poľnohospodárstvo je v dlhodobých problémoch. A že ministerstvo pod vedením ministra Jána Mičovského (OĽaNO) nefunguje. A že okrem mnohých iných horúcich vecí, ktoré by tam bolo treba urgentne riešiť, by bolo nanajvýš vhodné znormalizovať pomery v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA), pretože je zúfalo treba, aby do krachujúceho poľnohospodárstva konečne mohli začať prúdiť peniaze. Lenže problém je, že ich nemá kto zabezpečovať a rozdeľovať, lebo šéf PPA vlani odišiel, nový nebol ani na druhýkrát vybratý a agentúru teraz vedie človek, ktorý nespĺňa ani základné požiadavky na jej vedenie. Prešetruje to už aj generálna prokuratúra a dokonca aj Brusel, pričom hrozí, že nebudeme mať na PPA dosah a peniaze nám bude rozdeľovať Poľsko alebo Rakúsko. Plán obnovy, ktorý ministerstvo predložilo, je vraj úplným škandálom, transparentnosť diania v tejto inštitúcii je… skrátka v štýle OĽaNO a termíny začínajú u viacerých zainteresovaných vyvolávať paniku. Inými slovami, aj v tomto rezorte to vyzerá rovnako ako v ostatných.

Únia miest Slovenska (ÚMS) sa sťažuje, že štát neberie mestá a samosprávy ako relevantných partnerov. Uviedol to prezident ÚMS Richard Rybníček: „My jednoducho nevnímame, že štát dostatočne reflektuje na odporúčania odborníkov a sme zmätení. Nevieme, čo nás čaká,“ povedal. Teda dokonca ten istý Rybníček, ktorý je inak kovaným slniečkarom, použil podobné slová, ako používajú odborári keď hodnotia „snahu“ tejto koalície o „sociálny dialóg“. Je to iba náhoda? Neurobili soudruzi z OĽaNO niekde chybu?

Ivan Lehotský

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:02

Slovenskí reprezentanti v rýchlostnej kanoistike Milan Dörner s Ákosom Gacsalom boli najrýchlejší v K2 na 1000 m na prvých kvalifikačných pretekoch na bratislavskom Zemníku. V C2 zvíťazili Peter Kizek s Eduardom Strýčkom, v K2 žien Hana Gavorová s Hanou Zemánkovou.

20:01

Tisíce ľudí sa v nedeľu zišli v gruzínskej metropole Tbilisi a žiadali vládu, aby stiahla kontroverzný zákon o “zahraničnom vplyve”. Brusel už medzičasom v varoval, že tento zákon by mohol zmariť ambície Gruzínska stať sa členom EÚ.

19:23

Na základe nového trestného zákona, ktorý predstaví francúzska vláda, bude osobám odsúdeným za členstvo v organizovaných zločineckých skupinách hroziť až 20 rokov väzenia. V rozhovore pre nedeľnú prílohu týždenníka La Tribune to uviedol francúzsky minister spravodlivosti Éric Dupond-Moretti.

19:21

Hádzanárky DAC Dunajská Streda zvíťazili v 1. kolo nadstavby o majstra SR nad HK Slovan Duslo Šaľa 36:31.

19:20

Hádzanári MŠK Považská Bystrica triumfovali v treťom stretnutí semifinále Niké Handball extraligy nad HK Kúpele Bojnice 27:20. V sérii hranej na tri víťazstvá sa dostali do vedenia 2:1 na zápasy. Štvrtý duel je na programe v stredu 1. mája. Víťaz série nastúpi vo finále proti Tatrana Prešov, ktorý zdolal HK Košice 3:0 na zápasy.

19:20

Futbalisti RCD Mallorca v zostave so slovenským obrancom Martinom Valjentom remizovali v 33. kole španielskej La Ligy na pôde Cadizu 1:1. Po centri Valjenta v 12. minúte otvoril skóre Vadat Muriqi. Domáci vyrovnali v 59. minúte po vlastnom góle Omara Mascarella. Granada zdolala Osasunu Pamplona 3:0.

19:19

Ukrajinská pohraničná služba vylovila z rieky Tisa, ktorá tvorí časť hranice Ukrajiny s Rumunskom, telá dvoch mužov. Ich totožnosť sa zatiaľ nepodarilo zistiť.

19:18

Tornáda, ktoré sa v sobotu prehnali americkým štátom Oklahoma, si vyžiadali najmenej dve obete na životoch. V nedeľu o tom informovali tamojšie úrady, ktoré dodali, že jednou z obetí je dieťa.

19:16

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj v nedeľu priznal, že situácia ukrajinskej armády na frontovej línii sa zhoršila, a potvrdil, že Rusko v poslednom čase dosiahlo na bojisku viacero úspechov.

19:13

Rakúski colníci objavili 700.000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu. V nedeľu o tom informovalo rakúske ministerstvo financií.

18:06

Ruská priemyselná výroba a investície stagnujú, vývoz tovaru sa naďalej zhoršuje a ziskovosť vo väčšine odvetví klesá. Uviedol to ruský think tank blízky vláde.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali