VZDOR: „Žiadame okamžité prerušenie diplomatických stykov s Izraelom!“

VZDOR: „Žiadame okamžité prerušenie diplomatických stykov s Izraelom!“

Bratislava  23. júla 2014 (PR/Foto:VZDOR)

 

Predseda VZDOR – strany práce dnes vyzval Vládu Slovenskej republiky k okamžitému prerušeniu všetkých diplomatických stykov so štátom Izrael. Podľa neho pácha Izrael genocídu a OSN sa iba prizerá. Prinášame celé znenie vyhlásenia a výzvu Vláde SR ktorú zverejnili na svojich stránkach www.vzdor.org a www.volitnestaci.sk :

Izrael bombarduje v Gaze naozaj všetko

Vyzývame Vládu SR aby okamžite prerušila diplomatické styky s Izraelom.

Reklama

Svet zatvára oči pred ďalším nekonečným besnením izraelskej armády v pásme Gazy, ktorú obýva približne 1,8 milióna ľudí. Za posledné dva týždne zahynulo počas vojenskej operácie Izraela už približne 600 Palestínčanov, z čoho väčšinu tvoria civilné obete a viac ako 100 detí. Čo majú robiť Palestínčania, keď impotentné OSN už vyše 60 rokov proti tejto genocíde nič nerobí

Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun sa pri tomto krviprelievaní nezmohol na nič iné, ako na pokrytecké a cynické vyhlásenia a vyzval Izrael, aby vyvinul väčšie úsilie s cieľom vyhnúť sa civilným obetiam v radoch Palestínčanov a odsúdil násilnosti. Teraz odcestoval na Blízky východ, aby tam sprostredkoval prímerie. Bezpečnostná rada OSN vyzvala taktiež na okamžité zastavenie nepriateľských aktivít.

Reklama

Izrael bombarduje v Gaze naozaj všetko. Ich rakety zasiahli aj mešity, nemocnice, civilné domy, školy, ihriská… civilné ciele sú pre Izrael legitímnym terčom. Od vzniku štátu Izrael bolo z týchto území vyhnaných vyše 4 milióny Palestínčanov, ktorí sú nútení žiť v katastrofálnych podmienkach v utečeneckých táboroch v okolitých štátoch. Izrael stihol za tú dobu vyvraždiť desiatky tisíc Palestínčanov a oklieštiť územie Palestíny na 6 220 km2, z celkovej niekdajšej rozlohy približne 27 000 km2 ( na ktorej sa dnes rozprestiera štát Izrael).

Táto beznádej plodí radikálny a legitímny odpor Palestínčanov. Proti nim stojí jedna z najmodernejších a najdokonalejších armád na svete. Čo majú okrem výbušnín, AK-47, či podomácky vyrobenej rakety Palestínčania? Muž, ktorému izraelské letectvo pri

bombardovaní zabije celú rodinu, deti, ženu, netúži po ničom inom, ako po pomste. Izrael svojou genocídnou politikou stvoril samovražedných atentátnikov. O akej spravodlivosti hovoríme? Prečo palestínskych bojovníkov nazývame teroristami a štátnikov Izraelu nariaďujúcich vraždenie, politikmi? Krivá morálka!

Palestínčania žijú v Gaze na území, ktoré nie je väčšie ako Praha. Je to roky blokované a devastované územie Izraelom, kam sa nedostane ani humanitárna pomoc. Gaza je obklopená najväčším segregačným plotom, aký kedy ľudstvo postavilo, Berlínsky múr by sa určite červenal. Gaza sa stáva dejiskom pravidelnej genocídy už dlhé roky. Pri poslednom vojenskom zásahu Izraela v Gaze v roku 2012 ostalo 1250 mŕtvych Palestínčanov, z čoho bolo viac ako 800 detí, žien a starcov! Izraelská vláda sa bránila tým, že nemôžeme sa na tieto obete pozerať očami Európy, lebo prakticky každý Palestínčan je potenciálny terorista..

Svetoznámy dokumentarista John Pilger vyhlásil: „Mali by sme pochopiť, že to nemá nič spoločné s Hamasom, alebo jeho raketami. Je to pokračujúci útok na Palestínčanov. A hlavne na ľudí žijúcich v Gaze a plánom je sa ich účinne zbaviť ako celku. A ja to nepreháňam, je často zložité vnímať späť históriu v dobách, ako je táto, ale je to veľmi dôležité, aby sme pochopili súvislosti. Neslávnym plánom D, ktorý bol prevedený tesne predtým, ako bol vytvorený Izrael, bolo vyhnať obyvateľstvo Palestíny a zbaviť sa ich. Bolo napadnutých 369 dedín, ľudia boli vyhnaní, niektorí povraždení, doklady o tom sú. Historický záznam je veľmi jasný, izraelskí historici to zdokumentoval, ale následne to izraelské archívy vyhodili. Výsledkom je, že vidíme formu genocídy prebiehajúcej v Palestíne. A to vo finálnej fáze. A o čom nemôže byť pochýb je to, že aj keď bombardujú Izraelčania, sú to v skutočnosti USA, ktoré tlačia tlačidlo. Sú to americké lietadlá, dodávané k tomuto účelu a keď sa pozriete na vyjadrenia prezidenta Obamu, pochopíte, že je to v skutočnosti americko-izraelský útok na ľudí, ktorí žijú v otvorenom väzení.“

Reklama

Vzdor- strana práce uznáva Palestínu ako zvrchovaný štát s hlavným mestom východným Jeruzalemom. Žiadame uvalenie vojenských (zbrojné embargo), diplomatických a hospodárskych sankcií na Izrael za genocídu, ktorú pácha na Palestínčanoch. Žiadame vládu Slovenskej republiky, aby prerušila diplomatické a hospodárske styky so štátom Izrael a vyhostila jej diplomatov z nášho územia. Nie je možné, aby sa svetoví a naši vládni predstavitelia stretávali a jednali s členmi izraelskej vlády, ktorá pácha vojnové zločiny a genocídu. Žiadame, aby boli pred Medzinárodný trestný súd v Haagu predvedení všetci vrcholoví izraelskí politici zodpovední za vraždenie Palestínčanov a čelili obvineniu z genocídy, zločinov proti ľudskosti, vojnových zločinov a zločinov agresie.

Štát Izrael sa od svojho vzniku vysmieva celému svetu, nerešpektuje žiadne nariadenia OSN, vraždí civilné obyvateľstvo a veselo napáda aj okolité štáty, kedy sa mu zachce. Na jednej strane Západ neváha s uvalením rôznych sankcií na Rusko, Bielorusko, Kubu, Irán, Venezuelu, Čínu, Sýriu…no na strane druhej pred genocídou Izraela zatvára oči a okrem slovného odsúdenia sa nikdy na nič nezmohol.

Podporujeme Palestínčanov v ich neľahkom boji a uznávame ich legitímne právo na obranu svojho územia a obyvateľstva. Palestína sa musí stať svedomím ľudstva! Bojkotujme Izrael !

 

Upozornenie: Upozorňujeme čitateľov, že tento materiál je uverejnený v rámci Inzertnej textovej služby a za jeho obsah nesie zodpovednosť zadávateľ. 

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali